Onderzoek aanbod

Om cliënten efficiënt van hun gezondheidsklachten af te helpen maken we bij Jasperalblas.nl regelmatig gebruik van bloed-, urine- of ontlastingsonderzoeken.

Om hierin te kunnen voorzien hebben wij een samenwerking met vooraanstaande laboratoria in binnen- en buitenland.

Meten = weten

Om je te helpen achterhalen op welke vlakken je jouw gezondheid kunt verbeteren geven kan je via ons een breed aanbod aan laboratorium onderzoeken aanvragen. Wij helpen je ook bij de interpretatie van de onderzoeksresultaten en geven je aan de hand van de uitslag persoonlijk advies.

Hoe werkt het?

  1. Stuur ons een e-mail op lab@jasperalblas.nl en omschrijf kort je situatie. Wij adviseren gratis welk onderzoek voor jou het interessantst is. Weet je al welk onderzoek je wilt? Dan kun je direct naar stap 2.
  2. Bestel hier de aanvraag van het onderzoek (aanvraagkosten €42,50). We nemen binnen 2 werkdagen per mail contact met je op om de details van het onderzoek af te stemmen.
  3. Je ontvangt een test set thuis voor bloed, urine en/of ontlasting afname (de uitleg hoe je bloed, urine, ontlasting kunt (laten) afnemen wordt meegestuurd). Deze stuur je zelf met de retour envelop naar het laboratorium.
  4. Wij ontvangen na 1-2 weken jouw resultaat en sturen dat naar je op. Voor €95 schrijven we een adviesrapport zodat je precies weet wat de uitslag betekent en welke actie(s) je kunt nemen om het resultaat te verbeteren. Het is sterk aan te raden je uitslag door ons te laten interpreteren.
  5. Je ontvangt een aparte rekening van het laboratorium zelf voor de kosten van het onderzoek.

Kosten

Advies per e-mail: gratis
Aanvragen en afstemmen: €42,50
Interpretatie en advies: €95
Laboratorium kosten: zie onderstaand

Overzicht populaire onderzoeken

T01: Allergietest voor voedingsmiddelen

Wat is het? Bij dit onderzoek wordt er gemeten of er IgE, IgG1-3 of IgG4 antistoffen in het bloed aanwezig zijn. Afhankelijk van de mate waarin de antistoffen aanwezig zijn kan worden geconcludeerd of je allergisch bent voor een bepaald voedingsmiddel.
Wat krijg je? Bij dit onderzoek test je of je allergisch bent voor: Spelt, gerst, haver, rogge, tarwe, gluten, amarant, quinoa, fierst, mais, boekweit, wilde rijst, rijst, kippenei, kip, kalkoen, kalfsvlees, rund, varkensvlees, lam, kiwi, druif, banaan, appel, aardbei, kers, perzik, sinaasappel, ananas, citroen, cranberry, forel, kabeljauw, haring, zalm, schol, koolvis, tonijn, garnaal, kreeft, koemelk, caseïne (zuivel algemeen), schapenmelk, paardenmelk, geitenmelk, spinazie, andijvie, kropsla, komkommer, bloemkool, broccoli, courgette, aardappel, paprika, ui, tomaat, wortel, selderij, asperge, rettich, rucola, avocado, paranoten, cashewnoten, pecannoten, hazelnoten, zonnebloempitten, walnoot, pijnboompitten, sesam, amandel, tamme kastanje, mosterdzaad, pepermunt, knoflook, zwarte peper, koriander, karwij, peterselie, vanille, erwt, kidneyboon, sojaboon, sperzieboon, linzen, pinda, kamille, zwarte thee, koffie, cacao, groene thee, champignon, cantharel, biergist en bakkersgist.
Voor wie is het? Het is raadzaam om dit onderzoek te laten uitvoeren als er een vermoeden bestaat van een allergie voor één of meerdere voedingsmiddelen, vooral wanneer het moeilijk is om de specifieke voedingsmiddelen die de reacties veroorzaken te identificeren. Indicaties: huidproblemen (eczeem, jeuk, etc), irritatie slijmvliezen (jeuk in neus, mond, keel, oren en ogen), kortademigheid en misselijkheid. Ook in milde vorm kunnen deze symptomen wijzen op een storende allergie.
Wat kost het? Laboratorium kosten van dit onderzoek zijn €223 + €30 bloedafname.

Ja, dit onderzoek wil ik laten doen

T02: Spijsvertering onderzoek

Wat is het? Bij dit onderzoek wordt er een microbioom analyse gedaan en worden belangrijke spijsverteringsmarkers in feces (ontlasting) gemeten. Hieruit kan geconcludeerd worden of er problemen zijn rondom darmflora, spijsvertering, darmwand en het immuunsysteem (in de darm).
Wat krijg je? Bij dit onderzoek kom je te weten of je darmflora divers genoeg is, of er pathogene (verkeerde) bacteriën in je darmen zitten en of je koolhydraat-, eiwit- en vetvertering goed functioneert. Je krijgt ook inzicht in hoe snel of langzaam de darmpassage is (belangrijk voor obstipatie/diarree klachten), of er voldoende enzymen en galzuren in de ontlasting zitten, of er een ontsteking in de darmen speelt en of er sprake is van ‘leaky gut’ (hyperpermeabele darm).
Waarom dit onderzoek? Zonder een goed darm microbioom en een goede spijsvertering kun je je voedingsstoffen niet goed opnemen en kan er overmatige immuunactiviteit optreden. Dit kan leiden tot overgewicht, moeilijk afvallen, vermoeidheid, slechtere weerstand en meer.
Voor wie is het? Het is raadzaam om dit onderzoek te laten uitvoeren als er een vermoeden bestaat van een niet goed functionerende spijsvertering. Indicaties zijn: moeilijke stoelgang, diarree, stinkende ontlasting, vettige ontlasting, winderigheid, buikpijn, vermoeidheid, maagklachten, maagzuur en overmatig boeren.
Wat kost het? Laboratorium kosten van dit onderzoek zijn €229,15.

Ja, dit onderzoek wil ik laten doen

T03: Vetzuurstatus onderzoek

Wat is het? Deze test analyseert de vetzuursamenstelling van je rode bloedcellen, met speciale aandacht voor omega-3 en omega-6 vetzuren. Deze zijn essentieel voor een goede celwerking en algemene gezondheid.
Wat krijg je? Een gedetailleerd rapport over de balans van verschillende vetzuren, inclusief omega-3 en omega-6, in je erytrocytenmembranen (rode bloedcellen). Dit geeft inzicht in je huidige gezondheidstoestand en biedt aanknopingspunten voor gerichte voedings- en supplementenadviezen.
Waarom dit onderzoek? Een goede balans in je vetzuren is cruciaal voor het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de hart- en vaatgezondheid, en het bevorderen van algeheel welzijn. Chronische ontstekingen kunnen zich onder andere manifesteren als gewrichtspijn, huidproblemen, vermoeidheid en spijsverteringsklachten.
Voor wie is het? Deze test is geschikt voor iedereen die meer wil weten over hun vetzuurstatus, vooral als je te maken hebt met ontstekingen, hart- en vaatziekten, of als je je algemene welzijn wilt verbeteren.
Wat kost het? Laboratorium kosten van dit onderzoek zijn €71,53 + €30 bloedafname

Ja, dit onderzoek wil ik laten doen

T04: Vitamine D Onderzoek

Wat is het? Deze test meet het gehalte aan vitamine D3 in je bloed, een essentiële vitamine voor het behoud van sterke botten, een gezond immuunsysteem en algemene gezondheid.
Wat krijg je? Een rapport over je vitamine D-niveaus. Dit rapport geeft inzicht in je huidige vitamine D3 (25OH)-status en biedt aanknopingspunten voor gerichte voedings- en supplementenadviezen om eventuele tekorten aan te vullen.
Waarom dit onderzoek? Vitamine D speelt een cruciale rol in de opname van calcium en fosfaat, wat belangrijk is voor de botgezondheid. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot bot- en spierpijn, vermoeidheid, depressie en een verhoogd risico op infecties. Deze test helpt je te bepalen of je vitamine D-niveaus voldoende zijn voor optimale gezondheid.
Voor wie is het? Deze test is geschikt voor iedereen die meer wil weten over hun vitamine D-status, vooral als je last hebt van symptomen zoals aanhoudende vermoeidheid, spierzwakte, botpijn, of als je weinig blootstelling aan zonlicht hebt. Mensen met een donkere huid, ouderen en mensen die binnenshuis werken, lopen een verhoogd risico op een vitamine D-tekort.
Wat kost het? Laboratoriumkosten van dit onderzoek zijn €38,18 + €30 bloedafname. Vitamine D3 wordt ook gemeten bij onze Health Check (essentieel) & Health Check(uitgebreid) onderzoeken.

Ja, dit onderzoek wil ik laten doen

T05: Health Check (essentieel)

Wat is het? Bij dit onderzoek worden er belangrijke bloedmarkers gemeten die inzicht geven in je algehele gezondheid.
Wat krijg je? Bij dit onderzoek meten we: Bloedbeeld, nier waarden, TSH, hsCRP, bloedglucose, HOMA-index, LDL, HDL, Triglyceriden, en vitamine D3.
Waarom dit onderzoek? Grip op je gezondheidsstatus.
Voor wie is het? Voor mensen die graag inzicht willen krijgen in hun gezondheidsstatus. Ons advies is om de jaarlijks te doen.
Wat kost het? Laboratorium kosten van dit onderzoek zijn €107,12 + €30 bloedafname.

Ja, dit onderzoek wil ik laten doen

T06: Health Check (uitgebreid)

Wat is het? Bij dit onderzoek worden er belangrijke bloedmarkers gemeten die inzicht geven in je algehele gezondheid.
Wat krijg je? Bij dit onderzoek meten we: Bloedbeeld, nier waarden, TSH, vrij T4, vrij T3, hsCRP, bloedglucose, HOMA-index, LDL, HDL, Triglyceriden, vitamine D3, vetzuurstatus, geslachtshormonen en ijzerhuishouding.
Waarom dit onderzoek? Grip op je gezondheidsstatus.
Voor wie is het? Voor mensen die graag inzicht willen krijgen in hun gezondheidsstatus. Ons advies is om de jaarlijks te doen.
Wat kost het? Laboratorium kosten van dit onderzoek zijn €264,59 + €30 bloedafname.

Ja, dit onderzoek wil ik laten doen

Overige onderzoeken

Naast de bovenstaande onderzoeken faciliteren we via onze partners, vooraanstaande laboratoria in binnen- en buitenland, in tal van andere onderzoeken.

Neem kosteloos contact met ons op voor een op maat gemaakt advies en aanbod. Je kunt ons bereiken op lab@jasperalblas.nl.