Samantha van Puurenkracht.nl testte het Smoothie Afslank Plan, viel in 10 dagen 2,5e kilo af, doorbrak haar vaste patronen en kreeg er meer energie voor terug. Hier lees je haar ervaring!

Nieuw Smoothie Afslankplan

Afvallen én ontgiften? Tegelijkertijd? En of dat kan! Gebruik het Smoothie Afslank Plan van Jasper Alblas. Daarin staan drie afslankprogramma’s die gericht zijn op het uitscheiden van afvalstoffen en het aansturen van je vetverbranding. Met een verbeterde hormoonbalans en een hogere vetverbranding als resultaat. En dat, je raadt het natuurlijk al, geeft meer energie en zorgt voor gewichtsafname. Het geheim van zijn aanpak? Smaakvolle smoothies, sappen en eenvoudige en heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en als snack. Allemaal gebaseerd op groenten, fruit, noten, pitten en zaden. Aangevuld met dierlijke of plantaardige eiwitten. Een smoothie als maaltijd dus. Met de juiste vezels en voedingstoffen. Je krijgt precies dat binnen wat je lichaam nodig heeft. Helemaal uitgebalanceerd en helemaal natuurlijk. Je leert nieuwe recepten, proeft verrassende smaken, gaat bewuster eten en valt op een gezonde en natuurlijke manier af. Het is gezond, gemakkelijk, lekker en betaalbaar. Laat je ook inspireren tot gezondere guilty pleasures!

Aanpak bij de bron

Met Jaspers plan pak je je gezondheid aan bij de bron: voeding. Want dat bepaalt hoe je voelt, hoe je lichaam werkt. Daarom moet je alle geraffineerde suikers, geraffineerde koolhydraten, pakjes en zakjes laten staan, want die verstoren je lichaamsprocessen en ook je vetverbranding. Eigenlijk leert Jasper je wat je wel kunt eten, wat goed is voor je lijf. Waardoor je meer bewust wordt van wat je wanneer eet. Je leert oude eetpatronen te doorbreken, proeft nieuwe smaken en maakt kennis met heel wat nieuwe recepten. Smakelijke recepten, ik kan niet anders zeggen. Het leuke ervan is, dat je zijn plan heel eenvoudig in kunt passen in je dag. Je kunt kiezen uit drie verschillende programma’s die tussen de zeven en tien dagen duren. Het gaat om jouw smaakvoorkeur en jouw moment in jouw afslanktraject. Zelf heb ik het Kickstartprogramma gevolgd, met goed resultaat. Maar voor ik daar iets over vertel, leg ik eerst even het afslankplan uit.

Kickstart of meer?

Er zijn dus drie verschillende programma’s. Wie binnen een week tot wel vier kilo gewicht wil verliezen, kiest voor het Kickstartprogramma. Je vervangt dan tien dagen lang je maaltijden door zelfgemaakte sappen, smoothies en lichte maaltijden die jouw vetverbranding verhogen. Je krijgt hiervoor een vast schema, en eenmaal eraan gewend is het niet moeilijk om je eraan te houden. Alle recepten staan in het boek, dus je kunt direct aan de slag. Zit je op dit moment op het punt van ‘hé, ik viel af, maar sta nu even stil’ kies dan voor het Break-door-je-plateau-programma. Ook dit duurt tien dagen en zorgt er voor dat je vetverbranding wordt wakker geschud en op volle toeren gaat draaien. Je volgt hiervoor een vast eetschema. Het derde programma is het Onderhoudsprogramma. Met dit programma houd je je gewicht op peil, zodat je niet meer aankomt en er geen jojo-effect ontstaat. Je kunt het ook volgen als je niet zo’n haast hebt met afvallen. Je drinkt dan 2 smoothies of sappen naar keuze op de dag. Mix en match dus, helemaal naar eigen smaak. Voor elk programma geldt: hoe strikter je het volgt, des te beter het resultaat. Zelf was ik niet zo strikt met het Kickstartprogramma. Dus werden het niet vier kilo maar twee en een half. Ook een mooi resultaat toch? Als bonus bij het Afslankplan zijn er extra hoofdstukken met recepten voor kindersmoothies en anti-(vr)eetbuismoothies, een volledig detox programma en een stevig afslankwapen. En smaakt het Afslankplan naar meer, of wil je meer variatie dan is het 7×7 Afslank Receptenboek van Jasper een aanrader. Daarmee zet je je nieuwe voedselpatroon en eetgewoonten met gemak voort.

Lekker, makkelijk en zonder calorieën tellen

Ik zei het al, het Smoothie Afslankplan kun je heel makkelijk in je dag inpassen. Je kiest een programma, plant je smoothies en maaltijden in, haalt de juiste spullen in huis en je kunt direct aan de slag. Maar dat is pas in hoofdstuk vier hoor, eerst legt Jasper uit hoe je het boek kunt gebruiken, wat je allemaal nodig hebt voor het maken van sappen en smoothies. Van heel veel soorten groente, fruit, noten e.d. vertelt hij welke stoffen er in zitten en wat die voor je lichaam betekenen. Bij alle recepten staat een duidelijke ingrediëntenlijst, een boodschappenlijst en een heldere uitleg hoe je ze moet maken. Ook geeft hij variatietips, budgettips en tips voor snellere bereiding. Mijn favoriete smoothie is die met yoghurt, banaan en cacao. Dat was echt een smaaksensatie, heel fijn. Wat trouwens ook fijn is, is dat er geen calorieën worden geteld. De recepten zijn afgestemd op één persoon en bevatten precies dat wat jouw lichaam nodig heeft. En vind je het te veel? Dan neem je niet meer dan je nodig hebt. Zo leer je luisteren naar je lijf, zonder al dat wegen en tellen en ga je bewuster met je eten om. Hoe meer win-win kan het zijn?

Gezonde resultaten

Zoals gezegd, bij het Smoothie Afslankplan gaat het om afvallen en om ontgiften. Je krijgt precies dat binnen wat je nodig hebt, en dat wat nodig is om je hormonen in balans te brengen en je vetverbranding te versnellen. Hierdoor kunnen eerder opgeslagen afvalstoffen je lijf verlaten. Dit kan vooral in het begin lichte misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken. Maar al na enkele dagen voel je dat je meer energie hebt, dat je fitter wordt. Dat had ik ook bij het Kickstartprogramma, al vielen de lichamelijke klachtjes mee. Maar het leukste vond ik dat het draait om gezond eten, om een gezond eetpatroon. Het afvallen leek bijna een bijzaak, maar toch kun je in de eerste week tot vier kilo verliezen! Tegelijkertijd leerde ik oude eetpatronen te doorbreken en te vervangen door nieuwe, gezonde eetgewoonten. En die tip om geen pakjes, zakjes te gebruiken en suiker en koolhydraten drastisch te verminderen, neem ik zeer serieus. Dat geeft lagere suikerwaardes in je bloed, minder overtollig vet en meer energie.

Reactie redactie: Super dat je oude patronen hebt weten te doorbreken door middel van het plan en dat je 2,5e kilo af bent gevallen. Ga zo door met het aanleren van gezonde eetgewoonten!

Plaats een reactie

Verberg reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *