Tanny viel 14 kilo af

1 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in juli 2019, onderaan dit artikel vind je een update van oktober 2021.

Van de week kregen wij een mooi verhaal binnen van Tanny. Zij is sinds januari maar liefst 14 kilo afgevallen. Hoe zij dat gedaan heeft? Hier lees je haar verhaal.

Koolhydraatarm eten

‘Begin januari was ik er klaar mee. Ik wilde afvallen, want ik was 15 kilo te zwaar en had weinig energie en een korte adem. Ik was gewend om best veel te bewegen, maar afgelopen winter schoot het er constant bij in en bewoog ik eigenlijk extreem weinig. Op verzoek van de huisarts ging ik op zoek naar een koolhydraatarme leefwijze.

Via Facebook kwam ik terecht bij Jasper Alblas. En sindsdien is mijn leven verandert. Waar diëten vaak wordt gezien als iets moeilijks, merkte ik meteen dat dit anders was. Ik vond niets lastig aan deze nieuwe manier van eten. Vanaf dag één was ik hartstikke gemotiveerd om deze nieuwe leefstijl aan te houden en vooral ook vol te houden.’

Stoppen met pasta eten

Het gezonde eten beviel mij meteen uitstekend en kostte geen moeite. Ik viel niet iedere week kilo’s af, maar dat vond en vind ik helemaal niet erg. Stap voor stap en op een ontspannen manier ging mijn gewicht keer op keer wat naar beneden. En het allerbelangrijkste was dat ik genoot en nog steeds erg geniet van het nieuwe eten.

‘Ik kookte al zonder pakjes en zakjes, maar de grootste verandering die ik heb gemaakt is dat ik gestopt ben met het eten van pasta, waar ik dan ook graag wijn bij dronk. Ik besef me nu dat met zo weinig beweging het niet zo handig is om zoveel pasta te eten. De pasta liet ik weg en ik leerde heerlijke gezonde alternatieven waar ik net zo van genoot. Mijn gewicht is er daardoor heel geleidelijk en makkelijk afgegaan.’

Tanny’s tips

‘Kies voor jezelf en draai je letterlijk om van je oude leefstijl. Bedenk en besef dat deze nieuwe manier van eten veel beter voor je is. Je voelt je direct fitter en energieker. Verder vind ik het ook belangrijk om lokaal te eten. Ik koop zoveel mogelijk mijn gezonde eten bij de boer, dat is veel lekkerder en beter voor het milieu en ik kan het iedereen aanraden!’

Redactie Jasperalblas.nl
Wat een mooie verandering heb je doorgemaakt, Tanny. Geweldig hoe je jezelf zonder moeite een nieuwe levensstijl hebt aangeleerd. Heel knap gedaan. Geniet ervan!

Update 14 oktober 2021

Hartelijk dank voor je mail en wat leuk dat jullie up to date willen blijven van jullie klanten. Ik ben erg druk geweest de afgelopen tijd na het overlijden van mijn vader, dus kwam er – wat avondeten betreft – helaas weinig terecht van ‘Jasperen’. Omdat mijn man en kinderen niet koolhydraatarm met mij mee-eten, heb ik altijd aparte maaltijden gekookt. De afgelopen tijd heb ik juist wat meer met hen meegegeten.

Toen ben ik weer wat kilo’s aangekomen, terwijl ik er net 15 kilo af had. Inmiddels ben ik dus weer streng aan het Jasperen. En er is nu weer 1,5 kilo af. Het gaat dus weer de goede kant op! Ook voel ik me een stuk positiever en dat heeft ook vast een hoop met het eten te maken. 

Groetjes,
Tanny

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Afvallen Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Prachtig en had mijn verhaal kunnen zijn. Ben zo blij met deze levenswijze. Geeft zoveel rust in hoofd. Niet continue met (vr) eten bezig zijn. Drie x daags heerlijk eten. Ben van strak maat 44 naar lekker zittend 38 gegaan en min -19 kg Echt ik gun het iedereen.
  2. Prachtig en had mijn verhaal kunnen zijn. Ben zo blij met deze levenswijze. Geeft zoveel rust in hoofd. Niet continue met (vr) eten bezig zijn. Drie x daags heerlijk eten. Ben van strak maat 44 naar lekker zittend 38 gegaan en min -19 kg Echt ik gun het iedereen.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Koolhydraatarm uit eten

Als je koolhydraatarm eet kan het best lastig zijn om uit eten te gaan. Zeker als je net begonnen bent. Want wat eet je als je naar de Chinees of een Sushi...

Top artikel

Is kefir echt gezond?

Wat is er zo gezond aan kefir, een gefermenteerd drankje met probiotica en waar moet je op letten bij het kopen of zelf maken van kefir...

Bekijk alle artikelen