Het omarmen van het ‘leeg-gevoel’: Gerard viel er bijna 25 kilo door af!

0 reacties

8794 volgers

Gerard wilde aan de slag met zijn gewicht toen hij besefte dat het totaal de verkeerde kant op was gegaan. “Ik dacht eerst dat het hotel een verkeerde maat badjas had neergelegd, maar het was mijn eigen maat die niet goed was. Ik zag mezelf in de spiegel en dacht: dit kan echt niet meer. Er moet nu echt iets gebeuren.’

‘Toen ik begon met afvallen zat ik op mijn hoogte-/dieptepunt: ik woog zo’n 105 kilo. Ik kwam Jasperalblas.nl tegen op internet, waar ik aan het zoeken was naar informatie over voeding en afvalprogramma’s. Na wat lezen heb ik eerst meegedaan aan de Zomer Slank Challenge. Dat beviel heel goed, dus daarna heb ik een aantal van de boeken aangeschaft. Zo kon ik goed vooruit!’

Geen valkuilen

‘Ik heb eigenlijk niet zo’n last gehad van valkuilen. Soms lukt het even niet om alles te volgen. Dat laat ik dan gewoon toe. Daarna is het een kwestie van weer doorgaan. Wat ook helpt: terugdenken aan hoe lekker het voelt om goede voeding tot je te nemen en de resultaten daarvan te zien.’

‘Het fijnste vind ik dat ik het ‘leeg-gevoel’ heb omarmd en dat heb gekoppeld aan het besef dat dit leeg-gevoel goed voor mij is. Ik vind te ‘vol’ voelen nu ook erg onprettig. En ik denk dat m’n grootste winst is, dat gaat nooit meer uit m’n leven.’

Ook mentaal stabieler en evenwichtiger

Op dit moment weegt Gerard zo’n 81- 82 kilo. Een geweldig resultaat waar hij heel blij mee is: ‘De lichamelijke veranderingen zijn natuurlijk duidelijk zichtbaar en dat is super. Maar ook geestelijk en mentaal ben ik stabieler en evenwichtiger. Ik merk echt dat mijn hormoonspiegel en suikerspiegel tot rust zijn gekomen.’

Tip van Gerard:

Houd je doel voor ogen, en zorg ervoor dat het een haalbaar doel is. Anders is de stip op de horizon te ver en verlies je je motivatie.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Ramona het kan, kan jij het ook!

Een aantal maanden geleden maakten wij kennis met Ramona tijdens een JasperAlblas-evenement. Zij was toen al goed bezig met gezond eten en afslanken. Inmiddels is Ramona 13 kilo afgevallen en...

Top artikel

Rodger 13 kilo afgevallen

Rodger is in mei gestart met de Zomer Slank Challenge en is in acht weken tijd bijna 13 kilo afgevallen. Echt fantastisch! In acht weken tijd heeft hij een hele transformatie doorgemaakt.

Bekijk alle artikelen