Kilo’s eraf en toch een frietje met mayo eten

1221 likes
8794 leden
0 reacties

Vraag van Harrie:

Ik denk niet dat het 7×7 een toverboek is en wist voordat ik het kocht dat het een dieet zou worden waarin ik veel moest laten staan wat ik lekker vind/vond. Bij mij is het dat ik graag: aardappels, brood, frietjes, pasta’s en pizza eet. Geen donderslag bij heldere hemel dat dit geen succesdieet is en het een zware strijd zou worden. Eerst heb ik het boek goed gelezen. Toch bang dat ik die “cultuuromslag” niet kon maken bleef ik uitstellen. Vervolgens ook het smoothieplan gekocht met de gedachte: neus dicht en drinken. Dat viel dus reuze mee. De meeste Smoothies smaakte prima. Waar ik dit vooral voor deed was de “beloning” van vast voedsel na die 10 dagen: heerlijke steak, zoete aardappels enz… Dat bleek dus een goede zet te zijn. Smoothieplan achter de rug en eet nu elke dag recepten uit het 7×7 boek plus wat ik via de mail krijg en op dit forum. Eens per twee weken wil ik zelf frietjes eten zonder schuldgevoel. Ik frituur zoete aardappelen in kokosvet en een beetje zelfgemaakt mayonaise erbij.

Het was best een investering: 7×7 boek, Smoothieplan, goede blender, slowjuicer. Dan is ook de eerste start een duur boodschappenlijstje. Uiteindelijk valt het allemaal best mee en zijn de boodschappen nu iets duurder, omdat goed vlees nu eenmaal duurder is dan supermarktvlees. Al met al heb ik totaal niet het gevoel iets te missen na 4 weken. Resultaat: helemaal tevreden tot nu. Ik ben 1.92m en woog 119,5 Nu is mijn lengte hetzelfde gebleven maar geeft de weegschaal 111,7 aan na vier weken dus. Vooral net goede gevoel dat kleding een heel stuk ruimer zit, ik NIET meer snurk en denk al meer lucht te hebben. Mijn streven is onder de 100kg te komen, maar dat gaat me lukken. Voor mensen die nog starten of net gestart zijn: zet door, het is net als stoppen met roken.

Antwoord van Jasper:

Wat een goed verhaal en een mooi resultaat! Erg leuk en motiverend voor andere mensen om te lezen. Zo zie je maar dat je een heerlijk gezond alternatief hebt voor friet uit frituurvet. Ook een prettige bijkomstigheid dat je niet meer snurkt. Ga zo door!

Meer

Lezersvragen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Post image

Top artikel

Peulvruchten, gezond of niet?

Peulvruchten is een omstreden voedselgroep. Ik heb de tijd genomen om eens goed uit te zoeken of peulvruchten gezond zijn om te eten en presenteer je het resultaat in dit artikel. In...

Post image

Top artikel

Gastric Bypass: afvallen met een maagverkleining

In dit opvallende artikel ga ik in op de voor- en nadelen van Gastric Bypass. Bovendien lees je hoe je een maagomleiding relatief eenvoudig kan voorkomen.

Bekijk alle artikelen