Mag ik donkere chocolade eten?

Melkchocolade bestaat voor minstens 32% uit cacao. Witte chocolade bestaat voor minstens 20% uit cacaoboter. Doordat het geen cacaopoeder bevat, mag witte chocolade eigenlijk geen chocolade genoemd worden. 

Donkere, of pure chocolade bevat minimaal 54% cacao. Donkere chocolade kun je prima nemen, maar kies dan wel voor een chocolade die minimaal 85% uit cacao bestaat en verder het liefst uit zo min mogelijk suiker. In de cacao zitten namelijk veel gezonde stoffen, die de volgende positieve effecten kunnen hebben:

  • Anti-oxidante werking
  • Beschermt tegen hart- en vaatziekten
  • Behoud een goede bloeddruk
  • Versterkt de huid en maakt deze zachter 
  • Theobromine, een opwekkende stof in cacao, helpt tegen vermoeidheid
  • Het verbetert je humeur
  • Het stimuleert de stofwisseling doordat het magnesium bevat

Maar eet niet meer dan een stukje per dag omdat de suikers niet gezond zijn.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op