Alrieke viel 14 kilo af in 8 weken!

0 reacties

8794 volgers

Een aantal weken geleden kregen wij dit fantastische succesverhaal binnen van een van onze enthousiaste Challenge Deelnemers: Alrieke Tillema.

In januari deed zij mee aan de Nieuwjaars Challenge en zij viel maar liefst 14 kilo af in 8 weken.

Niet alleen viel zij 14 kilo af, ze werd rondom 60 cm smaller en ging van maat 46 naar 38-40.

Wij zijn ontzettend trots op haar en delen met veel plezier haar verhaal!

 

Hoe het allemaal begon

Alrieke wilde al maanden dolgraag afvallen maar het lukte haar maar niet. Wat ze ook probeerde, de motivatie was elke keer op de tweede dag al weer weg.

Ze voelde zich er moedeloos over en begon online te zoeken naar hulp.

Via Facebook kwam ze bij Jasperalblas.nl terecht en ze voelde meteen een klik!

Zo gezegd, zo gedaan

“ Ik zag dat er een Nieuwjaars Challenge begon dus had deze aan mijn man gevraagd voor de kerst. Ik voelde me daar heel goed over, want het was mijn speciale cadeau, echt iets voor mezelf.

Ik heb echt heel bewust de tijd genomen met en in mezelf en mezelf beloofd dat ik dit cadeau en een gezond lichaam zo verdien.

Ik gunde en gun mezelf zo ontzettend om lekker in m’n vel te zitten en gezond te zijn. Een cadeau van mezelf voor mezelf!”

Alrieke stelde voor zichzelf een doel. Ze wilde op haar 40ste verjaardag er geweldig uit zien en zich top fit voelen.

Afscheid en een nieuw begin

Met oud en nieuw wist zij, dit is het afscheid van al het lekkere en ongezonde eten. De dingen die niet goed voor haar waren liet zij achter zich in 2018.

En op 1 januari is de knop omgegaan en is zij begonnen met de Nieuwjaars Challenge.

” De eerste week was niet makkelijk. Ik was er ziek van. Zware hoofdpijn en vreselijke krampen in mijn kuiten en benen. De eerste paar dagen heb ik een extra snack genomen omdat ik gewend was de hele dag te eten. Ik ben een echte emotie eter maar en het was niet makkelijk, ik voelde me slecht, maar ik hield mijn doel voor ogen.”

Mijn honger gevoel was pure misleiding van mijn hersenen

“ Na 3 dagen had ik genoeg aan 3 maaltijden per dag en kwam ik erachter dat mijn honger gevoel, pure misleiding was van mijn hersenen.  Mijn gedachtes.

Deze gedachtes ben ik gaan negeren. WAUW wat een power geeft dat zeg. Dat ik mocht ervaren dat ik sterker ben dan mijn gedachtes!”

Na een week voelde Alrieke zich super fit. Alsof ze de hele wereld aankon, en er was na 1 week maar liefst 4,2 kilo af!

Geen buikpijn meer

En het mooiste van alles was nog, dat de buikpijn weg was. Alrieke had eigenlijk altijd buikpijn, maar nu met de Challenge, helemaal niet meer. Het was voor haar een ongelofelijk verschil!

“Ik leerde dingen eten en gezonde recepten die ik niet eens kende, dat was zo ontzettend leuk en verrijkend. Ik ben dol op koken. Dat komt goed uit met een gezin dat bestaat uit 7 personen.”

De perfectionist

Na de eerste vier weken heeft Alrieke de Challenge nogmaals gedaan en ook deze weken zijn zeker niet altijd even makkelijk voor haar geweest.

“Ik ben een Perfectionist. Alles moet goed gaan. Des te moeilijker kan ik mezelf vergeven om een fout te maken.

Wat ik daarvan heb geleerd is dat op het moment dat ik de strijd los laat met mezelf, het me kracht geeft en ik weer vol zelfvertrouwen verder kan.

Ik leerde dat het helemaal oké is om een terugval te hebben, dat dat erbij hoort en het niet tot gevolg heeft dat ik meteen weer terug bij af ben.”

Alrieke is na 8 weken ruim 14 kilo afgevallen en dat is er nu nog steeds af. Ze kan weer in maatje 38-40 en ziet er stralend uit. Ze had nooit gedacht dat ze het kon!

Tips van Alrieke

“Ik heb de Challenge afgesloten met mijn behaalde doel, maar daarmee is het niet afgelopen. En ik kan vertellen: Ik heb mij best vergist in hoe zwaar het daarna is.

Want wat doe je als je doel behaald is? Nu word ik echt uitgedaagd, om het vol te houden en in balans te blijven.

Gelukkig weet ik wat ik moet doen en heb ik handvaten om de nieuw aangeleerde gewoonten meer en meer te integreren. Maar het blijft een proces en gaat met up’s en down’s. Daarom doe ik mee aan de Zomer Slank Challenge, mijn nieuwe doel is –> De lange termijn. Geen korte periodes meer, maar voor altijd gezond eten en een fit lichaam, dat is waar ik voor ga en dat wil ik iedereen meegeven die besluit om gezond te gaan eten: Een quick fix bestaat niet, maar focus je op de lange termijn en besef dat dat met vallen en opstaan gaat!”

Reactie redactie Jasperalblas –> Wat een krachtige vrouw ben jij Alrieke, heel moedig hoe je dit hebt aangepakt met een geweldig resultaat als gevolg. En een mooie les –> De strijd opgeven en accepteren dat je het niet perfect hoeft te doen. Jij doet het op jouw unieke manier en dat is altijd de beste. Hoe meer je kunt ontspannen in het gezonde eten en kunt accepteren waar en wie je nu bent, hoe makkelijker je op het gewicht blijft waar je je lekker bij voelt. Veel succes met de Zomer Slank Challenge. Super leuk dat je weer mee doet!!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Nancy viel 70 kilo af!

Nancy heeft de eeuwige strijd met haar kilo's eindelijk overwonnen door middel van koolhydraatarm en natuurlijk eten. Ze is 70 kilo afgevallen en voelt zich geweldig.

Top artikel

Griekse yoghurt: gezond of niet?

Griekse yoghurt heeft een lekkere romige smaak en geeft je snel een vol gevoel. Maar is het ook gezond? In dit artikel lees je precies wat Griekse yoghurt is, of het een betere...

Bekijk alle artikelen