Lastig om geen rijst te eten? Probeer dan deze bloemkool rijst eens!

Gebruik de bloemkool in plaats van rijst door het bijvoorbeeld te wokken met groenten en kip, maak er nasi van of serveer het bij een (indiaanse) curry. Maak het op smaak met knoflook, verse kruiden zoals koriander, munt, peper en zout.

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • Kokosolie
  • Peper en zeezout
  • Verse kruiden bijv.: koriander, munt of peterselie

Bereiden:

  1. Snijd en was de bloemkool en zorg dat het goed droog is.
  2. Even in de keukenmachine, tot de bloemkool zo groot is als rijstkorreltjes. Vergeet de stronken van de bloemkool niet, deze zijn ook te eten en zitten vol vitaminen en  mineralen.
  3. Verwarm een klontje kokosolie in een wok of bakpan.
  4. Rasp het teentje knoflook en voeg deze toe in de pan.
  5. Fruit dit even kort en schep daarna de bloemkoolrijst er doorheen.
  6. Bak het geheel een paar minuten op hoogvuur.
  7. Zet het vuur uit en voeg naar smaak peper, zeezout en verse kruiden toe.

Tip:

  • Verdeel overgehouden bloemkool in zakjes, en vries het in. Haal de rijst een nacht voordat je het gaat eten uit de vriezer en zet het in de koelkast. Zet altijd de datum op het diepvrieszakje met bloemkool rijst, het is ingevroren tot 6 maanden houdbaar.

Meer recepten

Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je direct nog 2 gezonde en lekkere recepten.

Bekijk (2) reacties

Verberg reacties

  • adelheid
    01/04/2017 om 1:50 pm

    Hallo Jasper, bedankt voor het heerlijke recept.

    Kan je ook verse bloemkoolrijst gelijk in de vriezer doen, zonder eerst opwarmen?
    Zo ja, hoe moet je dat doen met ontdooien enzo?

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Vriendelijke groetjes, Adelheid

    • Jasper Alblas
      14/04/2017 om 2:38 pm

      Ja hoor dat kan ook, even laten ontdooien of zelfs bevroren in de wok doen gaat prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *