Als Hettie het kan, kan jij het ook!

3 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in 2016, onderaan dit artikel vind je een update van november 2021.

18 kilo afvallen in 11 weken tijd klinkt als een heftige strijd. Als wij Hettie spreken, blijkt het tegenovergestelde het geval te zijn. Ze is heel relaxed. Het afvallen is haar vrijwel zonder moeite verlopen. Lees hieronder haar verhaal.

Pijn, krampen en vocht

Omdat Hettie enorm veel pijn en vocht in haar benen kreeg, ging zij naar de huisarts. ‘Ik moest op de weegschaal gaan staan en bleek 18 kilo te zwaar. Ik voelde me niet goed. Ik had veel pijn, krampen, vocht in mijn benen en daardoor had ik geen goede nachtrust.’ Hettie was nooit bezig geweest met de noodzaak om af te vallen, dus hier schrok ze erg van. ‘Ik wist meteen dat ik koolhydraatarm wilde gaan eten. Ik had van meerdere mensen gehoord dat ze daarmee succesvol waren afgevallen. Een kennis verloor er 34 kilo mee. Een diëtiste was voor mij geen optie. Ik had de site van Jasperalblas.nl een keer voorbij zien komen en die sprak me erg aan.’

De knop ging om

Ik heb toen de boodschappenlijst gedownload, de boodschappen in huis gehaald en ben niet meer van afgeweken. In de programma’s vind je heerlijke gezonde recepten voor het ontbijt, de lunch, de avondmaaltijd en tussendoortjes. Hier heb ik veel gebruik van gemaakt. Ik kwam tot de ontdekking dat gezond eten heel erg lekker is.’ Hettie zette de knop om. Ze vertelt ons dat ze hiervoor soms wel drie keer per week naar de snackbar ging om wat te halen. ‘De ongezonde eetgewoonten zijn er gedurende de jaren ingeslopen. Ik at heel veel en heel ongezond. Gelukkig ben ik nu gewend aan deze methode. Gaandeweg leer je steeds meer lekkere producten kennen en merk je dat dat meer vult dan alle ongezonde voeding die ik eerst at.’

Nooit meer stoppen

‘Ik voel me er supergoed door en ik ga er nooit meer mee stoppen. Gezond eten volgens de Jasperalblas.nl methode is heel lekker, de porties zijn groot en je hebt er voldoende aan. Ik houd heel erg van de smoothies. Ook eet ik biologisch, dat vind ik beter en smaakvoller.’ Hettie weegt inmiddels 76 kilo en zij gaat gewoon verder met gezond eten. Ze wilt afvallen tot de 70 kilo. Valkuilen heeft ze niet echt gekend. ‘Ik heb nergens moeite mee gehad, met helemaal niks. Het scheelt dat ik geen zoetekauw ben, nooit frisdrank of koffie met suiker dronk. De grootste verandering is dat ik ‘s avonds niet meer eet én dat ik geen brood meer eet. In de eerste paar weken miste ik de pasta, maar nu eet ik courgettini. Ik ben creatiever gaan koken en vind het eten allemaal superlekker.’

Sporten gaat makkelijker

Hettie had van sommige voedingsmiddelen zoals quinoa en kurkuma nog nooit gehoord. Bij kokosolie dacht ze aan zonnebrandcrème; ze kende het niet. Nu heeft ze alle ingrediënten in huis en ze vindt ze allemaal erg lekker. Behalve dat Hettie zich een stuk beter voelt, vindt ze haar lichaam ook veel mooier. ‘Ik heb nu maat 42, maar wil graag naar maat 38-40, dan ben ik helemaal tevreden.’ Dat het niet noodzakelijk is om te sporten als je wilt afvallen, bewijst Hettie wel. Ze doet niet aan sport, maar ze fiets wel veel. ‘Nu vind ik het niet meer erg om te sporten. Eerst wel, toen had ik veel pijn in mijn benen. Nu gaat het gemakkelijk.’

Tip van Hettie

‘Gewoon doen en ervoor gaan! Ik denk dat al zo’n 20 mensen in mijn vriendenkring het 7×7 Afslank Programma hebben besteld. Ik deel al mijn resultaten vanaf het begin via mijn Facebookpagina. Daardoor zijn veel mensen me gaan volgen. Ze stellen me vragen en dan geef ik ze tips. Dat vind ik erg leuk om te doen! Koolhydraatarm eten heeft mijn leven veranderd. Ik voel me mentaal veel sterker en ik had nooit verwacht dat het zoveel positiviteit zou brengen. Mijn man is supertrots en hij is zelf ook negen kilo afgevallen. Hij vindt mijn eten soms zelfs lekkerder dan voorheen en de kinderen vinden dat ook!’

Update november 2021

Hoi hoi! Met mij gaat het prima. Het ‘Jasperen’, zoals ik het noem, heeft door het overlijden van mijn moeder wel op een lager pitje gestaan. Maar het is wel altijd aanwezig in mijn leven. Ik weet gewoon dat het voor mij de beste methode is. Ik val erdoor af ben energieker en heb geen gezondheidsklachten.

Waar ik voorheen regelmatig bij de huisarts kwam, heb ik hem nu in geen jaren meer gezien. Ik ben inmiddels bijna 52 en heb een erg mooie huid voor mijn leeftijd. Ook dit is te wijten aan de levensstijl van Jasper. Na het 7×7 Afslank Programma heb ik ook het Weg met Buikvet Programma gevolgd en het Smoothie Afslank Plan. En nu heb ik zojuist het 20-minutenboek gekocht. Er zijn namelijk wel weer wat kilootjes aangekomen, maar die ga ik met dit plan zeker weer verliezen!

Groetjes,
Hettie

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (3)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Gertrude
  op 18 april 2016 om 18:02 zegt
  Sorry maar de foto voor kan nooit waar zijn met 94,4 kg.
  1. Jolanda
   op 2 juli 2017 om 11:34 zegt
   Dat dacht ik ook meteen. Dat kan geen foto zijn van 94,4 kg. Ik heb zelf 93 kg gewogen maar zag er toch wat “slanker” uit.
 2. Annelies Peters
  op 14 april 2016 om 08:38 zegt
  Wat geweldig, Hetty, van harte gefeliciteerd. Ben zelf nog maar pas begonnen met deze methode en dit is een zeer motiverend verhaal. Hoop dat het bij mij net zo goed lukt als bij jou. Ik ben erg gemotiveerd en denk dat ik ook geen moeite ga hebben met deze nieuwe manier van eten want alles ziet er ook super lekker uit. Het enigste is dat alles misschien wat meer tijd kost maar ik denk dat dat een kwestie van wennen is. Heel veel succes nog met verder afvallen. Hartelijke groeten, Annelies.
 3. Gertrude
  op 18 april 2016 om 18:02 zegt
  Sorry maar de foto voor kan nooit waar zijn met 94,4 kg.
  1. Jolanda
   op 2 juli 2017 om 11:34 zegt
   Dat dacht ik ook meteen. Dat kan geen foto zijn van 94,4 kg. Ik heb zelf 93 kg gewogen maar zag er toch wat “slanker” uit.
 4. Annelies Peters
  op 14 april 2016 om 08:38 zegt
  Wat geweldig, Hetty, van harte gefeliciteerd. Ben zelf nog maar pas begonnen met deze methode en dit is een zeer motiverend verhaal. Hoop dat het bij mij net zo goed lukt als bij jou. Ik ben erg gemotiveerd en denk dat ik ook geen moeite ga hebben met deze nieuwe manier van eten want alles ziet er ook super lekker uit. Het enigste is dat alles misschien wat meer tijd kost maar ik denk dat dat een kwestie van wennen is. Heel veel succes nog met verder afvallen. Hartelijke groeten, Annelies.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Snel afvallen workout

Op deze pagina vind je een goed uitgebalanceerd trainingsschema dat je kunt volgen bij het afvallen.  De oefeningen zijn gericht op spieropbouw, wat naast gezond eten belangrijk is wanneer je wilt afvallen.

Top artikel

Terry is 17 kilo afgevallen zonder jojo-effect

Terry is 17 kilo afgevallen en haar lichamelijke klachten zijn volledig verdwenen. Ze voelt zich enorm fit en gezond. Dit allemaal door onze methode.

Bekijk alle artikelen