Saskia viel 15 kilo af!

3 reacties

8794 volgers

Een paar weken geleden hoorden wij dit mooie verhaal van Saskia. Vanwege een aangeboren hartafwijking is een gezond gewicht voor haar extra belangrijk.

Ze wilde zich heel graag goed en gezond voelen in haar lichaam, maar ook zij was terechtgekomen in die vervelende cyclus die velen zullen herkennen: al heel lang viel ze herhaaldelijk af en kwam ze vervolgens weer aan.

Sinds een aantal maanden is het roer om. De cyclus is doorbroken en Saskia is al 15 kilo kwijtgeraakt in 16 weken! Een fantastische en indrukwekkende prestatie.

Lees hieronder hoe ze dit heeft gedaan.

.   

Afvallen en weer aankomen

‘Ik ben al een aardige tijd aan het tobben met mijn gewicht. Ik val wel eens af door te diëten met shakes en repen, maar dan kom ik een tijdje later alles weer aan. Zo ging dat eigenlijk altijd maar door. Afgelopen maart kwam corona en toen heb ik het eigenlijk helemaal laten versloffen. Ik was opeens veel thuis en bleef maar snacken en snaaien. En nauwelijks extra beweging of iets…’

De ommekeer

‘Toen ik in juni naar de cardioloog moest voor mijn jaarlijkse controle – ik heb een aangeboren hartafwijking – kwam de ommekeer. Ik had al een hele tijd niet meer op de weegschaal gestaan maar daar moest ik wel. Ik schrok verschrikkelijk toen de weegschaal 103 kilo aan gaf. Ik dacht zelfs even dat die weegschaal niet klopte! Maar helaas: het getal dat hij aangaf was juist, want thuis zag ik precies hetzelfde op mijn eigen weegschaal.’

‘Mijn cardioloog gaf ook aan dat ik echt te zwaar was (ik ben 1.67 meter lang) en gaf mij het toch wel dringende advies om af te vallen. Ik hoefde niet drastisch 30 kilo in één keer kwijt te raken, maar geleidelijk aan moest er echt wel wat af. Ik word ooit geopereerd voor een nieuwe hartklep en een gezond gewicht is ook belangrijk voor die operatie. Hoe zwaarder je bent, hoe risicovoller de operatie is.’

‘Dat moment heeft mij de ogen geopend en dus ging ik op zoek naar een manier om af te vallen die bij mij past. Ik ging Googlen en kwam Jasper Alblas tegen. Toen ik me verdiepte in koolhydraatarm eten werd ik erg enthousiast. Ik was verbaasd dat ik nog zoveel lekkere dingen mocht eten en zag door de informatie die ik las ook in dat mijn eigen eetpatroon helemaal verkeerd was.’

De kilo’s vlogen er af

‘Ik bestelde het 7×7 Afslank Programma en de rest is geschiedenis! Ik ging niet direct de volle weekmenu’s eten maar nam er recepten uit die ik lekker vond en liet bijvoorbeeld de cola en vruchtensappen staan. In plaats daarvan dronk ik veel water. De kilo’s vlogen er af. Dat is wel normaal in het begin, maar het bleef doorgaan! Ik bleef in een gestaag tempo gewicht verliezen, ook na die eerste weken. Het was helemaal niet ingewikkeld, toen ik eenmaal wist hoe ik mijn eetpatroon moest aanpassen en wist wat ik beter wel en niet kon eten.’

‘Natuurlijk had ik zo nu en dan moeilijke momenten maar als dat gebeurde, dacht ik aan mijn gezondheid en dat hielp wel. En ik ging me zoveel beter voelen! Kreeg zoveel energie! Ik ben nu zelfs gaan fietsen naar mijn werk en wandel ook regelmatig een heerlijk stuk. ‘

Balans gevonden

‘Thuis heb ik qua eten echt mijn balans gevonden. Ik eet af en toe ook echt nog wel rijst en aardappelen of heerlijke bami en in het weekend een heerlijk patatje. Maar ik val nog steeds af! Het gaat nu langzamer dan in het begin en ik sta soms ook echt wel even ‘stil’ maar mijn lichaam pakt de draad altijd weer op en telkens is het gewicht op de weegschaal weer wat lager.’

‘Op dit moment weeg ik iets minder dan 88 kilo en ben ik er dus 15 kwijt. Mijn doel is om in juni volgend jaar – als ik weer naar de cardioloog moet – 20 kilo afgevallen te zijn. Hij weet niet wat hij meemaakt denk ik! Als het 25 kilo is ben ik nóg blijer natuurlijk. Als ik zo doorga, met op deze manier eten, moet 25 kilo ook wel lukken. Maar ik kom er sowieso wel. Ik ben ontzettend trots en blij dat ik al zo ver ben op weg naar een gezond gewicht.’

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (3)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Betdien
  op 22 maart 2021 om 12:29 zegt
  Echt helemaal top.Ik ben ook een schommelaar qua gewicht.maar gaat nu beter.Wees trots op jezelf.Wens je heel veel suc7 en sterkte. Mvg berdien
 2. Super zeg ….kan je ook een combinatie van de boeken doen dus en 7×7 en de smoothies?….we gaan er voor
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 12 januari 2021 om 12:19 zegt
   Dat kan inderdaad, je kunt al onze programma’s met elkaar combineren.
 3. Betdien
  op 22 maart 2021 om 12:29 zegt
  Echt helemaal top.Ik ben ook een schommelaar qua gewicht.maar gaat nu beter.Wees trots op jezelf.Wens je heel veel suc7 en sterkte. Mvg berdien
 4. Super zeg ….kan je ook een combinatie van de boeken doen dus en 7×7 en de smoothies?….we gaan er voor
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 12 januari 2021 om 12:19 zegt
   Dat kan inderdaad, je kunt al onze programma’s met elkaar combineren.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Nelly: helemaal van de bloeddruk- en cholesterolmedicijnen af!

Na een heftige burn-out krabbelde Nelly weer op. Maar dat ging niet makkelijk: ‘Ik realiseerde me dat ik vanwege stress en slechte eetgewoontes richting 100 kilo ging. Dat wil ik echt niet.

Top artikel

Wat maakt de zoete aardappel zo gezond?

Wat maakt dat de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, zo’n gezond imago heeft? En is de zoete aardappel een betere keuze dan de gewone aardappel? Met shakshuka recept...

Bekijk alle artikelen