Als Jeanne het kan, kan jij het ook!

0 reacties

8794 volgers

Vanwege gezondheidsredenen is Jeanne bezig gegaan met gezond eten en afvallen. Ze is 13 kilo afgevallen en voelt zich veel beter.

Diabetes type 2

De reden om te beginnen met gezond eten was voor Jeanne diabetes type 2.

“Ik wilde absoluut geen medicijnen om de diabetes onder controle te houden. Koolhydraatarm eten was en is nog steeds de beste oplossing. Daarnaast vond ik het heel vervelend dat ik door mijn overgewicht snel moe was, druk voelde op mijn borst en erg veel moeite ondervond met lopen.”

“Op dit moment ben ik van een gewicht van 93 kg naar een gewicht van 77,3 kg gegaan. In totaal dus 13 kg afgevallen. Mijn doel is om een gewicht te behalen van 75 kg.”

Ik voel me weer blij en “jonger”

Jeanne heeft altijd al geworsteld met haar gewicht.

“Ik heb stapels boeken in huis over verschillende diëten. Daar werd ik alleen maar gefrustreerd van. Ik was daarom super blij om de koolhydraatarme methode van Jasper Alblas te ontdekken. Keurig heb ik de adviezen en menu’s doorgelezen. Lees hier het resultaat!”

“Ik voel me weer blij en “jonger”. Maar dat niet alleen, ook de druk op mijn borst is weg. Hiervoor ben ik Jasper erg dankbaar. Ik ga zeker door met gezond eten.”

Jeanne haar leven is veranderd. Ze voelt zich prettiger in gezelschap en ze heeft haar zelfvertrouwen weer terug gekregen.

Valkuilen

Ondanks dat Jeanne veel valkuilen ondervond bleef ze volhouden.

“Ik bleef steken op een gewicht van 80 kg. Hoe teleurgesteld ik ook was, ik ging door. En ja hoor! Mijn gewicht kwam onder de 80 kg. Ik vond het een erg lastige periode om onder de 80 kg te blijven. Soms kwam ik opeens weer een kilo aan. Als kind leerde ik “de aanhouder wint”, ik gaf de moed dan ook zeker niet op.”

“Hoe moeilijk anderen ook zeggen dat gezond eten en afvallen is, het is zeker de moeite waard om te beginnen. Sta stevig in je schoenen, dan gaat het je zeker lukken.”

Tips van Jeanne

“Ik vind dat je niet over een dieet moet praten, maar over het letten op je voeding. Laat de ongezonde tussendoortjes zoals bonbons en koek in gezelschap voorbij gaan. Je zal zeker trots van binnen zijn dat je hiertegen “nee” hebt gezegd.”

Jeanne wil het volgende zeggen tegen alle andere mensen die gezond bezig zijn met eten en afvallen:

“Maak een stevige vuist en laat je niet beïnvloeden door anderen mensen. Verander je voedingspatroon. Zet bijvoorbeeld een kan water op het aanrecht zodat je genoeg water drinkt. Ik wens iedereen veel succes. Ik ben er ook nog niet. Maar zoals eerder gezegd, “de aanhouder wint” en het verandert in positieve zin je leven.”

Redactie Jasper Alblas: Wij zijn trots op jou Jeanne! Heel goed dat je gezond bent gaan eten en afvallen. Ga zo door en je doelen zullen zeker worden behaald.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Het supplement dat ik iedereen zou aanraden

Als Voedingscoach bij Jasperalblas.nl krijg ik heel vaak de vraag, “Anita, welke supplementen neem jij en welke zou je mij aanraden?” Ik kan me goed voorstellen dat...

Top artikel

Als Anouk het kan, kan jij het ook!

Anouk is vorig jaar maart vanwege gezondheidsredenen begonnen met koolhydraatarm eten en afvallen. Ze is binnen een jaar maar liefst 23 kilo afgevallen.

Gezond eten

Is kefir echt gezond?

Bekijk alle artikelen