Buikvet workshop: Les 3

159 reacties

8794 volgers

Welkom bij de derde les van de Buikvet Workshop!

In deze video leer je welke 5 vormen van honger er zijn en hoe je voorkomt dat je onnodige calorieën binnenkrijgt. Veel plezier!

Andere workshop video’s

Liever lezen?

Voor de mensen die liever lezen, heb ik hier de les ook als artikel uitgeschreven voor je. Veel succes!

Klik hier om een reactie te plaatsen

Wat vond je van dit artikel?

Reacties (159)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Paulien
  op 29 juni 2023 om 07:30 zegt
  Ik heb video 4 nog niet ontvangen
 2. Hanneke
  op 28 juni 2023 om 08:29 zegt
  Weer een interessante video! Ik ga ermee aan de slag
 3. Dag Jasper , duidelijk hoor allemaal en ook lekker kort en krachtig . Heb nu alle 3 de video’s in een keer bekeken . Heb jij een tip ? Ik kan niet goed tegen lactose en ook niet goed tegen noten en zaden ( opgeblazen buik) , soja weet ik via orhomolucaire arts kan ik beter niet nemen . Wat is een goede vervanger ?
  1. Je kunt kokosyoghurt en amandelmelk (ongezoet) gebruiken. Noten en zaden kun je weglaten, zorg voor voldoende gezonde vetten door vette vissoorten te eten uit zalm, makreel, sardientjes, haring, avocado, olijfolie extra-vergine etc.
 4. Paulien
  op 29 juni 2023 om 07:30 zegt
  Ik heb video 4 nog niet ontvangen
 5. Hanneke
  op 28 juni 2023 om 08:29 zegt
  Weer een interessante video! Ik ga ermee aan de slag
 6. Dag Jasper , duidelijk hoor allemaal en ook lekker kort en krachtig . Heb nu alle 3 de video’s in een keer bekeken . Heb jij een tip ? Ik kan niet goed tegen lactose en ook niet goed tegen noten en zaden ( opgeblazen buik) , soja weet ik via orhomolucaire arts kan ik beter niet nemen . Wat is een goede vervanger ?
  1. Je kunt kokosyoghurt en amandelmelk (ongezoet) gebruiken. Noten en zaden kun je weglaten, zorg voor voldoende gezonde vetten door vette vissoorten te eten uit zalm, makreel, sardientjes, haring, avocado, olijfolie extra-vergine etc.
 7. hendrikje
  op 25 juni 2023 om 23:59 zegt
  Een interessante video. Ik wist eigenlijk al wat je daarin vertelde, maar goed om het nog eens te zien. Dat water drinken bij hongergevoel doe ik al een tijdje en inderdaad het is geen honger, maar trek in zoetigheid (ik ben chocolist/chocoholic en emotie-eter). Dus ik zorg dat ik dat niet in huis haal. Eigenlijk heb ik geen vragen aan je; ik lees al alles wat voorbij komt over afvallen en gezond eten (maar ik ga wel mijn eigen gang) Ben benieuwd naar je 4e video.
 8. Annemieke
  op 25 juni 2023 om 15:39 zegt
  Hoi Jasper. Dankjewel voor de goeie uitleg over verschillende vormen van honger. Ik heb een vraag. Als lunch heb ik 2 gebakken eitjes (in echte roomboter) gegeten en een Avocado en een Grapefruit. Dit eet ik bijna elke lunch/ ontbijt. Maar ik merk dat ik daarna zin in zoetigheid krijg. Dus mijn bloedsuikerspiegel is dan laag. Ik weet ook dat de enige koolhydraten die ik gegeten heb in de Grapefruit zit. Maar dat zo lekker! Wat kan ik anders doen? Ik neem ook al de eiwitten en vetten het eerst en daarna de koolhydraten. Ik weet dat die volgorde effect heeft op je bloedsuikerspiegel. Wat kan ik nog meer doen? En dan de volgende vraag….al ik een lage bloedsuikerspiegel heb, wat kan ik dan het beste doen?
  1. Klinkt als een prima lunch Annemieke. Als je trek in zoet krijgt of voelt dat je bloedsuikerspiegel te laag is, zou je kunnen kijken wat er gebeurt als je er 35 quinoa (ongekookt, dus nog koken) bij eet bijvoorbeeld. Ben je dan compleet verzadigd? Experimenteer daar eens mee.
 9. nelleke van den Akker
  op 27 maart 2023 om 14:54 zegt
  Jasper je doet het geweldig ik ga weer aan de slag.Dank voor de uitleg .
 10. helaas heb ik les 4 nooit ontvangen op dit mailadres!
 11. Vraagje: ik drink s’ochtends altijd koffie, on echt wakker te worden. Afwennen lukt niet, al zo vaak geprobeerd. Als dat binnen die 13 uur zit is dat een probleem?
  1. Koffie is geen probleem, dat doorbreekt je vast niet. Wel interessant wat je zegt dat je koffie nodig hebt om wakker te worden, dat zou niet het geval moeten zijn als je gezondheid in optimale staat is. Veel water drinken, nogmaals de tijd geven om koffie een maand of langer niet te drinken en je slaaproutines nog eens goed onder de loep nemen en eventueel aanpassen kan zeer waardevol zijn.
 12. Hallo, sorry heb nu pas de video’s bekeken, ben ziek heweest. Hoe zit het met inname van medicijnen in die 13 uur dat je niets mag gebruiken?
  1. Die kun je gewoon innemen Jolanda, dat doorbreekt de vast niet!
 13. Beste Jasper, Ik heb eens wat rondgesnuffeld op je site en misschien heb ik het niet goed gezien, maar heb je ook een programma voor veganisten? Ik kan bijv. niet tegen ei en volgens mij zit dat veel in je recepten.
 14. Dorine Naessens
  op 15 juli 2022 om 18:50 zegt
  Ik heb nooit honger, jammer
 15. Dorine Naessens
  op 15 juli 2022 om 18:49 zegt
  Ik heb eigenlijk nooit honger , ik eet te graag , ik wacht niet tot ik honger heb
 16. Super duidelijk uitgelegd , dank hiervoor ! Is het heel erg belangrijk dat je alleen maar water drinkt in de 13 uur … ik heb super vroege diensten en zou dan pas vanaf 8 u de eerste koffie kunnen drinken, dat vind I ik nogal een opgave ….hoor het graag want dit is wel mijn eerste struikelblok. Groet Inge
 17. Jacqueline
  op 11 juli 2022 om 21:10 zegt
  Ik heb dit gelijk gedeeld het collega’s Hoop dat het helpt ben altijd gewend koffie ff moment voor mij zelf
 18. Leonore
  op 11 juli 2022 om 20:26 zegt
  Een paar eye-openers! Nieuwsgierig naar het programma!
 19. Liesbeth
  op 11 juli 2022 om 15:53 zegt
  Ik drink te weinig merk ik .Ik vergeet altijd water te drinken. En dan is de dag alweer voorbij
 20. Anouchka Elshot-de Castro
  op 10 juli 2022 om 21:15 zegt
  Ik ga mijn best doen mij te houden aan echte honger en om gevarieerd te eten.
 21. Aangename presentatie die motiveert!
 22. Dorine Naessens
  op 10 juli 2022 om 16:18 zegt
  Ik heb nooit honger! Ik eet teveel , dat weet ik , ik moet nodig mijn hoeveelheden aanpassen
 23. Leerzaam en to the point
 24. Dankjewel, heel leerzaam en persoonlijk !!!
 25. Erg zinvol, goed om deze info van jou te ontvangen. Dank je wel.
 26. Mirjam van Gastel
  op 5 juli 2022 om 14:39 zegt
  Super deze informatie. Ik ben er blij mee en probeer maatjes te krijgen hoewel ik veel scepsis tegenkom. Misschien moet ik het voorbeeld zijn
 27. gerry tonnema
  op 5 juli 2022 om 13:42 zegt
  Wow, deze video is een binnenkomer voor me. Water drinken deed ik al veel, heb me wel aangeleerd om sóchtends als ik beneden kom 2 glazen te drinken, en als ik terug kom met de honden ook weer twee glazen water. De rest van de dag verspreid flessen water. Als ook verse groente thee. Nu vraag ik me af of verse groen thee ook onder water valt. Maar die emotionele honger kwam binnen, en daar herken ik mezelf heel goed in. Zal het vanaf nu anders gaan doen. Dank je daarvoor.
 28. Dit ga ik proberen! Heb nu 2x de zomerchallenge gedaan en al wat kilo’s en centimeters kwijt. Het gaat langzaam, maar dat is niet erg ben in de overgang, wat het al lastiger maakt. Nu ga ik eens letten op die soorten honger, weer meer water drinken en proberen de maaltijden wat te schuiven. Ben benieuwd! Bedankt voor je uitleg, Jasper! O ja, even een vraag: mag eiwitpoeder elke dag in een smoothie? Wil ‘s morgens het Smoothieplan weer gebruiken en heb pas eiwit besteld bij jou.
  1. Zeker weten je kunt elke dag eiwitpoeder in je smoothie gebruiken. Het geeft je langdurig een verzadigd gevoel en houd je bloedsuiker stabiel, waardoor je minder behoefte zal hebben aan zoet en het afvallen waarschijnlijk gemakkelijker zal gaan.
 29. Bedankt Jasper, die tip over water moet ik mij eigen maken, heel belangrijk. Ik doe aan IF dus ik heb s’morgens wel 2 koffie nodig anders red ik het niet vooral omdat ik drie x in de week sport, in hoeverre zal dat een negatieve invloed hebben?
 30. Dankjewel voor deze nuttige tips! Ik werd aangeleerd om tussendoortjes te nemen om mijn lichaam de nodige calorieën te geven en zo de honger ‘s avonds te minderen maar als ik daar geen zin in heb, is het dus best dat ik er geen neem? Wat met alcohol? Ik weet dat dagelijks een glas drinken niet ok is maar legt dit de verbranding stil? Zoja voor hoelang? Is dit dan schadelijker dan iemand die vb dagelijks chocolade eet? Hoe gaat dit in zijn werking?
 31. Wat een eye-opener dat koffie en thee ook aanjagers zijn van je stofwisseling en dus belangrijk om dat mee te nemen in die 13 uur niets eten en drinken, muv water. Ik merk dankzij deze workshops dat ik al veel goed doe, maar ik nu de puntjes op de i kan zetten. De typen honger neem ik daarin mee, evenals net te veel eten. Dankjewel Jasper!
  1. Mooi Eveline om die bevestiging te krijgen dat je goed bezig bent, ga zo door!
 32. monique
  op 3 juli 2022 om 20:08 zegt
  ik vind het heel leuk dat ik nu eindelijk iets aan dat buikvet kan doen ,en een duidelijk uitleg krijg om ermee aan de slag te kunnen gaan ,ik zal me veel beter en veel gezonder voelen als het me lukt ,Dank u wel Jasper
 33. Andrea
  op 3 juli 2022 om 19:12 zegt
  Hoi Jasper! Fijne tips en heerlijke recepten, we hebben al regelmatig gekookt met jouw recepten! Op het moment geef ik nog borstvoeding – vaak ook nog een nachtvoeding. Ik eet ‘s avonds altijd nog een bak volle yoghurt met rood fruit en noten. Zou ik dit ook beter laten en na het avondeten niets meer eten of kan dat beter zolang de kleine nog ‘s nachts drinkt wel? Ik ben best tevreden met mijn gewicht – maar dat overtollige buikvet mag graag weg 🙂
  1. Je kunt het langzaam gaan afbouwen, dus de hoeveelheid yoghurt met fruit en noten stap voor stap halveren. Dan kun je het fruit weglaten, en de yoghurt en wellicht nog wat noten eten in de avond, deze houden de bloedsuikerspiegel stabiel en daarna kun je dat ook weg laten. Doe rustig aan zolang je nog borstvoeding geeft en aan het ontzwangeren bent. Luister goed naar je lichaam.
 34. Bijzonder fijn om deze tips van jou te horen Jasper. Door jouw enthousiasme raak ik ook erg gemotiveerd.
 35. Afgelopen nachten in de nachtdienst gewerkt als verpleegkundige, ik merk dan als ik slaap krijg ik wil eten, dit heb ik weten te voorkomen door veel water te drinken, geen thee en koffie meer naar aanleiding van je tweede video en het is gelukt om niet te gaan snaaien/eten. Ik zou heel graag van mijn buikvet afkomen, hoe doe ik dat met alle feestjes die in het verschiet liggen en waar ik nog wel eens een biertje of een wijntje drink, is dit helemaal van de boze? Vorig weekend een feestje, waar ik droge witte wijn heb gedronken niet extra gegeten, kom ik met 1.5 kilo meer terug, kost mij een week om dit er weer af te krijgen. Hopeloos!
 36. Els Rijpma
  op 3 juli 2022 om 16:02 zegt
  Ha Jasper ik hang aan je lippen en snap het proces. Doe mijn best maar er gebeurt nog niet zo veel. Helaas kan ik door n blessure niet zoveel sporten dus dat helpt ook niet. Maar ik ga door want je recepten zijn fantastisch. Groet Els
 37. Hoi Jasper, weer wat bijgeleerd, dank ! De eerste 2 avonden zonder schransbeurten zijn goed gelukt. Gisterenavond was het moeilijk, maar ik heb volgehouden. Ben een uur vroeger mijn bed ingekropen. Heb weer nieuwe inzichten gekregen. Geweldig ! Groetjes, Els
 38. Tineke
  op 3 juli 2022 om 14:31 zegt
  Hoe zit het met bruis water.. ik ben niet goed in veel water drinken maar ik drink wel altijd veel bruis water.. sommige vertellen me dat het de honger meer doet opwekken? Mag ik mijn plat water vervangen met bruis water?
  1. Bruiswater bevat koolzuur wat de darmen prikkelt, het krijgt daarom niet de voorkeur om te veel te drinken omdat het ook een opgeblazen gevoel en buik kan veroorzaken. Hou het bij voorkeur bij 1 a 2 glazen per dag en zet een herinnering op je telefoon die je ondersteunt om gewoon water te drinken gedurende de dag!
 39. Dag Jasper, Het is voor mij hetzelfde als toen ik wilde stoppen met roken. Als ik dan goed gemotiveerd bezig was en er gebeurde iets wat helemaal niet leuk was, dan pakte ik weer een sigaret. ( Ik rook nu al 7 jaar niet meer.) Zo ging ik ook al ettelijke keren om met mijn afvalplannen. Met uw lessen ga ik het nu weer serieus proberen, ECHT proberen. Dank u wel.
 40. Dank je wel voor de leerzame video. Ik ga er weer mee aan het werk,heb al eerdere programma’s van je gedaan en….ze werken goed.
 41. Pieter
  op 3 juli 2022 om 12:29 zegt
  Jasper, wat te doen als je trillerig word, als je dan wat eet is het weer over. Wat is er dan aan de hand en wat moet je doen Gr pieter
 42. Dian van padua
  op 3 juli 2022 om 11:25 zegt
  Hier heb ik weer wat aan ,vooral het hongergevoel ,snaaien naar iets , met gezond eten wordt het al minder , deze video helpt mij om door te gaan .soms heb je ff zo ,n reminder nodig ,bedankt Jasper .
 43. Natasja
  op 3 juli 2022 om 11:17 zegt
  Hi Jasper, bedankt weer voor deze video vol mooie tips!! Ben reuze blij met de video’s en kijk uit naar de volgende!! Even wennen om na het eten helemaal niets meer te eten. Ik ben benieuwd of ik er van af ga vallen. Heb je nog een tip om het lichaam het beste te ontgiften in de ochtend? Ik doe dit met appelazijn 2 desert lepels en water. Super smerig. 1x per dag. Andere suggestie misschien? Groetjes, Natasja
 44. Bedankt Jasper voor de leerzame video’s. Ik ben al 5 kg kwijt met de zomer challenge. Maar het buikvet blijft zitten. Dus ga ik nu aan de slag met jouw adviezen.
 45. Maarten
  op 3 juli 2022 om 11:08 zegt
  Hi Jasper, goede video’s en toepasbare tips. Maar ik worstel wel met de aanwijzingen uit video 1. Max 100 gram koolhydraten bij 70 gram eiwit en 40 gram vezels is lastig te realiseren als ik naar de voedingswaarden kijk. Want bijvoorbeeld kidneybonen hebben dan wel “ veel” vezels en eiwit (5 gram op 60 gram bonen) maar daarmee krijg je ook 9 gram koolhydraten binnen. Ik merk dat het halen van de eiwitten als ik heel goed op let wel lukt, maar dat het aantal gram vezels dan echt te laag is en het aantal gram koolhydraten te hoog. Wat zijn dan goede producten om te eten waar veel vezels in zitten zonder dat de koolhydraten ook omhoog schieten?
  1. Je zou extra lijnzaad en psylliumvezels toe kunnen voegen, ook chiazaden en pompoenpitten zijn rijk aan vezels en rauwe groentesoorten met bijvoorbeeld een hummusdip zou je vaker toe kunnen voegen. Probeer te ontspannen en je niet teveel vast te zetten in cijfertjes, je zal zien dat je als je iets meer kh binnenkrijgt waarschijnlijk ook wel zal afvallen, mocht dat niet zo zijn dan kun je het altijd nog iets meer fine tunen.
 46. Bedankt voor deze inspirerende video
 47. Fijn de video’s en ook de recepten. Ben 65+++ heb het boek nog niet moet nog fff sparen.maar haal zoveel mogelijk van jouw tips van het internet. Val wel af maar langzaam. Dat is niet erg. Dank je wel Jasper
 48. Dank je wel voor deze derde video. Het geeft nog een extra boost om verder te doen, bedank voor de informatie.
 49. Was weer een fijne video. Dank je wel Jasper. Ben erg gemotiveerd hierdoor om door te gaan.
 50. Mandy Benoist
  op 3 juli 2022 om 09:13 zegt
  Wat een fijne workshop! Jasper Alblas helder en duidelijk, echt super
 51. Sandra Haksteen
  op 3 juli 2022 om 09:11 zegt
  Hoi superblij met jouw boeken. Zeker voor een alleenstaande. Ik heb niet alleen een dikke “buik” maar ook dikke “billen” . Ik ga er vanuit dat dat gedeelte ook meedoet. Alvast bedankt voor de tips
 52. Wat als je minder dan 11u per dag eet?
 53. Carine Kesteloot
  op 10 augustus 2021 om 09:17 zegt
  Hallo Jasper en team , ik heb heel wat overgewicht er mag zeker 30 kg vanaf en met jullie programma zie ik dat zitten om daar werk van te maken. Ik ben een 2 – tal weken bezig nu en met succes mijn gewicht gaat gestaag naar beneden, niet met grote sprongen maar steeds in dalende lijn. Wel heb ik de gewoonte om ‘s avonds ( +/- 21 u ) een glas gouden melk te drinken , dwz een grote kop ongezoete amandelmelk , 1 koffielepel zelfgemaakte kurkuma pasta en een klein koffielepeltje honing. Mag ik dat blijven doen of doe ik dat beter vroeger op de dag vanwege de 13 uur vasten of laat ik dat beter helemaal achterwege ? Ik voel mij er wel goed bij , minder ontstekingen, goed slapen enz, maar misschien niet zo goed om gewicht te verliezen ?
 54. Wat een leerrijke workshop. Wat is het verschil tussen het 7×7 afslank programma en het smoothie afslank plan?
  1. Beiden bestaan uit dezelfde soort voedingsmiddelen maar met het Smoothie Afslank Plan vervang je 1 of meerdere maaltijden door een goed gevulde groene smoothie. Verder eet je koolhydraatarm. Smoothies helpen je ontgiften en versnellen het afslanken. Laat het gerust weten als je meer vragen hebt!
 55. Jacquelien
  op 4 augustus 2021 om 20:28 zegt
  Dank voor de video’s, heel leerzaam. Vraag mij wel af als ik mij richt op voedingshonger. Kan ik mij soms beperken tot 1x eten per dag. Meestal pas aan het einde van de middag of s avonds. De gehele dag drink ik dan water. Is dat schadelijk voor de gezondheid? Zo kom ik niet aan veel calorien. Hoe kom ik überhaupt aan voldoende calorieën inname bij het volgen van het boodschappenlijstje van jou, Jasper? Als ik voornamelijk groente eet.
  1. Voor sommige mensen kan 1 a 2 maaltijden per dag prima zijn maar voor de meeste mensen is dit niet het geval. Zorg in elk geval voor veel variatie en dat de maaltijden die je eet rijk zijn aan voedingsstoffen en blijf goed voelen. Heb je voldoende energie? Voel je je fit? Slaap je goed? Is je stoelgang moeiteloos? En onderzoek vanuit daar elke dag weer wat je nodig hebt. Als je eet volgens de boodschappenlijst kun je zeker voldoende calorieën binnenkrijgen. Vul je groenten aan met eieren, noten, zaden, pitten, olie, vlees en vis en zorg dat je een volwaardige voeding tot je neemt.
 56. Marina Beerendonk
  op 4 augustus 2021 om 16:13 zegt
  Beste Jasper, Via mijn zus heb ik deze video’s kunnen zien en zij heeft mij al veel recepten laten maken omdat ook ik van mijn buikvet af wil. Ik moeten zeggen al het eten is heerlijk en het kost mij totaal geen moeite om jouw adviezen op te volgen. Dank voor jouw bijdrage.
 57. Yolanda Temperman
  op 3 augustus 2021 om 19:18 zegt
  Hallo Jasper Zoals ik al eerder vermeld heb, ik zit met een cola verslaving. Nu vroeg ik mij af of je tips hebt om hiervan af te komen? Groetjes Yolanda
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 4 augustus 2021 om 14:41 zegt
   Lastig Yolanda, maar mooi dat je ervan af wilt. In mijn ervaring is het het beste om er van de één op andere dag mee te stoppen. Dat is echt even lastig, maar na een paar dagen zul je merken dat het beter zal worden. Je kunt bijvoorbeeld een detox dag of 3 dagen in plannen en daarna niet meer beginnen met cola.
 58. Eindelijk de video’s afgekeken. En notities gemaakt. Zat er een paar weken tegen aan te hikken. Door een terugval is mijn buikvet er weer, en dat vond ik zo erg , dat ik maar besloot om het niet aan te pakken . Hé! Wat is dat dan? Uitstelgedrag natuurlijk. Want ja, gaat mij dat dan nog een keer lukken, dat duurt dan even om die gedachte te krijgen. Maar, ik ben weer zover. Zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan. Fijn zo’n peptalk! Bedankt. Ik hou jullie op de hoogte. Ik ga ook weer actiever zijn op de FB groepen, dat heb ik wel nodig
 59. Rineke Boes
  op 1 augustus 2021 om 21:59 zegt
  Dank voor de video’s. Ik voel me gemotiveerd om weer mezelf te resetten. Neem de kennis méé uit de presentaties.
  1. Super Rineke, fijn om te horen dat je zo gemotiveerd bent, veel succes!
 60. Heel helder uitgelegd! Ik heb last van de “emotionele honger”! Mijn grootste probleem en niet zomaar op te lossen helaas. Soms heb ik de overtuiging dat ik daar nooit meer vanaf kom en dus ook niet van mijn buikvet. Wat kan je hieraan doen?
  1. In dat geval is het belangrijk dat je leert je emoties reguleren. En goed nieuws: dat is zeker te leren! Het is alleen wel uitdagend, ik raad je aan dat met een coach te doen. Als je even mailt naar jasper@jasperalblas.nl dan stuur ik je daar extra informatie over op. Veel succes!
 61. Ma Klis
  op 28 juli 2021 om 08:19 zegt
  Interessant en duidelijk uitgelegd. Bedankt hiervoor.
 62. Annemarie
  op 26 juli 2021 om 17:02 zegt
  Ik vond de info. erg goed uitgelegd en nuttig… Ook weer nieuwe dingen gehoord! Bedankt voor deze gratis video,s Jasper Nu nog kijken of het me gaat lukken…
  1. Esmee Peters
   op 27 juli 2021 om 16:29 zegt
   Zet ‘m op Annemarie!
 63. Heel fijn om op deze manier extra kennis en motivatie op te doen! Super bedankt!
 64. Danielle
  op 25 juli 2021 om 11:16 zegt
  Het klinkt allemaal heel mooi maar uiteindelijk .iets je het zelf doen. En daar ligt voor mij nu juist HET probleem. Ik weet het allemaal, ik snap het allemaal maar toch pak een snoepje, koekje omdat mijn suikerverslaving zo sterk is!
  1. Esmee Peters
   op 25 juli 2021 om 14:32 zegt
   Kan me voorstellen dat dat lastig is Danielle! Kijken of je daar toch doorheen kunt breken, kleine stapjes per keer! Je zult zien dat die verslaving echt gaat afnemen, lokaal kun je je dat nu misschien nog niet voorstellen.
 65. Spolverato tiny
  op 22 juli 2021 om 22:07 zegt
  Heel erg goed uitgelegd
 66. Janske Meessen
  op 22 juli 2021 om 04:41 zegt
  Deze minicursus heeft voor mij super veel baat.. voor nu, in de toekomst.. heel fijn uitgelegd met handreikingen en al.. Deze cursus is echt een aanrader voor ook het mentale aspect.. ja mij hebben de 3 lessen geholpen en zullen mij ook blijven helpen ivm de kennis die ik opgestoken heb hieruit.. kan niet wachtten op les 4.. Enorm bedankt
 67. Erg leuk die video’s Ik doe dit al een tijdje maar ben daarbij in de overgang en heb diabetes Zou er weet ik wat voor over hebben om die buik weg te hebben maar hoe????????
  1. Super dat je al bezig bent Conny, buikvet verbranden kost tijd en medicijnen en de overgang maken het er niet makkelijker op. Als er niets gebeurt mail dan even naar info@jasperalblas.nl dan voorzien mijn collega’s je graag van meer tips.
 68. Beste, Het is allemaal top uitgelegd en voorgesteld. Ik heb ondertussen al van alles en nog wat geprobeerd en ik weet natuurlijk niet of mij dit allemaal gaat lukken maar ik ga het zeker eens bekijken hoe ik alles het best kan aanpakken. Mvg chris
 69. Ik heb een vraag over lage bloeddruk. Vorige week was ik opnieuw begonnen met de zomer challenge. Ik voelde me meer moe en inspanning kostte moeite. Mijn bloeddruk was 60/103, wat voor mij normaal is. Door het slappe gevoel krijg ik echter het drang te moeten eten en ben ik flink de fout ingegaan. En dat slappe gevoel verdween weer, maar ook de motivatie weer gezond verder te gaan. Ik drink vaak thee met zoethout vanwege de lage bloeddruk. Heb je hier misschien nog tips voor Jasper?
  1. Super dat je al zoethout thee drinkt Brenda. 2 koppen zwarte koffie per dag kunnen je bloeddruk iets verhogen. Vooral is het belangrijk om puur en onbewerkt te blijven eten zoals je doet en ervoor te zorgen dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Als je een slap gevoel hebt kan het helpen om iets vaker een gezond tussendoortje te nemen. Denk aan een stuk fruit met noten, gekookte eieren, halve avocado, een portie vette vis etc. Zorg dat je altijd iets bij je hebt.
 70. Hallo, Bedankt voor deze workshops! Een praktisch vraagje: Ik zie dat het programma al te bestellen is, maar ik kan workshop 4 nog niet kijken. Heb hier ook nog geen mail over gehad. Klopt dit?
  1. Als het goed is komt die video binnen een paar dagen binnen. Dat ligt eraan wanneer je je ingeschreven hebt. Als je de video niet ontvangt, mail dan even naar info@jasperalblas.nl dan helpen mijn collega’s van de klantenservice je daar verder bij.
 71. Hoi Jasper, Je hebt het over na 11 uur niets meer eten, ook geen koffie of thee. Maar thee versta ik onder drinken toch?
 72. Dit motiveert om direct te beginnen. Ga halverwege op vakantie. Even denken wat ik zal doen.
 73. Ja, goed, maar 64 jaar, zeker 30 kg overgewicht, artrose in de voeten, waardoor sporten waarschijnlijk moeilijk wordt. Ik merk nu ik de eerste 3 video s aandachtig bekijk en bewuster eet, en werkelijk luister naar of ik honger heb, ik dat helemaal niet zo vaak heb. Ik ben een emotionele eter. De weegschaal gaat iets omlaag, maar is er hoop?
 74. hoi Jasper, je spreekt over buikvet, ben benieuwd of deze afvalmethode ook werkt voor de benen/armen ed?
 75. Mooie uitleg. Duidelijk verteld. En in sommige punten ook een eye opener
 76. Allereerst bedankt voor deze workshop. Dankzij eerdere programma’s van jullie ben ik wat kilo’s kwijtgeraakt, helaas ook weer wat aangekomen. Deze video’s maken me weer gemotiveerd om door te zetten. Vraag: ik heb erg veel moeite om zoveel water te drinken. Normaalgesproken moet ik overdag en zeker ook ‘s nachts al erg vaak plassen, nu dus nog vaker. Hebben jullie tips? Gaat het lichaam wennen aan zoveel water?
 77. Video 3 was erg inspirerend: aan de slag!
 78. Deze reactie gaat eigenlijk niet zozeer over het buikvet, maar meer over jullie voorkeur voor zo weinig mogelijk eetmomenten. Bij een vorige, succesvolle, afvalpoging (jaren geleden) leerde ik dat je beter iets te vroeg kunt eten dan iets te laat. Dat je lichaam het eten in dat geval nl. eerder naar de reserves zal brengen (lichaam komt dan in de oorlogsstand en gaat reserveren). Bij jullie bemerk ik juist een voorkeur voor beter iets later eten dan iets vroeger..dit lijkt op gespannen voet met elkaar te staan. Ik breng dit ook niet in praktijk, houd mijn vorige gewoonte aan en ben steeds meer in de richting van mijn oude gewicht aan het gaan..
 79. Supergoed Jasper en bedankt voor je tips,ik ga zeker aan de slag
 80. Marjolein
  op 10 juli 2021 om 09:26 zegt
  Bedankt voor de video’s en de heerlijke zomerchallenge! Fijn om van die duidelijke richtlijnen te hebben. Dat geeft houvast. Wel een vraag: in de eerste video gaat het over de 5 groepen voedingsstoffen. Vetten staan daar niet bij. In hoeverre is daar ook een richtlijn voor? Alvast bedankt!
  1. Graag gedaan Marjolein! We houden ongeveer 40-60 procent van de calorieën uit vetten aan.
 81. Margot
  op 8 juli 2021 om 16:35 zegt
  Ik eet ook uit verveling. Ik eet eigenlijk zelden snelle koolhydraten/suiker, maar toch denk ik dat ik last heb van lage bloedsuiker. Vooral na de lunch ” moet ik elk uur/2 uur iets eten: noten, wortel met humus, glas kokoswater met spa.
 82. Johanna
  op 8 juli 2021 om 10:20 zegt
  Ha Jasper, net je les 2 en 3 bekeken. Heel fijn deze tips!! Ben al een aantal jaar inderdaad aan de jojo…. dus de ene keer weer 10 kilo eraf, en dan er weer bij, heel frustrerend. En nu ook in de overgang, maakt het inderdaad niet makkelijk. Natuurlijk weet ik wat je wel en niet moet eten maar toch… Ik ga alvast beginnen met de 13 uur niet eten!! En opzoek in de kast naar het programma, weg met buik vet, ga ik die ook weer eens goed doornemen. Bedankt Jasper!!
  1. Graag gedaan Johanna, fijn dat je wat aan de tips hebt!
 83. Marieke
  op 8 juli 2021 om 00:05 zegt
  Beste Jasper, ik gebruik nu ongeveer drie maanden het medicijn Fluvoxamine. Een van de bijwerkingen kan gewichtstoename zijn. Om die reden wil ik graag meedoen met dit programma. Mijn vraag is: kun je afvallen terwijl je deze medicijnen gebruikt? Anders zou de teleurstelling zo groot zijn.
  1. Lastige vraag om jouw situatie zo op afstand te beoordelen Marieke! Ik zou het even aan je arts vragen voor de zekerheid!
 84. Janette
  op 7 juli 2021 om 22:15 zegt
  Dank u wel.Heb vertrouwen in u jasper. Het werkt echt
 85. Liesbeth
  op 7 juli 2021 om 21:58 zegt
  Het blijft allemaal moeilijk Dank Casper Ik denk dat ik te weinig eet Val nog niets af Wil graag 6 tot 10 kilo kwijt
 86. Hoi Jasper, hele fijne video’s tot nu toe. Bij mij gaat het niet om afvallen, maar inderdaad alleen om van het buikje af te komen. Al je tips die je tot nu toe hebt gegeven, doe ik allemaal al een jaar lang. Maar toch gaat het buikvet niet weg…. Heel frustrerend. Kan er ook zoiets zijn als IF gewenning? Dat het misschien af en toe wel beter is om vaker op een dag te eten? Of zou het een andere oorzaak kunnen hebben?
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 8 juli 2021 om 19:43 zegt
   Het lichaam kan inderdaad aan dingen wennen en zich aanpassen. Je kunt een proberen wat er gebeurt als je een tijdje wel weer gaat eten in de ochtend. Maar ook goed om eens verder te kijken als je alles al jaren toepast en geen verschil in buikvet merkt. Misschien eens kijken naar bepaalde tekorten en hoe het ervoor staat met jouw hormonen?
 87. Hannie Markus
  op 7 juli 2021 om 09:33 zegt
  Het gaat prima,ik weet wat ik moet doen en dan toch ga ik na een late dienst voor de bijl. Ja hard gewerkt en dan mag ik toch wel….nootjes. Naderhand balen dat ik ze op heb.Nu na de video’s moet ik zeker sterk zijn ,ik leg mijn te strakke broek weer klaar en volgende week moet hij losser zitten. Ben blij met jou uitleg en heb ze gedeeld op facebook. En misschien ga ik het ook invoeren op mijn werk want daar zijn ze in de coronatijd wel ernstig aangekomen (gehandicapten)al is het maar om een gezonde basis te leggen want daar short het vaak aan.
 88. Arina Klaus
  op 6 juli 2021 om 19:48 zegt
  Hallo Jasper, Ook ik ben begonnen met de workshop en wil zeker 10 a 15 kg afvallen + buikvet. Ik gebruik hierbij de app Mijn Eetmeter, waar ik alles wat ik eet kan invullen. Echter ik loop toch regelmatig tegen te veel vet aan. Neem ik als ontbijt een schaaltje magere yoghurt met wat walnoten dan geeft de meter aan dat ik te veel vet gebruik. En ook verder op de dag hou ik het vet verbruik goed in de gaten. Ik weet nog even niet hoe ik dit moet gaan aanpakken, want te veel vet is ook niet goed
 89. Herkenbaar die verschillende soorten honger. Nu heb ik na het avondeten altijd zo n trek in zoet. Wat betreft het eten als je trek hebt, ik heb een drukke dag en ben nu om 17uur mijn saladelunch aan het eten. Had eerder nog geen honger gevoel. Wel een aparte ervaring.
 90. Mariëlle
  op 6 juli 2021 om 11:14 zegt
  Ik zou graag weten waarom er nagenoeg geen koolhydraten worden gebruikt bij het verbranden van buikvet. Ik heb altijd begrepen dat je ook wel koolhydraten nodig hebt.
  1. Goed dat je het vraagt. We gebruiken wel koolhydraten, maar veel minder dan je normaal zou eten. Je hebt ze nodig, maar niet in de hoeveelheden als de meeste mensen ze eten.
 91. M de verh
  op 6 juli 2021 om 11:12 zegt
  Na een paar dagen dacht ik zal ik mijn buik omvang meten,,,,beter niet doen om teleurstelling te voorkomen maar toch gedaan wat schetst mijn verbazing 6 cm eraf
  1. Dan komen mijn video’s al geroepen voor je 🙂
 92. Jet Scholtens
  op 6 juli 2021 om 09:56 zegt
  Hi Jasper & team, ben heel benieuwd naar die buikvet-cursus! Zit nu in week 4 van de ZC,mijn kennismaking met JA überhaupt,en het gaat goed! “ Maar”2 kg.kwijt maar ook 8 cm.op navelhoogte en 5 in m’n taille! Nog belangrijker vind ik… Ik zou nog 2 à 3 kg.minder fijn vinden maar ik zie wel of het lukt. Mijn angst is als ik straks weer ( heel onregelmatig,vaak ‘s nachts,tijdverschil) ga werken,had deze 4 weken vakantie en dus ging het nu prima. Maar vanaf volgende week…. Ik kijk uit naar de volgende én de info over de nieuwe cursus! Alvast veel dank voor tot nu toe en ik spread the word! Gr.,Jet.
  1. Wat fijn dat het zo goed gaat. Heb vertrouwen in jezelf. Als je eenmaal gewend bent aan deze manier van eten dan is dat blijvend. Als je weer even in je oude patroon vervalt dan voel je hoeveel energie dat kost. Nogmaals vertrouw op jezelf!
 93. Marian Verhoeven
  op 6 juli 2021 om 08:58 zegt
  mooie overzichtelijke uitleg. ga de challenge opnieuw doen, nu alleen maar af en toe wat gevolgd omdat gezin nog niet helemaal om is…. vooral les 3. gezellig koekje savonds bij de koffie wat dus beide niet echt oke is… het lukt steeds beter te gaan waardoor het leuk is om nu serieus aan de zomerchallenge opnieuw te beginnen. groetjes Marian heb je ook tips voor de nachtdiensten. wat eet je dan? thuis met gezin warme maaltijd maar op werk krijgen we ook een maaltijd, fruit en een bar met teveel suiker denk ik…..
 94. Hoi Jasper, dankjewel! Het is alsof ik je al jaren ken en dat je mijn buik vetprobleem serieus neemt. Je video’s zijn duidelijk en ik kijk uit naar de volgende video. Groetjes Alice
 95. Vandaag een broodje kroket afgeslagen en meerdere opmerkingen gehad: wat ben je afgevallen!! Deze eetwijze lukt me steeds beter, deze video’s hebben me weer wat verder op weg geholpen!
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 5 juli 2021 om 18:24 zegt
   Wat goed Margo!
 96. Mirjam
  op 5 juli 2021 om 11:50 zegt
  Ik hoor bij de groep, van de enkele kilo’s teveel. Het is prachtig dat mensen 40 kg afvallen, maar ik moet er maar 4 kwijt. Dat is zoooo moeilijk. Hoop dat jij me kan helpen. Ik ga mijn best weer doen. Bedankt, Mirjam
 97. Bianca Van Leeuwen-Hagendijk
  op 5 juli 2021 om 11:36 zegt
  Hoi Jasper , fijn deze video,s kort en duidelijk. Ik ben vanaf het begin al enthousiast over je methode maar soms verzwakt mijn mind en is het zo fijn om alles dan weer op een rijtje te krijgen. Vooral blijven inspireren en daardoor blijven wij ook geïnspireerd en geven het weer door .
 98. Super leuk dat je ook even een extra opmerking maakte over vrouwen in de overgang! Dank daarvoor.
 99. Hallo Jasper super interessante video’s ,maar heb een vraagje over de 100gram koolhydraten per dag? Hoe zit het met fruit ,als ik bv. Havermout met appel en rozijnen eet zit lk al aan 70 gram ,moet ik dan het fruit vermijden
  1. Ja hou het qua fruit het liefst op 1 stuks per dag! Tussendoor kun je bijvoorbeeld eiwit- en vetrijke tussendoortjes nemen.
 100. Goeie tips goed uitgelegd Ben al 5maansen bezig om af te vallen gaat heeeeeeel langzaam van 104 kilo na 98 in 5maand dus dat is fustrerend gestopt met roken 1,5 jaar nu Maar ook schildklier problemen mat mec Medicijnen gaat dat beter . Misschien heeft een daarvoor nog tips .
  1. Dat je afvalt is een goed teken FP! Dat t langzaam gaat kan door de medicatie komen maar wat een gezondheidswinst met 6 kilo eraf en gestopt met roken! Dat is geweldig, volg de tips uit de video’s, dan zal je zien dat de dalende lijn in gewicht zich door blijft zetten. Als je elke 5 maanden 6 kilo blijvend afvalt is dat over een paar jaar enorm veel. Langzaam gaan geeft je de tijd om de leefstijl echt te integreren dus ga zo door!
 101. Ottevaere
  op 5 juli 2021 om 08:58 zegt
  Hey Jasper, heel interessante video. Dat ga ik zeker proberen! Bedankt om dit te delen met ons! Groetjes Lieve
  1. Heel graag gedaan Lieve, veel plezier met de volgende video’s!
 102. Arthur
  op 5 juli 2021 om 08:41 zegt
  Erg duidelijk en herkenbaar verhaal over de 5 soorten honger. Ik heb nu nog vakantie en boek resultaat door alle aandacht die we geven aan de voeding. Als ik over een werk weer werk zal het even zoeken zijn hoe het gaat. Even een boterham nemen wordt lastiger.
 103. Bedankt voor de heldere workshops. Heeft water , koffie en een gembershot invloed op de 13 uren (of langer) niet eten? Stimuleert of zet het de stofwisseling aan? Of wordt er aleen bedoelt eten.
 104. jeannet
  op 5 juli 2021 om 06:56 zegt
  wat een verhelderende video. daat gaan wij mee aan de slag, Inmiddels op gewicht gekomen door het jasperen (10 kilo eraf) alleen nu nog mijn buikvet eraf zien te krijgen, Ook dat moet gaan lukken
 105. alexandra
  op 4 juli 2021 om 21:30 zegt
  bedankt voor je tips. wat ik merk is wanneer ik wat meer heb gegeten en koolhydraten, waardoor ik een vol gevoel krijg, is het eigenlijk altijd moeilijker om daarna de draad weer op te pakken met genoeg eten. hoe komt dit? komt dit omdat mijn suikerspiegel ineens omhoog schiet?
 106. De 1e week zit erop. Prachtig resultaat..2,9 kilo! Het stimuleert mij wel om door te zetten. De gerechten lachen mij niet allemaal toe, dus zoek ik een gerecht wat mij lekker lijkt. Maat wèl 1x koolhydraten. Of met de lunch òf met avondeten. De smoothys gaan aan mij voorbij. In plaats daarvan neem ik als ontbijt Skyr of griekse yoghurt. We gaan ervoor..ben benieuwd! Groet, Marga
 107. Annelies
  op 4 juli 2021 om 19:57 zegt
  Weer een hele interessante video en weer mooie tips en weetjes over het hoe en wat om je buikvet te doen laten verdwijnen Ik hoop dat de knop nu om kan en het lukt Steeds toch weer valkuilen om in het oude patroon terecht te komen hier baal ik wel van Maar wil er nu echt voor gaan
 108. Henriette
  op 4 juli 2021 om 19:28 zegt
  Echt interessant en de knop is om. Er moet 10 kilo af en dat gaat me lukken.
 109. greet valent
  op 4 juli 2021 om 18:56 zegt
  Bedankt weer was heel interessant want ik herken mij daar heel goed in ik ben een emotionele eter en ga dan vooral zoet en zout eten en ik ga mij dan beklagen en dan word het nog erger maar ik ben van plan eerst na te denken voor ik het verkeerde neem groetjes
 110. zeer dankbaar voor je inzet, t’is nu aan mij om je raad te volgen
 111. Marjon
  op 4 juli 2021 om 17:26 zegt
  Interessante video. Benieuwd naar de 4e. Ondanks dat ik denk gezond te eten krijg ik toch weer wat tips. Hopelijk helpt het me die extra kilo’s te vallen.
 112. Clarisa
  op 4 juli 2021 om 16:54 zegt
  Helemaal enthousiast! Ik hoor dat je je (weer) kunt schijven voor het WMB programma. Dit super fijne programma (althans de boeken ervan) heb ik een tijdje geleden aangeschaft en wat een fantastisch programma is het! Van alle boeken (en ja… ik heb ze inmiddels BIJNA allemaal) zijn het mijn favorieten! Ik wil alleen wel heel graag meedoen wanneer we met een groep gaan starten. Kan dat?
 113. Erg interessant om te leren hoe dat allemaal werkt in een lijf. Wat ik nog moeilijk vind ik om variatie in mijn maaltijden te bedenken, maar ik kom er wel.
 114. Myriam
  op 4 juli 2021 om 12:25 zegt
  Ik ben 60 jaar, heb niet echt overgewicht, maar wel buikvet. Ik eet vegan, kan ik daarmee ook meedoen? Als je de daily dozen aanhoudt, krijg je best veel koolhydraten binnen en als je die skipt, krijg je misschien niet de juiste voedingsmiddelen binnen en misschien zelfs tekorten.
  1. Esmee Peters
   op 4 juli 2021 om 12:32 zegt
   Zeker Myriam, je kunt dan extra eiwitten innemen in de vorm van vegan eiwitpoeder. Mocht je persoonlijk advies willen dan kun je ons het beste even mailen op info@jasperablas.nl.
 115. Simonne
  op 4 juli 2021 om 12:09 zegt
  Het Jasper, ik ben een vrouw van76 jaar ben op mijn gewicht 57 kg maar heb een buik en dikke maag. Kan ik daar nog van af geraken ? Ik heb dit nog maar de laatste 2 jaar en de dokter zegt dat het automatisch met de ouderdom komt. Graag uw mening.
  1. Esmee Peters
   op 4 juli 2021 om 12:33 zegt
   Het klopt dat het metabolisme vertraagt naarmate je ouder wordt. Wellicht dat het een langzamer proces is maar onmogelijk hoeft het niet te zijn hoor Simonne!
 116. Dankjewel weer , ben er mee aan de slag gegaan vanaf video 1 ,,buik op gemeten ben benieuwd zal verder nog iets laten horen vriendelijke groeten M de Veth
 117. Anneke
  op 4 juli 2021 om 11:41 zegt
  Ik heb veel zin om er mee aan de slag te gaan. Morgen gezondere boodschappen doen! En hopen dat het me gaat lukken.
  1. Esmee Peters
   op 4 juli 2021 om 12:34 zegt
   We gaan ervoor Anneke, super!
 118. A. Winter
  op 4 juli 2021 om 11:30 zegt
  Hoi Jasper, Ik ben afgelopen maandag begonnen met jouw programma en ben nu al 1,5 kg. kwijt, het is de eerste keer sinds heel lange tijd dat ik overtuigd ben dat het kan helpen mijn buikvet kwijt te raken. Bedankt en ik ga doorgroetjes Angelika
  1. Wat super om te lezen Angelika, 1,5 kilo is onwijs veel!
 119. Marleen
  op 4 juli 2021 om 10:46 zegt
  Nooit geweten dat er 5 manieren zijn van een honger gevoel, ik ga hier wat meer op letten. En proberen te luisteren naar mijn lichaam. Als je sneller van je buikvet af wil, helpt het dan om je buikspieren te trainen?
  1. Buikspieroefeningen helpen niet specifiek om daar vet te verliezen maar zorgen wel voor een betere houding en stevigere basis, dat wanneer jij straks je buikvet verliest je een mooie strakke buik overhoud.
 120. Bettie
  op 4 juli 2021 om 09:58 zegt
  Morgen ga ik beginnen met het 7×7 programma. Ik vind het heel spannend en ben nieuwsgierig of het ook op mijn leeftijd (70), nog gaat werken.
 121. Ik ben een echte emo-eter. ‘S avonds zit ik alleen op de bank en om de eenzaamheid te verdrijven begin ik dan maar vanalles in mijn mond te stoppen. Overdag doe ik dit niet omdat ik dan steeds bezig ben. Maar dankzij uw goede tips ga ik er werk van maken. Bedankt
 122. Liesbeth Vonk-de Schepper
  op 4 juli 2021 om 09:23 zegt
  Door regelmatig een te lage suiker te hebben, ben ik naar de huisarts geweest, die mij dit dieet heeft voorgeschreven.
 123. Natasja
  op 4 juli 2021 om 09:13 zegt
  Hey Jasper, ik kijk uit naar je volgende video! Top. Zelf 51 jaar. Eet koolhydraad arm zo veel mogelijk. 3x in de week hardlopen 4,5 km maar eet 3x per week wel volkoren broodje naar werk, soms crackers van lijnzaad. Toch val ik geen grammetje af.
  1. Hoop dat de tips je een boost kunnen geven Natasja! Als je er tegenaan blijft lopen kan er misschien ook iets anders meespelen. Je mag ook altijd even een mail sturen naar info@jasperalblas.nl waar mijn collega’s je graag verder helpen.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *