0 reacties

8794 volgers

Jaren geleden, in 2014, vond Anita dat ze meer moest bewegen. Daarom begon ze met hardlopen. In haar hardloopgroep zaten verschillende mensen die bewust met eten bezig waren. Hierdoor ging ze zich inlezen op internet.

Toentertijd kwam ze Jasperablas.nl al tegen. ‘Ik las een mooi artikel over suiker en een andere manier van eten. Ik heb toen het 7×7 Afslank Programma besteld, deed alle pakjes en zakjes de deur uit en begon veel water te drinken.’

‘Het hardlopen hielp vast ook mee maar door de andere manier van eten voelde ik mij een stuk energieker! Mijn interesse was gewekt en ik wilde graag gezond eten voor mij en mijn gezin.’

In totaal 10 kilo kwijt

‘In het begin was het best even zoeken. Want gezond eten is één ding, maar afvallen een tweede! Er kwam echt niet veel van terecht. Dat vond ik erg jammer. In 2018 woog ik op een gegeven moment 81 kilo en dat is echt te zwaar voor mijn 1,69 meter lengte. Ik werd er behoorlijk verdrietig van.’

‘Gelukkig ging het daarna de goede kant op en kreeg ik de smaak te pakken. Eerst viel ik 5 kilo af. Daarna bleef ik een beetje schommelen. Door afgelopen zomer eerst de Zomer Slank Challenge en daarna het Weg met Buikvet programma te volgen, viel ik uiteindelijk nog eens 5 kilo af!’

‘Nu weeg ik 71 kilo. Ik voel me heel goed. Mijn buik was me echt een doorn in het oog en zelfs die is bijna weg! Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik ben nu in totaal 10 kilo kwijt.

Kijken waar ik zin in heb

‘Ik heb veel gehad aan Jasperalblas.nl. Naast de boeken die ik al noemde, heb ik ook nog het Vegetarisch Afslank Plan, het Gezonde 20 Minuten Recepten-boek, en het Smoothie Afslank Plan. En wanneer ik zin heb, doe ik mee met een Challenge. De afgelopen 2 jaar heb ik meegedaan aan de Zomer Slank Challenge, September Challenge en de Nieuwjaars Challenge.’

‘Inmiddels ben ik zover dat ik gewoon kijk vaak waar ik zin in heb en een boek erbij pak. Er zijn een aantal recepten die ik erg lekker vind en regelmatig maak. Ik vind niet alles lekker, maar ik probeer met een Challenge wel alles uit! Op dit moment heb ik een ‘smoothiefase’: elke morgen maak ik een gezonde smoothie. En als ik sport neem ik extra eiwitpoeder van Jasperalblas.nl natuurlijk.’

Doelen stellen

‘De grote verschillen met hoe ik eerder mijn eten en drinken organiseerde zijn toch wel dat ik me meer bewust ben van wat ik in mijn mond stop, ik veel water drink en mezelf waardeer. En doelen stellen helpt ook. Ik heb me weer ingeschreven voor een halve marathon en wil daarom nog 2 kilo afvallen. Dat betekent dat ik iets strikter moet zijn met tussendoortjes en naast het hardlopen weer iets meer aan krachttraining moet doen.’

‘Dit is ontzettend helpend voor mij: nieuwe gewoontes creëren die goed en gezond voor mijn lichaam zijn. En dankzij die nieuwe gewoontes heb ik veel meer energie, slaap ik beter en zijn mijn huid en haren in goede conditie!’

Opletten

‘Het is natuurlijk ook wel een kwestie van opletten. Net als de meeste mensen heb ik bepaalde valkuilen. Als ik niet genoeg drink, krijg ik toch behoefte aan suiker. En vooral het ‘vieruurtje’ is heel gevaarlijk voor mij: rond einde werktijd, nog even iets afmaken, maar ook al een beetje trek krijgen. Dan moet ik echt iets gezonds meenemen, anders ga ik op strooptocht!’

Anita’s tips:

Schrijf voordat je aan een Challenge of programma begint, eerst op hoe zwaar je bent, en wat de omtrek van je buik, borst en billen is. Schrijf daarna een langetermijndoel op en een klein doel voor over 2 weken. Een foto is ook helpend! Kijk daarna welk programma het beste bij je past.

Houd ook voor ogen dat elke verandering tijd kost, maar ook gewenning. Ik heb veel buik- en hoofdpijn gehad door het afkicken van de suiker. Maar dat gaat echt allemaal over!

Houd vooral veel van jezelf! Negatieve gedachten zijn absoluut niet helpend als je gezond wil eten en wil afvallen. Ik kijk nog vaak terug in mijn aantekenboekje hoeveel ik woog, bekijk de terugval en zie nu een mooi resultaat!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Mieke het kan, kan jij het ook!

In 2014 begon Mieke met afvallen volgens het 7x7 Afslank Programma en het Smoothie Afslank Plan. Zeven jaar later is ze nog steeds aan het Jasperen!...

Top artikel

Koolhydraatarm eten met mijn gezin

Met de tips uit dit artikel leer je hoe je makkelijk koolhydraatarm kunt eten met het hele gezin zonder dubbel te hoeven koken.

Bekijk alle artikelen