Hormoon workshop: Les 1

329 reacties

8794 volgers

Welkom bij de Hormoonbalans workshop! Direct hieronder vind je de eerste les. De overige video’s ontvang je de komende dagen in je mailbox, dus hou die goed in de gaten.

Maar nu eerst: videoles 1…

In deze eerste video leer je hoe je hormonale systeem in elkaar zit en wat de kracht is van jouw hormonen. Veel plezier!

Volgende workshop video’s

Reactie achterlaten

Klik hier om een reactie te plaatsen

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Uncategorized

Deel dit bericht

Reacties (329)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Hi Jasper, Dank voor je 1e video. Ik ben erg fan van je voedingsleer, recepten enz. Ik ben 61, 1,63 en ruim 71 kg, het lukt me om heel langzaam af te vallen en wil dolgraag in balans zijn alleen…….. lijkt erg moeilijk voor me. Nu heb ik al lang veel stress (door ongeval, onbegrip, slechte begeleiding, wel willen, niet kunnen enz) en ik heb t idee dat dit voor disbalans zorgt. Ook hou ik erg van goede espresso of cappuccino. Nou ja lang verhaal kort: een goede balans vind ik erg belangrijk, ik wil graag zo gezond, fit, vitaal en positief gestemd oud worden :).
 2. Nu de tijd genomen om te kijken. Veel uit deze video wist ik. Ik herken vooral het stuk rondom energie. Ik zou graag willen weten hoe ik dmv hormonen hierop invloed kan hebben.
 3. Jasper , de video’s over hormoon balans, geven mij veel herkenning. Vooral door wat ik allemaal gelezen heb over gezondheid. Al langer opzoek naar stress door onzekerheid, is mijn cortisol te hoog en waarom ben ik altijd zo moe en is afvallen zo moeilijk. Ik ben 63 jaar. In de modules komt mijn leeftijd niet echt voorbij. Sceptisch wat het voor mij nog kan opleveren. Ik ben nu 2,5 week bezig met 7×7 dieet. In het begin ging het goed, nu zwaarder lijkt wel of ik de hele dag bezig ben met klaar maken. Ook gaat het mij minder smaken en mis ik kaas, courgette, peer, spek (mag dat?). Verder eerst beter bijhouden. Ik ben nu 3 kg afgevallen. Nu heb je mij heel verdrietig gemaakt. Je legt de vinger op mijn vermoedens, maar 400 euro voor de cursus is echt teveel voor mij. Heb je nog een goedkoper alternatief? Met vriendelijke groet Martine van der Meer
  1. Super dat je bezig bent met het 7×7 programma Martine, dit is het goedkopere alternatief. Het geeft wellicht geen informatie over hormonen maar het doet wel z’n werk op je hormoonhuishouding en de rest van je gezondheid. Dat je al drie kilo kwijt bent geeft aan dat je op de goede weg bent. Courgette, peer en spek kun je allemaal gewoon eten, dus doe dat gerust. Gebruik liever geen gewone kaas maar af en toe feta, huttenkase of geitenkaas is prima. Veel succes, ga zo door!
 4. Hi Jasper, Dank voor je 1e video. Ik ben erg fan van je voedingsleer, recepten enz. Ik ben 61, 1,63 en ruim 71 kg, het lukt me om heel langzaam af te vallen en wil dolgraag in balans zijn alleen…….. lijkt erg moeilijk voor me. Nu heb ik al lang veel stress (door ongeval, onbegrip, slechte begeleiding, wel willen, niet kunnen enz) en ik heb t idee dat dit voor disbalans zorgt. Ook hou ik erg van goede espresso of cappuccino. Nou ja lang verhaal kort: een goede balans vind ik erg belangrijk, ik wil graag zo gezond, fit, vitaal en positief gestemd oud worden :).
 5. Nu de tijd genomen om te kijken. Veel uit deze video wist ik. Ik herken vooral het stuk rondom energie. Ik zou graag willen weten hoe ik dmv hormonen hierop invloed kan hebben.
 6. Jasper , de video’s over hormoon balans, geven mij veel herkenning. Vooral door wat ik allemaal gelezen heb over gezondheid. Al langer opzoek naar stress door onzekerheid, is mijn cortisol te hoog en waarom ben ik altijd zo moe en is afvallen zo moeilijk. Ik ben 63 jaar. In de modules komt mijn leeftijd niet echt voorbij. Sceptisch wat het voor mij nog kan opleveren. Ik ben nu 2,5 week bezig met 7×7 dieet. In het begin ging het goed, nu zwaarder lijkt wel of ik de hele dag bezig ben met klaar maken. Ook gaat het mij minder smaken en mis ik kaas, courgette, peer, spek (mag dat?). Verder eerst beter bijhouden. Ik ben nu 3 kg afgevallen. Nu heb je mij heel verdrietig gemaakt. Je legt de vinger op mijn vermoedens, maar 400 euro voor de cursus is echt teveel voor mij. Heb je nog een goedkoper alternatief? Met vriendelijke groet Martine van der Meer
  1. Super dat je bezig bent met het 7×7 programma Martine, dit is het goedkopere alternatief. Het geeft wellicht geen informatie over hormonen maar het doet wel z’n werk op je hormoonhuishouding en de rest van je gezondheid. Dat je al drie kilo kwijt bent geeft aan dat je op de goede weg bent. Courgette, peer en spek kun je allemaal gewoon eten, dus doe dat gerust. Gebruik liever geen gewone kaas maar af en toe feta, huttenkase of geitenkaas is prima. Veel succes, ga zo door!
 7. Goede uitleg, Jasper. Ik zal deze doorsturen naar sommige van mijn klanten.
 8. Jenny Verhoeven
  op 25 september 2022 om 14:57 zegt
  Heb zojuist de eerste video bekeken en het was voor mij een openbaring. Ik dacht altijd dat ik op mijn 67e, na de menopauze, geen last meer had van hormonen, maar blijkbaar is dat wel zo. Ben benieuwd naar de volgende video’s.
 9. Ik heb het al gedaan, maar hierbij nogmaals, ik wil graag in balans komen. Ik merk aan sommige voedingsmiddelen dat die iets met me doen.
 10. Hoi Jasper , Ik heb vooral zin om te leren hoe ik meer in balans kom en daaruit meer energie. Want de overgang is echt een lastige om te bevatten
 11. Ik merk dat ik vaak moe ben
 12. Hallo Jasper, Ik vond het eerste deel heel interessant. Heb last van meerdere schildkliernodussen. Daardoor kom ik snel aan en moet ik veel moeite doen om af te vallen. Maar blijf gelukkig op gewicht dankzij het anti buikvet programma. Kijk uit naar het 2e deel
 13. Trudy Krijger
  op 21 september 2022 om 10:23 zegt
  Sinds een tijdje heb ik vooral ‘s avonds en als ik op bed lig “last” van ineens een hele lage hartslag (40 of soms nog lager) heb dan ook een gevoel in mijn hoofd of ik te lang met mijn hoofd naar beneden heb gehangen. Kan dit ook hormonaal zijn vanwege de overgang?
  1. Dat is niet een hele bekende overgangsklacht. Ik raad je aan dit even te bespreken met je huisarts.
 14. Ik vind hormonen super belangrijk zeker als je ouder bent en de kans op allerlei kwalen vergroot wordt.
 15. Jolanda Sondervan
  op 21 september 2022 om 09:47 zegt
  Interessant om mezelf beter te voelen. Heb chronische pijn en ben bezig met ademhalingsoefeningen waardoor je meer ontspanning krijgt. Hoop dat deze video’s mij nog meer inzicht geven.
 16. Hallo Jasper, Bedankt voor de interessante workshop. Waarom ik het belangrijk vind is wel een goede vraag. Over het algemeen voel ik me opgewekt en vrolijk. Soms zonder aanwijsbare reden ben meer stil, minder zin in mijn normale leven. Nu na jouw workshop, denk ik dat het best zou kunnen dat mijn hormonen niet naar behoren functioneren. Dus ik ben benieuwd naar de volgende video.
 17. Ik ben erg vermoeid daar heb ik al jaren last van maar na de griep is het zeer extreem. Wat doen en even slapen
 18. Ik vond het enorm interessant en wil er graag meer over weten. Ik heb zelf echt moeite om te dieeten heb constant zin in suikers en vettig eten en vind de kracht maar niet om het te laten. Eens ik gezond eet blokkeerd telkens men hele lichaam en heb ik nog altijd honger wil dit graag meer onder controle hebben
 19. Een gezonde hormoon balans betekent, een gezonder slaappatroon, meer energie, betere stofwisseling en een evenwichtiger humeur. Misschien zelfs minder last van mijn hartkloppingen..
 20. Heb al de boeken “weg met buikvet” Ik vind het nog moeilijk om het programma goed te volgen. Ik lees de boeken al voor de tweede keer en probeer al een aantal dingen te doen. Heb in het verleden een ernstige snel werkende schildklier gehad met ook de ziekte van Graves. Heel veel behandelingen gehad van infusen met prednison , kreeg ik diabetes van en daarna bestralingen van mijn ogen en daarna een jodium slok. Momenteel volgens endocrinoloog is de schildklier in balans. Ik weeg 56,5 kilo en ben 1.65 m groot nuchter glucose waarde is 6 zou ik deze waarde omlaag kunnen krijgen door het programma weg met buikvet te volgen? Ik vind het fijn om de video’s van jou te beluisteren, geeft me positieve energie om jou programma te volgen. mijn cholesterol is hoog , maar wil hiervoor geen medicatie.Ben 70 jaar maar hoop op nog vele goede jaren. Dankjewel Jasper.
  1. Hallo Maria, super dat je de informatie tot je neemt en kleine stapjes neemt, daar gaat het om, blijf daar mee door gaan. Het WMB programma en ook onze andere programma’s kunnen jou zeker helpen bij het verlagen van je cholesterol en het stabiliseren van je bloedsuikerwaarden. Kijk waar je dus ook in stapjes met het eten volgens het programma aan de slag kunt. Elke maaltijd die lukt is er 1 en daar is je lichaam blij mee. Veel succes!
 21. Nieuwsgierig geworden! Wil graag meer weten
 22. Ik wil graag een stabiel gewicht. Ook heb ik soms genoeg energie en dan weer dagen totaal geen puf. ook heb ik ontstekingen aan de gewrichten op mijn handen. heeft dit ook te maken met mijn hormonen?
  1. Hi Marion, ontstekingen kunnen meerdere oorzaken hebben. Je voeding, stresslevels, beweging, slaap en hormonen optimaliseren kunnen ontstekingen helpen verminderen. Ook het gebruik van kurkuma, koud (af)douchen en ademhalingsoefeningen zijn aan te raden. Super dat je mee doet met de workshop, de volgende video’s kunnen je veel waardevolle informatie leren waarmee je aan de slag kunt!
 23. Sinds ik koolhydraatarm eet en geen (zo min mogelijk) suiker heb ik weinig tot geen last van overgangsklachten. Interessant hormonen.
 24. Voor de overgang lukte het wel om af te vallen maar daarna niet meer. Doe al het goede maar verder dan een paar kilo kom ik niet. En na een keer uiteten zit het er weer aan en krijg ik het er niet meer af. Ik denk dat het door de hormonen komt en zou graag weten welke en wat ik moet doen om het te verbeteren.
 25. Jan-Willem Rietveld
  op 18 september 2022 om 22:54 zegt
  Goedemorgen Jasper, Mijn naam is Jan-Willem Rietveld en ik ben 61 jaar ik heb redelijk over gewicht en idd allerlei chronische klachten .heb al diversen kere getwijfeld om met een van jou programma’s mee te doen maar ik ben ook bang dat het misschien voor de zoveelste maal op een teleurstelling uitloopt. Ik ben glutenvrij en ik wil heel ruim 15 kilo afvallen zoals ik al zei ik ben een echte twijfelaar e ikhoop dat jij me over de streep kan trekken en me over tuigen ik wil graag eerlijk advies en ik ben een nuchter persoon ben wel bereid er 100%voor te gaan maar ik hou absoluut niet van zweverige dingen Jasper ik hoop dat je mij een goed advies ku t geven e helpen vriendelijke groet, Jan-Willem.
  1. Hallo Jan-Willem, super dat je mee doet aan de workshop! Ik kan alleen maar zeggen: angsten zijn er om te overwinnen! Je hebt niets te verliezen dus waarom niet gewoon beginnen met de recepten uit het 7×7 afslankprogramma?. Niet teveel over nadenken maar gewoon beginnen! Als het niet werkt, kun je na 30 dagen je geld terug krijgen, echt niets te verliezen dus. Veel plezier verder ook met deze workshop!
 26. Interessant om hier meer over te horen, Jasper!
 27. Dank voor de heldere uitleg. Ik heb al diverse (kook)boeken van je. Al enkele jaren redelijk goed op gewicht. Verheldering van zaken helpt om je steeds weer opnieuw bewust te zijn dat een goed gewicht een kwestie van keuze is.
 28. Ik denk dat het voor mij heel belangrijk is. Want afvallen lukt me niet. Verder dan een paar kilo kom ik niet en dan blokkeert het. Dus verlies ik de motivatie om anders te eten omdat het voor mij toch niet werkt
 29. Esther Philips-Sweet
  op 18 september 2022 om 18:42 zegt
  Ik heb er al altijd meer over willen weten. Dat hoorde ik al vaker en maakte het ook zelf mee door maandelijkse cycli en overgang dat hormonen veel doen in je lichaam. Verder deed ik een opleiding kruidengeneeskunst waar ik het hoorde. Dus ik ben heel erg benieuwd naar al de dingen die je kan vermijden of juist wel moet doen.
 30. Allereerst wil ik je heel erg bedanken dat we elke keer verrast worden door zulke waardevolle informatie! Ik hoef niet af te vallen, eerder aankomen en zorgen dat ik gezond blijf. Bedankt dat je dit voor ons doet!! Lieve groet, Elisa
  1. Heel graag gedaan Elisa, dank voor je deelname aan de workshop, fijn om te horen dat het waardevol voor je is. Veel plezier!
 31. Chris Lansdorp
  op 18 september 2022 om 15:28 zegt
  Hai Jasper, De informatie in jouw eerste video ken ik wel, ik weet wel wat hormonen zijn, ik ben juist zo benieuwd naar hoe ik merkt dat mijn hormoonbalans er niet is. Ik sta voor de klas, werk 5 dagen en ben 64. Ik eet al een jaar of 2 volgens jouw recepten. iedere zomervakantie heb ik last van een enorme vermoeidheid die na 2 tot 3 weken vakantie wegebde. Deze zomer gebeurde dat niet en ik begon weer in augustus, nog steeds vermoeid. Ik kijk uit naar jouw tweede video. Misschien brengt die verheldering. Hartelijke groet, Chris
 32. Anne-Marieke
  op 18 september 2022 om 14:54 zegt
  Wat het voor mij betekent om mijn hormonen in balans te hebben/krijgen… Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van vermoeidheid. Omdat de huisarts niets kon vinden werd uiteindelijk gezegd dat het tussen mijn oren zat. Ik was toen ongeveer 15 jaar. Niet zo heel fijn, want dat is dus geen oplossing voor het probleem. Rond mijn 30 ste heb ik het waterfall dieet gedaan. Dat baseerde zich op als ik het mij goed herinner 8 weken schoon eten zonder mogelijke allergie ingrediënten (dus geen vlees, zuivel, zout, suiker, gist, tarwe, alcohol en eieren) en daarna een periode een voor een ingrediënten weer toevoegen. Ik heb mij nooit zo goed gevoeld als aan het einde van die acht weken. Uit de testfase haalde ik echter gek genoeg geen voedselallergieën. Ik heb nooit goed kunnen achterhalen waarom ik mij aan het einde van die 8 weken zo goed voelde. Ik wist wel dat het te strikt was om het dieet langdurig vol te houden. Dat is mij ook niet gelukt. Zo dit verhaal luisterend denk ik dat hormonen daar wellicht een rol hebben gespeeld. Ik zou mij graag weer zo goed voelen als toen. Voor mij de reden om mij te verdiepen in hormonen en de juiste knoppen te vinden en de balans te herstellen.
 33. Beste Jasper, dank voor je uitleg in de video van de hormoon workshop, erg interessant. Ik ben een man van 70 jaar en heb vaak last van wat huiduitslag op mijn onderbenen en soms ook op mijn rechter ringvinger (draag daar overigens géén ring). Verder wat last van verhoogde bloeddruk en love handles. Wat betreft mijn gewicht, energie en slaapkwaliteit kan ik tevreden zijn, mede door het volgen van een of meerdere van jouw programma’s en boeken. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg van je workshops en wat ik hiermee kan doen om bovengenoemde klachten te verhelpen zonder het gebruik van medicijnen en/of andere symptoom bestrijdende middelen. Vriendelijke groeten John
 34. Ik ben benieuwd. Worstel al lang met overgewicht. Nu ook artrose! Ga een traject in. Heb recent een EMBT test gedaan. Benieuwd naar het resultaat!
 35. De craene Sonja
  op 18 september 2022 om 13:16 zegt
  Een goede vetverbranding, een evenwicht in mijn hormonen na de overgang(heb nog elke dag opvliegers) en een slanker lichaam.
 36. Hi Jasper, ik ben geopereerd in m’n buik en daarbij is alles verwijderd wat vrouwelijke hormonen aangaat. Ik heb dan ook heel veel last van zware zweet aanvallen, ben behoorlijk fel geworden,maar ook zeer emotioneel, afvallen lukt niet, want steeds trek en zoet behoefte. Energie lijn ligt erg laag.
 37. Jacqueline
  op 18 september 2022 om 12:54 zegt
  Hallo Jasper, Ik ben vanaf 2013 bezig met een gezonde leefstijl metjouw boek 7×7 en hormoonbalans van Ralp Moorman. Ik viel 33 kg af in een half jaar!. ( vanwege dubbele longembolie noodzaak) Toen kwam ik na de overgang ( ik ben nu 61 jaar) en begon er ieder jaar kilo’s bij de te komen, want ik ging weer suiker eten en ik ben weer terug bij af. Met jouw 10 dagen smootie snelle afval programma lukt het om 3 kg weer kwijt te raken. maar ik blijf jojo- en en lukt het niet om meer kwijt te raken, voor die 2/3 kg moet ik al veel moeite doen. ondertussen heb ik dit jaar een tia gehad en ben ik met jouw september challence begonnen, 1ste week 2 kg eraf, 2de week 1 kg erbij. Overdag lukt het om het ontbvijt over te slaan na het dinner kan ik me niet in de hand houden iedere avond. Ik denk daarom eet ik te kort overdag??? welke vitamine mis ik???
  1. Super dat je bezig bent de kilo’s er weer op een gezonde manier af te krijgen Jacqueline! En mooi dat je mee doet aan deze workshop, het kan zijn dat je hormonen uit balans zijn waardoor je gewichtsschommelingen hebt en moeite hebt met het weerstaan van eten in de avond. In de volgende video’s leer je meer handvaten die je kunt toepassen voor het balanceren van je hormoonhuishouding. Ga zo door en leer van de momenten die niet lekker verlopen, onderzoek je gedrag en emoties, dan komt het goed. Veel succes!
 38. Mijn man en ik volgen al meer dan 2 jaar jasper alblas programma’s en voelen ons er goed bij. Nu zijn wij 65plussers en merken we dat alles niet vanzelf gaat. Deze oproep kwam voorbij en vonden we het fijn om alles weer eens uitgelegd te krijgen en zo allert te blijven op waar we mee bezig zijn. Zoals vanzelfsprekend is onze gezondheid zeer belangrijk.
  1. Super dat jullie mee doen Joze, veel plezier!
 39. Als coach begeleidt ik mensen en in het bijzonder sporters met uiteenlopende vragen. Alweer 5 jaar laat ik mij inspireren door jouw recepten en doe regelmatig mee aan een 4 weekse challenge. Als verpleegkundige ben ik bekend met diverse ziektebeelden die jij schetst Als NLP trainer weet ik hoe het onbewuste ons gedrag beïnvloed Inmiddels en mede door jou heb ik mij in voeding verdiept. Het soort brandstof wat wij tot ons nemen is zo ongelofelijk belangrijk voor hoe wij presteren en ons voelen dat heb ik zelf mogen ervaren mede dankzij het volgen van jouw recepten. Het is geen verkooppraatje maar wat jij daarover zegt is waar! Uit eigen ervaring weet ik dat vlak voor mijn menstruatie mijn humeur veranderd. Sinds ik goed let op wat ik eet is dat anders. Waarom volg ik je video omdat ik vanuit jouw bril wil horen hoe jij naar de invloed van hormonen kijkt en overbrengt. Want hoe kun je gemotiveerd goed voor jezelf blijven zorgen en ook anderen enthousiast maken. Mijn missie: door zelf het goede voorbeeld te geven anderen te inspireren. Kortom een lang verhaal kort maken. Mijn vraag hoe meet ik of mijn hormonen in balans zijn en wat kan ik nog beter anders doen om daar voor te zorgen.
  1. Wat leuk om wat meer over je te horen Tineke en wat een geweldige missie heb je! Door het goede voorbeeld te geven, inspireer je inderdaad anderen vaak het meest. Je kunt vooral opmerken dat je hormonen uit balans zijn doordat je klachten krijgt zoals gewichtsschommelingen, huidproblemen, een onregelmatige cyclus, veel pijn tijdens je menstruatie, overgangsklachten, broze nagels, haaruitval, overgewicht, eetbuien, stemmingswisselingen etc. Daarnaast zijn er verschillende testen waarmee je het kan meten. In de video’s leer je wat je kunt doen om je hormoonhuishouding te balanceren. Vooral gezonde natuurlijke voeding, voldoende bewegen, slapen en stress minimaliseren zijn erg belangrijk maar er zijn meerder tools die je in kunt zetten die ik je leer tijdens de volgende video’s. Ga zo door, en veel succes met het inspireren van andere mensen!
 40. Ik ben 48 jaar voel mij eigenlijk wel goed maar ik merk wel dat mijn menstruaties onregelmatiger worden dus zit denk ik wel in de overgang…was benieuwd naar deze video’s over hormonen. Zodat ik hopelijk probleemloos door de overgang heen kom.
 41. Ik heb me nooit afgevraagd wat hormonen doen in je lichaam, eigenlijk uit nieuwsgierigheid de video bekeken. Hieruit begreep ik dat hormonen heel belangrijk zijn voor je gezondheid. Ik zie de volgende video’s met belangstelling tegemoet.
 42. IS HEEL BELANGRIJK
 43. Dank je Jasper voor de heldere uitleg over de weg van hormonen door het lichaam en dat het van belang is dat deze in balans zijn/komen. Ik ben 52 jaar en voor mij is het belangrijk om hieraan te werken aangezien ik vaak slecht slaap en daardoor ook veel met vermoeidheid te maken heb overdag. Ik wil me fit, vitaal, vrolijk en energiek voelen door de dag en genieten van een goede nachtrust.
 44. Dag Jasper, Als man van 56 worstel ik al mijn hele leven met overgewicht. Sinds mijn geboorte heb ik Cara en gebruik sinds mijn 7e medicatie hiervoor. De afgelopen 15 jaar zijn er diverse ‘verstoringen’ geweest van/in het lichaam; al dan niet van chronische aard. Dit varieert van hypertensie tot PDS enz. Bij alle controles zijn de bloedwaarden voor testosteron, schildklier,psa, etc binnen de standaardwaarden. Wel een lactoseintolerantie en kippenei-allergie geconstateerd… De afgelopen 15 jaar diverse diëtisten geconsulteerd met als enig effect dat ik zo’n 20 kilo zwaarder ben geworden. Ook geruime tijd met een psycholoog aan het werk geweest om stresshandling te verbeteren – tijdens en na een zware depressie. Resultaat daarvan is dat ik relaxt en opgewekt leef en (vaak) tevreden ben. Toch weet ik dat mijn overgewicht (obees) in combinatie met medicatie voor de diverse kwalen geen goede combi is. Daarom ben ik op zoek naar de basis van waaruit het ‘mis’ is gegaan/gaat om te kijken of ik daar kan veranderen. Ik zie uit naar de info in de volgende video’s Hartelijke groet
 45. Een positieve ingesteldheid, optimisme!
 46. gon jacobs
  op 18 september 2022 om 09:56 zegt
  goede morgen ik heb net naar jou vidio gekeken .ik vind hem erg intersant . Ik ben er van overtuig dat veel in ons lichaam met eten te maken heeft . en toch snap ik me zelf niet ,ik heb alle boeken van jou en toch verval ik weer in mij oude gewoonte met eten , je weet wel brood aarappelen , nu heb ik weer jou boeken bij de hand genomen . het beste boek wat bij mij past is het boek van ,het gezonde smoothie afslank plan . en ik val wel af maar met 2 onsjes per week . dus het gaat wat langzamer . ik zit tegen de suiker ziekte aan te boksen . dus nog net niet helemaal . en nu mag ik 28 oktober naar de neuroloog de huisarts denkt aan eeppelepcie . of toch iets anders .ik hoop niet dat je dit hier in het openbaar zet ik zou me vreselijk schamen .ook inverbant met mij taalfouten ik ben 68 jaar en heb decelektie en vroeger wert daar niks mee gedaan nu weet ik niks meer groetjes gonnie
 47. Ad Loogman
  op 18 september 2022 om 09:41 zegt
  Jasper ik ben een man met een x- chromosoom teveel (Kleinfelter syndroom) ik ben gestopt met de testosteron injecties (om de 10 dagen in m’n bilspier) te pijnlijk!!! Dit om de opvliegers tegen te gaan! Ik eet nu 3,5 week jouw methode, naast 7 kg kwijt en meer energie plus goed slapen heb ik ook minder last van de opvliegers (extreme hitte momenten)! Ik ben dus heel benieuwd naar de volgende video’s! Met vriendelijke groet, Ad Loogman
  1. Fijn om te lezen dat het gezonde eten je helpt Ad en super dat je mee doet aan de workshop om nog meer te leren over hormonen. Ga zo door en veel plezier!
 48. Renée Vissers
  op 18 september 2022 om 09:39 zegt
  Wanneer de hormoonhuishouding op orde is en ik daardoor zou afvallen zou dit ALLES voor mij betekenen ook al ben ik 76 en werkt alles trager ,dus ik ga ervoor !!
 49. Beter slapen, geen zweetaanvallen, emotioneel evenwicht. Ben alleen en kan het leven aan. Ik neem mijn eigen beslissingen, ben positief gestemd. Als ik in disbalans ben, word ik moe en wil onder een steen kruipen. Niets is meer de moeite waard…..
 50. Om me heen zie ik veel mensen met lichamelijke klachten en slechte eetgewoonten. Dit baart me soms wel zorgen. Ik ben 55 jaar volg ong 4 jaar een soortgelijk eetprogramma als dat van Jasper en heb hier enorm veel baat bij. Hiervoor had ik altijd last van mijn darmen, maar door anders met eten om te gaan zijn deze klachten helemaal weg. Waarom blijven mensen hun lichaam volstoppen met bewerkt voedsel ? Alles wat je eet is immers brandstof voor je lichaam. In een benzineauto gooi je toch ook geen diesel ?!
 51. Esther Bindi
  op 18 september 2022 om 08:18 zegt
  Beste Jasper, bedankt voor je duidelijke uitleg! Ik ben Esther 50 jaar en voor mij zou het heel veel betekenen als mijn hormonen in balans komen. Bijna 30 jaar heb ik last gehad van endometriose, slikte daar medicatie voor,hormonen..daar ben ik 30 kilo door aangekomen. 6 jaar geleden ontdekte ze eierstok kanker, eierstokken zijn verwijderd, zoals je begrijpt gelijk in de overgang. Nu heb ik recedieven op 3 plaatsen en wacht op een zware operatie. Dus alles wat ik zou kunnen doen om die hormonen in balans te krijgen heel graag!!
 52. Heb al veel boeken van je afval programma’s. Ben ook echt fan. Maar val telkens wel weer terug in een oud patroon. Reden voor dit programma! Ik ben me er heel goed van bewust dat het gewoon anders moet. Ben bovendien hartpatiënt (heb een hartafwijking) dus super fanatiek sporten gaat niet. Heb leeftijd -> overgang-> dus wordt het eetpatroon nog belangrijker. Ik ben 54 en krijg nu ook artrose achtige klachten. Vandaar weer focus op mijn voeding. Het grootste probleem voor mij is het patroon. Verval in oude gewoontes EN na het eten trek in iets zoets ☹️
 53. Hallo Jasper Ik wil graag afvallen . Ben veel te zwaar . En heel vaak moe . Gebruik medicijnen voor de bloedvaten en als bij werking gewichts toename . Hopelijk kun je mij helpen
 54. Liever anoniem
  op 17 september 2022 om 21:27 zegt
  Dank voor de heldere uitleg. Ik tob mijn hele leven al met overgewicht. Talloze diëten gedaan. Herhaaldelijk weer aangekomen. Al een aantal jaren let ik op de koolhydraten. Zeker met de Alblas methode. Toch viel ik in het begin wel iets af. Maar het komt er gelijk weer aan. Ben wel moe en heb weinig energiek ben 74 jaar. Eerlijk gezegd het ook wel zat om steeds weer met het gewicht geconfronteerd te worden. Ik ben heel benieuwd naar de verdere uitleg over hormonen.
 55. Beste Jasper, Video 1, is heel interessant, sinds twee jaar volg ik jouw koolhydraatarme recepten. Voel mij daar erg goed bij. Omtrent de werking en de balans van de hormonen ben ik erg benieuwd, vandaar dat ik mij heb aangemeld.
 56. Hoi Jasper, ik ben 49 jaar. Ik heb je receptenboek uitgeprobeerd. Het werkt inderdaad en was 4 kg afgevallen. Omdat ik daarna stopte met de recepten kreeg ik na een tijd een paar kg bij. Ik zou graag de normale hormoonbalans willen omdat dat ook helpt dat ik slank blijf. Veel energie klinkt ideaal. Ik vind top wat je doet en hoeveel je weet.
 57. Hormonen de basis van alles, heel interessant!
 58. Beste Jasper, dank voor je uitleg over de kracht van hormonen, erg interessant. Ik ben een vrouw van 68jr en heb last van toenemend gewicht. Wellicht heeft dat te maken met een disbalans. Ik heb verschillende recepten van je en eet over het algemeen gezond. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg van je verhaal. Vriendelijke groeten.
 59. Ondanks goed, gevarieerd en khb of kha eten val ik niets af. Zou de oorzaak dan toch hormonaal zijn? Ik herken alle klachten van een jodiumtekort maar volgens mijn huisarts is mijn schildklier oké. Ik kijk uit naar de volgende video’s, wie weet krijg ik meer inzicht.
  1. Dat is uitdagend Heleen, als je hormonen flink uit balans zijn kan het een tijdje duren voordat er iets gebeurd in je gewicht. Ik raad je daarom aan om door te gaan en ook te kijken waar je stress kunt minimaliseren, slaap kunt optimaliseren en de tips uit de volgende video’s kunt toepassen om te ontdekken of dat een verandering brengt. Veel succes!
 60. Ilona Strijbosch
  op 17 september 2022 om 10:02 zegt
  Interessant wat je verteld Jasper. Goed uitgelegd wat hormonen zijn en vooral hoe ze hun werk doen. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Groet Ilona
 61. Goedemorgen Jasper, een gezonde hormoon balans betekent voor mij ‘s nachts echt goed (door) slapen, geen irritante hitte aanvallen gedurende de dag (overgang) en weer lekker positief in het leven staan en gevoel hebben alles aankunnen! Bedankt voor de video’s, kijk uit naar de volgende!
 62. Sascha Derks
  op 17 september 2022 om 08:41 zegt
  Ik ben heel benieuwd naar de volgende video’s. Op dit moment slik ik antidepressiva en gaat het mentaal best goed. Maar ik ben vaak heel vermoeid en heb last van vage klachten. Zelf denk ik dat de overgang een grote rol speelt; ik ben 51 jaar.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 17 september 2022 om 08:51 zegt
   Dat vermoed ik ook, Sascha.
 63. Dag Jasper, ik denk geen last te hebben van mijn hormonen, ik ben lerende. Ik wil graag verder horen wat je hierover te vertellen hebt.
 64. Dat de hormonen in balans moeten zijn heb ik al in diverse artikelen gelezen. Zelfs om hormonen aan te maken voor een goede swing tijdens het golfen. Ook voor een goede nachtrust enz.
 65. Hélène Liang-Verhoeff
  op 16 september 2022 om 17:32 zegt
  Gezond oud worden met mooie huid en voldoende energie om van het leven te blijven genieten. ( 59 jaar)
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 17 september 2022 om 08:52 zegt
   Belangrijk!
 66. Heel herkenbaar is voor mijdat ik al een tijdje (2,5 jaar) het JA volg waarvan ik denk dat dit redelijk lukt. Echter ben ik toch 15kg aangekomen en heb ik een verhoog chorestrol. Dmv van veel meer te gaan bewegen en constante bloed controle lijkt mijn vitalmine d en triglicerine en de goede chorestorel beter te gaan. Toch val ik niets af, kan dit met mijn hormonen te maken hebben? Ik ben 52 jaar
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 17 september 2022 om 08:53 zegt
   Dat heeft vrijwel zeker weten met je hormonen te maken.
 67. Beste Jasper, Mogelijk is mijn hormoonhuishouding in balans, dat weet ik niet. Maar afvallen lukt niet. Ja soms een paar kilo maar die komen er weer aan. Daarom ben ik benieuwd naar jou uitleg en heb de eerste les gevolgd. Zie dus uit naar de volgende. Ik had al eens 3 boeken gekocht bij je en heb behoorlijk mijn eet stijl aangepast. Dus mocht ik iets met de hormonenhuishouding kunnen doen zodat ik toch afval dan wil ik graag die kennis opdoen. Ik ben 65.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 17 september 2022 om 08:54 zegt
   Moeite met afvallen (en/of snel weer aankomen) is een belangrijke indicatie voor een disbalans in de hormonen. Goed dat je de video’s kijkt dus!
 68. Mevrouw.W.G
  op 16 september 2022 om 16:28 zegt
  Minder vermoeid voelen.
 69. Leen Van Wilderode
  op 16 september 2022 om 16:14 zegt
  hallo, voor mij betekent het meer stabiel zijn, soms sta ik zo versteld van mijzelf tijdens PMS-klachten: ben ik dit?… migraine is ook een belangrijke factor. Ik let sinds een aantal maanden op wat ik eet, maar zoals je aangeeft in het filmpje: belangrijk is de hormonenbalans, vandaar dat ik zo geïnteresseerd ben! Leen.
 70. Hi Jasper, bedankt voor de eerste leerzame video! Ik leer graag meer over dit onderwerp. Ik ben 53 en heb meerdere jaren last van mijn schildklier. Ik gebruik er momenteel geen medicijnen voor en probeer met voeding in balans te blijven naar dat is best lastig…. Ik kijk uit naar je andere video’s! Fijn weekend en groet van Annette
 71. In ben een vrouw van 69 jaar. In 2020 ben ik begonnen met koolhydraatarm eten. Een jaar later was ik 17 kilo afgevallen en nog steeds ben ik op gewicht. Ik weeg me 1x per week. Ik eet regelmatig tofu en tempe, al zo’n 45 jaar. Ik heb geen last van mijn menstruatie gehad en bijna geen opvliegers in de overgang. Of dat door de soja komt? Toch vind ik het belangrijk te weten hoe het zit met de hormoonbalans.
 72. Jasper, helder verhaal en stimulerend gebracht. Zelf al jaren lang vele overgangsklachten en ik weet dat dit ook mijn lijf bemoeilijkt gezond te zijn. eetgewoonten een aantal maanden geleden aangepast in lijn met je eerdere boeken hierover. dat helpt zeker, maar zorgt nog niet voor de oplossing van slecht slapen/nog steeds opvliegers en stemmingswisselingen. Nu al jaren deze situatie (ik ben 58) en ik ben er een beetje klaar mee. Jij nog specifieke tips die echt het verschil kunnen maken??
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 17 september 2022 om 08:56 zegt
   Bedankt Francoise! Ja, zeker. In de video’s vertel ik er een paar, maar vooral in de hormoonbalans training (waar ik je in video 4 meer over vertel) gaan we hier diep op in.
 73. Les 1 zojuist gezien. Wederom een eyeopener. Dank je wel Jasper. Ik ben sinds paar maanden aan het werk met mijzelf. Ik heb een Groot overgewicht en dat is ook de oorzaak dat ik mij niet lekker fit en gezond voelt. Stapje voor stapje ontvang ik kennis en stapje voor stapje pas ik mijn eetgewoontes aan. Ik heb verschillende challenge’s bij jou gekocht. Ook wel aan de slag mee geweest. Probleem van mij is dat het niet vast kan houden. En dan weer kilo’s aankomen. Ik wel iemand die weer opstaat en erger voor gaat. Alleen nu anders. Ik heb een plan gemaakt, (wel op de laptop) plan bestaat uit kleine stapjes. Voorbeeld: 4 weken geen koekjes, gebakjes met geraffineerde suikers. Wel de gezonde tussendoortjes. Na 2 weken elke dag 20 minuten wandelen. Enz,enz. Ik hoop op deze manier van een vreetgedrag naar een gezond eetgedrag te gaan. Door kennis te vergaren merk ik dat ik er meer serieus met aandacht bezig ben. Het gaat vaker leven en beklijft het ook. Dus zo ook de workshop de kracht van hormonen. Top!! Nogmaals bedankt.
 74. Jaimie Tempelers
  op 16 september 2022 om 12:53 zegt
  Ik vind deze video s echt heel erg behulpzaam. Het is voor mij zo belangrijk om me hormonen in balans &info te krijgen. Bedankt
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 17 september 2022 om 08:57 zegt
   Mooi!
 75. Zoekende wat te doen, totaal uitgeput, lukt niet om af gevallen, heel veel vage klachten. Huisarts geeft niet het gevoel dat die iets kan brengen.
 76. Noelle Bosscher
  op 16 september 2022 om 08:00 zegt
  Ik heb altijd al gezegd dat mijn lichaam sterk reageert op hormoon wisselingen zoals vroeger tijdens menstruatie en nu de overgang het verander mijn lichaam en ook mijn geest. Eigenlijk herken ik mijzelf minder terug. Dus ik ben blij dat jij hier aandacht aan schenkt
 77. Elles van de voort
  op 15 september 2022 om 21:00 zegt
  Ik heb enorm last van menstruatie klachten en denk ook wel overgangsklacnten ben 47 jaar en merk dat ik veel moodswings heb. Daar word ik zelf soms akelig van. Dus tips zijn zeker welkom ben veel moe word moe wakker dus als daar verandering in gebracht kan worden met kleine aanpassingen ben ik heel blij.
 78. Hoop hierdoor weer te kunnen afvallen
 79. fantastisch als ik na 25 jaar mijn overgangsklachten onder controle zou hebben
 80. greet valent
  op 15 september 2022 om 12:45 zegt
  Door de vele zorgen om mijn man die door teveel zuurstof te hebben gehad is hij verward en nu zit hij in een zorgcentrum maar hierdoor ben ik volledig op het verkeerde pad hoop dat ik door deze videos weer greep krijg op mijn levensstijl
 81. Waarom vertelt de huisarts of specialist dit niet. Scheelt enorm veel zorgkosten. Vriendelijke groeten anne
 82. Tony Bergen
  op 15 september 2022 om 10:43 zegt
  Ik ben 65 jaar Spanje uit kom Afvallen is moeilijk zeker als te veel zaken reizen Ik ben met jou diet bezig maar de hormonen video vind ik super interessant Gracias Jasper
 83. Ja heel herkenbaar! Ben 59 jaar, heb nooit opvliegers gehad maar na Corona heb ik na 7 maanden nog verschrikkelijke hitteaanvallen. Hiervoor slik ik bloeddrukverlagers ik vind het helemaal geen fijne situatie. Er komt ook geen verbetering in. Ben een maand geleden naar de diëtiste gegaan omdat ik me helemaal niet goed voelde en de spier- vetverhouding ook door Corona (niet kunnen sporten) helemaal uit balans was. Nu na een maand voel ik me iets beter door het dieet en 3x (lichte) krachttraining in de week. Het is me wat
 84. Hoi Jasper, Mooi om te horen hoe dit in het lichaam werkt. Herkenbaar en fijn om nog een keer uitgelegd te krijgen. Nu weet ik weer duidelijker dat ik een gezond lichaam wil wat in balans is. Dus kom maar op met de volgende video 😉
 85. Heldere uitleg. Ben benieuwd naar de rest. Is zeker een belangrijk onderwerp.
 86. Het betekent voor mij de bevestiging dat chronische kwalen niet chronisch hoeven te zijn. Dankjewel
 87. Ik wil heel graag mijn hormoonspiegel in balans hebben, om zo sterk mogelijk door de overgang te komen.
 88. Yvonne Kartopawiro Paulus
  op 14 september 2022 om 16:58 zegt
  Ik vond het een fijne uitleg en ben benieuwd naar de volgende video. Ik zit al 10 jaar in de overgang en slaap slecht, droge huid, veel transpireren, na het sporten meer dagen om te herstellen, het vet op mijn buik. Ik ben vorig jaar 10 kilo afgevallen, maar zodra ik stop kom ik in een paar maanden tijd weer kilo’s aan.
 89. Een begrijpelijke uitleg, ben zeer benieuwd naar de 2e video
 90. Heel erg interessant, heb weer behoefte aan input om de draad weer op te pakken. Ik weet dat gezond eten op de Jasper Alblas manier me lekker en beter doet voelen maar na vakantie en geen zin om me uit te sloven als kok ga ik de verkeerde kant op. Weer een aantal kilo’s erbij en het oude probleem weer last van mijn maag! Dus ik kijk uit naar de 2e video om langzaam aan de draad weer op te pakken!!
 91. Carolien Roobol
  op 14 september 2022 om 12:08 zegt
  Ik zou het fijn vinden om minder te hoeven vechten tegen mijn snaaidrang. Dat ik die drang dus niet meer heb en meer rust ervaar in mijn lijf en hoofd.
 92. Sri Hermsen
  op 14 september 2022 om 12:07 zegt
  Hallo Jasper , wat een interessante stof heb je doorgenomen over hormonen. Ik ben al een aantal jaren jou voedings wijze gevolg maar ( ik ben 59 jaar en 8kg lichter ) . Ik zou nog graag nog een paar kilo’s lichter en daarna stabiel wegen .maar als ik in het weekend wat zondig dan gaat de weegschaal gelijk 1of 1,5 kilo’s weer zwaarder .ik denk dat ik idd hormoon disbalans heb . Ik kijk uit naar de volgende video’s en ik hoop dat mij een goede tip kan geven . Groetjes
  1. Wat mooi dat je al zoveel bent afgevallen en een aantal jaren bezig bent met gezond eten! Gewichtsschommelingen kunnen een gevolg zijn van hormoonschommelingen, mooi dat je mee doet met de workshop. Probeer eens een maand in de weekenden het gezonde eetpatroon aan te houden om te ontdekken wat er dan met je gewicht gebeurt, misschien heeft het dat nodig om door dit plateau te breken en kun je vanaf daar gaan stabiliseren. Veel plezier met de volgende video’s!
 93. Bedankt voor je uitleg. Ik denk dat het heel goed is voor mijn overgewicht om een gezonde hormoonbalans te hebben. Sinds ik met mn 47ste in de overgang ben gekomen merk ik dat steeds moeilijker gewicht kwijt raak. Het probleem is dat het extra moeilijk is met de ziekte Collitis (darmziekte). Heb je tips hiervoor.
 94. Interessant. Ben nieuwsgierig geworden naar de volgende video
 95. vooral de schildklier in balans brengen is moeilijk afgelopen 2 1/2 jaar eerst in 2 jr 24 kilo afgevallen via jouw adviezen maar nu sluipt het afgelopen 1/2 jr er weer 4 kilo bij terwijl ik niet echt anders ben gaan eten het ik denk dat het aan mijn schildklier ligt die te weinig hormonen aanmaakt vandaar mijn belangstelling voor deze workshop Na de overgang is de dysbalans doorgeschoten nu 10 jr geleden
 96. Hey Jasper, Ik probeer zoveel mogelijk je recepten te volgen weliswaar met af en toe een eigen insteek. Bijkomen en slecht slapen gaat op en af daar zou wat extra hulp mss van de hormonen in balans verandering kunnen in brengen. Volg alvast mee.
 97. Sandy Dewez
  op 14 september 2022 om 00:03 zegt
  Ik kijk uit naar de volgende video’s. Ik zit zelf in de gezondheidszorg en het valt me op hoeveel collega’s niet echt gezond zijn en ook echt geen idee hebben. Zelf Jasper ik al n tijdje en heb er veel baat bij. Mijn menopauze is op die manier dragelijker geworden maar ik denk dat er nog n tandje bij kan. Klachten zoals arthrose achtige verschijnselen met name in mn rechterhand en pijnlijke knieën en heupen beginnen nu op te spelen. Ook heb ik al meerdere malen oorontstekingen gehad zelfs 3 in de afgelopen 2 jaar. Ik denk dat misschien ook dat alles beter kan als de hormoon huishouding in goede orde is. Ontzettend bedankt alvast!
 98. Ik ben 70 jaar en probeer buikvet weg te krijgen. Zit per dag van maandag tot vrijdag op de hometrainer een programma te doen. Af en toe buikoefeningen. Weeg 64 kg. Heb thuis veel te doen door grote tuin en vrijwilligers werk. Verveel me nooit. Maar nijging naar chocolade is groot. Gaat up en down.
 99. Ik ben 44 jaar en heb een traag werkende schildklier waar ik euthyrox voor slik. Ik kamp al jaren met overgewicht, fybromyalgie, hoofdpijn, negatieve gedachtes en zeer wisselende buien. Daarnaast voel ik mij regelmatig oververmoeid. Kortom er is denk ik weinig in balans bij mij en ik hoop dat ik met het volgen van de september challenge en deze video’s weer mezelf in balans krijg.
  1. Super dat je mee doet Wendy, stap voor stap zal het je vast en zeker lukken om meer in balans te komen.
 100. Interessant onderwerp vond ik het. Ik ben altijd bezig met gezonde voeding en een gezonde geest, maar ik weet eigenlijk niets over hormonen. Ik ben 70 jaar en probeer wat buikvet weg te krijgen, maar dat lukt niet. Verder heb ik last van zenuwpijn in billen en benen. Zou dit dan te maken hebben met een slechte hormoonbalans?
 101. Eddy Reitsma
  op 13 september 2022 om 19:40 zegt
  Het lijkt mij goed om mijn hormonen in balans te brengen ik heb veel overgewicht en volg nu al een koolhydraat arm dieet en dat bevalt goed maar als ik het goed begrijp kan het erg helpen als de hormonen in balans zijn.
 102. Wat fijn dat je deze informatie deelt. Ik zit in een fase dat ik erg bezig ben met mijn hormonen en het effect van voeding. Dus ik vind het erg interessant en kijk uit naar de volgende lessen.
 103. Hoi, ik ben 53 en in de overgang. Als ik mijn hormonen meer in balans krijg kan ik hopelijk makkelijker bewegen (ben ik minder stijf vooral in de ochtend), val ik weer wat kilo’s af, zakt m’n bloeddruk hopelijk weer en zal m’n galblaas ook weer rustiger worden. Dus kom maar op met de info dan kan ik bedenken waar ik wat moet aanpassen. Ik kijk er naar uit. Groetjes Charlotte
 104. Wat een duidelijke uitleg Jasper. Je vertelt het heel goed en het is ook niet langdradig. Ik ben erg benieuwd naar de volgende video.
 105. Dag Jasper, wat ben ik blij met jouw eetwijze. Al enkele jaren volg ik deze manier van eten en doe ik af en toe een challenge. Naast een drukke baan heb ik al 40 jaar diabetes type I en sinds het koolhydraatarm eten gaat het enorm goed met me. Sinds een jaar of 5 ben ik in de overgang. Dit gaat bij mij gepaard met opvliegers en enorme zweetaanvallen. Hopelijk bieden de volgende video’s me weer een nieuw handvat om mijn kwaliteit van leven verder te verbeteren. Ik ben blij met jouw programma’s en tips. Ga zo door!
  1. Wat fijn om te horen dat het koolhydraatarme eten je zo goed doet Marleen! Veel plezier met de volgende video’s en ga ook zo door!
 106. Ik ben 70 jaar en benieuwd of mijn hormonen invloed hebben op het feit dat ik flinke eetbuien kan krijgen. Eenmaal begonnen, is het moeilijk stoppen
 107. Dag Jasper, herkenbaar. Volg al tijdje jouw voedingswijze. En af en toe een challenge. Het is inspirerend om mee te doen en het op deze manier in mijn drukke leven in te passen. Naast een drukke baan heb ik al bijna 40 jaar diabetes type I en merk dat jouw wijze van eten mij goed doet. Mijn bloedsuikerwaardes zijn door het anders (vooral koolhydraatarme eten) zo ontzettend verbeterd! Heel erg prettig. Sinds een aantal jaren ben ik in de overgang. Heb daarbij vooral last van opvliegers en enorme zweetaanvallen. Merk wel dat jouw voedingswijze wel leidt tot verbetering hierin. En hopelijk helpen de volgende video’s om nog weer een stap te zetten in de kwaliteit van leven. Fijn dat jij er bent met jouw voedingslijn en al jouw tips! Ga zo door!
 108. Heel intressant Ik wist wel dat hormonen zeker bij vrouwen een grote rol spelen
 109. Hoi Jasper, Ik ben een vrouw van 47 jaar en ben al sinds mijn 33e in de overgang! En nu, bijna 15 jaar later, heb ik nog steeds opvliegers. Ik heb kunstmatige hormonen geprobeer, bio-identische hormonen, ik ben voedingstherapeut dus eet gezond, maar niets lijkt te helpen. Ik word er horendol van.
 110. Hallo, Ik ben Marianne 60 jaar en voor mij is het belangrijk om een goede hormoonbalans te hebben daar ik in de overgang ben en hierdoor klachten heb zoals opvliegers vooral s’nachts veel buikvet terwijl ik drie in de week sport. Voor de rest ben ik (voor zover ik weet )tamelijk gezond en let goed op mijn eten en drink voldoende water.
 111. Elly Troost
  op 13 september 2022 om 16:29 zegt
  Beste Jasper Alblas, Ik volg nu 10 maanden achtereenvolgens de diverse Jasper Alblas programma’s. Het in balans brengen van mijn hormonen is voor mij belangrijk om gezond en vitaal oud te worden. (Ben nu 75 jaar). Dus volg ik deze serie met grote belangstelling. Groet,
 112. Nou, zo te lezen ben ik niet de enige met klachten van vermoeidheid, slecht slapen en opvliegers. Op m’n 62e gehoopt hier vanaf te zijn maar helaas. Ik heb het geluk geen medicijjnen nodig te hebben ook al heb ik nog maar de helft van mijn schildklier. De helft die ik nog wel heb wil ik zo gezond mogelijk houden met een gezonde leefstijl. Kennis maakt macht, dus meer weten en leren over hormonen gaat me daar vast bij helpen!
  1. Bijzonder dat je nog maar een halve schildklier hebt Inge, maar heel fijn dat je geen medicatie hoeft te gebruiken, dat scheelt veel en de juiste voeding kan een hoop voor je doen. Veel plezier met de workshop!
 113. Klinkt heel goed Jasper. Ikea je video’s volgen!
 114. Ik denk ook dat mijn hormonen in disbalans zijn. Ik ben 43, slaap slecht, emotioneel, prikkelbaar. De kilo’s willen er niet vanaf. Ben benieuwd na de volgende video’s om me te verdiepen in hormonen en hopelijk vooruitgang!
 115. Dank voor de heldere introductie Jasper. Ik ben een vrouw van 56 jaar die niet meer menstrueert maar wel volop opvliegers heeft en een kilo of 5 overgewicht bij een trage stofwisseling. Volg inmiddels al 4 jaar jouw programma”s en wat ook mooi afgevallen maar na een pittig afgelopen jaar is alles weer terug bij hoe het was. Voel dat er in mijn lichaam veel uit balans is en daar wil ik graag verandering in aanbrengen.
 116. Nicole Vermeij
  op 13 september 2022 om 14:30 zegt
  Hallo, Video 1 samen bekeken met mijn partner. Het viel ons op dat er veel informatie werd herhaald. Het had van ons korter gekund en sneller naar meer belangrijke informatie. Hopelijk gebeurt dit in de volgende video’s.
 117. Ik ben blij met deze cursus om mezelf beter te leren begrijpen. Mijn schildklier werkt te traag. Ik slik euthyrox 150. Op dit moment schommelen de waardes een beetje, misschien omdat ik aan het ‘Jasperen’ ben.
 118. Hoi Jasper dank je wel voor je video. Ik ben al in de overgang sinds mijn 30 ste doordat ik mijn eileiders en eierstokken heb moeten laten verwijderen ivm gen draagster ( ben nu 41) dus ben nieuwsgierig of hormonen mijn gewichtsverlies een beetje tegenhoudt. Mijn viscerale vet is nu 14 en let goed op mijn eten, slaap etc. Ik merk wel dat ems een hoop doet ( vetpercentage gaat iets omlaag)voor mij maar het mag van mij wat sneller. Ik kijk uit naar je volgende video. Groet 🙂
 119. Ik zou graag van de vermoeidheid af komen, 5 kilo kwijt willen ( wat maar niet lukt) en misschien dat het in balans krijgen van mijn hormonen bij kan dragen aan nieuw haar aangezien ik alopecia heb.
 120. Heb Db2, probeer kh te beperken, meer bewegen. Gebruik geen medicijnen. Laatste tijd veel last van warmte aanvallen ,zweten (nooit gedaan) en erg moe. Hoop hiervoor een oplossing te vinden.
 121. S.R. Tiemessen
  op 13 september 2022 om 13:20 zegt
  Hallo, heel mooi en duidelijk verteld. Ik wacht even de volgende video af, voor een mening. Mijn hormonen zijn nooit wat geweest.
 122. Een goede hormoonbalans is voor mij belangrijk omdat, ik wil afvallen, beter wil slapen, minder haaruitval, minder stress, minder klachten bij menstruatie/overgang en gezond wil blijven eten. Ik ben een vrouw, 40 jaar oud en heb 2 kinderen. Voor mijzelf en voor de kinderen wil ik gezond zijn en blijven. Het is een heel mooi workshop, dank je wel..
 123. Winy Van Vugt
  op 13 september 2022 om 13:04 zegt
  Ik hoop dat mijn Colitis, PDS en mijn opvliegers kunnen verbeteren door jouw informatie.
 124. godelieve van Roosmalen
  op 13 september 2022 om 13:03 zegt
  Voor mij is het belangrijk om de volgende fase van mijn leven goed te kunnen functioneren. Volgende fase is die van pensioen, leven zonder werk en de overgang naar einde van het leven.
 125. Colinda Leliveld
  op 13 september 2022 om 12:36 zegt
  Hi Jasper, Overgang is al 10 jaar in mijn leven en wil graag weten of en wat ik kan laten/doen om het beter in balans te krijgen! Ben benieuwd naar video 2
 126. Magda Peeters
  op 13 september 2022 om 12:24 zegt
  Ik vind het super interessant. Ben al tijdje met koolhydraatarm en biologisch eten bezig maar de waarde van mijn schildklier is wat te laag en heb toch nog regelmatig last van moeheid. Ik ben 66 jaar en voel me zeker goed gezond.
 127. Heb momenteel een burn-out en zit in de overgang: geen fijne combinatie. Ik zou zo graag weer grip op mijn lijf en leven willen hebben.
  1. Goed dat je mee doet Arianne, de juiste voeding kan een hoop met je doen ook mentaal en emotioneel en het herstel van een burn-out makkelijker maken. Veel sterkte!
 128. Ik heb overgewicht. Heb van alles geprobeerd om af te vallen,maar het lukt niet. Een gezonde hormoonbalans is voor mij heel erg belangrijk. Dus zou graag willen weten wat ik moet doen om een gezonde hormoonbalans te krijgen. Deze video is voor mij heel belangrijk. Ik ben al jaren bezig met het veranderen van mij eetpatroon maar de resultaten blijven uit. Groetjes Haidy
  1. Wat vervelend dat de resultaten uitblijven Haidy, het kan zijn dat er naast je eetpatroon andere factoren een rol spelen zoals bewegen, slaap, stress, anti-conceptie, medicatie waardoor het afvallen niet lukt. Super dat je mee doet en de moed niet opgeeft, wellicht kom je hierdoor weer verder!
 129. Heb al ruim 30 jaar chronische klachten. Een goede hormoonbalans zal de schade die daar door veroorzaakt is niet wegnemen, maar misschien wel de dagelijkse last die ik daar van ondervind.
 130. Ik vind een goede gezondheid heel erg belangrijk, en merk sinds kort dat mijn voorhoofd kaal word en het haar wat er zit steeds dunner word. Ik denk ook dat dit met de hormonen te maken heeft. Ik ben al sinds januari bezig met J.A. En dat bevalt mij heel goed. Zelfs mijn man merkt het verschil en doet sinds juli eindelijk met mij mee. Ik heb ook al vele boeken van J.A.
 131. Hallo Jasper, ik ben vooral benieuwd naar de het stukje hormonen in relatie tot de overgang. Wat kan ik zelf kan doen om mijn lichaam te ondersteunen en weer meer in balans te komen?
 132. Ik wil meer energie en heb beginnende overgangs klachten daar zou ik graag vanaf willen
 133. Hallo Jasper bedankt voor duidelijke uitleg! Ben een vrouw van 75 jaar en hang steeds tegen diabetes 2 aan en ook tegen problemen met schildklier bovendien heb ik hoge bloeddruk waarvoor ik medicijnen gebruik. Verder heb ik boedverdunners ivm factor 6 leiden(trombose en longembolie) s´nachts heb ik vaak angsten en slaap slecht. Ik wandel en fiets veel en ben veel buiten! Vr grts.
 134. Ik zou graag mijn hormonen in balans hebben, omdat ik rondom mij heen, ook nabij, veel mensen zie die niet lekker in hun vel zitten of ziek zijn. Te denken aan schildklier problemen, te hoge bloeddruk, niet goed ontlasting kwijt kunnen e.d. Ikzelf ben in 4/6 weken tijd door jouw programma 10 kg kwijt, waardoor ik me veel zelfverdekerder vind en een maatje kleiner kan dragen. Mijn badpak leek al veel mooier dan voorheen 🙂 en dan heb ik me nog niet eens heel strikt aan het patroon gehouden. Dit onderwerp over de hormonen interesseert mij en ik ga de volgende videos bekijken, om erachter te komen waardoor de hormonen uit balans gaan en hoe dit weer op orde kan komen. Vooral de maandelijkse menstruatie cyclus. Mensen zien aan mij dat ik er beter uitzie en ik vertel hun ook hoe en dat ik het programma gevolgd heb. Het is niet makkelijk voor iedereen, maar op een gegeven moment is het klaar, dan wil je gewoon afvallen en beter in je vel zitten. En die gedachte motiveert.
 135. Ik heb een trage schildklier sinds 8 jaar, zit nu tevens in de overgang (52 jaar), ben wat aan het aankomen en ik krijg het er niet meer vanaf. Ik wil graag weten welke voeding voor mij belangrijk is en welke juist niet goed. Heb al veel geprobeerd. Ben erg benieuwd naar de komende video’s.
 136. Bedankt voor de video. Veel informatie was voor mij al bekend. Ook omdat ik hier altijd al in geïnteresseerd ben geweest. Zelf nooit overgewicht gehad. Wel vier jaar geleden gestopt met roken. Dit heeft 20 kg extra op geleverd. Deze wil ik nu kwijt en gaat stap voor stap prima. Lichaam functioneerd anders als 20 jaar terug. Ben nu 37. Ik ben benieuwd welke stoffen/voeding onbelans in onze hormonen geven. Ik verwacht sowieso alcohol.
  1. Super dat je gestopt bent met roken en nu ook rustig je gewicht aanpakt. Alcohol en suiker zijn oa grote hormoonverstoorders maar daar ga je verderop in de workshop nog veel meer over leren. Veel plezier!
 137. Ik wil graag mijn balans weer voelen Ik ben beginnend in de overgang en werk onregelmatige diensten Van nauwelijks klachten rondom mijn menstruatie nu hevig menstrueren Merk onzekerheid naar mijn lijf en soms ook in mijn werk Het gevoel van Jan ik het wel? Ik wil een balans vinden en mij zeker voelen Meer content zijn met mijn nieuwe fase van mijn leven Hierbij het soms ineens heel warm voelen meer in balans krijgen En minder ups en downs voelen
 138. Hoi Jasper, dit hormoon verhaal is zooo herkenbaar, ik ben 65 en de overgangsklachten komen weer terug, dus ben zeer benieuwd naar de volgende video, bij voorbaat dank!!
 139. Hallo Jasper ik vind deze informatie interessant.ik ben al heel mijn leven bezig met te proberen afvallen maar is gelijk een jojo effect.heb al ondervinding dat hormonen een hele rol spelen.slaap niet door snachts heb soms geen energie en loop soms erg moe….niet altijd maar met periodes.ben erg benieuwd welke informatie er nog gaat komen in je video’s.kijk ernaar uit.groeten.
 140. Goed nieuws deze workshop. Ik “ doe “ al jaren Jasper Alblas. Nu moet ik weer een kilo of 5 afvallen en dat lukt maar steeds niet. Misschien is het wel mijn hormoon balans die uit balans is en ik daarom zo veel moeite moet doen om de kilo ‘s en vanaf te krijgen. Ik ben benieuwd naar de rest van de workshop.
 141. Mary Hohage
  op 13 september 2022 om 09:18 zegt
  Fantastisch, ik luister graag naar jou informatie. Ik zit in een heftige relatiebreuk Heel belangrijk de hormonen, ik wil er alles over leren en mee aan de slag gaan om te voelen of mijn hormonen op dit moment nu in balans.
 142. Goeden dag Jasper . Ik ben Liana een vrouw van 52 jaar zins mn 26e weet ik dat ik een stofwisseling ziekte heb die tot uiting kwam doormiddel van een dubbele long embolie, die ik ternauwernood overleeft heb . Sindsdien weet ik dat ik ook gevoelig ben voor toegediende hoormonen zo als de anticonceptiepil waar ik gelijk mee moest stoppen en het Mirena spiraal ( daar kreeg ik letterlijk zware depressie aanvallen van ) ik schijn dus super gevoelig te zijn voor hoormoon schomelingen.ik jojo al jaren met gewichts toename en afname als ik aan een dieet begin val ik wel af maar zodra ik er mee stop kom ik dubbel zo hart aan doordat ik vet oedeem heb , ook kamp ik al jaren net als de meeste hier op je site met gevrichtspijn , spierpijn , vochtophoping rond de onder benen , hoofdpijn en vaak moeten plassen snachts om dat je dan licht en al dat opgehoopte vocht er weer uit moet. Ik ben nu 4 a5 weken bezig met een kolydraat arm voedings schema en probeer zo veel mogelijk een balans te vinden in dierlijke en plantaardige eiwitten ,ik drink geen zuifel meer gebruik plantaardige melk in mijn koffie en ben zins ik dit doe al 10 kilo kwijt. Ik ervaar nu al dat ik qua klachten dat die een stuk zijn afgenomen vooral de gevrichtspijn en de hoofdpijn zijn een stuk minder . Ik hoop doormiddel van jou Visio boodschappen een nog duidelijker inzicht te krijgen hoe ik mij zelf nog meer kan verbeteren? Ik stond ooit op de lijst voor een maagverkleining, maar daar zitten zoveel risicofactoren aan vast dat ik daar van af heb gezien en ben er van overtuigd dat met hart werken en volharding ( en een beetje liefde naar me zelf toe ) het ook moet lukken .
 143. Zit in de overgang,sindsdien last van harde ontlasting,maagpijn .
 144. Hallo Jasper, Ik ben heel erg benieuwd omdat ik middenin de overgang zit en allerlei kwaaltjes heb. Dit mondt zich uit in niet-goed-doorslapen, net iets te zwaar zijn maar geen gewicht verliezen , soms wat negatieve gevoelens, geen puf hebben… etc.
 145. Hallo Jasper,vond jou info heel interessant en boeiend,de hormonen brengen zeker veel te weeg,helemaal nu ik in de overgang zit,extra kilo’s die er maar moeilijk af willen,nekklachten,en tja wie wil zich niet helemaal 100%fit voelen.
 146. Een gezonde hormoonbalans vind ik belangrijk omdat ik dan minder moe ben, minder stress ervaar en beter slaap, maar vooral omdat ik dan beter in mijn vel zit.
 147. Gerda Mengers
  op 13 september 2022 om 09:03 zegt
  Hallo Jasper, wat het voor mij betekent om een goede hormoonbalans te krijgen is: – dat ik meer energie krijg, – dat ik minder “kwaaltjes” voel, – dat ik geen zoete aandrang krijg na het eten, vooral na de warme maaltijd. – dat ik me minder opgejaagd voel, – regelmatig hoor ik je over de leeftijd van jonge vrouwen, natuurlijk begrijp ik dat zij jouw doelgroep zijn. Ik kan het me nog niet voorstellen maar ik ben wel 74 jaar. Nemen hormonen dan ook in sterkte af? Dank je wel voor je duidelijke video. Hartelijke groet, Gerda
 148. Vond de uitleg heel boeien en ook heel logisch wat je vertelde,want je goed voelen tja dat wil toch iedereen,ik ben een vrouw van 51 jaar die in de overgang zit en het zou veel voor mij betekenen om m’n overgang kilo’s kwijt te raken,en me echt fit te voelen.
 149. Jill Valkenburg
  op 13 september 2022 om 08:49 zegt
  Ho Jasper, Ik volg je programma al een tijdje. Met name de smoothies maak ik geregeld. Ik zou graag mijn hormonen onder controle krijgen. Ik ben bijna 46 jaar en begin diverse overgangssymptomen te krijgen. Dat uit zich in gewichtstoename, onregelmatig en overmatig menstrueren, moeheid, irritaties.
 150. Hallo Jasper, Nuttige video. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Een goede hormoonbalans zou voor mij misschien kunnen betekenen weer zwanger te mogen worden. Vorig jaar februari ging het mis en sindsdien is mijn cyclus behoorlijk in de hobbel. In het ziekenhuis heeft men uiteraard de nodige testen uitgevoerd maar volgens hen ligt het niet aan mijn hormoonhuishouding. Waar het wel aan weet niemand. Ik ben niet in balans. Opvliegerig, overgevoelig, vermoeid, moeite met concentreren en serieuze menstruatieklachten. Mijn gevoel zegt dat de oorzaak wel degelijk bij mijn hormonen ligt. Ik hoop wat handvatten voor een betere hormoonbalans uit jouw video’s te kunnen halen. Bedankt in elk geval!
 151. Hoi Jasper, Ik heb het idee dat de overgang zich bij mij aandient en zou deze periode graag zo comfortabel mogelijk doorkomen. Hoop met bhv jou tips dat dit gaat lukken Daarbij mag ik wel wat kilootjes kwijt.
 152. Hallo Jasper, ik vind het heel belangrijk om mijn hormonen in balans te krijgen. Ik vind de 1e video die je hebt gemaakt heel duidelijk. Ik heb zelf voor de vierde keer borstkanker en ben dus ook al jaren uit balans. Ik probeer nu zo gezond mogelijk te eten en te bewegen en te ontstressen. Ook ben ik begonnen met een studie orthomoleculaire voeding en suppletie dus ben ik al goed op weg. Ik kreeg van mijn arts anti hormonale therapie letrozol en zoladex maar toen gingen mijn hormonen nog meer uit balans waardoor ik heel veel klachten kreeg van pijn in mijn botten tot vermoeidheid, maag/darm problemen ik was inmiddels 13 kg aangekomen in gewicht. Ik wilde niet met deze klachten leven en ben gestopt met de antihormonale therapie en ik voel me nu al beter en 5kg afgevallen. Ook ben ik gaan minderen met suiker en bewerkte voeding. Ik vind het goed wat je doet omdat er te weinig mensen weten hoe hun lichaam nu eigenlijk werkt en hoe hormonen werken in hun lichaam en dat is juist zo belangrijk!! Hoe meer dit onderwerp onder de aandacht komt hoe gezonder de maatschappij wordt. Ga zo door!!!
 153. Miranda Petrusma
  op 13 september 2022 om 08:39 zegt
  Mijn hormonen zijn zeker uit balans slaapproblemen stemmingswisselingen schommeling in gewicht cyclus issues en en en het zou fijn zijn hier wat vat op te krijgen en enigzins mijn energie en positieve persoonlijkheid terug te vinden had jullie programma hiervoor ook graag willen volgen maar is best prijzig dus heel blij dat er nu een workshop is die ik kan volgen. Thanx! Wachtend op de volgende video groetjes Miranda
 154. Nina Mirabella
  op 13 september 2022 om 08:34 zegt
  Ik ga zeker de video’s bekijken verder. Heb net een hart ingreep gehad en ben bezig om stress uit mijn systeem te halen. Heel lastig want het is een patroon van jaren en dat bij een gewicht waar de meeste mensen van zullen schrikken. Wil graag nog even mee
 155. Cynsia Diekmann
  op 13 september 2022 om 08:31 zegt
  Goedemorgen Jasper, ik heb jouw 1e video bekeken. Heel duidelijk uitgelegd, dank daarvoor. Voor mij is het belangrijk om te kijken of mijn hormoonbalans wel of niet in orde is. Ik ben inmiddels uit de overgang en ervaar op mijn 57ste jaar nog steeds de volgende klachten. Ik heb sinds 2005 klachten aan schildklier, artrose in gehele lichaam, lichte lipoedeem binnenzijde bovenbeen en chronische veneuze insufficientie in onderbenen. Ik slik sindsdien thyrax, sport en fiets zoveel als mogelijk elke week, let op de juiste voeding (nu reeds 8 weken in het boek project gezond). Ik rook en drink geen alcohol. Nu na 8 weken heb ik eindelijk resultaat namelijk 3 cm geslonken op de bij aanvang opgemeten lichaamsdelen. Heel blij mee maar ik denk er meer uit te kunnen halen als ik goede begeleiding krijg en zo weer tot een beter gewichtsverliesrwsultaat kan komen. Hopelijk heb je tips voor mij. Btw de weegschaal hanteer ik niet en ga uit van mijn kleding, gevoel etc.
 156. Hoi Jasper, Voorij is een gezonde hormoon balans belangrijk.. lekker in mijn vel zitten, geen vreetbuien (lees hunkeren naar chocolade en vet), vrolijk zijn, geen stemmingswisselingen hebben… En daar heb ik nu erg veel last van Dus hopelijk helpen jouw videos om mijn leven een stukje te veranderen .
 157. Hoi Jasper,ben bijna 64 jaar .Heb al heel lang klachten van vermoeidheid en heb overgewicht.Wil er graag aan werken heb best wel wat geprobeerd maar nog geen goed resultaat.Ben al wel 3 kilo kwijt maar heb nog steeds overgewicht.
 158. Dominique de keyn
  op 13 september 2022 om 08:13 zegt
  Al veel info gehad omdat ik momenteel veel pijn ervaar over mijn gehele lichaam ik ben in mijn overgang , Artrose, Hernia (L4 en L5 ) , bloedvaten die uitzetten dus aan de 1 filmpje was zeer zinvol hopelijk kan ik via deze weg alles terug in balans krijgen want de pijn en slaapeloze nachten zijn niet meer vol te houden momenteel zit ik er volledig door en wilde mijn sterk houden maar weet zeker dat er een oplossing is Mvg domi
 159. Nieuwsgierig hoe je erachter komt dat mijn hormonen eventueel niet in balans zijn, of wel natuurlijk. En bij het wel in balans zijn en krijgen, het afvallen eindelijk gaat lukken dan! Ik vraag me ook af of je extra jodiumtabletten moet nemen als je praktisch geen zout met jodium eet?
 160. Ik ben Chantal, 50 jaar en..jahoor in de overgang. Ik weet dat hormonen alles beinvloeden en wil daar graag meer over weten. Wie wil nou niet vol energie, positief en vol zelfvertrouwen in het leven staan! ps. Goed slapen en wat gewicht kwijt zou ook fijn zijn ;))
 161. Hoi Jasper, Duidelijke uitleg. Ik heb een trage schildklier en slik daar medicatie voor. Ook sluit mijn maagklep niet goed af ook daar moet ik medicatie voor slikken. Voel me erg vernietigd en slaap slecht. Ben benieuwd naar de andere video’s en hoe ik zelf invloed kan hebben hierop.
 162. Dionne de Vries
  op 12 september 2022 om 21:53 zegt
  Hoi Jasper, tot nu toe een bekend verhaal voor mij. Al jaren enorm mijn best aan het doen om gezond te eten. Glutenvrij, maïsvrij, geen mango of kiwi, zuinig met zuivel (en zeker lactose vrij), geen paprika en weinig tomaat. Helaas allergieën en intoleranties. Om dit allemaal uit te vogelen al jaren op zoek naar de beste manier om gezond te leven en vooral ook te genieten. De overgang kwam al vroeg met flinke opvliegers. Ik ben heel benieuwd wat de andere video’s gaan brengen! Een mooi initiatief!
 163. Sandra Grevink
  op 12 september 2022 om 20:03 zegt
  Hallo Jasper. Nuttig om te horen hoe het zit met die hormonen. Ik ben 56, zit nogsteeds in de overgang. Heb ondanks jou boeken moeite om af te vallen. Slaap slecht( veel stress in deze periode). Ik hoop door deze uitleg een betere gezondheid te krijgen. Zie uit naar de volgende uitleg. Ga zo door. Ik heb veel aan jou uitleg. Gr. Sandra
 164. Hey Jasper dank voor info over hormoonbalans. Ik ben een vrouw in overgang en heb al jaren vage klachten. Sinds kort weet ik dat mijn schildklier traag werkt. Ik kijk uit naar je volgende video’s groet
 165. Voor mij persoonlijk is het heel belangrijk. Ik wil een gezond en fijn leven. Van goede kwaliteit. En 12 kg afvallen. Ik Jasper al een paar jaar. Smoothie buikvet challenges noem maar op. Ik doe dus iets niet goed.
 166. Rian van Mosselveld
  op 12 september 2022 om 18:37 zegt
  Ik weet dat ik last heb van mijn schildklier, Ik vermoed dat er ook nog andere hormonen in disbalans zijn. Graag wil ik de volgende video´s ook bekijken.
 167. halo Jasper Voor mij is het heel belangrijk ,ik slaap slecht ,ik probeer mij aan het dieet te houden ik val niet af ik beweeg noch thans veel ,ik heb wel een beetje hulp nodig
 168. Ik was met het 7×7 programma 20 kilo kwijtgeraakt maar toen werd ik weer zwanger en je raadt het al: alles + extra zit er weer aan na de bevalling. 0 kilo afgevallen, terwijl je toch zou zeggen dat in elk geval het gewicht van de baby en aanverwant eraf zou zijn maar nee hoor, voor en na de bevalling gewoon 95 kilo. Dus er klopt iets niet en ik wil er vanaf! Ik geef volledig borstvoeding dus daar komt ook wel het een en ander aan hormonen bij kijken…
 169. Denk dat veel klachten zijn oorsprong daar vinden, in de hormonen. Sinds 1,5 jaar vervelende klachten als droge ogen en droge mond. Bij reumatoloog volledig door de mangel, maar geen afwijkingen. Dan moet je er mee leren leven zegt men, maar dat is geen doen! En gezien ik in de pre overgang zit en vorig jaar ben hersteld uit een burn out, geloof ik dat er een hoop uit balans is en dat daar wellicht de oplossing zit!
 170. Jacoline van Dompseler
  op 12 september 2022 om 14:45 zegt
  Jasper, Ik vind het heel belangrijk dat mijn hormoonbalans goed zou zijn, ik ben een vrouw en 69 jaar jong. Ga ook de 3 nog te volgen filmpjes bekijken en hopelijk volgt daaruit hoe het met mijn hormoonbalans is.
  1. Super Jacoline, veel plezier met de volgende video’s!
 171. Hoi Jasper, dank voor de video. En ja, zoals u het zegt, komt er nu wel wat inzicht naar boven. Stemmingswisselingen, vermoeidheid, noem maar op. Uiteraard met periodes. Ik doe mijn uiterste best om af te vallen, maar verval elke keer terug in mijn oude gewoontes. Is lastig. Ik kijk uit naar de volgende video.
 172. Karin van de Werff
  op 12 september 2022 om 13:17 zegt
  Klinkt heel duidelijk, door mijn werkzaamheden en de ovedgang ben ik geheel uit balans. Ik heb nl een raar schema .. ik werk als zzp er in de zorg nachtdiensten ( veel 17/ 20 pm) Daarnaast heb ik een winkel waar ik van 12.00 tot 17.00 uur werk. Ongeveer 20 kilo aangekomen en krijg er geen gram af
 173. Liesbeth van der Meer
  op 12 september 2022 om 12:57 zegt
  Ik wist dat de hormonen in disbalans kunnen zijn, alleen de manier waarop je dit goed kan krijgen zonder strenge diëten, vind ik interessant. Mijn gewichtsprobleem is ontstaan door medicijnen die cortisteriode bevatten en eenmaal als het gewicht eraan is, krijg ik het er zeer moeilijk vanaf. Van 5 medicijnen met deze stof ben ik teruggegaan naar 3 middelen. Hier kan ik niet buiten met mijn gezondheid.
 174. Geen opvliegers meer ervaren zonder hormonen te moeten slikken zou top zijn. Ik blijk zelf helemaal geen oestrogeen met aan te maken.( 57 jaar oud )
 175. Hallo Jasper, fijn om deze video’s weer als start te zien van weer wat leren tbv gezond leven en meer vitaliteit. Samen met mijn man volgen we de video’s en starten we weer met de eerdere gekochten boeken van jou met alle lekkere maaltijden gedurende de dag. Blij mee en wordt er blij van
 176. Ik zou graag minder moe te zijn, weer mijn overgewicht aanpakken (Ik volg JA al 2 jaar en was 20 kg afgevallen, helaas is er door stress alweer 8kg bij aan 🙁 Ik heb de overgang gehad geloof ik maar dat was niet makkelijk. Het slapen gaat slecht en daardoor kan ik mij minder goed concentreren. Dus ik doe graag mee.
 177. Duidelijke video. In het voorjaar bij mij baarmoederkanker vastgesteld. Nu bezig met te zorgen dat mijn lichaam zo gezond mogelijk blijft door koolhydraatarm te eten en meer te sporten.
  1. Wat heftig Fiet, mooi dat je je lichaam ondersteunt met gezond en koolhydraatarm eten. Veel sterkte!
 178. Van Poucke Caroline
  op 12 september 2022 om 11:54 zegt
  Ik neem al medicatie voor mijn schildklier van mijn 15 jaar, ik was steeds moe, depressief, kon moeilijk naar het groot toilet,…Dit had een hele grote invloed op mijn puberjaren. Op latere leeftijd kreeg ik heel wat last van mijn gewrichten, maaglast, spierpijnen en spastische darm. Nu ben ik bijna 2 jaar bezig met een gezonde levensstijl , minder gluten, minder suiker, minder slechte koolhydraten,… Ik verloor 9kg en heb nog weinig last van krampen of maagpijn. Maar ik wil van alle medicatie af die de dokters mij ooit voorschreven. Beetje per beetje bouw ik ze af maar dit loopt niet altijd van een leien dakje.. Ook mijn energieniveau wil ik nog wat de lucht in krijgen en misschien kan dit door mijn hormonen in balans te brengen?!
  1. Mooi dat je bezig bent met het afbouwen van je medicijnen, dit kan veel brengen en tegelijkertijd is het inderdaad ook zoeken naar de juiste balans tijdens het afbouwen. Meer balans in je hormoonhuishouding heeft zeker een positief effect op je energieniveau!
 179. Zeer interessant onderwerp, waar ik graag meer over wilde weten. Volg je al langer, heb je boeken en doe vaak mee aan de challenges. Ik heb gelukkig geen gezondheidsklachten, maar op gewicht blijven kost moeite, ws ook mijn leeftijd, in de zestig. Gezond blijven is de belangrijkste motivatie om goed en lekker te eten en daar heb jij/hebben jullie al lang een rol in.
 180. Een gezonde hormoonbalans betekent voor mij beter slapen. Hoewel ik meestal goed slaap wordt ik toch zo nu en dan wakker van een vreselijke hitte in mijn lijf.Deze zorgt er dan voor dat ik soms een paar uur wakker lig.
 181. Hoi Jasper en andere lezers. Hele prettige stem en manier van praten om naar te luisteren. Ik ken deze video via mijn partner. Mijn partner kent jou via zijn zus. Zijn zus heeft last van -Diabetes type 1- en zij volgt jou advies Sinds 2,5 jaar. Het eerste jaar al is zij ruim 20 kilo afgevallen dankzij jou Groene Smoothie recepten en haar suikerspiegel is stabieler dan ooit tevoren. Mijn partner is juist enorm slank en bijna vet vrij, al eet hij veel dingen waar een ander mens van aan komt. Ik ben de gemiddelde versie qua bouw, 1,68 en 69 kilo maar ik ben 36jaar en begin net als velen makkelijker vet vast te houden bij de typische plekken. Wij zijn 5 jaar samen, zonder anticonceptie middel en ik ben nog niet zwanger geworden. Het is ook niet een acute wens (het ingewikkelde verhaal over hoofd en hart;) dus wij proberen het ook niet specifiek maar wel opmerkelijk hè? dus.. intressant !!
 182. Omdat ik vind dat ik beter voor mezelf mag / moet zorgen, is dit mn eerste stap. Erg interessante 1e video. Kijk uit naar de volgende.
 183. Joke Snelleman
  op 12 september 2022 om 09:21 zegt
  Beste Jasper, Ik ben al meer als 20 jaar in de overgang. Heb daar regelmatig veel last van. Mijn man zegt ook dat ik erg veranderd ben. Ik roep dan dat dat onzin is, haha…. Probeer gezond te leven. Ben zeer benieuwd naar de volgende video. Alvast bedankt, en met vriendelijke groeten, Joke
 184. Hoi Jasper en andere lezers. Hele prettige stem en manier van praten om naar te luisteren. Ik ken deze video via mijn partner. Mijn partner kent jou via zijn zus. Zijn zus heeft last van -Diabetes type 1- en zij volgt jou advies Sinds 2,5 jaar. Het eerste jaar al is zij ruim 20 kilo afgevallen dankzij de Groene Smoothie recepten en haar suikerspiegel is stabieler dan ooit tevoren. Mijn partner is juist enorm slank en bijna vet vrij, al eet hij veel dingen waar een ander mens van aan komt. Ik ben de gemiddelde versie qua bouw, 1,68 en 69 kilo maar ik ben 36jaar en begin net als velen makkelijker vet vast te houden bij de typische plekken. Wij zijn 5 jaar samen, zonder anticonceptie middel en ik ben nog niet zwanger geworden. Het is ook niet een acute wens (het ingewikkelde verhaal over hoofd en hart;) dus wij proberen het ook niet specifiek maar wel opmerkelijk hè? dus.. intressant !!
 185. Ik vond dit al een interessante basisvideo vol technische gegevens in een verstaanbaar jasje. Ben eigenlijk benieuwd naar hoe ikzelf kan weten of mijn hormonen in disbalans zijn… je eens vermoeid voelen hebben we allemaal wel eens, diabetes heb ik niet, binnen een paar jaar wel mijn overgang, en afvallen lukt steeds moeilijker, maar daar vinden ze niet meteen een oorzaak. Ben in behandeling bij een endicrinoloog, zodat ik ook telkens meer begrijp over mijn eigen, maar heb nu al de indruk dat jouw video’s zeker ook een aanvulling kunnen zijn om beter bloedresultaten te kunnen begrijpen.
 186. Betty de Vroe
  op 12 september 2022 om 08:42 zegt
  Wat een top uitleg Jasper! Dit motiveert enorm! Dank je ik had dit net weer even nodig en kijk uit naar de volgende video.
 187. Hi Jasper, Je vraagt om een reactie. Ik vind de uitleg over de hormoonbalans duidelijk. Je legt het goed uit. Ik weet alleen niet of mijn hormonen uit balans zijn. Dat wordt waarschijnlijk in een van de volgende video’s uitgelegd. Hoe we dat herkennen en wat we daar aan kunnen doen. Ik kijk er naar uit. Groetjes Janet
 188. Hey Jasper, interessant om meer te weten over hoe hormonen werken. Ik weet natuurlijk dat deze van grote invloed zijn maar heb eigenlijk geen idee hoe het met mijn eigen hormoonbalans is gesteld. Ik ben dan ook nieuwsgierig hoe ik daar achter kan komen zodat je ook gericht aan het werk hiermee kan. Dingen toevoegen en die weglaten die niet meer voor je werken. Ik ben met je boeken video’s 25kg afgevallen. Op dit moment vind ik het moeilijk om goede balans te blijven houden omdat ik soms zin in dingen heb die toch zorgen dat mij gewicht (te veel) schommelt.
 189. Met name in meer stressvolle periodes is het fijn als ik me geen ‘zorgen’ hoef te maken over mijn lichaam. Ik ben vorig jaar begonnen met de challenge, sindsdien 15 kg af gevallen en veel bewuster met voeding en de invloed hiervan op mijn welzijn bezig. Het maakt je mentaal sterker en t voelt als of je tegen meer opgewassen bent. Dus als t allemaal klopt, wel zo fijn, als je signaleert dat er iets niet klopt fijn als je weer hoe je er zelf iets aan kunt doen.
 190. Jacqueline
  op 12 september 2022 om 07:20 zegt
  Mijn ervaring is dat afvallen met de jaren steeds moeizamer gaat. Goed het programma gevolgd, maar het resultaat op de weegschaal gaat minimaal naar beneden. Hetmlijktnof ik ereveld meer voor moet doelman af te vallen. Ik merk wel dat als ik erbij sport dat het afvallen beter gaat. Ik begrijp uit je verhaal over de hormonen dat het erop aan komt wil je weer goed afvallen. Als ik een tijdje met je programma bezig ben gaat het beter. Het begin is heel moeilijk omdat het afvallen zo langzaam gaat. Ik begrijp nu dat hormoon balans een reden zou kunnen zijn. Gaande weg gaat het beter omdat waarschijnlijk dan ook de hormoonbalans beter is.
 191. Ik ben Jannet Buist, 58 jaar, verpleegkundige geweest en sinds vorig jaar de stap gemaakt naar het onderwijs. Ik zit midden in de overgang. Dat is laat, qua leeftijd. Ik heb sinds 2017 te maken gekregen met een hernia en heb problemen gehouden met zenuwpijn. Vandaar ook mijn stap naar het onderwijs. Dit bij elkaar is een echte cocktail voor stresshormonen. En daar heb ik steeds meer hinder van. Ik ben soms angstig, kan huilen, voel me opgejaagd. Ik zeg steeds: mijn stresshormonen vliegen steeds naar het plafond en dan duurt het lang voordat ze zakken. Ik vind het zwaar. Ik zoek de oplossing nog. Moet ik naar een overgangsconsulent? Moet ik hormonen gaan slikken? Wat kan ik doen met voeding? Moet ik naar een psycholoog? Ik ben wel heel serieus met voeding bezig, dat interesseert mij enorm. Ik volg al een tijd je challenges en heb je boek. Waarvoor hartelijk dank! Deze video’s vind ik heel fijn! Groeten Jannet Buist
  1. Met voeding kan je veel doen Jannet, dus dat doe je goed! Daarnaast is het als je veel stress ervaart belangrijk om meer ontspanning te creëren. Dus waar kan je meer tijd voor jezelf creëren, beter grenzen aangeven en wat heb jij nodig om meer en dieper te ontspannen? Vanuit daar krijg je wellicht ook helder wat juiste stappen zijn om te zetten. Fijn dat je mee doet Jannet, veel succes!
 192. Mijn problemen zijn: jarenlange medicatie voor schildklier die nauwelijks werkt, weinig energie, weinig sexdrive, droge huid en ogen, behoefte aan zoet en nu ik 78 jaar ben kan ik niet gemakkelijk afvallen.
 193. Liesbeth de Jong
  op 11 september 2022 om 23:34 zegt
  Jasper bedankt voor de duidelijke uitleg in de video. Een juiste hormoonbalans heb ik naar mijn gevoel nog nooit gehad. PMS klachten en later overgangsklachten hebben vooral invloed op mijn emoties met wisselende stemmingen. Ik ben heel benieuwd naar de volgende video’s. En of je bloed kunt laten testen op werking hormonen.
 194. Hi Jasper, ik ben een vrouw van 58. Ben altijd met mijn voeding bezig, ik begeleid mensen met afvallen en spieropbouw met electrostimulatie. Ik weet dus al veel wat betreft afvallen, en weet ook elk lichaam reageerd anders. maar waar ik en mijn klanten toch steeds tegen aan lopen is de overgang ( gewicht, opvliegers, vermoeidheid enz) waar door het vaak lastig is om een gezonde leerstijl vol te houden. ik ben dus heel benieuwd of ik nog wat tips en nieuws krijg te horen waar ik wat van kan leren. Heb al wat kookboeken van jou en die raad ik ook mijn klanten aan. Succes met het maken van de video’s en ik ben heel benieuwd
  1. Wat mooi dat je ook mensen helpt met afvallen Yvonne, en dat je mensen inspireert om met onze programma’s aan de slag te gaan. Geweldig! Ik hoop dat de tips uit deze workshop jou en je clienten ook weer verder helpen. Ga zo door, fijn dat je mee doet!
 195. Hey Jasper Vind je interessante kerel en ga beginnen met dat 7 x 7 programma omdat ik teveel hinder ondervindt van mijn gewicht en teveel vage klachten aan het ontwikkelen ben Zal in het begin niet makkelijk zijn maar roer gaat om!
 196. Hoi Jasper, weer een interessante video en ben zeer benieuwd naar de volgende. Ik heb vaak last van stemmingen, kan dat ook iets te maken hebben met hormonen? Ik kijk uit naar je reactie!
 197. Door een goede hormoon balans hoop ik me weer fitter en energieker te voelen.
 198. Annette van der Most
  op 11 september 2022 om 20:32 zegt
  Altijd goede duidelijke uitleg die motiverend werkt.
 199. Hoi Jasper, Sinds 2 jaar volg ik regelmatig challenges. Het blijft voor mij moeilijk om het vast te houden. Al sinds pubertijd aan het jojo-en. Nu ik in de overgang zit gaan de kilo’s er niet meer zo makkelijk af helaas. Zou mooi zijn dat ik de angel kan vinden van het probleem. Hormonen? Zou goed kunnen. Inmiddels genezen van melanoomkanker en zou graag de komende jaren nog in gezondheid verder leven. Nu slaapproblemen, mijn thermostaat doet het niet goed. Hartslag die af en toe gaat jagen, soms misselijkheid, darmen die letterlijk de energie wegtrekken. Ik ben erg benieuwd naar je andere video’s naast de challenge die nu draait en ik hoop het steeds meer vast te kunnen gaan houden. Jullie bieden een mooi pakket aan! Dankjewel
 200. Zeer interessant Jasper, heel erg bedankt. Het is erg leerzaam. Zo wist ik niet dat jodium nodig is voor de schildklier en ik ging even Googlen om te zien waar jodium zoal in zit. Het wordt toegevoegd aan brood, maar dat eet ik natuurlijk niet. Ook ben ik zuinig met zout.. Ik vraag mij af of ik wel voldoende jodium binnenkrijg, omdat ik geen brood eet. Het zit ook veel in zeewier las ik, maar dat eet ik ook zelden. Eieren eten we hier (ik woon in Turkije) dagelijks. En ja daar strooi ik dan wel wat zout op natuurlijk. Maar ik vraag me af of het bij een koolhydraatarme levensstijl niet een goed idee is om multivitaminen met voldoende jodium te nemen, juist omdat we door geen brood te eten, toch de dagelijkse inname van jodium missen. Ik ben benieuwd naar je reactie!
 201. Hallo Jasper, sinds de overgang ben ik geleidelijk 7 kilo’s aangekomen. Deze kilo’s zitten mij behoorlijk in de weg. Mijn kinderen zeggen van mam het is niet zo moeilijk. Meer sporten en bijhouden van wat je eet. Dat klopt maar toch krijg ik het niet omgebogen. Vooral na 1 dag gewerkt te hebben, dan heb ik het moeilijk. Nu heb ik het boek gezond in 20 minuten voor mijn verjaardag gekregen en wij (man en ik) gaan het weer proberen. Ik hoop door inzicht te krijgen in de hormoonhuishouding dat het mij nu wel gaat lukken om deze 7 kilo’s af te vallen. Groetjes Carola
 202. Hoi Jasper, Bdkt voor je goede uitleg tot nu toe! Ik werk in de sport met Senioren en vind het belangrijk dat ik mij iedere dag fit voel. Ik ben pas 62 geworden, ben al voorbij de overgang, niet veel klachten gehad maar ben wel benieuwd wat ik evtl. nog kan doen om nog beter in mijn vel te komen!
 203. Monique Slaats
  op 11 september 2022 om 19:15 zegt
  Dank je voor deze gratis workshop inzake hormonen. Na video1 ben ik mij bewust dat mijn hormonen niet in balans zijn. Ik kijk er naar uit wat ik er aan kan doen om dit te verbeteren. Ik heb voornamelijk last van warm/koud schommelingen en zou daar meer balans in willen. Ik slaap daardoor ook slecht. Ik ben vaak wakker en rust daardoor niet genoeg denk ik. Ik kijk uit naar de volgende video’s.
 204. Hi Jasper, wat goed deze workshop over hormoon balans. Gek genoeg had ik daar ook geen idee over. Herken heel veel en heb ook last van niet afvallen en overgangsproblemen, 52 jaar. Misschien is dit de sleutel voor de oplossing. Kijk uit naar de volgende video!
 205. Bianca van Leeuwen~Donners
  op 11 september 2022 om 19:06 zegt
  Jasper, je kent mij wel. Je belde mij ooit en ik adviseerde je-vroeg je `groot te gaan worden` en achter tv´tafels plaats te gaan nemen..opdat je bekender zou worden (ik zag al Alblas supermarkten voor me..albert heijn begon ook ooit met zijn 1e winkeltje). Je zei toen het graag klein te willen houden. Nou, ik verkondig je boodschap wijd en zijd, dus aan mij zal het niet liggen. Mijn reactie verder..ik had zeker wat overgangsperikeltjes (sliep al langer wat minder, maar kwam ook door wat probleempjes met jongste adoptiedochter), die niet erger zijn geworden na jouw dieet. Ik lijk wel wat minder behoefte aan slaap te hebben sinds jouw dieet. Maar ook daar speelt jongste dochter zijdelings een rol..nu het op dat gebied wat rustiger is, lijkt mijn slaap te verbeteren (wat meer uren). Blijft opvallend hoe gezond ik was-ben met minder uren slaap (al leverde ik wel wat in mbt mijn ogen..maar ook dit hoort bij de leeftijd..dat ogen minder sterk worden).
  1. Haha, super leuk dat je mee doet Bianca, dank voor je enthousiasme en fijn dat je nog steeds voordelen ervaart van het gezonde eten. Ga zo door en geniet ervan!
 206. Ik vond het ontzettend leuk en duidelijk uitleg. Het is alsof de hele hormonenverhaal over mij ging. Ik zou heel graag van mijn klachten af willen. Ik weet ook dat er geen magisch middel bestaat dat je in één keer van al je pijntjes en ongemakken af helpt. Ik zou heel graag willen weten wat je wel of niet zou moeten eten en wat voor supplementen je erbij zou moeten slikken. Jasper je bent mijn laatste hoop! Ik zit tegen Burnout aan en laat de hoop langzaam gaan. Lieve groetjes, Ania
 207. Ha Jasper, Ik hoop dat het bereiken van hormoonbalans de sleutel blijkt te zijn voor mijn jarenlange zoektocht naar gewicht- en buikvetafname, schommelende glucosespiegel, te hoge cholesterolwaarden en chronische vermoeidheid. Ik zie uit naar je volgende video’s!
 208. Hi Jasper, ik ben een aantal jaar geleden begonnen met een septemberchallenge. Daarna de boeken aangeschaft en volg alle challenges. Ik was toen 12 kilo afgevallen. Voelde me super! Mijn levensstijl is niet meer veranderd. Wel ben ik inmiddels 50 geworden en 10 kilo zwaarder. Ik ben erg benieuwd naar je video’s in de hoop weer af te komen van al die extra kilo’s
 209. Nicole Weijs
  op 11 september 2022 om 16:58 zegt
  Super onderwerp Jasper, want door de overgang (ben 51) is mijn hormoon huishouding helemaal van slag en dat uit zich in: enorm vermoeid/ lage energie/ veel hoofdpijn/ overvloedige menstruatie van 2 wkn aaneengesloten en doorlekken zo heftig! Nu eet nu sinds 4jaar met jouw heerlijke kookboeken koolhydraatarm en vanwege lage suiker en dat heeft mij al enorm geholpen om de suiker in balans te krijgen wat al veel hoofdpijn scheelt sindsdien! Ben op gewicht met 1.60 mtr en maatje 34/36 en loop dagelijks 10.000 stappen! Maar heb alleen door de overgang nu allerlei klachten zoals genoemd en hoop dat jij daar ook weer hele goede tips voor hebt zodat ik mijn heerlijke energie weer terugkrijg! Superdank vast en kijk nu al uit naar de volgende video!
 210. Hoi Jasper, dankzij jouw boek ben ik enkele jaren terug de nodige kilo’s afgevallen en die blijven er af omdat ik nu weet hoe het moet. Inmiddels zit ik in de overgang en zou graag willen leren hoe ik ervoor zorg dat mijn opvliegers minder worden of zelfs verdwijnen. Ik hoop met behulp van jouw workshops hier in te slagen. Groeten Anneke.
 211. Ik heb al eet tips en adviezen gevolgd uit je boek. Dit bevalt prima. Ik merk alleen dat ik snel ‘over te halen ben’ (dat doe ik echt zelf….. ik vind het gewoon TE gezellig en lekker) om dat gebakje te nemen of lekker uit eten te gaan. Ik heb overgewicht maar nog net niet gevaarlijk. Ik merk dat ik na het ziet of veel eten vooral erg moe wordt. Mijn lijf gaat overal pijn doen. Ik zou hier graag meer over willen weten.
 212. Hallo, ik leer graag meer over hormonen en hoe die weer in balans te krijgen. Ik ben het afgelopen jaar veel aangekomen zonder dat mijn, over het algemeen gezonde, eetritme was veranderd. Ik voel me denk ik daarom ook vaak vermoeid en lusteloos. Terwijl levenslust geen probleem is, maar moodswings dan weer wel. Mijn moeder heeft beginnende dementie of alzheimer. En mijn dochter (19) werd niet meer ongesteld nadat ze stopte met de pil. Allemaal zaken die wellicht met hormoonhuishouding te maken hebben?
  1. Mooi dat je meer wilt leren over de hormonen An, ze meer in balans krijgen kan zeker ondersteunend zijn bij de zaken die je noemt. Veel plezier met de volgende video’s!
 213. Hallo Jasper, wat n interessante video. Ik heb ontzettend veel last van artrose in voeten, knieën en het ergste in mijn rug. Heel graag wil ik daar van af. Tevens zou het fijn zijn om ook gewicht te verliezen. Ik ga het volgen. Groetjes Ria
 214. Neem al 10 jaren een geneesmiddel dat mijn serotinine niveau op peil houd , ik maak het niet zelf genoeg aan volgens de huisarts ( word snel deppresief als ik het niet inneem ). Doe graag kracht training , maar spieren opbouwen gaat zeer moeilijk . Dat dit waarschijnlijk te maken heeft met de hormonen besef ik wel , daarom mijn interesse ! Tot nu toe dacht ik er niets meer aan te kunnen doen vanwege de leeftijd , word deze maand immers 62 jaar oud
 215. Hallo Jasper, Voor mij is het belangrijk om beter in mijn vel te komen, af te kunnen vallen, geen opvliegers meer te hebben, minder negatieve gedachten. Minder trek naar zoet. Vooral een betere nachtrust. Dat mijn schildklier stabiel blijft.
 216. Ik wil graag gezond oud worden. Ik slaap maar 4a 5 uur snachts. Ondanks dat nog redelijk fit, maar hoor steeds dat dat slecht is. Ik val ook maar niet af, ondanks gezond eten, maar ook niet altijd.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 14:29 zegt
   De volgende video’s zullen je zeker helpen.
 217. Hoi Jasper! Interessante video en duidelijke uitleg. Ik heb sinds ongeveer een jaar ineens last van heftige acne. Ik ben er nu achter dat het (voor een groot deel) komt door mijn hormonen. Het is vaak op een bepaald moment in m’n cyclus erg heftig en daarna wordt het weer wat minder. Ik zou graag willen weten hoe ik dit kan verminderen en wat ik hier aan kan doen zodat mijn huid gewoon weer normaal is.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 14:33 zegt
   Bedankt Linde! Ja, acne is vaak een hormonaal probleem. In de volgende video’s leer je hier meer over.
 218. Hallo Jasper Ben blij met je duidelijk uitleg aangaande hormonen. Ik kijk uit naar de volgende video.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 14:33 zegt
   Bedankt Marleen
 219. Van Santvoort Regine
  op 11 september 2022 om 14:19 zegt
  Hoi, ik leerde je programma kennen voorjaar 2020 net toen mijn man mij had verlaten en ik net 60 was geworden. Ook de voorgaande jaren waren turbulent met enorme gewichtstoename en mentale schommelingen. Jammer voor mij hou ik deze manier van eten nooit vol en herval in oude gewoontes want depressieve gevoelens zijn nooit ver weg en dan snak ik naar comfortfood, zoet, …
 220. Hoi Jasper, ik ben 52 jr en heb al een een jaar lang last mijn lijf (zoals ik het zelf noem). Mijn schildklier werkt iets te traag. Ik heb hier een paar maanden wat medicatie voor gebruikt maar het probleem bleef, inmiddels heb ik verschillende artsen gezien. Een overspannen zenuwstelsel komt het meeste in de buurt. Niets helpt echt en ondertussen ben ik behoorlijk aangekomen. Ik probeer gezond te eten maar vooral s avonds is het moeilijk om me te beheersen. Ik hoop met je duidelijke uitleg in de video’s een stap in de goede richting te kunnen zetten. Ik kijk uit naar video 2!
 221. Annemiek Zwart
  op 11 september 2022 om 13:36 zegt
  Ik heb wat overgewicht maar val niet af (84 kg, 186 cm). Ik zit tegen diabetes aan. Mijn nuchter glucose waarde is al jaren aan de hoge kant. Ik eet weinig (meestal een maaltijd per dag). Ik zou graag van mijn verstoorde insuline balans afkomen.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 14:35 zegt
   Hoge bloedsuikerspiegels kunnen veel vervelende dingen met zich meebrengen. Goed dat je dit gaat aanpakken! (video 3 zal voor jou erg interessant zijn)
 222. Hallo Jasper, Afgelopen augustus heb ik het programma: weg met buikvet gevolgd. Daarmee zijn er best wel veel kilootjes weg. En zelf merk ik dat het de laatste week wat minder snel gaat, op zich niet er. Maar dacht door deze filmpjes te gaan bekijken dat ik daar nog meer info uit zou kunnen halen waardoor ik misschien weer wat makkelijker kan afvallen en dat die kilo’s er ook af blijven. Bedankt voor de duidelijke uitleg hoe hormonen in de basis werken ! Groeten Dina
 223. Carla Mortier
  op 11 september 2022 om 13:32 zegt
  IK ben een vrouw van zeventig jaar en heb veel last van mijn hormonen. Ik weet ook dat ik 15 kg te zwaar ben en begin elke dag met goede moed om af te vallen. Sporten:, Ik heb een beperking doordat ik pezen mis in mijn rechterarm. Toch ga ik 1x per week naar aquafitness en doe ik sinds kort 2x pw Hatha yoga (sommige oefeningen lukt dan maar niet), probeer regelmatig wandelingen te maken. Ik transpireer snel en veel. Heb veel spanning in m’n lijf. We moeten heel zuinig leven en mijn echtgenoot van 72 werkt nog. Ook ben ik bezig met m’n zus die een progressieve vorm van Parkinson heeft en nu in een hospice ligt. Ik ben daar erg verdrietig, slaap slecht en pieker veel n en dan denk ik niet meer aan de lijn. Toch maak ik vaak een “Jasper-gerecht” maar mijn man wil zijn brood en aardappelen niet missen.
 224. Last van stemming wisselen, weinig en dan genoeg energie, gewichtstoename, goede en slechte dagen dus
 225. Van Geel ilse
  op 11 september 2022 om 13:15 zegt
  Ik zou minder pijn willen hebben en meer energie
 226. Hi Jasper, Ik vind de video heel interessant. Ik weet uit ervaring wat hormonen kunnen doen, ben erg gevoelig voor hormoonverandering geweest tijdens zwangerschap en met gebruik van de pil. Heb daar ook niet lang gebruik van gemaakt omdat het me echt veranderde. Merk dat voeding invloed heeft op mijn hormonen, weet alleen niet wat er precies van invloed is. Ben dus erg blij met deze video’s en hoop zo meer te weten te komen in wat helpt!
 227. Je hebt een duidelijk verhaal waar ik graag naar luister. Heel interessant! Ik heb je ( kook) boeken en die zijn ook top. Ik heb zeker vertrouwen in jou Jasper.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 14:35 zegt
   Bedankt Rina!
 228. Dankjewel Jasper voor de video, ben benieuwd naar de volgende. Na hormonale borstkanker al 6 jaar anti hormoontabletten. Chronische stress en burnout. Probeer gezond te eten, afvallen gaat moeizaam. Heb nog niet het vertrouwen dat ik dit voedingspatroon levenslang kan volhouden. Hoop dat je ook voor mij nuttige tips hebt.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 14:37 zegt
   Oef, ja anti-hormoontherapie is erg ingrijpend. Meer begrip van het hormonale systeem, is voor iedereen heel nuttig.
 229. Beste Jasper. Bedankt voor je duidelijke uitleg over de werking van de hormonen. Ik ben nu ruim 7 weken bewuste aan het eten en je workout op vrijdagochtend aan het volgen. Ik merk dat ik wel iets ben afgevallen maar merk het verschil met enkele jaren geleden. Wanneer ik toen minder suikers innam dan gingen de kilo’s er snel vanaf. Ik ben benieuwd naar je andere filmpjes over de hormonen.
 230. Hallo Jasper, even een reactie, ik zou graag mijn hormonen weer in balans willen hebben. In 2009 hormoongevoelige borstkanker gehad, het hele pakket aan behandelingen gehad, dus vervroegd in de overgang etc etc. Nog altijd heel veel last van opvliegers, gewrichtsklachten, slapeloosheid, ga zo maar door. Het wmb programma gevolgd, ik ervaar nog steeds dezelfde problemen, behalve dat ik wel 5 kilo gewicht verloren ben, en ook centimeters, ben nu bezig met de septemberchallenge, gaat goed, dus ga wel door. Ik ben 62 jaar. Dus, ben benieuwd wat ik nog meer kan doen, aan de problemen die ik ervaar, en dan het meest aan slapeloosheid, met gevolg dat ik dodelijk vermoeid ben. Heb algeheel bloedbeeld laten prikken, alle uitslagen waren oke!
 231. Ha Jasper, mooi dat jij ons wilt helpen. Ik ben 57, door de overgang heen? Ik slikte tot 2 jaar geleden de pil en het laatste jaar hormonen. Ik had ze nodig om “normaal” te kunnen leven. Nu ben ik moe, somber en in transitie? Slik momenteel magnesium, vit.D en B12. Ik sta open voor nieuwe inzichten die mij kunnen helpen.
 232. Hallo Jasper, ik ben al lange tijd bezig met het eten uit je boeken en dat bevalt me heel goed. Totaal ben ik 10 kg afgevallen. Ik bleef een tijd goed op hetzelfde gewicht, maar de laatste maanden ben ik toch weer aangekomen, terwijl ik nog steeds hetzelfde eet. Ik ben 50 jaar, dus ik denk dat mijn hormonen daarom een beetje van slag zijn. Ik hoop dat ik mijn hormonen weer een beetje in het gareel kan krijgen en ik weer op mijn gezonde gewicht, het gewicht waar ik me prettig en energiek bij voel, kan komen.
 233. Hoi Jasper, wat een duidelijke en zeer interessante video was dit. Ik ben erg benieuwd naar wat er nog komen gaat. Mijn naam is Mary Lynn en heb al verschillende programma’s van jou gevolgd, maar heb het voor langere tijd laten lopen. Afgelopen week ben ik weer begonnen door met de September Challenge mee te doen met hier en daar mijn eigen invulling. Mijn doel is, meer naar mijn lichaam luisteren en weer gezonder leven. Zo hoop ik, vooral ook voor de toekomst, zoveel mogelijk klachten en ziektes buiten te sluiten. Deze workshop gaat mij daar zeker bij helpen. Dank daarvoor, ga vooral zo door.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 14:38 zegt
   Goed dat je weer begonnen bent, Mary Lynn!
 234. Hallo Jasper, heel,erg bedankt voor deze hormoon lessen erg leerzaam. Ik worstel al lang tijd met mijn gewicht, eerst at ik veel te weinig dus dat heb ik aangepast maar vind het erg lastig om toch voldoende en juist te eten. Ik hou heel erg van koken en lekker eten dus daar zit ook een pijn punt dat is niet altijd een goede manier om op gewicht te komen en te blijven. Maar overeten doe ik eigenlijk nooit. Ik Snoep ook bijna niet want ik hou niet erg van zoet maar ben wel heel erg van hartig en dat is het volgende punt ik snaai wel tijdens het koken en s avonds een stukje kaas of worst gaat er altijd in tijdens het brood klaar maken Verder heb ik veel pijn en vermoeidheid door fibromyalgie wat het lastig maakt om veel te kunnen bewegen en naast een drukke baan en mantelzorg ook niet veel tijd over om dat te kunnen doen. Dat samen maakt dat het niet goed lukt om door te pakken en af te vallen Hopelijk lukt het me nu wel Gr Henriette
 235. Ik ben benieuwd naar hoe je gezond kunt blijven. Ook beroepsmatig, ik ben HR manager in een bedrijf met veel vrouwen. We zijn op zoek naar handvaten om hen preventief gezondheidsbeleid te kunnen bieden. Verder volg ik regelmatig de challanges, die helpen mij om bewust te eten. Ik zit in de overgang en lees daar nu veel over. Dit onderwerp vind ik ook daarom interessant.
 236. Bibi De Boorder
  op 11 september 2022 om 11:51 zegt
  Ik merk Dat ik mentaal opknap als ik beter eet en dus mijn hormonen meer in balans zijn. Mijn grootste last op dit moment is zoete gravings na het eten in de avond ! Ik beperk me al tot goede vegan pure chocola 70/80% maar ben eigenlijk wel benieuwd welke mismatch er zorgt voor de zoet behoefte ! Fijn filmpje super goed uitgelegd dank Jasper.
 237. Hi, ik ben Jana en ben zeer geïnteresseerd in de werking van hormonen en hoe ik deze in balans kan houden. Ik ben één van de vele met elke maand een vermoeiende menstruatieperiode … pijn en zin in zoets zoals chocolade 😉 . Graag zou ik ook weten hoe ik meer energie in mijn lichaam krijg. Grts
 238. Ik kan me voorstellen dat hormonen je balans kunnen verstoren. Ben dus benieuwd naar de volgende video’s
 239. Hoi Jasper, Na de overgang zijn mijn hormonen uit balans geraakt, meer aangekomen qua gewicht en ik zit minder goed in mijn vel. Zou graag weer in mijn kracht terug willen komen.
 240. Ik ben benieuwd naar de vervolgvideo’s. Want ik probeer al een tijdje om mijn hormonen terug in balans te krijgen. Ik kijk nu al uit naar de tips en tricks.
 241. Sandy visser
  op 11 september 2022 om 11:21 zegt
  Hoi jasper Ik ben altijd moe Ookal eet ik gezonde voeding en supplementen. Ik ben sochtends niet mij bed uit tekrijgen Gr sandy
 242. Hallo Jasper, Ik ben bijna 63 jaar en heb suiker type 2, ben te zwaar, heb RP een erfelijke oogziekte, en ik heb veel stress in verband met onze gehandicapte dochter van 38 jaar, die op dit moment véél problemen heeft en wij de ouders dus véél zorgen. Ik zou graag afvallen en minder medicatie willen gebruiken want ik heb een enorme hekel aan medicatie. Een heel verhaal dus kan wel wat hulp gebruiken.
 243. Hallo Jasper, ik vind het een héél interessante video. Ik zou er graag meer van weten. En wát betekent dit voor mij. Ik ben een vrouw van 63 jaar. Ik heb geen mega overgewicht maar wil graag gezond zijn. Mijn grootste struccel is alcohol….. Bedankt voor je informatie. Gr. Renée
 244. Ik geloof zeker dat voeding een grote invloed heeft op de hormoonhuishouding. Graag zou ik willen weten welke voeding invloed heeft op welke hormonen en de consequenties hiervan. Ik denk dat ik redelijk gezond leef. Mijn grootste probleem is lekkere trek.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 14:41 zegt
   In de volgende video geef ik je wat handvatten over de invloed van bepaalde voeding op je hormonen.
 245. Ans van Baast
  op 11 september 2022 om 10:31 zegt
  Hoi Jasper, ik ben dus 1 van de vele die het aan haar schildklier heeft, ik volg jullie al een tijdje en ben ook wel wat afgevallen, maar nog steeds niet het gewenste resultaat, daarbij zit ik ook in de overgang en dat helpt ook niet mee, graag zou ik een paar handvaten krijgen dat er nog 10 kilo afgaan
 246. Dank voor de uitleg over hoe het werkt, de hormonen. Denk dat je idd invloed kan hebben door het juiste te doen/te eten. Maar of je het helemaal kan sturen, zeker in de overgang, betwijfel ik. Ben benieuwd naar de vlg. video…
 247. Ik ben benieuwd. Ik probeer van alles want ik moet veel kilo’s kwijt maar blijf hangen op en plateau. Ik kijk uit naar je volgende video wat ik kan leren. Dank je wlel Jasper
 248. Hallo Jasper, Dankjewel voor deze hedere uitleg. Als schildklier patiënt (trage) herken ik de uitleg en weet/voel de disbalans van dit hormoon. Doordat het medicijn voor de schildklier niet natuurlijk is krijg je volgens mij je hormoonbalans nooit helemaal in balans. Telkens als er iets veranderd, qua eten of gewicht, is vaak de balans weer verstoord. Ik kijk uit naar je volgende video’s en nogmaals bedankt voor de heldere uitleg. Groetjes Jenny
 249. Interessant onderwerp Jasper. Op mijn 25 nog niet ongesteld geweest, volgens acupuncturist een trage voorkwab. Wel drie kinderen gekregen. Geen borstvoeding. Nooit in de overgang gekomen. Zeer slechte slaper.
 250. Hallo Jasper, Ik heb al vele boeken van jou waar super lekkere recepten in staan! Ik ben nu 51 en zit wat vast met mijn gewicht. Ik zou eigenlijk 15kg moeten afvallen maar deze keer lukt het me niet. Ik hervat steeds in mijn slechte gewoontes en kom dan nog meer aan. Hierdoor voel ik me slecht in mijn vel enz. Zou dit met mijn hormonen kunnen te maken hebben?
 251. Interessant Ik heb zelf een te trage schildklier dus weet uit ervaring wat een enorme impact hormonen hebben Ook ben ik in de overgang Dus erg benieuwd naar de volgende video’s Bedankt alvast
 252. Ik ben er helemaal van overtuigd.d Zelf ben ik al lang bezig met stil te staan bij mijn hormonen huishouding. Bedankt Jasper voor de bevestiging
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 10:12 zegt
   Bedankt voor je reactie, graag gedaan!
 253. Sins enkele maanden vage klachten, maag,darmen, vermoeidheid,misselijk, maar er is niets te vinden. Graag zou ik te weten willen komen hoe ik zelf mijn gezondheid kan verbeteren.
 254. Ik heb een ernstige vorm van lipoedeem. Daarbij kreeg ik okt. 2020 diabetes type 2. Nuchtere suiker 22 en Hba1c 136. Heel hoog dus. Hiervoor kreeg ik de medicijn Metformine. Ik ben toen koolhydraat arm gaan eten. Na 10 maanden was ik 54 kilo afgevallen, mijn nuchtere waarde constant op 5 en Hba1c op 36. Dat is mooi. Maar uiteraard gaat de lipoedeem niet weg en heb dus een flink overgewicht. Na dit resultaat slik ik helemaal geen medicijnen meer. Na het stoppen van het slikken van die medicijnen is het afvallen gestopt, integendeel zelfs. Daarbij komt dat in een maand geleden corona heb gehad. Ik ben nog steeds zeer vermoeid, heb het idee dat mn suikerwaarden niet meer goed zijn ( moet volgende week geprikt worden) enheb moeite met het vasthouden van het dieet. Nu vraag ik mij af hoe het met mijn hormoonhuishouding staat en of dat ook van invloed is op dit alles.
 255. Hoi, voor mij is dat heel belangrijk omdat ik diabetes heb sinds dit jaar en mijn bloeddruk is hoog. Ik leef continu in stress, zware verleden, 4 kinderen, alleenstaande, geen familie in de beurt en leef van bijstand. Door dit allemaal denk ik soms is logisch. Maar ik wil er beter op letten en vooral afvallen zonder dieet. Wat zou je adviseren met mijn kleine budget! BvD
  1. Super dat je mee doet Majida, ook met een klein budget kun je prima gezonde voeding eten die je hormonen helpen balanceren. In de volgende video’s leer je er meer over!
 256. leerzaam, niet gedacht dat dit de oplossing kan zijn voor slaapproblemen
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 10:11 zegt
   Zeker, hormonen spelen een grote rol in het waak-slaap ritme.
 257. Simpel uitgelegd en 2 zaken aangeraakt die momenteel spelen: schildklier aandoening (ziekte van Hashimoto) en pre-menopauze. Door de 1e al jaren medicatie en goed onder controle en de 2e bezorgd me veel opvliegers en overgewicht.
 258. Eerst en vooral proficiat hoe je dit verstaanbaar uitlegt.Beste uitleg ever! Mijn probleem is ernstige vermoeidheid,chronische stress,eet al veel gezonder,veel groenten,weinig vlees
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 10:03 zegt
   Bedankt! De volgende video’s zullen je helpen de situatie beter te begrijpen.
 259. Hormonen hebben inderdaad zo veel invloed! Dat merkte ik pas echt toen ik voor het eerst zwanger was; ik voelde me toen juist enorm zelfverzekerd, kalm en sterk. Eerste jaren daarna enorme last van pms waarbij ik maandelijks een periode zeer depri was. Langzaam aan gaan beseffenhoe voedsel ook invloed heeft en bij mij met name ook suikers. Ben nu 42, eet gezonder, beweeg meer en voel me eigenlijk weer net zo sterk en zelfverzekerd als tijdens de zwangerschap. Of beginnende overgangsveranderingen er ook mee te maken hebben weet ik niet. Motiveert me wel enorm om.zo door te gaan met gezonder eten
 260. Dominique Verzijde
  op 11 september 2022 om 09:42 zegt
  Tijdens mijn menstruatie worstel ik vaak met erg sombere gedachten en hevig bloedverlies. Ik lijd er echt onder. Dat zou ik graag anders zien.
 261. Het zou goed kunnen dat mijn hormonen in disbalans zijn. Ik val telkens wel zo’n 8 kg af en dan blijft het weer steken terwijl er nog tientallen kgs af moeten om weer op een gezond gewicht te komen.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 10:04 zegt
   Er kunnen ook psychologische redenen zijn, maar hormonen spelen bij wel/niet afvallen altijd een grote rol
 262. Reactie 1e video: herkenbaar. Denk dat mijn hormoonbalans enorm verstoord is. Val geen gram af en heb pijn in mijn hele lijf. Voel me down en radeloos gevoel als het om mijn gewicht gaat. Na 1 week jasper alblas helemaal niets afgevallen en heb me strak aan schema gehouden. Kan door blessure helaas niet sporten en dat frustreert.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 10:05 zegt
   Dat vermoed ik ook. Deze cursus (en de hierop volgende training) lijken me erg geschikt voor je. Succes!
 263. eerste video was inters-ant ben benieuwd wat er volgt
 264. Ik ben heel benieuwd naar de volgende video’s! Ik blijf nog onwijs moe ondanks mijn leefstijl qua eten en ontspanning. Ik hoop dat dit in de volgende video’s wordt toegelicht. Alvast super bedankt!
 265. Mijn doel is om beter op gewicht te blijven
 266. Ik doe sedert 2 maand aan intermittent fasting en ik geloof wel dat het er mee te maken heeft want ik voel me ontzettend energiek en welgezind. Geen middagdipje meer, zin om van alles te doen en bovendien verlies ik er gewicht mee. Ik weet niet of dit met hormonen te maken heeft maar het voelt in ieder geval goed!
 267. Hoi Jasper, ik ben Patricia, 48 jaar, en heb al jaaaaaaaren last van PMS. Ik heb de hele medische molen al gehad. Heb een paar weken geleden de laatste injectie LUCRIN gehad, na 2 jaar spuiten. Het is afwachten hoe mijn lichaam/brein gaat reageren nu ik geen injecties meer krijg. Ik wil niet weer “de Hulk” worden. Wat een ellende, hormonen!!
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 10:07 zegt
   De kracht van hormonen is echt groot. Hopelijk brengen de volgende video’s (nog) meer duidelijkheid.
 268. Ik houd van bewustwording van belangrijke items die met gezondheid te maken hebben! Dus fijn weer deze lessen van je! Voor mij persoonlijk geld (57) de vetten rondom buik billen en benen en pijn bij het vrijen. Erg lastig.
 269. Ha Jasper, Topvideo! Voor jong en oud. Duidelijk uitgelegd, in Jip-en-Janneke-taal. Ik denk dat dit zelfs op scholen gebruikt kan worden om kinderen (pubers) bewust te maken. Voor mij was deze video een bevestiging. Af en toe stuur ik een berichtje naar jou/jullie om mijn ervaringen met “Jasperen” te delen. Een jaar of vijf/zes geleden viel ik 15 kilo af met jouw tips in de boeken welke je schreef. Helemaal happy was is en voelde me super energiek. Toch kwam ik na een paar vervelende situaties weer een paar kilo aan. En ja, het is een smoes! Want het is ook zo (zeker zo!) dat je vervelende situaties beter aan kan als je goed in je vel zit. Lichamelijk en geestelijk! Ik heb dan ook weer goed in de spiegel gekeken, letterlijk en figuurlijk. Was weer flink aangekomen en voelde me mentaal echt rot… Kortom, weer gaan “Jasperen”. Meer dan 10 kilo afgevallen, weeg zelfs minder dan na de vorige koolhydraatarme periode, zit lekker in mijn vel en lichamelijke en geestelijke klachten zijn minimaal! Ben weer tevreden met mezelf en voel me zelfverzekerder. Ik zoek nog wel een tip om het buikrandje weg te krijgen, maar ook dat komt vast goed. Heel veel succes met je praktijk en weet dat ik je blijf volgen 😉 Grt Ingrid
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 10:08 zegt
   Bedankt Ingrid! Er komen meer tips in volgende video’s 😉
 270. Beste Jasper, Normaal ben ik een van die mensen die geen reactie achterlaat, maar oké… Ik was nieuwsgierig, helaas weet ik na de eerste video nog niet of ik hier wat aan heb en of ik hier wat mee kan dus ik zal de volgende ook nog bekijken. Ik ben chronisch vermoeiend, ME, al sinds mijn 24e ik ben nu 56 jaar, ik heb dit overgehouden na een infectie aan mijn schildklier. Ik heb altijd te horen gekregen er is niets aan te doen dus ik ga verder, steeds over mijn grenzen, werk , huishouden, de dingen die moeten en meer energie hebt ik niet. Zodra ik zit , zit ik trillend en misselijk van vermoeidheid, dit is erger de laatste jaren. Misschien door overgang? Dus kortom schildklier, overgang ik ben benieuwd wat ik kan leren.
  1. Jasper Alblas (MSc) - Afslank- en voedingscoach
   op 11 september 2022 om 10:10 zegt
   Bedankt voor je reactie Gerie! Ik ken je situatie niet, maar combinatie overgang/schildklier kan zeker dit soort problemen geven. De volgende video’s geven hopelijk meer duidelijkheid.
 271. Ik zou graag willen weten wat ik verkeerd eet, of wat ik zou aan moeten passen om over mijn vermoeidheid na bestraling te komen. Ook mijn gewicht daalt nagenoeg niet. Ik zou willen weten wat ik moet verbeteren. Dat hoop ik hier te leren.
 272. Frannie Fransen
  op 11 september 2022 om 09:15 zegt
  Hallo Jasper, heb net je eerste video bekeken, interessant! Ik ben Frannie, bijna 58 jaar en in de overgang en daardoor in een jaar tijd toch behoorlijk verdikt, iets waar ik mij vreselijk aan erger dus ben ik toch wel nieuwsgierig geworden wat de volgende video’s te vertellen hebben. Wonderlijk gedoe die hormonen. 2 jaar terug ben ik begonnen met jou boek 7×7 en idd 3kilo kwijt maar na verloop van tijd weer in mijn oude patroon gevallen ( ben een enorme broodfan en zoetekauw) ja, ik weet het, vergif voor je lichaam, ik ben me er bewust van en ga nog steeds elke dag de strijd aan de verleidingen te weerstaan, nu eenmaal in de overgang een kledingmaat vergroot ( voornamelijk mijn buik) voel me hier echt niet goed bij. Vaak moe en last van slapeloosheid. Nu nog een week vakantie maar als ik straks weer aan het werk ga begin ik overnieuw. Alvast bedankt voor je eerste video. Fijne zondag nog. Grtjes Frannie.
 273. Heel interessant, en het zou in mijn geval met overgang klachten en soms slecht in slaap kunnen komen van toepassing kunnen zijn. Ik ga de volgende video’s volgen om te kijken wat ik zou kunnen veranderen om dit te verbeteren
 274. Rita van der Horst
  op 11 september 2022 om 09:11 zegt
  Ik ben heel benieuwd naar de volgende video’s, ik denk nl dat ik redelijk in balans ben. Hoop dat het waar blijkt te zijn. Wanneer krijgen we de volgende te zien?
 275. Ik ben 70 en zou graag een gezonde oude dag hebben ik heb overgewicht ben al wel wat kwijt maar 174cm emn 90kg is nog te veel
 276. Hi Jasper. Fijn deze video serie. Ik ben een vrouw onlangs 55 geworden en heb al een aantal jaren overgewicht. Op advies van de huisarts net gestopt met de pil. Ben erg emotioneel, voel me snel eenzaam en verdrietig. Vermoed ook dat voor een groot deel hormonen dit veroorzaken. Kijk uit naar video 2.
 277. Marionne Bogers
  op 11 september 2022 om 09:04 zegt
  Ik vindt het belangrijk om een goede hormoonbehandeling te hebben omdat ik gezond wil leven en vooral goed wil slapen. Doordat ik al een tijdje volgens jouw voedingsspanning eet heb ik geen overgewicht en voel ik mij energieker, alleen heb ik soms nog wat last met slapen. Hopelijk kan dit via hormoonbehandeling ook verholpen worden.
 278. Jouw introductie is interessant. Ik neem al een paar jaar medicatie l- thyroxine voor de schildklier. Zou dit eventueel willen veranderen en via mijn voeding kunnen regelen. Volgens de reguliere arts kan dat niet of weten ze niet hoe dat moet. Is het mogelijk om voeding aan te passen en medicatie af te bouwen of is dit een illusie ?
  1. Dat is in de meeste gevallen zeker mogelijk, het is wel belangrijk om dat in overleg met je arts te doen. Je zou toch eens verder kunnen vragen of er iemand is in het ziekenhuis die je daarbij kan ondersteunen.
 279. Meer rust, afvallen wat dan beter lukt, je voelt je beter. Heb namelijk pcos.
 280. Hoi Jasper, Bedankt voor je eerste video. Het heeft me wel nieuwsgierig gemaakt naar de volgende. Wie ben ik? Vrouw 48 jaar, mijn hele leven eigenlijk overgewicht en nu weer de strijd hiertegen aangegaan, overgangsklachten gekregen zoals onregelmatige cyclus, opvliegers en droge keel. Misschien dat jouw verhaal over hormonen mij kan sterken in dit gevecht! Ik wacht op het vervolg. Groetjes!
 281. Ellen Van Der Veen
  op 11 september 2022 om 08:51 zegt
  Heel duidelijk en goed uitgelegd…. Ik lijn al heel lang en niets is blijvend … nu aan de gang met deze methode ….maar dat hormonen uit balans zijn …dat is bij mij overduidelijk

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *