Silvia: bijna 15 kilo eraf én een nieuwe beleving van eten!

1 reacties

8794 volgers

Corona was voor Silvia de directe aanleiding om iets aan haar gewicht te willen veranderen. ‘De opmerkingen over de relatie tussen obesitas en intensive care baarden me toch zorgen. Ik wilde dus werken aan mijn gezondheid en gewicht. Ook had ik al jaren pijnlijke knieën en gezwollen enkels, maar ik dacht dat dat aan mijn leeftijd lag.’

‘Zoekend naar een leefstijl of programma dat mij aansprak kwam ik Jasperablas.nl tegen op internet. De enthousiaste en overtuigende informatie gaven voor mij de doorslag om het 7×7 Afslank Programma te bestellen. De recepten zijn makkelijk te maken en ik vond de smaken verrassend lekker.’

Een andere beleving van voeding

‘Door de jaren heen ben je toch vastgeroest in je eigen eetpatroon, met dezelfde vaste gerechten, ingrediënten en boodschappen. Recepten die meestal al door mijn ouders of grootouders werden gemaakt. Een stamppot of groente, aardappelen en vlees, én een toetje’

‘De recepten van Jasperalblas.nl zijn vernieuwend, met nieuwe ingrediënten en nieuwe verrassende smaken. Een heel andere beleving van voeding. Voedingsmiddelen die mij onbekend waren, worden een vast onderdeel van je nieuwe maaltijden. En dankzij die maaltijden heb je automatisch een goede balans in je voeding.’

In balans

‘De start begin oktober 2020 ging dus prima. Inmiddels heb ik alle boeken gekocht en heb ik meegedaan aan alle Challenges tot nu toe. Mijn gewicht was 89,5 kilo toen ik begon en inmiddels weeg ik 74 kilo. Mijn pijnlijke knieën en gezwollen enkels zijn opeens verdwenen. Ik heb meer energie en slaap beter. Ik voel me in balans!’

Iedereen laten meegenieten

‘Het meest uitdagende en tegelijk ook wel leuke aspect is om de rest van je gezin te laten meegenieten van die vernieuwende recepten van Jasperalblas.nl. In het begin kookte ik vaak nog dubbel: het ‘oude bekende’ en het ‘nieuwe verrassende’. Zo kon ik beoordelen of de rest van het gezin het ook lustte.’

‘Zo hebben we nu meerdere Jasperalblas.nl-recepten die hier thuis met veel enthousiasme gegeten worden. En soms maak ik nog steeds maaltijden die eigenlijk een mix zijn van het Jasperablas.nl-recept voor mij, en voor de rest van het gezin een aangepaste versie.’

Silvia’s tips:

Zorg dat je altijd een gezond alternatief hebt om een goede keuze te maken in wat je eet. Dus heb je een dag geen zin om te koken; zorg dat je kunt uitwijken naar een gezond alternatief. Maak bijvoorbeeld een notenbrood, maak eierkoeken, verantwoorde tussendoortjes, restjes van maaltijden en vries deze in.


Kiest de rest van het gezin voor een snelle hap, probeer dan ook goede keuzes te maken. Zorg dat je koelkast gevuld is met basisproducten.

En ga je toch voor een andere keuze omdat je iets bepaalds lekkers gewoonweg niet uit je hoofd kunt zetten, geef er gewoon aan toe. Weet dat het een eenmalige actie is, en morgen is weer een nieuwe dag om gezonde keuzes te maken.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Prange Marga
    op 12 november 2022 om 12:43 zegt
    Wat een verschil zeg. Goed doorzettingsvermogen, want het lijkt mij óók niet makkelijk als je voor je gezin andere kost moet maken. Wat een doorzettingsvermogen. Petje af.
  2. Prange Marga
    op 12 november 2022 om 12:43 zegt
    Wat een verschil zeg. Goed doorzettingsvermogen, want het lijkt mij óók niet makkelijk als je voor je gezin andere kost moet maken. Wat een doorzettingsvermogen. Petje af.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Glucose-fructosestroop: wat is het? En is het ongezond?

Glucose-fructosestroop is een mengsel van verschillende suikers die sacharose (biet- of rietsuiker) kan vervangen bij het produceren van voedingsmiddelen. Ongemerkt kun je hier veel van binnenkrijgen. In dit artikel kijken we...

Top artikel

Saskia viel 15 kilo af!

Een paar weken geleden hoorden wij dit mooie verhaal van Saskia. Vanwege een aangeboren hartafwijking is een gezond gewicht voor haar extra belangrijk. Ze wilde zich heel graag goed en gezond voelen...

Gezondheid

Thuis workout #1

Bekijk alle artikelen