Mirjam: minder opvliegers en meer energie dankzij gezonde voeding

0 reacties

8794 volgers

Ondanks tegenslagen en moeilijke momenten is het Mirjam gelukt om af te vallen. Dankzij de Nieuwjaars Challenge is zij 4,5 kilo kwijt en voelt ze zich fysiek veel beter. ‘Ik las ergens dat gezonde voeding opvliegers kunnen opvangen. Omdat ik in de overgang zit, heb ik daar veel last van. Ik was dus wel benieuwd of het echt kon helpen.’

Een goede start

‘Op Facebook zag ik een advertentie voor de Nieuwjaars Challenge van Jasperalblas.nl. Het woord ‘overgang’ stond daarin en dat triggerde mij. Na verder gekeken te hebben, leek de Challenge me goed om mee te starten met gezonder eten. Niet alleen vanwege de opvliegers; ook voor mijn hoge bloeddruk en gewicht is gezonde voeding beter.’

‘In het begin had ik wat hoofdpijn en was ik moe, maar al snel had ik veel minder opvliegers, meer energie, minder last van kortademigheid en mijn darmen waren veel rustiger. Echt een super gevoel!’

Het moeilijkste moment van de dag

Dat afvallen zeker niet altijd makkelijk is, ervoer Mirjam ook: ‘Een van mijn valkuilen is mijn chipsverslaving. Als ik thuiskom van mijn werk eet ik altijd chips met een glas wijn erbij.’

‘Vroeger nam ik een hele zak, daarna werd dat een schaaltje. Tijdens de Challenge ging ik wandelen in plaats van dat glaasje wijn en die chips. Dat was een goed idee, maar het blijft het moeilijkste moment van de dag.’

Eyeopener

‘Toen ik bezig was met afvallen werd mijn partner met spoed opgenomen vanwege hartproblemen. Dat was een heel moeilijk moment, maar ook een eyeopener: het moest echt wat gezonder. Uiteindelijk werkte het dus motiverend tijdens de Challenge.’


Mirjams tips:

1. Wacht niet tot morgen, maar start vandaag nog! Je gaat je veel beter voelen. Het is het echt waard.

2. Probeer op moeilijke momenten iets positiefs te vinden om je te motiveren

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Het supplement dat ik iedereen zou aanraden

Als Voedingscoach bij Jasperalblas.nl krijg ik heel vaak de vraag, “Anita, welke supplementen neem jij en welke zou je mij aanraden?” Ik kan me goed voorstellen dat...

Top artikel

Marie-Louis: 13 kilo eraf en een goed voedingspatroon dankzij de heerlijke recepten

Door haar kantoorbaan als klantrelatiemanager zit Marie-Louis veel en moet ze opletten dat ze voldoende beweegt. Naarmate je ouder wordt, is dat minder gemakkelijk dan vroeger en dat merkte ze aan haar...

Bekijk alle artikelen