Het review team

Omdat wij het erg belangrijk vinden dat onze adviezen verantwoord zijn, laten wij onze artikelen reviewen door externe specialisten. Op deze pagina maak je kennis met de leden van ons review team.

Inge Kroese, Huisarts

Inge is sinds 2011 arts en sinds 2017 huisarts, coach en trainer. Ze heeft een holistische visie op gezondheid. Ze ziet het als een missie om in haar werk mensen te laten ervaren dat werkelijk contact de basis is van alles. En dit start bij het contact maken met jezelf. Ze geeft trainingen en coaching in persoonlijk leiderschap. De rode draad in haar werk is het verbinden van je hart met je hoofd.

 ‘Al vanaf de start van mijn studie ben ik geïntrigeerd door het werkelijk contact met de ander. In mijn werk ontmoet ik vaak de kwetsbaarheid van mensen, juist op het moment dat het contact er echt is. Ik vind het heel bijzonder dat ik mensen in al hun kwetsbaarheid mag zien en begeleiden om tot de kern te komen, dat waar het werkelijk om draait.’

Lieneke van de Griendt, Huisarts

Lieneke van de Griendt studeerde af als arts in Rotterdam in 1991 en daarna als huisarts in Leiden.

Ze constateert dat veel patiënten met chronische aandoeningen ondanks alle medische inspanningen niet genezen. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven die symptomen onderdrukken, maar ze blijven chronisch ziek en moeten vaak de rest van hun leven medicijnen blijven slikken.

Daarom verdiepte zij zich in de rol van voeding voor een goede gezondheid.

Ze gelooft dat wanneer we weten wat er precies mis gaat in het lichaam en waarom, de gezondheid zónder medicijnen kan verbeteren bij patiënten met chronische aandoeningen als diabetes, hart- en vaatziekten, multiple sclerose, reuma, schildklierproblemen en zelfs psychische klachten.

Daarover schreef zij het boek Studeerden wij medicijnen of geneeskunde? , waarin inzichten uit de basisvakken van de medische opleiding en het bestuderen van een nieuw vak – het microbioom (de gezonde darmbacteriën) – uiteen zijn gezet.

  • Wahls Protocol Health Practitioner (sinds 1999)
  • Huisartsopleider aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (meer dan 20 jaar)

Margaretha Kussendrager, Diëtist

Margaretha is eerstelijns diëtist.

Ze ziet daardoor in haar praktijk veel verschillende cliënten, variërend van 0 tot 101 jaar. Ook de problematiek loopt heel erg uiteen, van onder- tot overgewicht, maar ook veel maag- en darmproblemen.

In de praktijk merkt ze vaak dat cliënten veel baat hebben bij een voeding met minder suikers.

  • Lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
  • Lid van Parkinsonnet

Marja Wendt, Diëtist

Marja is diëtist met jarenlange ervaring in het geven van voedings- en dieetadviezen op verschillende gebieden, met aandacht voor gedrag en mentale begeleiding.

Ze is gespecialiseerd in diabetes mellitus, ondervoeding, COPD, Hart & Vaatziekten en leefstijlveranderingen.

  • Lid van de Nederlandse vereniging van diëtisten (NVD)
  • Lid van Netwerk NWDC Nederlandse Werkgroep Diëtisten Cardiologie
  • ‘ETEN = GEDRAG’ training voor gedragsverandering gevolgd

Connie Hoek, Diëtist

Connie is diëtist met ruime ervaring in het geven van dieet- en leefstijladviezen op het gebied van metabole ontregeling, wat in Nederland naar schatting 8 miljoen mensen hebben.

In 2016 heeft zij de Zinnige zorg award van zorgverzekeraar VGZ gewonnen (met het leefstijl programma Keerdiabetes2om).

In 2020 werd zij derde bij de verkiezing ‘leefstijlprofessional van het jaar’ van de vereniging Arts en leefstijl.

Connie Hoek werkt als diëtist in de regio Zuid-Holland Noord op verwijzing van plaatselijke huisartsen en landelijk voor de stichting Voeding Leeft binnen het ‘keerdiabetes2om programma’.

  • Lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)

Nynke Erkelens, Diëtist

Nynke werkt sinds 2002 als diëtist. Zij heeft binnen verscheidene werkvelden in de zorg
gewerkt.

Sinds 12 ½ jaar heeft zij zich gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke beperking; van ernstig meervoudig tot licht verstandelijk beperkt.

Daarnaast is zij gespecialiseerd in maag-darmproblematiek en kauw-en slikstoornissen.

  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)
  • Lid van de Diëtisten Verstandelijk Gehandicaptenzorg (DVG)

Annely Bril, Diëtist en Orthomoleculair therapeut

Annely Bril is een veelzijdige diëtist en orthomoleculair therapeut die staat voor advies op maat voor cliënten die hun gezondheid, vitaliteit en sportprestaties willen verbeteren.

Wat je iedere dag eet, heeft namelijk veel invloed op wie je bent, hoe je presteert en welke risico’s je loopt op bepaalde medische aandoeningen. De juiste, gezonde keuzes op het gebied van voeding en sport verkleinen deze risico’s, verminderen klachten, zorgen voor een stabiel gewicht, betere prestaties en houden je ook nog eens jong en vitaal. 

De door haar gehanteerde gecombineerde aanpak uit de reguliere diëtetiek en de orthomoleculaire geneeskunde zijn perfect inzetbaar om de oorzaak van klachten aan te wijzen. Maar is ook bij uitstek geschikt als je simpelweg je sportieve prestaties wilt verbeteren.