Kars is maar liefst 80 kilo afgevallen

4 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in juni 2018, onderaan dit artikel vind je een update van oktober 2021.

Kars is een actieve deelnemer van de Jasper Alblas-programma’s. Met zijn positieve posts en foto’s in de Facebookgroepen inspireert en motiveert hij velen om gezond te eten en af te slanken.

Zelf is hij maar liefst 80 kilo afgevallen. Wij delen vol trots zijn mooie verhaal!

Ongezonde versnaperingen

‘Zo’n 8 jaar geleden woog ik bijna 200 kilo. Hoe was het mogelijk?, denk ik nu weleens. Maar het was echt zo. Een leven lang heb ik ‘s nachts gewerkt, in de horeca. Ongeveer een jaar geleden ben ik daarmee gestopt. In die tijd at ik niet de meest gezonde versnaperingen. Het kwam of uit de frituur, of het was van een groot stuk draaiend vlees met een enorme hoeveelheid knoflooksaus.’

South Beach-dieet

‘Op een gegeven moment was de maat vol. En wil je op dieet. Makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk. Want waar ga je beginnen? Ik moest zóveel afvallen… Toen heb ik werkelijk alles uitgeprobeerd. Van Moerman tot Atkins en alles ertussenin. Brooddieet, visdieet, soepdieet, zelfs een snoepdieet… Niet te geloven!

Ik kwam per toeval in aanraking met het South Beach-dieet. Dit was voor mij een soort eye-opener. Ik verslond het boek, ging zelfs naar Miami om de schrijver te ontmoeten, deed mee in een forum. Dit was mijn ding, dacht ik.’

Turbo-jojo

‘Maar om een lang verhaal kort te maken: ik werd een jojo. Een turbo-jojo. Echt, ik jojo-de wat af. Totdat ik op een dag, lang leve de moderne wereld met internet, een nieuw fenomeen ontdekte. Een groep jonge mensen die anders naar voeding keken, het klassieke dieetdenken anders benaderden, eerlijke info gaven en studies maakten over voedingsmiddelen.

Eén van deze mensen die op mijn pad kwam was Jasper Alblas. Stond in sommigen media al snel als eigenwijs bekend, maar ik vond (en vind) hem inspirerend. Ik kocht zijn e-boek, met geld-terug-garantie als het niet werkte om hiermee gewicht te verliezen: het 7×7 Receptenboek.’ (Inmiddels bekend als het 7×7 Afslank Programma)

80 kilo afvallen

‘Door pakjes en zakjes uit mijn keuken te bannen viel ik al snel 50 kilo af, maar het werd wel erg moeilijk om er nog meer af te krijgen. Door te ‘Jasperen’, zoals zijn volgers (ik inclusief) deze manier van bewust gezond eten noemen, kreeg mijn lichaam na wat beginnersmoeilijkheden een enorme boost.

Inmiddels ben ik met ondersteuning van nog wat leuke Challenges en programma’s van Jasper op deze manier nog eens 30 kilo afgevallen. Dus nu zo’n 80 kilo in totaal! Door zijn open en duidelijke manier van schrijven, zijn eerlijkheid en kennis verwerkt in e-boeken en gewone boeken heeft Jasper Alblas mij, bij mij, de knop om laten zetten.’

Tips van Kars

‘Ik zal nooit het slankste mannetje in de klas zijn. Maar mijn lijf bruist van de energie, ik voel me lekker én mijn suikerwaardes zijn gedaald. Natuurlijk het is niet zonder slag of stoot gegaan. Daarom raad ik iedereen aan gewoon vol te houden, wat zoals ik uit ervaring weet soms zo moeilijk is, dat je het bijltje er vaak weer bij neer wil gooien.

Om toch vol te houden en je ei af en toe even kwijt te kunnen raad ik mensen aan om zich bij één van de Facebookgroepen die vaak bij een programma van Jasper horen, aan te sluiten voor support van medestrijders.

Mijn doel was ooit om jeans van het merk Aviator te kunnen dragen. Hun grootste jeansmaat was toen 40. En op een gegeven moment kon ik hem aan! Gisteren heb ik de nieuwste wassing gekocht in maat 36. Jullie snappen het… ik ben een gelukkig mens. Bedankt, Jasper, voor de inspiratie. Het heeft mijn leven zoveel mooier gemaakt.’ 

Redactie JasperAlblas.nl
Kars, wat een fantastisch verhaal! Geweldig om te zien hoe jij altijd positief blijft en mooi om te lezen hoe je dit aangepakt hebt. Je bent een bron van energie en inspiratie. Super leuk om te zien hoe jij anderen motiveert door je ervaringen en foto’s te delen. Mooie mijlpaal die Aviator jeans in maat 36. Ga zo door, wij zijn ontzettend trots op je!

Update 11 oktober 2021

Ik ben voor een paar jaar naar Frankrijk gegaan, om een B&B op te starten. Het goede, Franse leven hield me gelukkig wel op gewicht. Maar door een ernstig letsel aan mijn voet kon ik niet meer sporten of wandelen. Dus kwamen de kilo’s er weer bij. 

Om mijn voet te redden, moest ik geopereerd worden en daarvoor in korte tijd veel afvallen. Ik heb toen een gastric bypass ondergaan, maar ik ben ook koolhydraatbeperkt blijven eten. Ik zorg er nu voor dat ik vooral veel eiwitten binnenkrijg uit zuivel, vlees en vis en veel groenten, fruit en noten eet. De voeding die ik nu tot me neem, is nog steeds essentieel voor een goed resultaat.

Inmiddels ben ik nog 40 kilo lichter dan de laatste keer dat je me sprak. Nog steeds is Jasper’s methode een belangrijk hulpmiddel in mijn streven naar een gezonde BMI. En mijn favoriete recept is nog altijd de avocado-chocolademousse! 

Groetjes,
Kars

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (4)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Greet Alkemade
  op 20 mei 2021 om 18:16 zegt
  Hoi Hoi Kars wat een verhaal super ik hoop dat je nog dteeds in je spijkerbroekje past….. Misschien weet je nog wie ik ben greet alkemade uit noordwijk we waren collega’s bij Krijco……wat hebben we het leuk gehad veel gelachen……ik zag je weer voorbij komen op.tv je was niks veranderd in al die jaren ik werd zo weer 10 jaar terug gezet of de tijd had stil gestaan…..probeerde je te zoeken op Facebook toen op Google stuiten ik op dit verhaal denk stuur je een berichtje op deze manier… Misschien kunnen we eens contact hebben oude herinneringen ophalen….lieve groetjes uit noordwijk greet xx
 2. Super kars zeer motiverend om dit zo te lezen je bent een kanjer
 3. Cindy Maas
  op 7 juni 2017 om 11:43 zegt
  Geweldig, Kars! Dat is enorm motiverend! Ik ben ook hartstikke intens ermee bezig! Groetjes, Cindy
 4. Greet Alkemade
  op 20 mei 2021 om 18:16 zegt
  Hoi Hoi Kars wat een verhaal super ik hoop dat je nog dteeds in je spijkerbroekje past….. Misschien weet je nog wie ik ben greet alkemade uit noordwijk we waren collega’s bij Krijco……wat hebben we het leuk gehad veel gelachen……ik zag je weer voorbij komen op.tv je was niks veranderd in al die jaren ik werd zo weer 10 jaar terug gezet of de tijd had stil gestaan…..probeerde je te zoeken op Facebook toen op Google stuiten ik op dit verhaal denk stuur je een berichtje op deze manier… Misschien kunnen we eens contact hebben oude herinneringen ophalen….lieve groetjes uit noordwijk greet xx
 5. Super kars zeer motiverend om dit zo te lezen je bent een kanjer
 6. Cindy Maas
  op 7 juni 2017 om 11:43 zegt
  Geweldig, Kars! Dat is enorm motiverend! Ik ben ook hartstikke intens ermee bezig! Groetjes, Cindy
 7. Patricia
  op 6 juni 2017 om 12:58 zegt
  Je bent voor velen een inspirator Kars. We missen jou en je verhalen echt als je je een paar dagen niet laat horen in de faceboekgeoep. En man, wat een geweldig resultaat. Respect!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Marjan het kan, kan jij het ook!

Marjan is niet alleen 13 kilo afgevallen, ze is ook nog eens gestopt met roken. In dit artikel lees je precies hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen.

Top artikel

Peulvruchten, gezond of niet?

Peulvruchten winnen aan populariteit. Zeker nu steeds meer mensen vlees vaker laten staan. Ze worden vanwege het hoge gehalte aan eiwit vaak gebruikt als alternatief voor vlees. We zochten uit of dat...

Bekijk alle artikelen