Tanny viel 14 kilo af

1 reacties

8794 volgers

Van de week kregen wij een mooi verhaal binnen van Tanny. Zij is sinds januari maar liefst 14 kilo afgevallen. Hoe zij dat gedaan heeft? Hier lees je haar verhaal.

Koolhydraatarm eten

“ Begin januari was ik er klaar mee. Ik wilde afvallen want ik was 15 kilo te zwaar en had weinig energie en een korte adem.

Ik was gewend om best veel te bewegen maar afgelopen winter schoot het er constant bij in en bewoog ik eigenlijk extreem weinig.

Op verzoek van de huisarts ging ik op zoek naar een koolhydraatarme leefwijze.

Via Facebook kwam ik terecht bij Jasper Alblas.

En sindsdien is mijn leven verandert.

Waar diëten vaak wordt gezien als iets moeilijks merkte ik meteen dat dit anders was. Ik vond niets lastig aan deze nieuwe manier van eten.

Vanaf dag 1 was ik hartstikke gemotiveerd om deze nieuwe leefstijl aan te houden en vooral ook vol te houden.

Het gezonde eten beviel mij meteen uitstekend en koste geen moeite. Ik viel niet iedere week kilo’s af maar dat vond en vind ik helemaal niet erg.

Stap voor stap en op een ontspannen manier ging mijn gewicht keer op keer wat naar beneden.

En het allerbelangrijkste was dat ik genoot en nog steeds erg geniet van het nieuwe eten.“

Stoppen met pasta eten

“ Ik kookte al zonder pakjes en zakjes, maar de grootste verandering die ik heb gemaakt is dat ik gestopt ben met het eten van pasta’s waar ik dan ook graag wijn bij dronk.

Ik besef me nu dat met zo weinig beweging het niet zo handig is om zoveel pasta’s te eten.

De pasta liet ik weg en ik leerde heerlijke gezonde alternatieven waar ik net zo van genoot.

Mijn gewicht is er daardoor heel geleidelijk en makkelijk afgegaan.”

Tip voor andere afslankers

“Kies voor jezelf en draai je letterlijk om van je oude leefstijl. Bedenk en besef dat deze nieuwe manier van eten veel beter voor je is. Je voelt je direct fitter en energieker.

Verder vind ik het ook belangrijk om lokaal te eten. Ik koop zoveel mogelijk mijn gezonde eten bij de boer, dat is veel lekkerder en beter voor het milieu en ik kan het iedereen aanraden!”

Redactie JA.nl

“Wat een mooie verandering heb je doorgemaakt Tanny. Geweldig hoe je jezelf zonder moeite een nieuwe levensstijl hebt aangeleerd. Heel knap gedaan. Geniet ervan!”

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Afvallen Succesverhalen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Prachtig en had mijn verhaal kunnen zijn. Ben zo blij met deze levenswijze. Geeft zoveel rust in hoofd. Niet continue met (vr) eten bezig zijn. Drie x daags heerlijk eten. Ben van strak maat 44 naar lekker zittend 38 gegaan en min -19 kg Echt ik gun het iedereen.
  2. Prachtig en had mijn verhaal kunnen zijn. Ben zo blij met deze levenswijze. Geeft zoveel rust in hoofd. Niet continue met (vr) eten bezig zijn. Drie x daags heerlijk eten. Ben van strak maat 44 naar lekker zittend 38 gegaan en min -19 kg Echt ik gun het iedereen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Omega-3: hoeveel heb je nodig, hoe herken je een tekort en wat kun je daaraan doen?

Een tekort aan omega-3 kan verschillende klachten geven. In dit artikel lees je wat je kunt doen om voldoende omega-3 binnen te krijgen om zo tekorten te voorkomen.

Het succesverhaal van Shari

Top artikel

Shari: nieuwe levensstijl én nieuwe vriendinnen dankzij de Challenge

Als het om afvallen met afvalprogramma’s ging, was Shari altijd enorm sceptisch. Ook de succesverhalen van anderen leken haar fictief. Toen ze zich tóch inschreef voor een Challenge, kwam ze erachter dat...

Succesverhalen

Wichert viel 17 kilo af!

Bekijk alle artikelen