Moet je Pillen Slikken om Buikvet te Verbranden?

8794 volgers

In dit artikel behandel ik weer een lezers vraag. Dit maal beantwoord ik de vraag of het nodig is pillen te slikken om buikvet te verbranden.

Houd in gedachten dat de e-mails die ik in deze serie beantwoord ALTIJD van echte lezers zijn, die net zoals jij, met echte vragen zitten… vragen die jij waarschijnlijk ook hebt.

Vraag:

Beste Jasper,

Ik overweeg je receptenboek te bestellen, maar ik heb een vraag aan je voordat ik dat doe.

Ik ben niet erg dik om te zien, maar woog altijd 60 en nu 67,7(gisteren) vandaag na één dag jouw richtlijnen te volgen 67,2….

Ik beweeg/bewoog, elke dag een uur, fietsen, stevig doorlopen , zumba of piloxing, niet overdreven, maar zo, dat ik het nog leuk vind.

Het geen mij het meest stoort is een randje buikvet rond mijn middel dat maar niet weggaat.

Ik zag op internet pillen die verkocht worden, maar ik bedacht mij. Elke maand zoveel geld aan pillen betalen om onder andere koolhydraten te blocken, dan kun je ze beter niet nemen. Ik ben via via op jouw site terechtgekomen en ik vind je verhaal erg sterk.

Is je receptenboek ook geschikt als je niet veel wilt afvallen, maar van het buikvet afwilt en gezonder wilt leven?

Alvast bedankt voor je antwoord.

Groet,

R.

Mijn antwoord

Okay R., allereerst wat ontzettend leuk dat je al zo snel resultaat ziet. Het is zeker niet ongebruikelijk om na de eerste week al een paar kilo’s kwijt te zijn.

In het kort: Ja, mijn receptenboek zal je zeker helpen het buikvet te verbranden. De recepten zijn gemaakt om je lichaam gezond te laten functioneren en zo overtollig lichaamsvet (dus ook buikvet) te verbranden.

Voor de lange versie, en ga hier maar even rustig voor zitten, is het belangrijk dat je de essentie van het verbranden van lichaamsvet begrijpt. Hier kom ik zo op terug.

Je maakt de twee klassieke fouten die bijna iedereen met overgewicht maakt. Ten eerste denk je dat sporten helpt je buikvet te verbranden en ten tweede wil je de symptomen snel oplossen door pillen, medicijnen of chirurgie te gebruiken.

Voordat ik je precies vertel waarom mijn receptenboek dit probleem als sneeuw voor de zon doet verdwijnen, laat me je iets vertellen over lichaamsvet.

Eigenlijk heeft al het lichaamsvet aan (de buitenkant van) je lichaam hetzelfde doel. Het is een buffer, een buffer voor extra energie en voor gifstoffen.

Als je teveel energie hebt, wordt dit netjes opgeslagen in je lichaamsvet. Als er een te hoog gehalte van een bepaalde stof in je lichaam zit(dit maakt het automatisch tot een gifstof) dan redt je lichaam zichzelf door deze overdosis in het lichaamsvet op te slaan. Dit werkt al miljoenen jaren zo.

Waar het fout gaat is…

Als je teveel koolhydraten consumeert, met name suiker. Ik leg je zo uit waarom, maar laten we eerst even kijken waarom ‘gewoon’ calorieën tellen niet de beste oplossing is voor gewichtsverlies.

Je denkt: het lichaamsvet is een buffer voor energie, dus als ik meer calorieën eet dan ik verbruik, word ik dik. Dat klopt.

En in een ideale wereld zou dat lichaamsvet net zo snel weer weggaan als je minder calorieën eet dan dat je verbruikt. Maar dit laatste is sterk afhankelijk van het ‘soort’ calorieën dat je eet.

Koolhydraten verstoren het lichaamsvet-verbrandings-proces.

Een teveel aan koolhydraten wordt netjes opgeslagen als lichaamsvet. Maar omdat koolhydraten je insulineniveau verhogen, wordt het lichaamsvet heel moeilijk weer verbrand.

Dat is de reden waarom meer sporten niet werkt om je randje buikvet te verbranden. Zolang je koolhydraten consumeert is het voor je lichaam heel moeilijk om lichaamsvet te verbranden. In plaats daarvan krijg je juist een sterk hongergevoel (waardoor je nog meer gaat eten).

Je zag dat zodra je mijn richtlijnen ging volgen, en dus veel minder koolhydraten at, je binnen een dag al een halve kilo kwijt was. (*Bij sommige mensen duurt het een paar dagen voordat ze resultaat zien).

Waarom pillen slikken geen goed idee is…

De farmaceutische industrie probeert allerlei pillen en medicijnen te ontwikkelen om het verbranden van lichaamsvet toch mogelijk te maken ondanks dat je koolhydraten eet.

Misschien dat er ooit een wondermiddel komt, maar dan nog ben je slechts symptomen aan het bestrijden en pak je niet de oorzaak aan.

Maar tot op de dag van vandaag is er, zover ik weet, nog geen pilletje of medicijn dat echt werkt. De paar die lijken te werken zijn simpelweg ongezond, een dergelijke behandeling zou ik niemand aanraden.

Afslankpillen zijn goed voor maar één ding en dat is de portemonnee van de farmaceutische industrie.

Er is ook een groep mensen die chirurgie als mogelijke oplossing ziet. Dergelijke ingrepen zijn het risico echt niet waard. (Wat weinig mensen weten is dat maagverkleiningsoperaties niet altijd gaan zoals gepland. Soms hebben ze ernstige gevolgen).

De meest natuurlijke en plezierige manier om gewicht te verliezen, is je voedingspatroon aanpassen.

Door je voedingspatroon aan te passen verbrand je makkelijk al je overtollige lichaamsvet.

Ik heb het 7×7 afslank receptenboek geschreven om je hiermee te helpen.

Je voedingspatroon veranderen is namelijk niet altijd even makkelijk.

Je hebt waarschijnlijk bepaalde recepten die je al heel lang eet en waar je aan gewend bent en die je ook lekker vindt.

Als je dan ineens nieuwe recepten moet gaan bedenken, kan dit wel eens vies tegenvallen. Het resultaat is dat je weer snel terugvalt in oude gewoontes en zo weer een mislukte poging tot afvallen op je lijstje erbij kunt zetten.

Het geheim van succesvol je voedingspatroon aanpassen zijn…

Lekkere en makkelijke recepten. Als je lekkere en makkelijke recepten hebt, kost gezonder eten geen moeite.

In het 7×7 Afslank Receptenboek vind je lekkere en makkelijke recepten. De ingrediënten zijn bij de lokale supermarkt, bio-winkel of gewoon op internet te verkrijgen. Niets ingewikkelds. Gewoon een flinke dosis van grootmoeders wijsheid gecombineerd met de laatste wetenschappelijke kennis over lichaamsvet verbranding.

De recepten zijn toegespitst op de ‘normale’ Nederlander. Je hoeft geen kok of keukenprinses te zijn om ze klaar te maken. Het is allemaal rechttoe-rechtaan en in duidelijke taal uitgelegd.

Ook als je alleen buikvet wilt verbranden…

Buikvet is vaak wat hardnekkiger dan lichaamsvet ergens anders in je lichaam. Daarom is het in jouw geval helemaal belangrijk dat je achter de lekkere en gezonde recepten uit het receptenboek komt.

Zeker als je al wat later in je levenscyclus zit kan het wel een paar weken duren voordat buikvet begint te verdwijnen. Je wilt dan natuurlijk niet weken lang gerechten eten die je niet lekker vindt.

Overtollig buikvet werkt verder exact hetzelfde als ander overtollig vet in je lichaam. Veel minder koolhydraten is de oplossing.

Nu je weet wat de oorzaak is van overgewicht en hoe je het moet oplossen, is het aan jou om het heft in handen te nemen… en de kennis toe te passen.

De universele formule voor succes: begin direct, houd vol en oordeel pas een maand later.

Meer

Blog

Deel dit bericht

Reacties (3)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Christiaansen Paula op 10 augustus 2019 om 16:41 zegt

  Ik weeg zeker 10 kilo te veel en zeker mijn buik kan ik dit gemakkelijk kwijt geraken mijn jouw 7×7 dieet

 2. Ik wil mijn zijde van mijn buik vermageren het verpest mijn kledij als ik iets aan doe steek mijn zijde uit en fat wil ik veranderen

  1. Om buikvet te verbranden is de koolhydraatarme methode zeker aan te raden. Als je hier vragen over hebt kan je altijd mailen naar info@jasperalblas.nl

 3. Christiaansen Paula op 10 augustus 2019 om 16:41 zegt

  Ik weeg zeker 10 kilo te veel en zeker mijn buik kan ik dit gemakkelijk kwijt geraken mijn jouw 7×7 dieet

 4. Ik wil mijn zijde van mijn buik vermageren het verpest mijn kledij als ik iets aan doe steek mijn zijde uit en fat wil ik veranderen

  1. Om buikvet te verbranden is de koolhydraatarme methode zeker aan te raden. Als je hier vragen over hebt kan je altijd mailen naar info@jasperalblas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Post image

Top artikel

Janette viel maar liefst 23,5 kilo af!

Te zwaar zijn is niet fijn. Als oma met meer dan genoeg dingen om te doen, droomde ook Janette er wel eens van hoe het zou zijn als ze geen last meer...

Post image

Top artikel

Thuis workout 12 april 2020

Thuis workout Hieronder weer een thuis workout van Jasperalblas.nl. Geschikt voor beginners en gevorderden. Het enige dat je nodig hebt is een matje (of gebruik je vloerkleed). Stella noemt ze ook in...

Post image

Succesverhalen

Lydia viel 8 kilo af!

Bekijk alle artikelen