Yolande: 19 kilo eraf! ‘Het voelt niet als lijnen’

0 reacties

8794 volgers

Na een eerdere poging in 2016 kwam Yolande in november 2020 opnieuw Jasper Alblas tegen op het internet. ‘Ik had een hernia gekregen en uit de MRI bleek dat er ook slijtage was aan mijn onderste ruggenwervel. Ik kon steeds slechter lopen, zat flink aan de medicijnen en mijn gewicht had niet de aandacht.’

Toch wilde Yolande er wel iets mee, met haar gewicht. Gezonder worden, was haar wens. Via haar vriendin (en buddy) Laura maakte ze kennis met het Bodyhappiness Afslank Programma en gingen ze samen aan de slag met de recepten uit het boek.

Yolande: ‘Het ging super. Ik viel snel af en voelde me na korte tijd al zoveel beter! Ook had ik geen last meer van zure oprispingen, en voorheen had ik die elke dag wel, vooral als ik brood of pasta at. Dan had ik altijd meteen last van mijn lijf. Ik was zo blij dat ik dat niet meer had, dat ik niet meer anders wilde eten!’

Valkuil: bankhangen

‘Wat ik altijd lastig zal vinden is wanneer ik ‘s avonds in m’n eentje ben en dan ga bankhangen met bijvoorbeeld een filmpje of een serie. Om dan niks te pakken.. dat blijft lastig. Ik moet zeggen dat ik verder overal heel goed van af kan blijven omdat ik dus direct erna voel dat mijn lijf gaat protesteren.’

Stok achter de deur: de Challenges

‘Omdat het zo goed ging, heb ik vervolgens zelf het 7×7 Afslank Programma gekocht. En een aantal maanden daarna ook het Bodyhappiness Afslank Programma en het Gezonde 20 Minuten Recepten boek.

Het bleef goed gaan bij Yolande:

‘In een jaar tijd ben ik 19 kilo afgevallen, en deze zijn er nog steeds af! Ik doe op dit moment steeds mee aan alle Challenges omdat dit voor mij een stok achter de deur vormt. Door telkens weer even met alle aandacht 4 weken op te letten, val ik niet terug. En misschien nog wel belangrijker: ik hoef niet zelf na te denken over wat ik nu weer moet koken! Dus bedankt Team Jasperalblas.nl; ik kijk al weer uit naar de volgende Challenge!’

‘Ik kook altijd voor mijn hele gezin, want ‘s avonds eten ze meestal gewoon met mij mee. Ze vinden het ook heel lekker. Soms doe ik hier en daar wel een aanpassing zoals aardappels, rijst of pasta erbij voor hen.’

Mensen vragen wel eens: ‘ben je nu nog steeds aan het lijnen? Dat hoeft toch niet meer?’ Dan moet ik lachen want ik zie het helemaal niet als lijnen, maar dat lijken ze dan toch niet helemaal te snappen :)’

Yolande’s tips:

– Beginners: begin met een challenge!

– Naast de duidelijke en heerlijke recepten kun je terugvallen op een leuke actieve groep waar je bijna elke vraag kunt stellen.

– Als het niet in één keer lukt (dat heeft iedereen wel eens); begin dan met 1 maaltijd per dag te veranderen

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Wat is Candida en werkt een Candida-dieet?

Ontdek in dit artikel wat Candida is, wanneer het een probleem wordt en of een Candida-dieet klachten kan verhelpen of voorkomen.

Top artikel

Nancy viel 70 kilo af!

Nancy heeft de eeuwige strijd met haar kilo's eindelijk overwonnen door middel van koolhydraatarm en natuurlijk eten. Ze is 70 kilo afgevallen en voelt zich geweldig.

Bekijk alle artikelen