Elvira viel 26 kilo af!

1 reacties

8794 volgers

Een tijdje terug kregen wij dit verhaal binnen van Elvira. Door anders te gaan eten is zij nu helemaal medicijnvrij en viel ze ook nog eens een formidabele 26 kilo af!

We delen haar indrukwekkende verhaal graag met jullie.

‘In 2013 werd er bij mij borstkanker geconstateerd. Ik was toen 46 jaar. Toen ik de diagnose kreeg, hadden ze weinig hoop dat ik het zou redden, maar gelukkig was dat niet het geval.’

‘Vanaf het moment dat ik het te horen kreeg, heb ik de knop omgedraaid. Ik ben begonnen met bewuster eten en ben ook begonnen met lopen; elke dag een uur. Ook tijdens mijn chemobehandelingen heb ik dit volgehouden ook al was aan het einde 70% van mijn spierkracht weg.’

‘Per toeval kwam ik bij Jasperalblas.nl terecht. Mijn schoonzus deed mee, maar had geen maatje. Ik heb me er toen in verdiept en besloot om haar te steunen, net zoals zij mij had gesteund toen ik ziek was.’

Doel: minderen met medicijnen

‘Eigenlijk was het niet eens om af te vallen. Ik had gelezen dat een ander resultaat van gezonder eten en leven is, dat mensen kunnen minderen met medicijnen en dát was eigenlijk mijn doel. Mijn schoonzus en ik zijn begonnen in 2019, met de Nieuwjaars Challenge. Toen woog ik 96 kilo.’

‘Na een maand ‘Jasperen’ zoals wij het hier thuis noemen, begonnen de kilo’s langzamerhand eraf te gaan. Na die eerste Challenge heb ik de verlenging gedaan voor nog meer lekkere recepten. Daarna nog de Zomer Slank Challenge en de verlenging voor die lekkere zomerrecepten. Ondertussen bleef ik afvallen.’

Bloedwaardes beter én medicijnvrij!

‘Na 15 kilo afgevallen te zijn ben ik bij de dokter geweest en hebben we de medicijnenvermindering voor mijn bloeddruk in gang gezet. Hij heeft ook mijn bloed gecheckt, wat hij elk jaar doet. Alle waardes waren beter geworden! Uiteindelijk ben ik na een jaar in totaal 26 kilo afgevallen. En ik ben nu dus zonder medicijnen! Een geweldig gevoel.’

Een nieuwe levensstijl

‘Dankzij de programma’s leer je een hele nieuwe levensstijl aan en het kost in het begin even wat tijd om je dit eigen te maken. Een valkuil van mij was dat ik op de bank of in bed ging liggen als ik ‘s avonds moe was, in plaats van even te kijken wat er de volgende dag op het programma stond om te eten.’

‘Als je dat even klaarzet of voorbereidt, geeft dat zoveel meer rust! Dat heb ik mezelf nu dus aangeleerd. Het geeft een veel betere kijk op de volgende dag en je houdt je er ook makkelijker aan.’

‘Ik heb het eigenlijk nooit moeilijk gehad, gewoon omdat ik het eten zo lekker vind. Soms zit ik me bij de lunch al te verheugen op het avondeten. De porties zijn voldoende (had ik in het begin niet gedacht) en zo vullend dat ik het bijna zonder tussendoortjes kan doen. Ook al is het voor de kilo’s niet meer nodig, ik heb mezelf gewoon weer de Zomer Slank Challenge cadeau gedaan!’

Recepten in je keukenkastje

‘Een handige tip voor anderen die beginnen met ‘Jasperen’: plak een paar makkelijke en lekkere recepten (ontbijt-lunch-avondeten) aan de binnenkant van je keukenkastje! Of schrijf ze in een klein notitieboekje voor de momenten dat je in nood komt, dan weet je altijd wat je kunt eten.’

‘Zorg dat je altijd die basis in huis hebt, zodat je nooit de ‘fout’ in kan gaan. Ik heb bijvoorbeeld altijd banaan en eieren in huis voor een omeletje ‘s morgens en bloemkoolrijst en zalm in de vriezer voor ‘s avonds. Ik maak ook vaak dubbele porties soep en die vries ik in petflesjes van een halve liter in. Ook zorg ik dat er altijd wat lekkers in de diepvries ligt, als tussendoortje!’

Een compleet nieuwe vrouw aan tafel

‘Na de chemo had ik altijd pijn in mijn bovenbenen en ik merkte na een maand of drie dat deze was verdwenen. Zo ontzettend fijn! Ondertussen sport ik drie keer per week bij de fysio, werk ik 3-4 dagen in de week en de dagen dat ik niet werk, wandel ik een uur.’

‘Ik startte ’s ochtends altijd traag op (nog steeds hoor) en aan het ontbijt zei ik nooit veel, maar op een gegeven moment merkte mijn man op dat hij een compleet nieuwe vrouw aan de ontbijttafel had, eentje die praatte! Dat had hij in 25 jaar nooit meegemaakt ;). En dan ben ik ook nog eens van maat 46/48 naar maat 40 gegaan!’

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Bep Sterke
    op 16 mei 2021 om 10:34 zegt
    Geweldig! Ik zat ook in de Nieuwjaarschallenge van 2019. Na een jaar van chronische blaasontsteking, las ik op internet over Jasper Alblas. De invloed van voeding op gezondheid was mij al lang duidelijk, maar hoe pak je dat aan? Na twee weken challenge en geen alcohol was ik van mijn blaasontstekingen af! Tot op heden niet meer teruggekomen. Dat ik ook nog 7 kilo afviel was mooi meegenomen. Het Jasperen doe ik nog steeds want de recepten zijn zo smakelijk en zo ruim dat ik bijna vergeten ben hoe ik voorheen at. Nog steeds maak ik een weekmenu en laat alle boodschappen voor een hele week thuisbrengen. Zo kom ik nooit in de verleiding om bv snel maar een pizza te pakken, want er staat altijd goed eten klaar. Af en toe een patatje en een glaasje wijn kan prima, maar dan is het een tractatie en geen gewoonte. Ik ben bijna 75 jaar en heb 50 jaar gejojoot. Nu pas houd ik eindelijk een stabiel gewicht waar ik tevreden mee ben,
  2. Bep Sterke
    op 16 mei 2021 om 10:34 zegt
    Geweldig! Ik zat ook in de Nieuwjaarschallenge van 2019. Na een jaar van chronische blaasontsteking, las ik op internet over Jasper Alblas. De invloed van voeding op gezondheid was mij al lang duidelijk, maar hoe pak je dat aan? Na twee weken challenge en geen alcohol was ik van mijn blaasontstekingen af! Tot op heden niet meer teruggekomen. Dat ik ook nog 7 kilo afviel was mooi meegenomen. Het Jasperen doe ik nog steeds want de recepten zijn zo smakelijk en zo ruim dat ik bijna vergeten ben hoe ik voorheen at. Nog steeds maak ik een weekmenu en laat alle boodschappen voor een hele week thuisbrengen. Zo kom ik nooit in de verleiding om bv snel maar een pizza te pakken, want er staat altijd goed eten klaar. Af en toe een patatje en een glaasje wijn kan prima, maar dan is het een tractatie en geen gewoonte. Ik ben bijna 75 jaar en heb 50 jaar gejojoot. Nu pas houd ik eindelijk een stabiel gewicht waar ik tevreden mee ben,

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Het voedingssupplement dat ik iedereen zou aanraden

Als lezer van Jasperalblas.nl weet je waarschijnlijk inmiddels al, dat we altijd op zoek zijn naar de volgende doorbraak in jouw gezondheid. Dat is hoe we ons succes bepalen: hoeveel mensen...

Top artikel

De 7 redenen waarom veel mensen E-nummers wantrouwen

Wat zijn E-nummers en waarom hebben ze zo'n negatief imago? In dit artikel leggen we uit waarom veel mensen ze wantrouwen.

Bekijk alle artikelen