Als Ingrid het kan, kan jij het ook!

0 reacties

8794 volgers

Na enkele jaren in de overgang was Ingrid een aantal kilo aangekomen. Ze had dag en nacht last van opvliegers, hoofdpijn, buikpijn, wisselende stemmingen en voelde zich moe en lusteloos. Ze was nooit echt slank geweest en schommelde meestal wat in gewicht. Maar toen zij de 80 kg aanraakte (met een lengte van 173 cm) was ze er klaar mee.

Ik zat mezelf in de weg

‘Ik ging me er steeds ellendiger door voelen en zat mezelf letterlijk en figuurlijk in de weg. Via de huisarts kon ik medicatie krijgen en werd doorverwezen naar een diëtiste. Beide zag ik niet zitten.

Vlak voor de zomervakantie zat ik wat te googelen op ‘voeding en overgangsklachten’ en via via kwam ik bij Jasper. Het was het eerste voedingsprogramma wat me direct aansprak. Ik heb de hele site uitgeplozen en diezelfde avond heb ik het Smoothie Afslankplan besteld.

Toen ik het hele boek twee keer had gelezen, was ik ervan overtuigd en dacht ik: als ik het nu niet doe, doe ik het nooit. Het was enkele dagen voor we op vakantie gingen, maar ik heb meteen een planning en een boodschappenlijstje gemaakt.

Wat houdbaar was had ik alvast in huis gehaald en toen ik twee weken later thuis kwam, heb ik ook meteen de verse ingrediënten in huis gehaald.’

Van 14 kopjes koffie naar nul

‘De eerste drie dagen heb ik knallende hoofdpijn gehad. De reden? Ik dronk zo’n 14 kopjes koffie per dag en nu kickte ik in één keer af. Ik begon met het kickstart-programma op 30 augustus, die 20 dagen duurt.’

De eerste kilo’s vlogen eraf, daarna ging het iets langzamer. De eerste week verloor Ingrid maar liefst vier kilo, de tweede en derde week ieder drie kilo.

‘Na een week heb ik ook het 7×7 Afslank Programma besteld. Eerlijkheidshalve, moet ik wel toegeven dat ik niet elke smoothie even lekker vond, maar ik heb ze allemaal geprobeerd. Daarna ben ik gestopt met de smoothies maar heb ik me aan het boodschappenlijstje van Jasper gehouden.’

Af en toe smokkelen mag best

‘Mijn ervaring is dat je steeds creatiever wordt met ingrediënten. Inmiddels, ruim drie maanden later, ben ik in totaal 14 kilo kwijt. De eerste twee maanden heb ik niets ‘gesmokkeld’, nu neem ik wel eens iets wat minder gezond is, maar dat is dan een keertje.

Ik hou mezelf dan aan de regel: morgen weer ‘gewoon Jasper’. Het kost me geen moeite, ik geniet van elke maaltijd en eet elke hap bewuster.’

Dag, overgangsklachten!

‘Daarnaast ben ik van mijn overgangsklachten af, wat voor mij zeker zo belangrijk is! Na een week bedacht ik me dat ik amper opvliegers meer had. Ik werd steeds fitter, energieker, vrolijker en voelde me trots en blijer met mezelf.

In het begin had ik veel werk aan het voorbereiden van de smoothies, mijn maaltijden en de maaltijden voor mijn gezin. Van lieverlee ben ik de maaltijden gaan combineren en eten mijn gezinsleden (deels) met mij mee. Maak ik een Thaise omelet, maak ik er voor hen zilvervliesrijst bij, bijvoorbeeld.’

Tot op de dag van vandaag staat Ingrid elke dag op de weegschaal. Ze weet dat het niet geadviseerd wordt, maar voor haar werkt het prettig. ‘Onsje erbij, onsje eraf betekent na blijven denken over wat je eet, hoe je je voelt.’

Tips van Ingrid

‘Een echte tip voor beginners heb ik niet. Ik zal ook nooit iemand iets opdringen, maar inmiddels zijn vijf vriendinnen van me begonnen, ze hebben allemaal al resultaat. Zij begonnen stuk voor stuk omdat ik uitstraalde dat ik me beter voelde.

Het werkt dus eigenlijk aanstekelijk. We wisselen ook ideeën voor recepten uit. En we gaan ook meedoen aan de Challenge in januari!’

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Jeanne het kan, kan jij het ook!

Jeanne is begonnen met koolhydraatarm eten vanwege diabetes type 2. Ze is daarbij 13 kilo afgevallen. Lees het hier.

Top artikel

Lisette viel meer dan 25 kilo af!

Dit is het verhaal van Lisette. Door anders te gaan eten is zij meer dan 25 kilo afgevallen. Ze voelt zich nu erg fit en gezond en haar BMI is van 36,4...

Bekijk alle artikelen