Als Hettie het kan, kan jij het ook!

3 reacties

8794 volgers

Hettie is in 11 weken tijd 18 kilo afgevallen. Een geweldige metamorfose! Wil jij weten hoe ze dit deed? Lees dan verder.

18 kilo afvallen in 11 weken tijd klinkt als een heftige strijd. Als ik Hettie spreek, blijkt het tegenovergestelde het geval te zijn. Ze is heel relaxed. Toen ze begon woog ze 94,4 kilo. Nu 11 weken later weegt ze 76 kilo en dat is vrijwel zonder moeite gegaan.

De foto vóór en de foto erna… (wat een verschil!)

Hendrika

Omdat Hettie enorm veel pijn en vocht in haar benen kreeg, ging zij naar de huisarts. “Ik moest op de weegschaal gaan staan en bleek 18 kilo te zwaar. Ik voelde me niet goed. Ik had veel pijn, krampen, vocht in mijn benen en daardoor had ik geen goede nachtrust.”

Hettie was nooit bezig geweest met de noodzaak om af te vallen, dus hier schrok ze erg van.

“Ik wist meteen dat ik koolhydraatarm wilde gaan eten, ik had van meerdere mensen gehoord dat ze daarmee succesvol waren afgevallen. Een kennis verloor er 34 kilo mee. Een diëtiste was voor mij geen optie. Ik had de site van Jasperalblas.nl een keer voorbij zien komen en die sprak me erg aan.”

Ik heb toen de boodschappenlijst gedownload, de boodschappen in huis gehaald en ben niet meer van afgeweken. Op de website vind je heerlijke gezonde recepten voor het ontbijt, de lunch, de avondmaaltijd en tussendoortjes. Hier heb ik veel gebruik van gemaakt. Ik kwam tot de ontdekking dat gezond eten heel erg lekker is.”

Hettie heeft de knop omgezet. Zij vertelt ons dat ze hiervoor soms wel drie keer per week naar de snackbar ging om wat te halen. “De ongezonde eetgewoonten zijn er gedurende de jaren ingeslopen. Ik at heel veel en heel ongezond. Gelukkig ben ik nu gewend aan deze methode. Gaandeweg leer je steeds meer lekkere producten kennen en merk je dat dat meer vult dan alle ongezonde voeding die ik eerst at.”

“Ik voel me er supergoed door en ik ga er nooit meer mee stoppen. Gezond eten volgens de Jasperalblas.nl methode is heel lekker, de porties zijn groot en je hebt er voldoende aan. Ik houd heel erg van de smoothies. Ook eet ik biologisch, dat vind ik beter en smaakvoller.”

Hettie weegt inmiddels 76 kilo en zij gaat gewoon verder met gezond eten. Ze wilt afvallen tot de 70 kilo. De pijnen waren na het verliezen van 6 kilo al weg. Voorheen had ze altijd dikke enkels met vocht. Nu heeft ze mooie slanke enkels, waar ze erg blij mee is.

Ze is opvallend enthousiast en positief. Ik vraag haar wat haar valkuilen zijn, maar ze zegt: “Ik heb nergens moeite mee gehad, met helemaal niks. Het scheelt dat ik geen zoetekauw ben, nooit frisdrank of koffie met suiker dronk. De grootste verandering is dat ik ‘s avonds niet meer eet én dat ik geen brood meer eet. In de eerste paar weken miste ik de pasta, maar nu eet ik courgettini. Ik ben creatiever gaan koken en vind het eten allemaal superlekker.“

Hettie had van sommige voedingsmiddelen zoals quinoa en kurkuma nog nooit gehoord. Bij kokosolie dacht ze aan zonnebrandcrème; ze kende het niet. Nu heeft ze alle ingrediënten in huis en ze vindt ze allemaal erg lekker.

Behalve dat Hettie zich een stuk beter voelt, vindt ze haar lichaam ook veel mooier. “Ik hoef niet meer naar Miss Etam, maar kan shoppen in de leuke boetiekjes in het dorp. Ik heb nu maat 42, maar wil graag naar maat 38-40, dan ben ik helemaal tevreden.”

Dat het niet noodzakelijk is om te sporten als je wilt afvallen bewijst Hettie wel. Ze doet niet aan sport, maar ze fiets wel veel. “Nu vind ik het niet meer erg om te sporten. Eerst wel, toen had ik veel pijn in mijn benen. Nu gaat het gemakkelijk.”

“Koolhydraatarm eten heeft mijn leven veranderd. Ik voel me mentaal veel sterker en ik had nooit verwacht dat het zoveel positiviteit zou brengen. Mijn man is keitrots, hij is zelf ook 9 kilo afgevallen. Hij vindt mijn eten soms zelfs lekkerder dan voorheen en de kinderen vinden dat ook.”

Tip van Hettie

“Gewoon doen en ervoor gaan! Ik denk dat al zo’n twintig mensen in mijn vriendenkring het 7×7 Receptenboek hebben besteld. Ik deel al mijn resultaten vanaf het begin via mijn Facebookpagina. Daardoor zijn veel mensen me gaan volgen. Ze stellen me vragen en dan geef ik ze tips. Dat vind ik erg leuk om te doen!”

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Succesverhalen

Deel dit bericht

Reacties (3)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Gertrude
  op 18 april 2016 om 18:02 zegt
  Sorry maar de foto voor kan nooit waar zijn met 94,4 kg.
  1. Jolanda
   op 2 juli 2017 om 11:34 zegt
   Dat dacht ik ook meteen. Dat kan geen foto zijn van 94,4 kg. Ik heb zelf 93 kg gewogen maar zag er toch wat “slanker” uit.
 2. Annelies Peters
  op 14 april 2016 om 08:38 zegt
  Wat geweldig, Hetty, van harte gefeliciteerd. Ben zelf nog maar pas begonnen met deze methode en dit is een zeer motiverend verhaal. Hoop dat het bij mij net zo goed lukt als bij jou. Ik ben erg gemotiveerd en denk dat ik ook geen moeite ga hebben met deze nieuwe manier van eten want alles ziet er ook super lekker uit. Het enigste is dat alles misschien wat meer tijd kost maar ik denk dat dat een kwestie van wennen is. Heel veel succes nog met verder afvallen. Hartelijke groeten, Annelies.
 3. Gertrude
  op 18 april 2016 om 18:02 zegt
  Sorry maar de foto voor kan nooit waar zijn met 94,4 kg.
  1. Jolanda
   op 2 juli 2017 om 11:34 zegt
   Dat dacht ik ook meteen. Dat kan geen foto zijn van 94,4 kg. Ik heb zelf 93 kg gewogen maar zag er toch wat “slanker” uit.
 4. Annelies Peters
  op 14 april 2016 om 08:38 zegt
  Wat geweldig, Hetty, van harte gefeliciteerd. Ben zelf nog maar pas begonnen met deze methode en dit is een zeer motiverend verhaal. Hoop dat het bij mij net zo goed lukt als bij jou. Ik ben erg gemotiveerd en denk dat ik ook geen moeite ga hebben met deze nieuwe manier van eten want alles ziet er ook super lekker uit. Het enigste is dat alles misschien wat meer tijd kost maar ik denk dat dat een kwestie van wennen is. Heel veel succes nog met verder afvallen. Hartelijke groeten, Annelies.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Sabine en Paul het kunnen, kun jij het ook!

Een paar weken geleden kregen we via Facebook een enthousiast bericht van Sabine. Zij vertelde dat ze samen met haar man meedeed met natuurlijk en koolhydraatarm...

Top artikel

Is zoete aardappel echt gezond?

Zoete aardappel is een veelzijdige groente die steeds vaker opduikt in de Nederlandse keuken. Bovendien staat de zoete aardappel bekend als een gezond alternatief voor de oer-Hollandse aardappel. Maar hoe gezond is...

Bekijk alle artikelen