Als Joke het kan, kan jij het ook!

4 reacties

8794 volgers

Lees hier hoe Joke door het aanpassen van haar voeding bijna van haar reuma klachten af is..

Joke R. is een vrouw van 54 jaar oud en heeft al vanaf het begin van haar twintiger jaren last van reuma en fybromyalgie. Al meer dan 25 jaar kampt zij daardoor met pijn in haar lichaam.

Een tijdje geleden kreeg ze ook nog te maken met een herseninfarct. Ze kreeg medicijnen die ervoor zorgden dat zij in korte tijd 7 kilo zwaarder werd. Erg vervelend omdat ze daarvoor een stabiel gewicht had.

Door de bewegingsbeperking die ze hierdoor had, kwam ze in een negatieve spiraal terecht.

Joke

Gelukkig kwam zij daar ook uit! Hier lees je hoe:

Joke besloot naar een diëtiste te gaan, waarmee ze verschillende manieren van eten heeft uitgeprobeerd. Na een tijdje besloten zij over te gaan op een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet. Via internet kwam ze bij JasperAlblas terecht voor tips en aanvulling van wat de diëtiste met haar besprak. Zij ging eten volgens het 7×7 receptenboek en werd enorm enthousiast. Zij benaderde ons met haar verhaal omdat ze graag andere mensen die last hebben van reuma en fybromyalgie wilt inspireren om ook bezig te gaan met gezond eten.

“Ik ben nu vijf weken bezig en voel mij weer alsof ik 18 ben, en dan overdrijf ik niet”, zegt Joke enthousiast als ik haar spreek. ” De pijn is met zo´n 75 a 80 % afgenomen. Ik functioneer super, kan mijn handen en voeten goed bewegen, ik kan traplopen en voel me energieker dan ooit. Daarnaast val ik ook langzaam wat kilo´s af.”

In vier weken is ze bijna vier kilo kwijtgeraakt en haar vetpercentage is met 4% naar beneden gegaan. Haar zwaarste gewicht was 94 kilo, omdat ze amper meer kon bewegen en medicijnen moest gebruiken. Haar streefgewicht is 85 kilo en op dit moment zit zij op 88,7 kilo. Hierna gaat ze proberen om nog meer kilo´s kwijt te raken met dit koolhydraat arme eiwitrijke dieet, want ze gelooft erin dat dit heel goed mogelijk is.

Joke heeft het geluk dat zij erg van koken houdt en van huis uit altijd al natuurlijk eet. Ze geeft aan veel beter te kunnen ontspannen en de hele nacht door te slapen, terwijl ze gewoonlijk vaak met pijn wakker werd.

“Als je hiermee begint verwacht dan niet direct wonderen”, zegt Joke. ” Het duurt wel een aantal weken voordat je echt verschil gaat merken, dus het is even doorzetten. Ik had de eerste drie weken juist veel last van mijn spieren. Samen met mijn diëtiste ben ik toen gaan zoeken naar een oplossing voor die pijn. Zij stelde voor om drie keer per dag 125 ml magere kwark, halfvolle yoghurt of halvolle melk te nemen en hiermee verdween de pijn. Het is dus wel belangrijk dat je onder begeleiding bezig gaat met je voeding, zodat je als je problemen hebt met een deskundige naar een oplossing kunt zoeken. ”

Mensen met fybromyalgie, maar zonder overgewicht doen er ook goed aan om volgens de Jasper Alblas methode te gaan eten. Het is voor hen echter wel belangrijk dat ze met een deskundige bespreken of zij aanvullende voeding nodig hebben, om dat zij niet af hoeven te vallen.

“Alleen de grote vermindering van pijn heeft dit dieet voor mij al doen slagen, ik kan iedereen met reumatische pijn aanbevelen het te proberen, misschien zal het niet bij iedereen het gewenste resultaat geven, maar voor mij is de kwaliteit van mijn leven een heel groot stuk verbeterd”! aldus Joke R.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (4)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Hallo jasper Is je 7×7 een e-boek of een gewoon papieren versie?
    1. Het 7×7 receptenboek is zowel digitaal als in hardcopy beschikbaar. Als je de hardcopy versie besteld krijg je de digitale versie er gratis bij.
  2. ik ben blij dat ik er mee begonnen ben heb zeer last van die reuma dag en nacht, Maar merk al een beetje dat een goed voeding belangrijk is heb nog meer gezondheids klachten en helaas ook geestelijke waar ik ook medicijnen voor slik zit i N de thuiszorg en met mijn door settings vermogen en met de hulp van de thuiszorg komt alles goeden ben ook al veel door jaser gehopen en dat vindt ik echt heel biezonder ik ga nu een goede en nieuwe weg in slaan en ook samen met mijn partner bedank i Jasper en die mevrouwe voor die extra goed recepten ik hoo dat nog meer mensen dit gaan volgen je voelt je gauwe of je nieuwe herboren Bent waar Joke nu is zal ik ook komen.
  3. Hallo jasper Is je 7×7 een e-boek of een gewoon papieren versie?
    1. Het 7×7 receptenboek is zowel digitaal als in hardcopy beschikbaar. Als je de hardcopy versie besteld krijg je de digitale versie er gratis bij.
  4. ik ben blij dat ik er mee begonnen ben heb zeer last van die reuma dag en nacht, Maar merk al een beetje dat een goed voeding belangrijk is heb nog meer gezondheids klachten en helaas ook geestelijke waar ik ook medicijnen voor slik zit i N de thuiszorg en met mijn door settings vermogen en met de hulp van de thuiszorg komt alles goeden ben ook al veel door jaser gehopen en dat vindt ik echt heel biezonder ik ga nu een goede en nieuwe weg in slaan en ook samen met mijn partner bedank i Jasper en die mevrouwe voor die extra goed recepten ik hoo dat nog meer mensen dit gaan volgen je voelt je gauwe of je nieuwe herboren Bent waar Joke nu is zal ik ook komen.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Nancy viel 70 kilo af!

Nancy heeft de eeuwige strijd met haar kilo's eindelijk overwonnen door middel van koolhydraatarm en natuurlijk eten. Ze is 70 kilo afgevallen en voelt zich geweldig.

Top artikel

Wat is Candida en werkt een Candida-dieet?

Ontdek in dit artikel wat Candida is, wanneer het een probleem wordt en of een Candida-dieet klachten kan verhelpen of voorkomen.

Gezondheid

Thuis workout #1

Bekijk alle artikelen