Afvallen gaat langzaam

1221 likes
8794 leden
0 reacties

Vraag van Gisele:

Mijn naam is Gisele, ben 48 jaar, uit het Noorden des lands. Een paar jaar geleden kreeg ik borstkanker en ben door alle behandelingen zo’n 18 kg gegroeid. Terwijl ik er eigenlijk al wel vijf af wilde… Dit vond ik erg moeilijk, maar ben ‘vanzelf’ zo’n 8 kg kwijtgeraakt. Helaas lukte de rest niet. Ook heb ik een ‘cadeautje’ overgehouden aan deze periode, heb namelijk lymfeoedeem in m’n arm. Er zijn diverse oorzaken van kanker, aan veel kon ik niets doen. Roken deed ik al heel lang niet meer en alcohol viel ook wel mee. Qua voeding kon het wel beter, hoewel ik altijd al veel groenten at. Maar ook veel pakjes en zakjes. Daar zijn we dus mee gestopt. Wij eten intussen alweer vijf jaar suikervrij, E-nummer vrij, veelal glutenvrij en vooral erg lekker en gezond. Mijn dochter kwam hierbij aan (en dat moest ook, zij had flink ondergewicht), mijn man viel hierbij af, bij mijn zoon verdwenen zijn PDS klachten bijna helemaal. En bij mij, gebeurde er niets… Ik voelde me wel iets beter, maar had veel meer resultaat verwacht. En op gehoopt.

Vanwege fibromyalgie slikte ik pijnstillers en ik had ook nog medicijnen vanwege mijn ziekte. Plus, ik was natuurlijk ook nog in de overgang, kunstmatig en later natuurlijk. Ik kon niet veel anders doen dan stoppen met alle medicijnen. Want dat is natuurlijk nooit goed, zoveel ‘rotzooi’ in je lijf. En de bijwerkingen waren gewichtstoename, dus dat was een extra motivatie. Dat stoppen viel niet mee, maar het is uiteindelijk gelukt. Ik ben naar een orthomoleculair therapeut geweest die ook weer hielp om mij weer wat fitter te krijgen, ben gaan sporten, maar geen kilootje er af. Intussen at ik eigenlijk al koolhydraatarm, maar dacht dat het misschien wel aan de combinatie van producten kon liggen. Te weinig eiwitten, te veel gezonde vetten, enz. Ik kende Jasper van Pinterest en ben eens naar hem gaan Googlen. Ik heb het Smoothie Afslank Plan besteld en later het 7×7 boek. De meeste recepten kende ik wel, althans, variaties daarvan. Ik heb het kickstart programma 2x gevolgd (tot de smoothies m’n neus uit kwamen, haha), ik heb 2x het 7×7 gevolgd, ben het breek-door-je-plateau programma gaan volgen en eet nu weer ‘normaal’. Met alle tips en tricks van JA in mijn achterhoofd. (Niet een hele maar een halve banaan door de smoothie, niet een hele maar een 1/4 avocodo per keer, enz.)

Mijn man is slank maar wil er toch nog een paar kilootjes af, en dat gaat prima. En ik? Ik heb eindelijk de -5 kg gehaald! Als ik eet volgens de 80/20 % regel (en die 20% is dan toch eens een keer een boterham, cracker of wat rijst bv.), gaat het direct ‘mis’. Het kost ontzettend veel moeite om gewicht kwijt te raken. De 3x per week sporten blijkt te veel voor mij te zijn (grrr!), dus vaker dan 1 á 2x sporten is gewoon niet mogelijk. Maar, ik begin er bijna in te vertrouwen dat het ook mij gaat lukken! Langzaam maar gestaag… Op naar nog eens -7 kg! Moet te doen zijn toch?

Antwoord van Jasper:

Bedankt voor het delen van je verhaal. Heftig zeg, en vervelend dat je zo moet zoeken naar wat werkt. Je lichaam is flink uit balans geraakt door alle behandelingen tegen kanker en dan ook nog de medicijnen tegen fibro. Heel erg goed van je dat je toch door bent blijven onderzoeken naar wat je kan helpen om die kilo’s af te vallen en nu toch je draai hebt gevonden. Dat laat wel zien dat je over veel doorzettingsvermogen beschikt.
– 5 kilo is al hartstikke mooi en als je zo door gaat zullen ook de laatste 7 kilo’s vanzelf gaan. Heel goed dat je de tijd neemt, dat is de enige manier om het echt te laten werken.

Meer

Lezersvragen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Post image

Top artikel

Gezond barbecueën doe je zo!

Er komt mooi weer aan en dat betekent dat het “BBQ-seizoen” officieel geopend is. Bij de meeste barbecues wordt uitgebreid gegeten en gedronken. Er staan vooral veel vlees, alcohol, brood maar ook...

Post image

Top artikel

Beste Jasper is het belangrijk om volgens vaste tijden te eten of kan ik af en toe een maaltijd overslaan?

Gerrit is de draad kwijt. Hij wilt van zijn overgewicht af. Hij vraagt zich af of het belangrijk is om volgens vaste tijden te eten. Je leest het hier.

Bekijk alle artikelen