Als je doet wat er in dit artikel staat, verbrand je buikvet en verlies je gewicht. Doe je dat niet, dan val je niet af rond je buik en kom je waarschijnlijk meer gewicht aan over je hele lichaam.

Pas toe wat er in dit artikel staat en je valt niet alleen snel af door buikvet te verbranden, maar je voorkomt ook een levensgevaarlijke ziektes.

Overtollig buikvet wordt door de IDF (International Diabetes Federation) gezien als een sterke indicator voor het ontwikkelen van Diabetes type 2, aandoeningen aan hart en bloedvaten en zelfs sommige vormen van kanker (Bron).

Als jij een  strakke buik wilt, dan is dit artikel direct op jou van toepassing. Het verwijdert je onzekerheid en frustratie en geeft je een rechttoe-rechtaan oplossing. Het doel is een slank en gezond lichaam.

Hoe verlies je snel buikvet?

Snel buikvet verbranden is mogelijk door voeding te eten die de vetverbranding stimuleert.

Het gaat hier niet om calorieën tellen en de hoeveelheid voedsel. Het gaat hier om calorieën categoriseren en om welk soort voedsel.

Zoals je hier kunt lezen zijn er drie typen calorieën: vetcalorieën, koolhydraatcalorieën en eiwitcalorieën.

 • Vetcalorieën kun je onder andere vinden in: koudwatervis, avocado, olijfolie, kokosnootolie, lijnzaadolie en cashewnoten.
 • Koolhydraatcalorieën kun je onder andere vinden in: aardappelen, pasta, rijst, brood en noedels.
 • Eiwitcalorieën kun je onder andere vinden in: vlees, vis, noten en zaden.

Vanuit evolutionair perspectief gezien is ons lichaam gemaakt om veel vet en eiwitcalorieën te eten en relatief weinig koolhydraatcalorieën.

Een goede vuistregel om snel af te vallen rond je buik is om enkel voedsel te eten dat wij, homo sapiens, zo’n 100.000 jaar geleden aten.

Voor dit voedsel is ons lichaam namelijk ook gebouwd. Veel gezondheidsproblemen, inclusief overtollig buikvet, zijn het gevolg van het veranderde voedingspatroon.

Grote hoeveelheden suiker, granen en transvetten maken het extreem moeilijk (zo niet onmogelijk) om af te vallen rond je buik.

Helaas zijn suiker, granen en transvetten heel veel aanwezig in ons moderne voedingspatroon (ook in veel producten waar je het niet zou verwachten).

Lijst met buikvet-verbrandende producten

3D-Boodschappenlijst-nieuw_180x185Het is belangrijk dat je precies weet welke producten ervoor zorgen dat je buikvet opslaat, en welke producten ervoor zorgen dat je buikvet verbrandt.

Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken heb ik Jaspers boodschappenlijst samengesteld.

Op deze lijst vind je precies welke producten je kunt eten als je wilt afvallen rond je buik.

Je kunt de lijst hier gratis downloaden.

Geproduceerd voedsel voorkomt snel en makkelijk afvallen rond je buik

Veel van onze moderne voeding is geproduceerd voedsel, dit betekent dat het niet direct uit de natuur komt. Veel van het geproduceerde voedsel is zo gemaakt dat het economisch gezien aantrekkelijk is.

Dit houdt in dat de kostprijs laag is, de smaak goed en de houdbaarheid lang. Er wordt dus weinig rekening gehouden met de voedingswaarde.

Het komt dan ook vaak voor dat de voedingswaarde van geproduceerde producten ten koste gaat van de drie hierboven genoemde economische factoren. Deze negatieve voedingswaarde is één van de oorzaken van overtollig buikvet en zorgt ervoor dat snel afvallen vrijwel onmogelijk is.

Dat is waarom je in mijn artikel over afvallen tips de afslank tips krijgt om zelf te koken (in plaats van alles uit zakjes of pakjes te eten) en rauw te snacken (zo wordt het eten lekker én gezond).

Als je door de supermarkt loopt kun je er vanuit gaan dat alles wat in een verpakking zit, voedsel is dat ‘we’ 100.000 jaar geleden niet aten. “Wat blijft er dan nog over?” vraag je je waarschijnlijk af.

Zoete aardappelfriet

Er blijft nog voldoende over. We zijn alleen zo gewend aan ons huidige eetpatroon dat we daar weer even aan herinnerd moeten worden.

Eet alleen voedsel uit de onderstaande groepen en de buikvet verbranding zal automatisch door je lichaam in gang gezet worden.

 • Groenten (alle groenten, zo veel je wilt)
 • Fruit (maximaal één stuk fruit per dag)
 • Vis (vooral koudwatervis zoals: haring, makreel, sardientjes en zalm)
 • Eieren (omega 3 eieren zijn het best)
 • Grasgevoerd vlees (rund dat vrij heeft kunnen grazen en geen ‘krachtvoer’ zoals maïs en granen heeft gekregen)
 • Noten, pitten en zaden (behalve pinda’s)
 • Gezonde natuurlijke oliën, zoals: extra vergine olijfolie, kokosnootolie en lijnzaadolie.
 • Gezonde koolhydraten zoals: quinoa, zoete aardappelen en in mindere mate havermout en couscous

De volledige lijst met producten die je mag eten om snel je buikvet te verbranden kun je vinden op Jaspers boodschappenlijst. Deze lijst kun je hier gratis downloaden.

Je hoeft niet bang te zijn dat de grote hoeveelheden vet en cholesterol je een verhoogde kans op hart en vaatziekten geven. In mijn artikel over cholesterol kun je hier alles over lezen.

Gezond en snel vet verbranden, zeker rond je buik, doe je juist door veel gezonde vetten te eten. Je kunt hier meer over lezen in mijn artikel snel afvallen.

(Ook voor mensen die enkel overtollig buikvet willen verbranden, maar op de rest van hun lichaam geen overtollig lichaamsvet hebben, is dit de voeding die je het best kunt eten.)

De oplossing voor een strakke buik

Om ervoor te zorgen dat ook jij 100% zeker een strakke buik krijgt heb ik het Smoothie Afslank Plan ontwikkeld. Een afslank plan waarin precies staat beschreven wat je moet doen om voorgoed al je overtollig buikvet te verbranden.

Door het plan te volgen voldoe je aan de suggesties gesteld in dit artikel. Het is de meest efficiënte en praktische oplossing die ik ken om van je lichaams- en buikvet af te komen.

Meer informatie over het Smoothie Afslank Plan vind je hier.

Wat is een dikke buik precies?

Een dikke buik, een ruime middelomtrek, een zwaarlijvige buikomtrek of met een duur woord abdominale obesitas. Het betekent allemaal hetzelfde: teveel buikvet.

Voor mannen wordt een buikomtrek van meer dan 94 centimeter gezien als overgewicht, voor vrouwen is deze omtrek 80 centimeter.

Een teveel aan energie wordt in je lichaam opgeslagen als lichaamsvet. Vet is niet passief, vet is actief. Vooral buikvet produceert een hoop hormonen en andere chemische stoffen.

Onderzoek door het RIVM toont aan dat zowel mannen als vrouwen met een te grote buikomtrek een hogere kans hebben om te overlijden aan hart en vaatziekten dan mensen met een gemiddelde of kleine buikomtrek.

Jane Wardle, professor aan de Universiteit van Londen moedigt mensen aan buikvet te verbranden. In 2012 waarschuwde Wardle voor de hormonen die door het buikvet aangemaakt worden. Uit onderzoek blijkt dat deze stoffen een sterke relatie hebben met de ontwikkeling van kankercellen en tumoren.

Verschillende studies, in binnen– en buitenland, tonen aan dat de buikomtrek van zowel mannen als vrouwen steeds meer toeneemt. Gezien al de bovenstaande informatie is dat dus een zeer serieuze zaak.

Informatie over buikvet verbranden

De oorzaak van een ‘buikje’

Buikvet is overtollige en overbodige energie die moet worden verbrand. Een logische redenering zou dus zijn om weinig te eten en veel te sporten.

Je lichaam zit helaas (of gelukkig) iets gecompliceerder in elkaar.

Weinig eten en veel sporten resulteert in een zeer vervelend en op den duur onweerstaanbaar hongergevoel.

Het hongergevoel kun je vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je lang je adem probeert in te houden. Op een gegeven moment kun je het niet meer tegenhouden, je moet gewoon ademhalen. Hetzelfde gebeurt als je te lang niet eet.

Naast een hongergevoel krijgt je lichaam ook een biologisch signaal dat het extra veel energie moet opslaan als lichaamsvet.

Dit biologische signaal is ook heel logisch. Doordat je weinig eten binnenkrijgt gaat je lichaam zuiniger om met de energie die het wel krijgt. Dit ‘zuiniger aan doen’ zorgt ervoor dat meer energie wordt opgeslagen als lichaamsvet en minder energie direct beschikbaar is voor verbranding.

Om buikvet te verbranden is het dan ook niet zozeer de hoeveelheid voeding die je moet veranderen, maar vooral het soort voeding. Verschillende soorten voedsel worden namelijk op een verschillende manier in je lichaam verbrand.

Gerelateerd artikel: Snel afvallen met een koolhydraatarm dieet

Sommige soorten voedsel stimuleren de buikvetopslag, terwijl ander voedsel juist buikvet verbrandt. Dit heeft te maken met de manier waarop die voedingsstoffen door je lichaam worden omgezet in energie.

In het kort komt het erop neer dat voedsel rijk aan koolhydraten (zoals: pasta, brood, rijst, noedels, aardappels, etc) ervoor zorgt dat je buikvet opslaat en voedsel dat rijk is aan vitaminen, mineralen, gezonde vetten en eiwitten ervoor zorgt dat je makkelijk buikvet verbrandt.

Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken heb ik Jaspers boodschappenlijst samengesteld.

Op deze lijst vind je precies welke producten je wel en welke je niet mag eten als je wilt afvallen rond je buik.

Je kunt de lijst hier gratis downloaden. Veel succes!

Plaats een reactie

Verberg reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *