Dit Oosterse gerecht is terug van weggeweest en dat is niet voor niets!

Het past perfect binnen een koolhydraatarm dieet, is enorm voedzaam en smaakt voortreffelijk.

En je kan er oneindig mee variëren door er verschillende soorten groenten en kruiden aan toe te voegen.

Deze variant mogen jullie niet missen!

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 handje peultjes
  • ½ gele paprika
  • 1 tomaat
  • 2 el gezeefde tomaten
  • 2 eieren
  • optioneel: 2 el edelgistvlokken
  • kokosolie
  • peper en zeezout

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
  2. Was de peultjes en snijd door drieën.
  3. Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes.
  4. Was de tomaat, verwijder het harde gedeelte en snijd in blokjes.
  5. Verwarm de kokosolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  6. Voeg de blokjes aardappel toe, bestrooi met de cayennepeper, cajunkruiden en de paprikapoeder en bak voor 7 minuten.
  7. Voeg de peultjes, paprika, tomaat en de gezeefde tomaten toe.
  8. Maak met de bolle kant van een lepel kuiltjes in het groenten mengsel en breek de eieren er rustig boven los.
  9. Doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en bak het tot het eiwit is gestold en zorg ervoor dat het eigeel nog zacht is.
  10. Bestrooi met peper en zeezout en voeg de edelgistvlokken toe als je dat zou willen. Schep de groenten met ei in een diep bord.

Tip:

  • Voeg verse kruiden toe zoals basilicum of oregano.
  • Rooster een extra spelt boterham met geitenkaas voor 7 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, voor de grote eters aan tafel. Het is heerlijk om deze samen met de shakshuka te eten.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Verberg reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *