Carin viel 9 kilo af!

2 reacties

8794 volgers

Net als vele anderen had ook Carin last van de veranderende omstandigheden tijdens de eerste maanden van de coronacrisis. Minder bewegen en meer (koolhydraatrijk) eten zorgden ervoor dat ze aankwam en zich niet goed voelde over haar gewicht.

Door geleidelijk haar eetpatroon te veranderen is Carin van 66 kilo naar 57 kilo gegaan! Ze ziet er geweldig uit en zit zichtbaar lekkerder in haar vel.

Lees hieronder hoe ze dit voor elkaar gekregen heeft!


Door corona zat ik veel thuis en at ik als middagmaaltijd veel vaker brood dan voorheen. Ik bewoog ook minder en helaas nam mijn gewicht toe. Op een gegeven moment woog ik 66 kilo en dat beviel me totaal niet. Al langere tijd wilde ik afvallen, maar wist niet hoe.

Via mijn zus maakte ik kennis met een van jullie kookboeken. Een vriendin had een programma gekregen via het ziekenhuis in verband met haar darmklachten en veel principes waren hetzelfde. Dat vond ik een goed teken.

Mijn tip: stap voor stap

In mei van 2020 ben ik begonnen met anders eten. Ik kocht het 7×7 Afslank Programma en begon door mijn lunch aan te passen. En later ook mijn ontbijt. Tijdens onze zomervakantie in Italië is mijn man mee gaan doen met de nieuwe lunch, omdat in Italië geen lekker brood te koop is. Ik viel al snel af en ook mijn man raakte gewicht kwijt. Langzaamaan paste ik ook ons avondeten aan.

Dat zou ook een tip zijn die ik aan anderen wil geven: begin klein. Bijvoorbeeld met het aanpassen van je lunch of je ontbijt. Zoek lekkere recepten in de kookboeken of programma’s en kijk wat dit nieuwe eetpatroon oplevert. Daarna kun je de andere maaltijden ook een voor een aanpassen.

Een nieuw eetpatroon

Ik vond het zelf niet lastig om een nieuw eetpatroon aan te leren, onder andere doordat ik de recepten erg lekker vond, ik na het eten meer verzadigd was en veel minder honger had.

Het kost alleen wat meer voorbereiding om een nieuw eetpatroon vol te houden, zeker in het begin. Ik plan goed wat ik ga eten en zorg dat ik de juiste ingrediënten in huis heb.

Nog meer recepten

Na de zomer heb ik meegedaan met de September Challenge, zodat ik nog meer recepten had om uit te kiezen. Onlangs heb ik het Winter Plan cadeau gekregen en al veel gerechten bereid. Als je maar genoeg lekkere recepten hebt, gaat het praktisch vanzelf!

Dit blijft!

Ik weeg inmiddels 57 kilo en voel me zoveel beter. Ik heb geen enorme lunchdip meer, ik heb veel meer energie en de recepten zijn gewoon heerlijk. Ik geniet van elke maaltijd. Mijn man is trouwens ook 5 kilo afgevallen (van 69 naar 64 kilo). Hij slikt medicijnen voor verhoogd cholesterol en eind december is de volgende meting. We zijn benieuwd of het gezakt is!

Mijn vader heeft diabetes en met de kerst heb ik hem het Winter Plan cadeau gedaan. Hij was nieuwsgierig geworden of hij er ook een betere gezondheid mee kon krijgen.

Ik wil jullie bij Jasperalblas.nl bedanken voor alle onderzoek dat jullie verricht hebben om een gezonde manier van eten uit te werken. Je merkt dat het echt werkt. Mijn dochter zei pasgeleden tegen me: ‘ik dacht dat het wel weer voorbij zou gaan, deze fase van gezond eten, maar je doet het nu al 7 maanden dus ik ben bang dat het blijft.’ En jazeker; als het aan mij ligt wel!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (2)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Oh 66 kilo is wel een populair getal want zoveel weeg ik ook haha maar ik wil weer 58 wegen. Ben al zelf 2 kilo kwijt door kleinere porties te eten en veel minder te snoepen , maar ik eet nog wel elke dag iets zoets (wel klein). Dit boek ziet er interessant uit!
 2. Patricia
  op 1 maart 2021 om 07:28 zegt
  Ik zit nu ook op 66 en wil naar de 57. En ik vind de tip om klein te beginnen een hele goeie tip. Ik heb het boek paar maanden geleden al aangeschaft van Jasper maar het duizelde mij omdat je best ineens veel gaat veranderen in je eetpatroon. Ik ga het boek weer tevoorschijn halen en de eerste week ontbijt aanpassen, dan de lunch erbij en dan avondeten. Denk dat dat gaat helpen
 3. Oh 66 kilo is wel een populair getal want zoveel weeg ik ook haha maar ik wil weer 58 wegen. Ben al zelf 2 kilo kwijt door kleinere porties te eten en veel minder te snoepen , maar ik eet nog wel elke dag iets zoets (wel klein). Dit boek ziet er interessant uit!
 4. Patricia
  op 1 maart 2021 om 07:28 zegt
  Ik zit nu ook op 66 en wil naar de 57. En ik vind de tip om klein te beginnen een hele goeie tip. Ik heb het boek paar maanden geleden al aangeschaft van Jasper maar het duizelde mij omdat je best ineens veel gaat veranderen in je eetpatroon. Ik ga het boek weer tevoorschijn halen en de eerste week ontbijt aanpassen, dan de lunch erbij en dan avondeten. Denk dat dat gaat helpen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Joke het kan, kan jij het ook!

Lees hier hoe Joke door het aanpassen van haar voeding bijna van haar reuma klachten af is.. Joke R. is een vrouw van 54 jaar oud en heeft al vanaf het begin...

Top artikel

Mirjam viel 22 kilo af

Mirjam is in een jaar tijd 22 kilo afgevallen terwijl zij stopte met roken, schildklierproblemen kreeg en in de overgang was. Het begon allemaal door mee te doen aan de Oktober Afslank...

Bekijk alle artikelen