Bikini stress? Zo kom je er vanaf!

8794 volgers

Eindelijk schijnt de zon en kunnen we naar het strand!

Is dit voor jou helemaal niet zo’n pretje? Dan ben je niet de enige..

Uit onderzoek, gedaan onder 3300 vrouwen, blijkt dat zo’n 75 procent van de vrouwen die naar het strand gaan, last heeft van bikinistress. Vier op de tien vrouwen geven zelfs aan liever helemaal niet naar het strand te gaan.

Ben jij er één van hen? Dan is het NU tijd om daar wat aan te doen.

Na het lezen van dit artikel weet jij wat je kunt doen om toch zelfverzekerd over het strand te lopen en met volle teugen te genieten van deze heerlijke zonnige dagen.

zeven bikinistresstips

Hier een aantal tips die er voor zorgden dat veel van onze lezers nu zonder bikinistress over het strand lopen.

1. Eet dit voordat je naar het strand gaat

Een vol gevoel en opgezette buik is vreselijk als je in je bikini moet. Eet daarom lichte maaltijden voordat je het strand op gaat.

Een groene smoothie is bijvoorbeeld ideaal om te nemen op stranddagen. Het houdt je buik plat, geeft je direct energie en zorgt ervoor dat je ook op stranddagen vet aan het verbranden bent.

In het Smoothie Afslank Plan vind je talloze heerlijke smoothie recepten (hier kun je een exemplaar bestellen).

2. Elke kilo is er één

Je hebt de neiging om te denken dat je te laat bent begonnen met gezond eten waardoor je je nu niet goed voelt, maar het is nooit te laat om te beginnen met gezond eten.

Begin daarom NU. Elke kilo die je in de komende twee maanden niet mee hoeft te zeulen naar het strand is er één. Bezig zijn met gezond eten zorgt er DIRECT voor dat je je een stuk beter voelt.

3. Wees trots, je bent wie je bent!

Wees trots op jezelf! Jouw lichaam is jouw bikini body en daar moet je het mee doen. Je kunt er dus maar beter trots op zijn.

Als je blij bent met jezelf en van jezelf houdt heb je niks om je voor te schamen. Jij bent wie je bent en hoe je lichaam er uit ziet maakt jou geen minder mooi mens.

4. Schouders naar achteren

Let op je lichaamshouding. Ga niet met je hoofd en schouders gebogen rondlopen maar loop rechtop, schouders naar achteren en tover een lach op je gezicht. Je zal direct merken dat je je beter voelt.

Hoe je je voelt, straal je uit en wat is er nou mooier dan een zelfverzekerde vrouw die geniet van haar leven en haar lichaam? Daar hoef je niet dun voor te zijn, dat kun jij ook zijn.

5. Weg met deze gedachten!

Controleer je gedachten. “Ik ben dik, afvallen lukt niet, ik kan het niet, mijn buik staat vooruit, ik ben niet mooi”, ga zo maar door. Je kent het wel al die rondslingerende gedachten.

Je hebt niets aan al die negativitet. Je gaat het alleen maar geloven en je er naar gedragen. Zeg NU tegen jezelf dat je het verdient, dat je het kan, en dat je mooi bent, dan zul je zien dat alles anders wordt en je dagen een stuk leuker zijn.

6. Drink dit, maar dat niet

Drink water! Het is verleidelijk om koolzuurhoudende drankjes (ook geen water met prik dus) te drinken op warme dagen maar die kunnen een opgezette buik veroorzaken. Niet fijn als je over het strand loopt.

Hou het bij water (zonder prik). Doe er zomers fruit in en zet het de dag voor je naar het strand gaat in de koelkast.

7. Wees creatief (of vraag advies)

Koop een leuke tankini of een hip badpak, tegenwoordig zijn er veel te krijgen. Zoek er één die goed bij je figuur past, dan kan het erg mooi staan.

Ook zijn er leuke strand jurkjes te krijgen die je over je bikini kunt dragen of omslagdoeken voor om de benen. Leg de nadruk op de delen die jij mooi vindt aan jezelf en niet op de delen waar je je misschien nog niet helemaal comfortabel bij voelt.

Dit zorgt ervoor dat jij je veel prettiger voelt als je over het strand loopt. Als je het lastig vindt dit voor jezelf te doen, vraag dan advies aan een goede vriendin.

Kom in actie – stop jouw bikinistress

Merk jij dat je je toch niet goed voelt op het strand? Het leven is te kort om je niet gelukkig te voelen.

Neem deze twee stappen en maak voorgoed een einde aan dat gevoel:

 1. Accepteer de situatie zoals die is. Jij bent wie je bent. MAAR…
 2. Onderneem actie. Want alleen accepteren is je ogen sluiten voor een probleem.

Je zult merken dat je je, alleen door bezig te zijn, prettiger voelt en trots bent op jezelf. En dat is een heerlijk gevoel. De voortgang is al voldoende om ervoor te zorgen dat jij je zo veel beter voelt.

Het is gewoon zonde van je tijd om je slecht te voelen. Ga aan de slag met gezond eten en voor je het weet is bikinistress verledentijd.

Het is zeker niet te laat om te beginnen. Het feit dat je bezig bent geeft je al een goed gevoel. EN in augustus zijn er ook nog stranddagen…

Ga ervoor, je verdient het!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Blog

Deel dit bericht

Reacties (8)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Marloes
  op 25 juni 2019 om 09:31 zegt

  Bij tip 4 zou ik liever zeggen ‘schouders naar beneden’ ipv naar achteren. Met schouders naar achteren krijg je een onnatuurlijke houding. Schouders naar beneden geeft je een meer ontspannen en open houding en is veel mooier en prettiger. Daarnaast kan je denken aan het langer maken van je rug: ... hoofd niet laten hangen helpt daar al heel veel bij. Verder: fijn artikeltje.. het klopt dat je al trots wordt van bezig zijn met gezonde voeding en dat voelt prettig!

  1. Anita Mulderij
   op 1 juli 2019 om 10:27 zegt

   Mooie aanvulling Marloes, dank je wel!

 2. Interessant artikel, zelf onlangs 26 kilo afgevallen zonder dieet. Acceptatie van de situatie en motivatie is het belangrijkste

  1. Knap gedaan Jonna, daar heb je helemaal gelijk in!

 3. Jammer dat er niets staat over gezond aankomen. De focus is alleen maar gelegd op afvallen en dat vind ik een gemis. Ik ben echt superslank en zou graag willen aankomen, maar er staan geen tips voor mij bij.

  1. Bedankt voor je bericht. Een artikel gericht op aankomen staat in de planning dus hou de website goed in de gaten!

 4. Marloes
  op 25 juni 2019 om 09:31 zegt

  Bij tip 4 zou ik liever zeggen ‘schouders naar beneden’ ipv naar achteren. Met schouders naar achteren krijg je een onnatuurlijke houding. Schouders naar beneden geeft je een meer ontspannen en open houding en is veel mooier en prettiger. Daarnaast kan je denken aan het langer maken van je rug: ... hoofd niet laten hangen helpt daar al heel veel bij. Verder: fijn artikeltje.. het klopt dat je al trots wordt van bezig zijn met gezonde voeding en dat voelt prettig!

  1. Anita Mulderij
   op 1 juli 2019 om 10:27 zegt

   Mooie aanvulling Marloes, dank je wel!

 5. Interessant artikel, zelf onlangs 26 kilo afgevallen zonder dieet. Acceptatie van de situatie en motivatie is het belangrijkste

  1. Knap gedaan Jonna, daar heb je helemaal gelijk in!

 6. Jammer dat er niets staat over gezond aankomen. De focus is alleen maar gelegd op afvallen en dat vind ik een gemis. Ik ben echt superslank en zou graag willen aankomen, maar er staan geen tips voor mij bij.

  1. Bedankt voor je bericht. Een artikel gericht op aankomen staat in de planning dus hou de website goed in de gaten!

 7. Trudy Nibbeling
  op 24 juli 2016 om 15:17 zegt

  Beste Jasper, Ik ben erg blij met het smootie boek ben afgelopen week rustig hiermee begonnen ik vind niet alles even lekker maar ga toch door. Ik begin met smoothie tussen de middag een gezonde lunch en diner gaat in ons gezin met de pot mee maar let wel op de hoeveelheden. Ben ... kg afgevallen in een week. Drink weinig koffie veel water en af en toe kruidenthee. Groepjes Trudy.

  1. Mooi resultaat Trudy. Goed dat je alle smoothies probeert en gewoon doorgaat. De smoothies die je niet lekker vindt, kun je in het vervolg gewoon weglaten en kiezen voor een andere smoothie die je wel lekker vindt. Zet het programma vooral naar je eigen hand en zorg dat het voor ... goed vol te houden is dan zal je nog veel meer succes boeken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Koolhydraatarm eten met mijn gezin

Met de tips uit dit artikel leer je hoe je makkelijk koolhydraatarm kunt eten met het hele gezin zonder dubbel te hoeven koken.

Top artikel

Zo versterk je jouw immuunsysteem tijdens corona: 7 tips

Je immuunsysteem is de barrière tussen een virus of bacterie en al je vitale organen. Als je immuunsysteem goed functioneert, wordt je niet (snel) ziek. En als het slecht functioneert kan een...

Succesverhalen

Lydia viel 8 kilo af!

Bekijk alle artikelen