Zeven tips om Pasen gezond door te komen

6 reacties

8794 volgers

Als jij graag wilt afvallen, kunnen de feestdagen een moeilijke periode zijn. Bij vrijwel elke feestdag staat eten namelijk centraal. Ook deze Pasen weer.

Je wilt natuurlijk niet ongezellig zijn en het liefst lekker mee-eten met de rest van de familie.

Gelukkig kan dat ook, al denk je misschien soms van niet. Het is een keuze die je maakt.

Je bent niet minder gezellig als je bepaalde voedingsmiddelen niet eet. En ook is gezond eten niet minder lekker.

Om je te helpen het paasweekend gezond door te komen, heb ik een aantal tips voor je. Als je deze tips toepast, zul je ook tijdens Pasen gewoon afvallen.

1. Focus je op koolhydraatarm eten

Het is verleidelijk om je te storten op al het brood dat voorbij komt tijdens het paasontbijt en de lunch. Al dat brood bevat veel koolhydraten en die willen we juist vermijden.

Door alleen al voor het brood tijdens het ontbijt en de lunch te bedanken (en voor gezondere alternatieven zoals omelet te kiezen) ben je al een heel eind op weg om gezond de paasdagen door te komen.

Als je aan Pasen denkt, denk je waarschijnlijk ook meteen aan ei. Eieren en Pasen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ei is uitstekend te eten als je wilt afvallen. Maak daarom lekkere gerechten met ei tijdens het ontbijt en de lunch of de brunch.

Wees creatief en doe eens wat anders met ei. Maak een roerei, pocheer ei of maak een lekkere frittata met groenten.

Je kunt met ei oneindig variëren en zo maak je het jezelf makkelijk om geen koolhydraten te hoeven eten. Kook een aantal eieren die de kinderen kunnen schilderen. Deze kun je dan prima als tussendoortje eten.

Zorg voor stevige maaltijden, zo ben je lang verzadigd en kun je zoete verleidingen beter weerstaan.

2. Maak groentesmoothies voor het hele gezin

Maak bij het ontbijt voor het hele gezin groentesmoothies. Zo krijgt iedereen ook met Pasen binnen een handomdraai voldoende belangrijke voedingsstoffen binnen.

Een goed voorbeeld van een lekkere groentesmoothie:

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 rode bietjes (voorgekookt)
 • ½ komkommer
 • 100 gram blauwe bessen (liefst bevroren)
 • halve banaan
 • half glaasje water
 • kaneel

Zoals je misschien wel weet zijn smoothies ideaal om overtollig lichaamsvet te verbranden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste recepten gebruikt.

In het Smoothie Afslank Plan lees je precies welke smoothies je wanneer moet drinken om snel en efficiënt al je overtollig lichaamsvet te verbranden (zonder jojo-effect).

[include id=”54″ title=”SAP_AD_shortcode_v001″]

3. Wijk niet af van je structuur

Veel mensen slapen wat langer tijdens de paasdagen.

Dat is prima, maar laat dit niet je hele eetpatroon verstoren. Begin als je opstaat met je normale rituelen. Drink een glas water, eet het ontbijt en ga daarna verder in het ritme dat je gewoonlijk ook hebt.

Zorg dat je de regelmaat van de maaltijden vasthoudt. Anders dreigt het gevaar dat je de hele dag ongemerkt snackt omdat je eigenlijk trek hebt in een goede maaltijd.

Als je gezonde eetmomenten inplant, heb je veel minder behoefte aan tussendoortjes. Maar als je toch trek hebt in een tussendoortje…

4. Zorg voor gezonde tussendoortjes

Chocolade paashazen, paaseieren en allerlei andere lekkernijen zijn waarschijnlijk de hele dag wel ergens in je buurt. Als je trek hebt is het lastig dit lekkers te weerstaan.

Helaas kan zoet snacken tussen de maaltijden door ervoor zorgen dat je veel meer calorieën binnenkrijgt dan nodig is. Door deze (vaak zoete) tussendoortjes ontstaan er pieken in je bloedsuikerspiegel die ervoor zorgen dat je moe en prikkelbaar bent en lichaamsvet opslaat in plaats van verbrandt.

Zorg daarom voor gezonde tussendoortjes die je bloedsuikerspiegel niet laten pieken.

Er zijn genoeg van dat soort gezonde tussendoortjes. Hier een aantal voorbeelden:

 • Snijd reepjes komkommer, tomaatjes, radijsjes, bleekselderij en fruit in stukjes en maak er een aantal lekkere zelfgemaakte dips bij. Bijvoorbeeld van olijfolie met zout of zelfgemaakte hummus.
 • Snijd bietjes in schijfjes, smeer ze in met kokosolie, peper en zout. Bak ze in 15 minuten op 175 graden, draai ze om en bak ze nog 15 minuten. Zo heb je je eigen gezonde bietenchips.
 • Doe pure chocolade in een steel pannetje, laat dit op zacht vuur rustig smelten en dip hierin met fruit, worteltjes en rauwe noten.
 • Kook eieren en doe een wedstrijd wie het mooiste ei kan schilderen.

Als je creatief bent kan het hele gezin mee doen met gezond eten tijdens Pasen. Dat maakt het nog extra gezellig ook. Probeer gezond eten dus niet als beperking te zien maar juist als een toevoeging.

5. Drink geen alcohol

Alcohol legt de vetverbranding stil. Daardoor sla jij je eten direct op als lichaamsvet en wordt er niets verbrand. Drink daarom zo min mogelijk alcohol als je wilt afvallen.

Zoals je vast wel eens ervaren hebt, daalt je wilskracht als je alcohol hebt gedronken. De kans dat je na het eerste glaasje meer gaat drinken en daarbij ongezonde voeding gaat eten is dan veel groter.

Als je moeite hebt om alcoholvrij de paasdagen door te komen maak het dan makkelijker voor jezelf door grote karaffen met water te vullen met schijfjes citroen, sinaasappel, munt en komkommer. Dat ziet er gezellig uit en smaakt ook nog eens heerlijk fris.

6.Wees actief

Blijf niet de hele dag binnen zitten. Ga met het gezin op pad. Kies een leuke activiteit.

Zo vang je twee vliegen in één klap. Enerzijds beweeg je zo meer (en verbrand je meer calorieën) en anderzijds kun je zo makkelijk de snacks die thuis op de koffietafel staan weerstaan.

7. Drink water

Ook water drinken helpt je twee vliegen in één klap te vangen. Water drinken tussen de maaltijden door zorgt voor een voller gevoel. Zo zul je je minder snel overeten.

En water drinken helpt je lichaam beter functioneren om zo makkelijk je vetverbranding te laten werken.

Drink buiten de maaltijden om ongeveer elk uur een glaasje water.

En vergeet niet…

Om altijd trots te zijn op jezelf. Geef jezelf een schouderklopje voor elke keer dat je ervoor kiest een verleiding te weerstaan en ongezonde voeding niet te eten.

Ook als er een moment komt waarop het verkeerd gaat, wijs jezelf dan niet af. Geniet ervan, maar laat het geen trigger zijn om het hele weekend ongezond te eten. Pak daarna het gezonde ritme direct weer op.

Geef je lichaam de aandacht die het verdient. Ook tijdens Pasen.

Fijne dagen!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Gezond eten

Deel dit bericht

Reacties (6)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Jolanda
  op 11 april 2020 om 16:24 zegt
  Hoi Jasper Bedankt voor de tips…Dit is echt motiverend… Fijne feestdagen Groetjes Jolanda
 2. T.Bruynzeels
  op 16 april 2017 om 11:44 zegt
  Jasper, Ik ben begin januari begonnen,al 16 kg kwijt,geen honger gevoel gehad,wel heel gezond en lekker gegeten,nu nog 5 kg. Ik wens je fijne paasdagen toe. Gr.Toos
 3. Fijn dat we weer een nieuwsbrief krijgen. Normaal wil ik ze niet maar die van jou steunen mij enorm. Ben sinds 1 oktober 16 kilo afgevallen. Nog 5 te gaan. Bedankt en ga zo door met mensen helpen die ellendige kilo’s kwijt te raken.
  1. Bedankt voor je bericht. Leuk om te horen Anita. Geweldig resultaat, ga zo door en laat ons weten als je je streefgewicht hebt behaald!
 4. Jolanda
  op 11 april 2020 om 16:24 zegt
  Hoi Jasper Bedankt voor de tips…Dit is echt motiverend… Fijne feestdagen Groetjes Jolanda
 5. T.Bruynzeels
  op 16 april 2017 om 11:44 zegt
  Jasper, Ik ben begin januari begonnen,al 16 kg kwijt,geen honger gevoel gehad,wel heel gezond en lekker gegeten,nu nog 5 kg. Ik wens je fijne paasdagen toe. Gr.Toos
 6. Fijn dat we weer een nieuwsbrief krijgen. Normaal wil ik ze niet maar die van jou steunen mij enorm. Ben sinds 1 oktober 16 kilo afgevallen. Nog 5 te gaan. Bedankt en ga zo door met mensen helpen die ellendige kilo’s kwijt te raken.
  1. Bedankt voor je bericht. Leuk om te horen Anita. Geweldig resultaat, ga zo door en laat ons weten als je je streefgewicht hebt behaald!
 7. Aan deze tips zal ik me zeker houden .bedankt Jasper!
 8. Truus aan de brugh
  op 21 maart 2016 om 20:37 zegt
  Mooie tips daar zal ik zeker aan houden Bedankt Jasper!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

De 7 redenen waarom veel mensen E-nummers wantrouwen

Wat zijn E-nummers en waarom hebben ze zo'n negatief imago? In dit artikel leggen we uit waarom veel mensen ze wantrouwen.

Top artikel

Joyce viel 5,5 kilo af in 4 weken

Via Facebook kregen wij een geweldig bericht van Joyce (37). Ze stuurde haar bijzondere maar zeer duidelijke succesfoto’s, na vier weken bezig te zijn geweest met gezond eten volgens het...

Gezond eten

Is kefir echt gezond?

Bekijk alle artikelen