Zo verloor Jeannet 30 kilo

15 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in 2014, onderaan dit artikel vind je een update van november 2021.

Veel zwangerschappen achter elkaar

Jeannet is 29 jaar en moeder van maar liefst vijf kinderen in de leeftijd van twee tot zeven jaar. Doordat de kinderen snel achter elkaar zijn geboren, kreeg zze nooit de tijd om tussen de zwangerschappen door weer op gewicht te kunnen komen.

In 2013 beviel ze voor het laatst van een tweeling. Daarna kreeg zij problemen met haar lichaam. Haar buik was zodanig uitgerekt, dat ze last kreeg van haar rug, met regelmaat een ontstoken navel had en ze kreeg smetplekken.

Op een dag las ze op Facebook een advertentie die haar erg aansprak. Een kliniek in Zevenaar zocht modellen voor het programma Mijn lijf, mijn zorg van SBS6. Hier wilde ze ontzettend graag aan meedoen. Een buikwandcorrectie zou voor haar perfect zijn na al die zwangerschappen. Ze werd uitgenodigd voor een intakegesprek, maar daar kreeg ze te horen dat ze veel te veel overgewicht had en een te hoge bloeddruk om in aanmerking te kunnen komen voor de buikwandcorrectie. Het zou veel te gevaarlijk zijn om zo’n operatie te ondergaan.

Schrok van de weegschaal

Dit was voor haar een grote teleurstelling, maar het was ook iets wat haar deed inzien dat het zo niet langer kon. Ze wist dat er werk aan de winkel was. Jeannet wilde zo graag af van de pijn en onzekerheid die zij voelde door haar buik, dat ze er alles voor over had.

Meteen na de afspraak gooide zij het roer om. Ze reed naar de sportschool om zich in te schrijven en naar de Blokker om een weegschaal te kopen. Hoewel zij dacht dat ze zo rond de 83 kilo zou wegen, schrok ze enorm toen ze 91,5 kilo op de weegschaal zag staan.

“Hoewel ik 29 ben, voelde ik me lichamelijk wel 80 jaar”, vertelt Jeannet openhartig. De schaamte die zij had voor haar buik als zij bijvoorbeeld ging zwemmen of sporten was onvoorstelbaar. “Dit was echt de hel voor mij.” Ook douchen met haar partner was iets wat zij verschrikkelijk vond.

Aan de slag

Via Google kwam ze op onze website www.jasperalblas.nl uit. Direct bestelde ze het 7×7 Receptenboek (inmiddels beter bekend als het 7×7 Afslank Programma), downloadde de boodschappenlijst en ging aan de slag. Ze begon op 2 oktober 2014 en had direct door hoe het koolhydraat arme dieet werkt. Met behulp van het boek en de boodschappenlijst stelde zij al snel haar eigen recepten samen.

De eerste weken waren heftig zwaar en ontzettend moeilijk. Maar ze wilde zo graag gezonder en slanker worden en die buikwandcorrectie ondergaan, dat ze zich er door heen sloeg. Na drie weken begon haar lichaam te wennen aan het eten zonder suikers. Ze dronk 2 tot 3 liter water per dag inclusief groene thee.

Het was een moeilijke tijd. Ze zag haar kinderen regelmatig snoepjes, koekjes en frietjes eten. Dit was echt heel lastig voor haar. Ook haar partner houdt van een vette hap en hij bezocht geregeld de snackbar. Maar Jeannet liet zich niet uit de weg slaan. Niks kon haar nog tegen houden. Zij moest en zou het halen en niet meer zo dik zijn.

De kilo’s vlogen eraf

En het ging als snel steeds makkelijker en steeds beter. De kilo’s vlogen er af. Verjaardagen, kerst, oud en nieuw: al die tijd bleef ze zich consequent aan deze manier van eten houden. Ze merkte dat ze steeds creatiever werd. Ze maakte de gerechten zo lekker mogelijk: omega 3-eitjes, zalm, garnalen, forel, haring, groenten, salades, kip… verwerkt in stuk voor stuk heerlijke recepten.

“Het prettigst aan de eetmethode vind ik, dat je alles wat in de boodschappenlijst van Jasper staat mag eten zoveel als je wilt, als je honger hebt. Dat maakt het heel goed vol te houden”, vertelt Jeannet. Inmiddels zijn we een half jaar verder en kan Jeannet wel stellen dat ze de strijd heeft gewonnen. Ze weegt nog maar 62 kilo. Zij is dus bijna 30 kilo afgevallen. Wat een fantastisch resultaat!

Buikwandcorrectie

Haar streefgewicht is 60 kilo, zij is dus nog niet helemaal waar ze wil zijn maar alleen al het overschot aan vel dat nog aan haar lichaam hangt is al ruim 3 kilo. Eigenlijk heeft zij haar streefgewicht dus al behaald. Hoewel Jeannet trots op zichzelf is en zich erg sterk voelt, hoopt ze in de toekomst in aanmerking te komen voor de buikwandcorrectie. Met haar vijf kinderen gaat zij het helaas niet redden om het financieel zelf rond te krijgen.

Inmiddels heeft ze verschillende tv-programma’s aangeschreven en koestert ze stille hoop dat er op een dag een telefoontje komt dat haar helpt van de overtollige huid af te komen. “Natuurlijk ga ik door met gezond en koolhydraatarm eten, want ik voel me daar erg goed bij. Maar pas als ik de buikwandcorrectie heb gehad, is mijn doel helemaal bereikt en ben ik de gelukkigste vrouw op aarde.”

Redactie Jasperalblas.nl:
Jeannet, wat een fantastisch resultaat! Jij mag enorm trots zijn op jezelf. Ik hoop dat je in de toekomst een buikwandcorrectie krijgt, want die heb je zeker verdiend. Ga zo door!

Update november 2021

Het gaat heel goed! Vier jaar geleden heb ik dan eindelijk mijn buikwandcorrectie gehad. Na het vele afvallen met Jasper, heb ik via de huisarts een verwijzing gekregen voor een maagverkleining.

Dat was de laatste stok achter de deur die ik nodig had. Sindsdien weeg ik 55 kilo en blijf ik stabiel op dat gewicht. Ik eet nog steeds gezond en kan inmiddels weer paardrijden. Dat heb ik heel lang niet kunnen doen vanwege mijn overgewicht en die langgekoesterde droom is inmiddels uitgekomen. Daar ben ik zo dankbaar voor!

Ik heb inmiddels geleerd dat hoe beter je voor jezelf zorgt, des te beter je voor je gezin en de mensen om je heen zorgt. Ik cijferde mezelf altijd weg en dat doe ik nu niet meer. Met de boeken van Jasper heb ik nog steeds genoeg inspiratie om zelf mijn gezonde recepten samen te stellen. En ik ben er nog steeds dolblij mee.

Ik zou iedereen willen aanraden Jaspers eetmethode eens te proberen. Het werkt! Je zult err geen spijt van krijgen. Heel veel succes, iedereen!

Groetjes,
Jeannet

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (15)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Het boek komt morgen binnen dus gelijk beginnen
  1. Heel goed Gonny, veel succes, ga ervoor!
 2. Hoi Ik zit met een probleem Ik 50 jaar en ben 2 jaar geleden 20 kilo af gevallen door veel minder te eten calorieen in name van 700 vorig jaar kwam ik thuis van vakantie en was 2 kilo aan gekomen nu ben vanaf august bezig om die weer kwijt teraken Ik eet alleen optimel drink en joger zit zo rond de 1400 calorieen maar soms rond de 1000 En het lukt me niet die 2 kilo eraf tekrijgen nu ben ik een week bezig met een koolhydraararm dieet En nog lukt het niet de een zegt je moet ervrede mee maar dat kan ik wat doe ik verkeert gr petra
  1. Hallo Petra, staar je niet blind op het aantal calorieën. Zorg ervoor dat je enkel de gezonde producten van Jaspers boodschappenlijst eet, dan zal je merken dat je je snel energieker en gezonder zal voelen. Bijna altijd verdwijnt het overtollig vet dan vanzelf. Als het na een maand of wat toch nog niet weg is kun je proberen iets kleinere porties te eten. Succes!
 3. Hallo Jasper, Ook ik ben iets te zwaar (ongeveer 22 kg) Door mijn onregelmatige werk is het voor mij niet handig om iedere dag thuis te koken. Is het mogelijk om 22 kilo af te vallen met behulp van de afslank shakes, en zo ja hoelang kan/mag ik dan deze shakes blijven gebruiken? En is het enige wat je dagelijks eet/drinkt de shake, of zijn er nog andere voedingsmiddelen die er bij gegeten worden? Groet John.
  1. Hallo John, ik ga ervan uit dat je met shakes, de smoothies uit het smoothie afslank plan bedoeld. Het Smoothie afslank plan bestaat uit verschillende programma’s met uitleg welke je het beste kunt volgen: Het kickstart programma ( 10 dagen) : ontbijt + avondmaaltijd = Smoothie en Lunch + tussendoortje = vast voedsel naar keuze ( bij voorkeur natuurlijk en koolhydraatarm uit het 7×7 receptenboek). Breek door je plateau programma ( 10 dagen) = ontbijt + avondmaaltijd + tussendoor = Smoothies Lunch = vast voedsel naar keuze ( bij voorkeur natuurlijk en koolhydraatarm uit het 7×7 receptenboek) en het Onderhoudsprogramma ( zolang je wilt ) = 1 maaltijd en 1 x tussendoor een smoothie en de overige maaltijden vast voedsel naar keuze ( bij voorkeur natuurlijk en koolhydraatarm). Hopelijk is het zo duidelijk voor je. Voor meer vragen over de inhoud van het programma kun je ook altijd even mailen naar info@jasperalblas.nl. Groet Jasper
 4. Het boek komt morgen binnen dus gelijk beginnen
  1. Heel goed Gonny, veel succes, ga ervoor!
 5. Hoi Ik zit met een probleem Ik 50 jaar en ben 2 jaar geleden 20 kilo af gevallen door veel minder te eten calorieen in name van 700 vorig jaar kwam ik thuis van vakantie en was 2 kilo aan gekomen nu ben vanaf august bezig om die weer kwijt teraken Ik eet alleen optimel drink en joger zit zo rond de 1400 calorieen maar soms rond de 1000 En het lukt me niet die 2 kilo eraf tekrijgen nu ben ik een week bezig met een koolhydraararm dieet En nog lukt het niet de een zegt je moet ervrede mee maar dat kan ik wat doe ik verkeert gr petra
  1. Hallo Petra, staar je niet blind op het aantal calorieën. Zorg ervoor dat je enkel de gezonde producten van Jaspers boodschappenlijst eet, dan zal je merken dat je je snel energieker en gezonder zal voelen. Bijna altijd verdwijnt het overtollig vet dan vanzelf. Als het na een maand of wat toch nog niet weg is kun je proberen iets kleinere porties te eten. Succes!
 6. Hallo Jasper, Ook ik ben iets te zwaar (ongeveer 22 kg) Door mijn onregelmatige werk is het voor mij niet handig om iedere dag thuis te koken. Is het mogelijk om 22 kilo af te vallen met behulp van de afslank shakes, en zo ja hoelang kan/mag ik dan deze shakes blijven gebruiken? En is het enige wat je dagelijks eet/drinkt de shake, of zijn er nog andere voedingsmiddelen die er bij gegeten worden? Groet John.
  1. Hallo John, ik ga ervan uit dat je met shakes, de smoothies uit het smoothie afslank plan bedoeld. Het Smoothie afslank plan bestaat uit verschillende programma’s met uitleg welke je het beste kunt volgen: Het kickstart programma ( 10 dagen) : ontbijt + avondmaaltijd = Smoothie en Lunch + tussendoortje = vast voedsel naar keuze ( bij voorkeur natuurlijk en koolhydraatarm uit het 7×7 receptenboek). Breek door je plateau programma ( 10 dagen) = ontbijt + avondmaaltijd + tussendoor = Smoothies Lunch = vast voedsel naar keuze ( bij voorkeur natuurlijk en koolhydraatarm uit het 7×7 receptenboek) en het Onderhoudsprogramma ( zolang je wilt ) = 1 maaltijd en 1 x tussendoor een smoothie en de overige maaltijden vast voedsel naar keuze ( bij voorkeur natuurlijk en koolhydraatarm). Hopelijk is het zo duidelijk voor je. Voor meer vragen over de inhoud van het programma kun je ook altijd even mailen naar info@jasperalblas.nl. Groet Jasper
 7. Ontzettend knap!
 8. Truus aan de Brugh
  op 15 november 2015 om 14:00 zegt
  Hoi,mooi te lezen dat het gelukt is Janet.Ik ben ook begonnen en hoop op zo een succes te.krijgen .Groetjes Truus.
 9. Wat goed zeg van je, nu heb ik een vraagje ik woon in het buitenland en ik zou graag dit boek willen kopen maar ik ben bang dat er veel dingen in staan die ik moet kopen en dat ze dat hier niet hebben. Jasper hoe kan ik dat doen?
  1. Ik weet niet waar je woont, maar de meeste producten zijn goed verkrijgbaar. Als je bepaalde ingrediënten niet kunt vinden kun je altijd mailen naar info@jasperalblas.nl dan helpen mijn collega’s je met het vinden van alternatieven.
 10. Dat is echt klasse wat je hebt gedaan Jeannet. En ben je een voorbeeld voor mij want ik wil er 10 kilo vanaf. Eingenlijk 15 kilo maar denk dat het mij niet lukt al ga ik er zeker voor. En hoop dat jij in de toekomst je buikcorrectie krijgt want inderdaad die heb je zeker verdiend. Groetjes Heike.
  1. Hallo Heike, goed om te lezen dat het verhaal van Jeannet je motiveert. Ga met kleine stapjes, zorg dat er langzaam 10 vanaf gaan, dan komen die laatste 5 ook wel. Je kan meer dan je denkt. Succes! Groet Jasper
 11. tamara dam
  op 17 augustus 2015 om 19:57 zegt
  TOP !!!
 12. Marijke
  op 25 juni 2015 om 17:24 zegt
  Nou ind! Super knap sis! En ind een voorbeeld voor andere! Xxx

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Granen, zuivel en vetten tijdens het afvallen. Wel of niet?

Regelmatig vragen mensen ons of er producten zijn die je beter kunt vermijden wanneer je wilt afvallen. Deze vragen gaan vaak over granen, zuivel en vetten. Bij granen (vooral brood), denken veel...

Top artikel

Hoe bevordert lijnzaad de gezondheid – en kent het ook nadelen?

Aan lijnzaad worden vele gezondheidsvoordelen toegeschreven. Welke dat zijn, en of lijnzaad ook nadelen kent, lees je hier.

Gezond eten

Is banaan gezond?

Bekijk alle artikelen