80 kilo afgevallen door koolhydraatarm te eten

1221 likes
8794 leden
3 reacties

Kars is een actieve deelnemer van de Jasper Alblas-programma’s. Met zijn positieve posts en foto’s in de Facebook-groepen inspireert en motiveert hij velen om gezond te eten en af te slanken.

Zelf is hij maar liefst 80 kilo afgevallen. Wij delen vol trots zijn mooie verhaal!

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Kars Karssen. Vanaf heel jong al werkzaam in de Horeca. Met name in de, zoals wij dat noemen, ‘Harde Horeca’, en iets minder dan een jaar geleden daarmee opgehouden.

Zo’n 8 jaar geleden woog ik bijna 200 kg, hoe was het mogelijk denk ik nu weleens, maar het was echt zo.

Een leven lang ‘s nachts werken. Na afloop nog die eeuwige nazit met, laten we zeggen, nu niet bepaald de aller gezondste versnaperingen. Het kwam of uit de frituur of het was van een groot stuk draaiend vlees gesneden met een enorme hoeveelheid knoflooksaus, dat dus.

Op dieet

Ja, en op een gegeven moment is het dan klaar en wil je op dieet. Pffff tuurlijk, makkelijker gezegd dan gedaan, waar ga je beginnen.

Ik moest zoveel afvallen… Ik heb werkelijk alles uitgeprobeerd. Inderdaad uitgeprobeerd: van Moerman, tot Atkins en alles er tussenin. Brooddieet, visdieet, soepdieet, zelfs een snoepdieet… Niet te geloven!

Ik kwam per toeval in aanraking met het South Beach dieet, dit was voor mij een soort eye-opener. Ik verslond het boek, ging zelfs naar Miami om de schrijver te ontmoeten, deed mee in een forum, dit was mijn ding.

Maar ja de schrijver woont in Florida, iets ander cultuurtje en andere groentes en fruit etc. dan hier, dus lekker improviseren.

Jojo

Goed om een lang verhaal kort te maken: ik was een jojo, een turbo jojo. Serieus, ik jojo-de wat af. Totdat ik op een dag, lang leve de moderne wereld met internet, een nieuw fenomeen ontdekte. Een groep jonge mensen die anders naar voeding keken, het dieet volgen anders benaderden, eerlijke info gaven, studies maakten over voedingsmiddelen.

Eén van deze mensen die op mijn pad kwam is Jasper Alblas. Stond in sommigen media al snel als eigenwijs bekend, maar ik vond/vind hem inspirerend. Ik kocht zijn e-boek, met geld terug garantie als het niet werkte om hiermee gewicht te verliezen: het 7 x 7 receptenboek.

80 kilo afvallen

Ik was toen al heel veel afgevallen, zo’n 50 kilo. Door pakjes en zakjes uit mijn keuken te bannen, maar het werd wel erg moeilijk om er nog meer af te krijgen. Door te ‘Jasperen”, zoals zijn volgers (ik inclusief) deze manier van bewust gezond eten noemen, kreeg mijn lichaam na wat beginnersmoeilijkheden een enorme boost.

Inmiddels ben ik met ondersteuning van nog wat leuke Challenges en info hulpboeken van Jasper op deze manier nog eens 30 kilo afgevallen. Dus nu zo’n 80 kilo in totaal.

Door zijn open en duidelijke manier van schrijven, zijn eerlijkheid en kennis verwerkt in e-boeken en gewone boeken heeft Jasper Alblas mij, bij mij, de knop om laten zetten.

Ik zal nooit het slankste mannetje in de klas zijn, ook door mijn bouw, maar mijn lijf bruist van de energie, ik voel me lekker, suikerwaardes zijn gedaald.

Tips van Kars

Tuurlijk het is niet zonder slag of stoot gegaan. Daarom raad ik iedereen aan gewoon vol te houden, wat zoals ik uit ervaring weet soms zo moeilijk is, dat je het bijltje er vaak weer bij neer wil gooien.

Om toch vol te houden en je ei af en toe even kwijt te kunnen raad ik mensen aan om zich bij één van de FB groepen die vaak bij een programma van Jasper horen aan te sluiten voor support van medestrijders.

Mijn doel was ooit een ‘Aviator’ jeans van dat merk met die stoere piloot te kunnen dragen. Hun grootste jeansmaat was toen 40… (Het is en blijft mijn allergrootste bezit die eerste ‘Aviator’ jeans..) en op een gegeven moment kon ik hem aan.

Gisteren, de nieuwste wassing gekocht in maat 36… Jullie snappen het… Ik ben een gelukkig mens. Thanx Jasper voor de inspiratie…. het heeft mijn leven zoveel mooier gemaakt.

Redactie JasperAlblas.nl

“Kars, wat een fantastisch verhaal! Geweldig om te zien hoe jij altijd positief blijft en mooi om te lezen hoe je dit aangepakt hebt. Je bent een bron van energie en inspiratie. Super leuk om te zien hoe jij anderen motiveert door je ervaringen en foto’s te delen. Mooie mijlpaal die Aviator jeans in maat 36. Ga zo door, wij zijn ontzettend trots op je!”

Meer

Succesverhalen

Deel dit bericht

Reacties (3)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Super kars zeer motiverend om dit zo te lezen je bent een kanjer

 2. Cindy Maas op 7 juni 2017 om 11:43 zegt

  Geweldig, Kars! Dat is enorm motiverend!
  Ik ben ook hartstikke intens ermee bezig!

  Groetjes,
  Cindy

 3. Patricia op 6 juni 2017 om 12:58 zegt

  Je bent voor velen een inspirator Kars. We missen jou en je verhalen echt als je je een paar dagen niet laat horen in de faceboekgeoep. En man, wat een geweldig resultaat. Respect!

 4. Super kars zeer motiverend om dit zo te lezen je bent een kanjer

 5. Cindy Maas op 7 juni 2017 om 11:43 zegt

  Geweldig, Kars! Dat is enorm motiverend!
  Ik ben ook hartstikke intens ermee bezig!

  Groetjes,
  Cindy

 6. Patricia op 6 juni 2017 om 12:58 zegt

  Je bent voor velen een inspirator Kars. We missen jou en je verhalen echt als je je een paar dagen niet laat horen in de faceboekgeoep. En man, wat een geweldig resultaat. Respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Post image

Top artikel

Rodger 13 kilo afgevallen

Rodger is in mei gestart met de Zomer Slank Challenge en is in acht weken tijd bijna 13 kilo afgevallen. Echt fantastisch! In acht weken tijd heeft hij een hele transformatie doorgemaakt.

Post image

Top artikel

Omgaan met snaaidrang tijdens de COVID-19 maatregelen

Door de maatregelen die de overheid genomen heeft zitten we vaker thuis. We kunnen haast niet naar buiten en ook ons sociaal contact is minimaal. En als we...

Bekijk alle artikelen