Over Jasper Alblas

Ik kan het me nog goed herinneren, ik was 15 jaar oud toen ik voor het eerst interesse toonde in voeding, gezondheid en de werking van het menselijke lichaam.

Het was toen nog nergens op gebaseerd, maar ik had het gevoel dat als je investeert in je gezondheid, je daar in de toekomst veel aan zou hebben.

Eigenlijk ben ik vanaf dat moment al op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag “hoe blijf ik gezond?”. Al vrij gauw kwam ik er achter dat gezond eten een belangrijke factor is.

Pas toen ik 18 jaar was ging ik me serieuzer bezig houden met voeding en gezondheid. Dit heeft tot mijn 21ste geduurd. Ik had in het begin echt geen idee wat gezonde voeding is en wat niet. Er is zoveel tegenstrijdige informatie. De meningen over wat wel en niet gezond is zijn verdeeld.

Vanaf mijn 21ste begon ik me daarin te verdiepen. Ik begon de patronen te zien in de boeken die ik las. Ik kreeg er gevoel voor hoe ik de zin en onzin van elkaar kon onderscheiden op het gebied van voeding en gezondheid.

Dit was ook de tijd dat iemand in mijn directe omgeving uitslag op zijn handen kreeg. Om van de symptomen van deze aandoening af te komen was hij vele jaren onder behandeling van verschillende dermatologen.

Mijn eerste ervaring met de kracht van gezonde voeding

Het bleek een contact eczeem te zijn in combinatie met psoriasis. Hij kreeg diverse allergietesten en verschillende hormonenzalven voorgeschreven die hij dagelijks op zijn handen moest smeren. Daarmee verminderde de uitslag iets maar het ging niet echt weg en de huid werd steeds maar dunner.

Daarna heeft hij nog maanden lang 3 keer per week verschillende lichtbehandelingen gehad. Ook dat bleek helaas geen succes. De huideczeem bleef terugkomen.

Ondertussen ging ik in die periode door met mijn studie over voeding en gezondheid en kwam ik er achter dat gezonde voeding niet alleen ziekten kan voorkomen maar in sommige gevallen ook ziekten (deels) kan genezen.

Dat was het moment dat ik tegen de persoon met contact eczeem / psoriasis zei “Je hebt nu al 3 jaar lang de medische route geprobeerd, zonder resultaat. Wat als we nou eens je voeding drastisch aanpast? Misschien dat dat helpt.”

Zelf had ik geen idee wat de werking zou zijn, het was vrij experimenteel. Ik had goed mijn huiswerk gedaan en goed bestudeerd wat de behandeling met gezonde voeding zou moeten zijn. Maar of het ook écht zou werken was de vraag.

Gelukkig stond de persoon met contact eczeem / psoriasis er wel voor open om dit te proberen, te meer omdat het dieet met veel groenten en weinig koolhydraten in het algemeen goed is voor je gezondheid.

Het bewijs

Trots op het vertrouwen dat ik kreeg gingen we 4 weken aan de slag. Suikervrij, lactosevrij, glutenvrij en nog een aantal andere beperkingen.

Het was echt wennen aan deze nieuwe manier van eten. Je staat in het begin verbaasd dat in de meeste producten veel suiker, melk en gluten zijn verwerkt.

Maar het was niet voor niets: al na 4 weken was de uitslag op zijn handen voor de helft minder. En na nog eens 4 weken waren de symptomen bijna helemaal verdwenen!

Deze ervaring heeft mij toen gesterkt in mijn standpunt dat goede voeding belangrijk is voor je gezondheid.

Het is interessant om over goede voeding en gezondheid te lezen in boeken en op internet. Maar het is zeer motiverend om het ook in de praktijk echt te zien werken.

Natuurlijk had ik mezelf al die jaren ervoor al als proefkonijn gebruikt, maar het was toch lastig om als gezond persoon vast te stellen of iets echt werkt. Nu zag ik het echt met eigen ogen.

Het resultaat bij de behandeling van deze huidziekte was voor mij het bewijs dat genezing door voeding in sommige gevallen echt kan werken.

Drie jaar lang hebben de beste dermatologen aan de behandeling gewerkt, maar daar bleven de resultaten uit. En met het veranderen van het voedingspatroon kregen we in nog geen 2 maanden een goed resultaat.

Het begin van Jasperalblas.nl

Met dit vertrouwen op zak ben ik vervolgens actief op andere mensen afgestapt waarvan ik wist dat ze problemen hadden met hun gezondheid. Mensen met overgewicht, migraine en een aantal andere aandoeningen.

Bij de behandeling van deze mensen zagen we veelal ook weer goede resultaten. Dit was niet altijd alleen door gezonde voeding. Bij sommigen speelde ook extra beweging en meditatie of ontspanning een grote rol.

Op deze manier ben ik begonnen om mensen in mijn directe omgeving actief hulp aan te bieden. Ik waarschuwde mensen altijd dat ze geen wonderen moesten verwachten, maar het wel 4 weken de tijd moesten geven. De resultaten overtroffen iedere keer de verwachtingen.

Na dit bij ongeveer 7 mensen gedaan te hebben, dacht ik bij mezelf “Dit geeft mij zoveel voldoening en ik vind het zo leuk, hier wil ik mijn werk van maken.”

Vervolgens heb ik mijn baan opgezegd en heb ik de stap genomen om mijn eigen website te beginnen. Een website waar ik mijn kennis over voeding en gezondheid op heb gedeeld.

Inspiratie over een naam voor de website had ik totaal niet. Dus bedacht ik me om de website gewoon mijn eigen naam te geven. Dat is lekker makkelijk. En zo ontstond Jasperalblas.nl. Ik ben gaan schrijven over alles wat ik tegen kwam en waarvan ik leerde. De focus lag voornamelijk op overgewicht. Daar heb ik me over de jaren in gespecialiseerd.

Boven verwachting

De reacties die ik op de artikelen van mijn website kreeg gingen mijn ambitieuze verwachtingen te boven. Voor ik het wist lazen duizenden mensen per dag de artikelen.

Ik heb altijd gezegd “geloof mij niet op mijn woord, maar ga het doen!” Volg het advies op, doe dat 4 a 5 weken. En ervaar het zelf.

Wie ben ik om mensen te vertellen wat ze moeten geloven, ik heb absoluut geen interesse om mensen te overtuigen die niets zien in een natuurlijke en holistische aanpak. Laat de resultaten voor zichzelf spreken.

Zelfs de meest sceptische mensen draaien na 4 a 5 weken bij nadat ze met eigen ogen zagen en zelf voelde dat het werkt. Ook mensen die maandelijks op controle gingen bij een arts of dokter zagen verbetering in hun bloedwaardes. En dat allemaal door anders te eten.

Natuurlijk is het zo dat gezonde voeding niet alle ziekten kan genezen. Maar ik ben er van overtuigd geraakt dat het in ieder geval bij vrijwel elke ziekte in belangrijke mate bijdraagt in de kans op herstel.

Ervaar het zelf

Inmiddels werken we hier bij Jasperalblas.nl met een team van 5 mensen, en ik ben het meest trots op het feit dat mensen onze programma’s gemiddeld met een 9,4 beoordelen. Dat betekent namelijk dat het werkt!

We hebben een praktische oplossing voor gewichtsverlies. We helpen je niet alleen bij de keuze wat je moet eten, we helpen je ook bij het daadwerkelijk kiezen voor de gezonde voeding. Want zoals je weet zijn er een hoop verleidelijke maar helaas ongezonde voedingsmiddelen die de weg naar een slank en gezond lichaam kunnen versperren.

Elke dag helpen we meer dan 1.000 mensen via onze website en onze programma’s op hun reis naar een gezonder en slanker lichaam. En dat doe ik iedere dag nog steeds met heel veel plezier.

Ik wens je een stralende gezondheid.

Hartelijke groet,

Jasper