Op maandag 9 april 2018 werd Jasper Alblas geïnterviewd door Ruud de Wild, tijdens zijn radioprogramma De Wild in de Middag. De radio-dj van NPO Radio 2 zocht contact met Jasperalblas.nl naar aanleiding van de ‘suikerterugroepactie’ van het Diabetesfonds.

Het Diabetesfonds startte deze actie om de noodklok te luiden. Uit onderzoek van het Fonds blijkt namelijk dat Nederlanders elke dag gemiddeld dertig suikerklontjes binnen krijgen.

Dat is ruim twee keer zoveel als het maximum dat de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert. En ook dit maximum is aan de hoge kant, vinden wij.

Het Diabetesfonds spreekt dan ook terecht van “alarmerende onderzoeksresultaten”.

Ruud de Wild was behoorlijk verrast door deze grote hoeveelheid suiker. Daarom zocht hij tijdens zijn radioshow contact met Jasperalblas.nl, met de vraag: “klopt dit wel en wat kan je hier aan doen?”.

Luister het fragment hier terug:


Wat je moet weten over suiker

Aan bijna alle kant-en-klare voedingsmiddelen en producten uit pakjes en zakjes is suiker toegevoegd. Hierdoor krijgen wij ongemerkt veel meer suiker binnen dan we denken.

Wat veel mensen echter niet weten is dat het overschot aan suiker door je lichaam wordt omgezet in lichaamsvet. Bovendien verstoort dat overschot aan suiker allerlei processen in je lichaam en dat is slecht voor je gezondheid.

Wil je meer weten over suiker en de gezondheidsvoordelen van minder suiker eten? Bekijk dan onderstaande artikelen.

Zou je graag minder suiker eten, maar weet je niet zo goed hoe? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op via info@jasperalblas.nl.

6 wetenschappelijke redenen om minder suiker te eten

Bestaat suikerverslaving echt?

De waarheid over suiker en diabetes type 2

Klik hier om de suikerterugroepactie van het Diabetesfonds te bekijken.

 

Plaats een reactie

Verberg reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *