Rond de jaarwisseling is het altijd een komen en gaan van lijstjes. Radiostations presenteren lijstjes met de beste liedjes van het jaar. En op televisie hoor je wat de best bekeken programma’s waren, of de leukste bloopers.

Wij doen ook graag een duit in het zakje met de Top-10 Facebook-recepten van 2017.

Deze recepten kregen de meeste likes, werden het vaakst gedeeld of mensen reageerden er massaal op.

Speciaal voor alle mensen zonder Facebook, en voor iedereen die nog wel een paar gezonde recepten kan gebruiken, hebben we ze hieronder voor je neergezet.

#1 Garnalen met quinoa (diner)

Benodigdheden voor 1 persoon:
• 60 g garnalen
• 2 teentje knoflook
• 1/2 citroen
• 1/2 ui
• peterselie
• 1 blokje biologische groentebouillon
• 50 g quinoa
• kokosolie
• 2 el extra-vierge olijfolie
• chilipoeder
• peper en zeezout

Bereidingswijze:
1. Pel de ui en één knoflook teentje en snijd in kleine stukjes.
2. Spoel de quinoa af onder koud stromend water.
3. Verhit een koekenpan met kokosolie en fruit hierin de stukjes knoflook en uien.
4. Doe de quinoa, chilipoeder, zout en peper naar smaak in een steelpan.
5. Voeg 125 ml water, de bouillon en de gefruite knoflook en uien toe. Breng aan de kook.
6. Laat het mengsel 20 minuten sudderen totdat het water is opgenomen.
7. Voeg peterselie naar smaak toe en snij het andere knoflookteentje in stukjes.
8. Verwarm een koekenpan met kokosolie en bak hierin de garnalen en de stukjes knoflook 3 à 4 minuten.
9. Voeg de garnalen en knoflook toe aan het quinoa mengsel en roer goed door.
10. Besprenkel het gerecht met citroensap.

#2 Avocado eiersalade (ontbijt of lunch)

Benodigdheden voor 1 persoon:
• 2 omega-3 eieren
• 1 avocado
• 1 el pijnboompitten
• 1,5 tl citroensap
• 1/2 ui
• peper en zeezout
• knoflookpoeder
• bieslook

Bereidingswijze:
1. Verwarm een steelpan met water en kook de eieren hard gedurende 8 minuten.
2. Pel de eieren en snijd in stukjes.
3. Ontpit de avocado en prak het vruchtvlees tot een gladde massa.
4. Pel de ui en snij in kleine stukjes.
5. Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met citroensap, zeezout, peper, knoflookpoeder en bieslook.

 

#3 Courgette lasagne (diner)

Benodigdheden voor 1 persoon:
• 200 g courgette
• 200 g broccoli
• 2 teentjes knoflook
• 1/2 ui
• 50 g Griekse yoghurt
• 100 g gerookte zalm
• 1/2 el kokosolie
• 1/2 tl dille
• basilicum en peterselie
• peper en zeezout

Bereidingswijze:
1. Pel de ui en knoflook en snijd in kleine stukjes.
2. Doe de Griekse yoghurt in een kom en breng op smaak met de helft van de stukjes knoflook, basilicum en peterselie.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
4. Verwarm een koekenpan met kokosolie en fruit hierin de ui samen met de overige stukjes knoflook.
5. Was de broccoli en snijd in kleine stukjes. Verwarm een steelpan met water en kook de broccoli in 8 minuten zacht. Doe de gekookte broccoli stukjes in een blender samen met de Griekse yoghurt.
6. Voeg het Griekse yoghurt mengsel toe aan de uien in de koekenpan en bak het 1 minuutje mee. Breng op smaak met peper en zeezout.
7. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette.
8. Vet een ovenschaal in met kokosolie.
9. Begin met een laagje courgette plakjes op de bodem van de ovenschaal en giet vervolgens een laagje van het Griekse yoghurt mengsel er overheen. Maak daarna af met zalm. Ga op deze manier door totdat de ingrediënten op zijn.
10. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.

#4 Chocolade truffels (snack)

Benodigdheden voor 1 persoon:
• 1 avocado
• 8 ontpitte Medjoul-dadels
• 2 el rauwe cacao
• 1,5 el kokosmeel
• 1 el kokosrap
• 1 snufje zeezout
• 1,5 el kokosolie

Bereidingswijze:
1. Ontpit de avocado en doe het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine. Meng de ingrediënten tot een gladde en romige massa.
2. Het beslag moet dik genoeg zijn om balletjes van te kunnen rollen. Is het beslag niet dik genoeg? Voeg dan nog wat kokosmeel toe.
3. Maak 8 balletjes van het beslag en rol deze door cacaopoeder.
4. Zet de balletjes 1 uur in de koelkast om uit te harden.

#5 Slawrap (lunch of diner)

Benodigdheden voor 1 persoon:
• 2 grote slabladeren
• 100 g kipfilet
• 1/2 komkommer
• 1 paprika
• 1 el hummus (bij voorkeur zelf gemaakt)
• kokosolie
• kipkruiden
• peper en zeezout
• knoflookpoeder

Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilet in stukjes en kruid met kipkruiden naar smaak.
2. Verwarm een koekenpan met kokosolie en bak de kipstukjes gaar.
3. Maak de slabladeren, komkommer en paprika schoon met water.
4. Snijd de komkommer en paprika in stukjes.
5. Vul de slabladeren met de gebakken kipfilet, komkommer, paprika en hummus.
6. Breng op smaak met peper, zeezout en knoflookpoeder.

#6 Havermout-noten pap (ontbijt)

Benodigdheden voor 1 persoon:
• 40 g havermout
• 150 ml ongezoete kokosmelk
• 1 el notenpasta
• 1/2 banaan
• 1 el chiazaad
• 1/2 tl kaneel
• 1 snufje zout

Bereidingswijze:
1. Snijd de banaan in stukjes.
2. Doe de havermout, chiazaad, kokosmelk, kaneel en zout in een steelpan en meng door elkaar.
3. Zet de pan op laag vuur en verwarm het mengsel al roerend, totdat de kokosmelk helemaal is opgenomen.
4. Doe het mengsel in een kom en voeg de notenpasta toe. Versier de topping met banaan, noten en/of pitten.

#7 Zoete aardappel-courgette koekjes (snack)

Benodigdheden voor 1 persoon:
• 2 grote zoete aardappelen
• 1/2 courgette
• 1 el kokosolie
• peper en zeezout
• basilicum en tijm
• knoflookpoeder

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Schil de zoete aardappelen, verwarm een steelpan met water en kook de zoete aardappelen in ongeveer 20 minuten zacht.
3. Rasp de aardappelen fijn in een kom wanneer ze hanteerbaar zijn.
4. Maak de courgette schoon en rasp deze in een andere kom fijn. Druk de rasp goed droog met een theedoek.
5. Voeg de aardappelrasp en courgetterasp bij elkaar in een kom. Breng op smaak met peper, zeezout en knoflookpoeder.
6. Maak van het aardappelmengsel kleine cilinders en leg deze op een bekleedde bakplaat.
7. Verwarm een steelpan met kokosolie en laat de kokosolie vloeibaar worden.
8. Besprenkel de aardappelcilinders met kokosolie, basilicum en tijm.
9. Bak de aardappel-courgette koekjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en draai ze na 15 minuten om.

#8 Healthy smoothie (ontbijt of lunch)

Benodigdheden voor 1 persoon:
• 1 sinaasappel
• 1 wortel
• 1 duim gember
• 150 ml water

Bereidingswijze:

1. Was de wortel en snijd in stukjes.
2. Schil de sinaasappel en snijd in stukjes.
3. Schil de gember.
4. Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot een egale massa.

Tip:
• Voeg 1/2 tl kaneel toe om de smoothie nog voedzamer te maken.

#9 Ananas-chocolade schijfjes (snack)

Benodigdheden voor 1 persoon:
• 2 ananasschijfjes
• 30 g pure chocolade van >83% cacao
• 1 el kokosrasp

Bereidingswijze:
1. Smelt de pure chocolade au-bain marie in een steelpannetje.
2. Besmeer 1 kant van de ananasschijfjes met de gesmolten chocolade en bestrooi met kokosrasp.

Tip:
• Gebruik een ander fruitsoort naar keuze.

#10 Pastinaak puree met spitskool en spekjes


Benodigdheden voor 1 persoon:
• 200 g pastinaak
• 2 teentjes knoflook
• 1/2 ui
• 200 g spitskool
• 100 g biologische spekjes
• 1 tl paprikapoeder
• snufje cayennepeper
• kokosolie
Bereidingswijze:
1. Pel de ui en knoflook en snijd in kleine stukjes.
2. Was de spitskool en snijd in dunne reepjes.
3. Schil de pastinaak en snijd de uiteindes eraf. Snijd de pastinaak verder in stukjes.
4. Doe de stukjes pastinaak samen met de knoflook in een grote pan.  Zet onderwater en kook de pastinaak in 20 minuten gaar.
5. Verarm een koekenpan met kokosolie en bak de ui en spitskool ongeveer 6 minuten. Schep regelmatig om.
6. Voeg cayennepeper en paprikapoeder toe aan de spitskool en bak 2 minuten mee.
7. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder olie op laag vuur gedurende 5 minuten. Laat de spekjes vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
8. Giet de pastinaak af en gebruik een pureestamper om er puree van te maken.
9. Schep de puree op een bord en leg de spitskool erover heen. Maak het gerecht af met de spekjes.

Tip:
• Vervang de spitskool door zoete aardappelen

Het Afslank Pro Pakket

Wil je afvallen terwijl je gewoon lekker blijft eten, zoals met de recepten hierboven?

Ga dan nu aan de slag met het Afslank Pro Pakket en ontvang mijn beste programma’s voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Maak gebruik van de jaren ervaring met praktische en duidelijke afslanktechnieken, die ik heb opgedaan bij het begeleiden van mensen naar een gezonder, fitter en slanker lichaam. Wat kun je verwachten van het Afslank Pro Pakket:

Verlies 2 kilo per week  Wat als ik je een manier zou geven waarmee je tot wel 2 kilo per week afvalt en nog steeds lekker en makkelijk kunt eten, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of je het “deze keer wel volhoudt”. De programma’s kunnen iedereen helpen om overtollig lichaamsvet te verbranden en het eenvoudig vol te houden.

Direct meer energie  Jouw lichaam heeft de mogelijkheid om altijd energiek te zijn. Het kan je helpen om ’s ochtends uitgerust wakker te worden en ’s avonds na je werk voldoende energie over te hebben. Leer over de verschillende manieren waarop je lichaam energie aanmaakt en hoe jij deze geheel natuurlijk kunt activeren.

Verbrand je buikvet – SNEL!  Voordat je een platte buik kunt hebben, moet je eerst je buikvet verbranden. Als je dat gedaan hebt, moet je dezelfde strategie volgen om ook de rest van je overtollig lichaamsvet te verbranden. En voor je het weet, kun je een maatje kleiner aan. Geef mij de kans om je te laten zien hoe dit ook voor jou mogelijk is.

Klik hier voor meer informatie over dit pakket of bekijk ons productaanbod.

Plaats een reactie

Verberg reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *