Alrieke viel 14 kilo af in 8 weken!

1 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in 2019, onderaan dit artikel vind je een update van december 2021.

Een aantal weken geleden kregen wij dit fantastische succesverhaal binnen van een van onze enthousiaste Challenge-deelnemers: Alrieke. In januari deed zij mee aan de Nieuwjaars Challenge en zij viel maar liefst 14 kilo af in 8 weken. Ook ging ze van maat 46 naar maat 38. Wij zijn ontzettend trots op haar en delen met veel plezier haar verhaal!

Hoe het allemaal begon

Alrieke wilde al maanden dolgraag afvallen, maar het lukte haar maar niet. Wat ze ook probeerde, de motivatie was elke keer op de tweede dag al weer weg. Ze voelde zich er moedeloos over en begon online te zoeken naar hulp. Via Facebook kwam ze bij Jasperalblas.nl terecht en ze voelde meteen een klik. ‘Ik zag dat er een Nieuwjaars Challenge begon, dus had deze aan mijn man gevraagd voor de kerst. Ik voelde me daar heel goed over, want het was mijn speciale cadeau, echt iets voor mezelf.’

Afscheid en een nieuw begin

Alrieke stelde voor zichzelf een doel. Ze wilde op haar 40ste verjaardag er geweldig uitzien en zich topfit voelen. Met oud en nieuw wist ze: dit is het afscheid van al het lekkere en ongezonde eten. De dingen die niet goed voor haar waren, liet ze achter zich in 2018. En op 1 januari is de knop omgegaan en is begon ze met de Nieuwjaars Challenge. ‘De eerste week was niet makkelijk. Ik was er ziek van. Zware hoofdpijn en vreselijke krampen in mijn kuiten en benen. De eerste paar dagen heb ik een extra snack genomen, omdat ik gewend was de hele dag te eten. Ik ben een echte emotie-eter maar en het was niet makkelijk. Ik voelde me slecht, maar ik hield mijn doel voor ogen.’

Hongergevoel negeren

‘Na drie dagen had ik genoeg aan drie maaltijden per dag en kwam ik erachter dat mijn hongergevoel pure misleiding was van mijn hersenen. Deze gedachtes ben ik gaan negeren. En wauw, wat een power geeft dat, zeg! Dat ik mocht ervaren dat ik sterker ben dan mijn gedachtes!’ Na een week voelde Alrieke zich superfit. Alsof ze de hele wereld aankon en er was na één week maar liefst 4,2 kilo af.  En het mooiste van alles was nog dat de buikpijn weg was. Alrieke had eigenlijk altijd buikpijn, maar nu met de Challenge helemaal niet meer. Het was voor haar een ongelofelijk verschil.

De perfectionist

‘Ik leerde dingen eten en gezonde recepten koken die ik niet eens kende. Dat was zo ontzettend leuk en verrijkend. Ik ben dol op koken. Dat komt goed uit met een gezin dat bestaat uit zeven personen.’ Na de Challenge heeft Alrieke ‘m nogmaals gedaan en ook deze weken zijn zeker niet altijd even makkelijk voor haar geweest. ‘Ik ben een perfectionist. Alles moet goed gaan. Des te moeilijker kan ik mezelf vergeven om een fout te maken. Wat ik daarvan heb geleerd is dat op het moment dat ik de strijd los laat met mezelf, het me kracht geeft en ik weer vol zelfvertrouwen verder kan.

Tips van Alrieke

‘Ik heb geleerd dat het helemaal oké is om een terugval te hebben. Dat dat erbij hoort en het niet tot gevolg heeft dat ik meteen weer terug bij af ben.’ Alrieke is na 8 weken ruim 14 kilo afgevallen en dat is er nu nog steeds af. Ze kan weer in maatje 38-40 en ziet er stralend uit. Ze had nooit gedacht dat ze het kon! ‘Ik heb de Challenge afgesloten met mijn behaalde doel, maar daarmee is het niet afgelopen. En ik kan vertellen: ik heb mij best vergist in hoe zwaar het daarna is. Want wat doe je als je doel behaald is? Nu word ik echt uitgedaagd, om het vol te houden en in balans te blijven.’

‘Gelukkig weet ik wat ik moet doen en heb ik handvaten om de nieuw aangeleerde gewoonten meer en meer te integreren. Maar het blijft een proces en gaat met up’s en down’s. Daarom doe ik mee aan de Zomer Slank Challenge. Mijn nieuwe doel is nu de lange termijn. Geen korte periodes meer, maar voor altijd gezond eten en een fit lichaam. Dat is waar ik voor ga en dat wil ik iedereen meegeven die besluit om gezond te gaan eten. Een quick fix bestaat niet, maar focus je op de lange termijn en besef dat dat met vallen en opstaan gaat!’

Reactie redactie Jasperalblas.nl
Wat een krachtige vrouw ben jij Alrieke, heel moedig hoe je dit hebt aangepakt met een geweldig resultaat als gevolg. En een mooie les. De strijd opgeven en accepteren dat je het niet perfect hoeft te doen. Jij doet het op jouw unieke manier en dat is altijd de beste. Hoe meer je kunt ontspannen in het gezonde eten en kunt accepteren waar en wie je nu bent, hoe makkelijker je op het gewicht blijft waar je je lekker bij voelt. Veel succes met de Zomer Slank Challenge. Super leuk dat je weer mee doet!

Update december 2021

Het afvallen gaat nog steeds met vallen en opstaan. Ik probeer elke dag bewuste keuzes te maken, behalve op de momenten dat het mentaal wat minder gaat. Ik ben weer 2 kilo aangekomen, maar ik zit nog steeds op -12 kilo. Ik doe nog steeds mee met de Challenges, al ben ik meer fan van de winter-Challenges dan de zomer-Challenges. Vooral de Nieuwjaars Challenge werkt voor mij altijd het beste. Dat voelt voor mij echt weer als een nieuw begin.

Wij zijn net verhuisd en moet nog veel ontdekken van onze nieuwe woonplaats. Ik wandelde voorheen 5 kilometer per dag, maar dit heb ik nu al een paar maanden niet meer gedaan. Ook maakt covid het ons lastig. In 2022 ga ik een mooi en pittig jaar tegemoet. Ik krijg eindelijk onderzoek naar mijn autisme en angststoornissen. Ik wil de tweede helft van mijn leven kunnen ontspannen en genieten. Erachter komen wie ik echt ben en wat ik nodig heb om mentaal beter in mijn vel te zitten.

Je kan afvallen wat je wilt, maar trauma’s en angsten haal je er niet mee weg. Dat herkennen vast en zeker veel mensen. Ik ga nu het onderliggende probleem aanpakken. Een waardevolle, moeilijke, emotionele ontdekking reis naar mezelf. En ik ga lekker door met Jasperen. Ik kijk uit naar de nieuwe Nieuwjaars Challenge! Die gaat weer onder de kerstboom, mijn persoonlijke cadeau.

Groetjes,
Alrieke

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Wat een mooie ervaring! Ik zag aan je ogen Alrieke dat je nog meer kunt landen in je lichaam, daar contact maakt met jezelf en daar ook de rust in jezelf vindt. Hoe meer je bewust in het moment kunt zijn en ervaart wat je voelt van binnen, het laat zijn zonder oordeel, hoe rustiger het gaat worden. Ik spreek uit ervaring 😉 Het donkere wordt vanzelf licht als jij je licht erop laat schijnen, wat je gedachtes er ook over zeggen, je weet uit ervaring hoe je daarmee om kunt gaan om verder te komen. Veel suc6!
  2. Wat een mooie ervaring! Ik zag aan je ogen Alrieke dat je nog meer kunt landen in je lichaam, daar contact maakt met jezelf en daar ook de rust in jezelf vindt. Hoe meer je bewust in het moment kunt zijn en ervaart wat je voelt van binnen, het laat zijn zonder oordeel, hoe rustiger het gaat worden. Ik spreek uit ervaring 😉 Het donkere wordt vanzelf licht als jij je licht erop laat schijnen, wat je gedachtes er ook over zeggen, je weet uit ervaring hoe je daarmee om kunt gaan om verder te komen. Veel suc6!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Omega-6: gezond of niet?

Wat is omega-6, in welke voeding zitten veel omega-6 vetzuren, welke rol speelt het bij ontstekingen en hoe zorg je ervoor dat je niet teveel binnenkrijgt...

Top artikel

Afvallen

Wil jij afvallen? In dit artikel vind je 10 afslank tips die echt werken om overtollig lichaamsvet te verbranden. Ontdek hoe je ook jouw lichaam weer op een gezond gewicht kunt krijgen.

Afvallen

BMI berekenen

Bekijk alle artikelen