Terry is 17 kilo afgevallen zonder jojo-effect

0 reacties

8794 volgers

Terry is door middel van koolhydraatarm eten maar liefst 17 kilo afgevallen. Haar lichamelijke klachten zijn verdwenen, ze voelt zich weer fit en zit vol met energie.

Extreme vermoeidheid

“Ik had al 4 jaar lang last van extreme vermoeidheid. Dit begon in de ochtend tijdens het opstaan en duurde de gehele dag tot ik weer naar mijn bed ging.”

Terry was totaal futloos, alsof ze leefde op de automatische piloot waar geen stop op te vinden was.

“Door deze manier van leven kreeg ik in korte tijd steeds meer vage kwalen erbij, zoals jeukende plekjes op de bovenarmen en rug, maag -en darmklachten, oprispingen na elke maaltijd, een opgeblazen gevoel en vaak dagenlange hoofdpijn.”

Ze werd verwezen van de ene naar de andere medische specialist en kreeg verschillende zalfjes en medicijnen.

“Wat ik ook voor medicijnen of zalfjes gebruikte, niks hielp.”

Het was nog erger dan gedacht

“Mijn onderrug is 12 jaar geleden vastgezet. Als rugpatiënt kreeg mijn rug het steeds zwaarder te verduren. Hierdoor kwam ik uiteindelijk bijna de deur niet meer uit. Ik had er gewoon geen fut voor en schaamde mij best wel voor mijn uiterlijk. Zelf eten bereiden kwam er heel vaak niet van. Er werd dan “iets” gehaald. En dan vliegen de kilo’s er letterlijk aan.”

“Toen ik de “voor” foto van mijzelf zag, schrok ik zo enorm, het was nog erger dan ik dacht.”

Toen viel het kwartje

Het was begin april toen Terry herhaaldelijk op Google zocht naar een manier om af te vallen.

“Plots had ik Jasper in beeld! Bij JasperAblas.nl ligt de nadruk op gezondheid, gezond en zo puur mogelijk eten en niet koken met pakjes en zakjes. Dit en de complete boodschappenlijst spraken mij heel erg aan. Toen viel het kwartje.”

“Mijn doel was om weer op mijn streefgewicht te komen, dus moest er 17 kg af.”

Koolhydraatarm eten

“Als eerste heb ik mijzelf aangemeld voor de e-mails en Facebookgroepen van Jasper Alblas. Eind april heb ik het Smoothie Afslank Plan aangeschaft en in oktober ook de Oktober Afslank Challenge. Je krijgt zoveel hulp en tips online als je vragen hebt, super gewoon!”

Op 8 mei 2017 is ze begonnen met koolhydraatarm en natuurlijk eten. Op 8 november 2017 behaalde Terry haar streefgewicht! Door middel van koolhydraatarm eten is zij maar liefst 17 kilo afgevallen. Al met al ze voelt zich dag in dag uit fit en zit vol energie.

Eye-openers

“Je krijgt zoveel inzicht in hoe je lichaam werkt, dat waren stuk voor stuk echte eye-openers voor mij.”

“Ik eet nu producten die ik voorheen verafschuwde en ik vind ze nog lekker ook. Enkel bij hoge uitzondering neem ik 1 of 2 wijntjes, bij een etentje bijvoorbeeld. In het verleden was dit een hele fles per dag.”

“De rest van het gezin doet gewoon alles mee. Ze vinden de avondmaaltijden heerlijk en ze hebben vaak niet eens in de gaten dat ik ‘iets’ vervangen heb voor ‘iets anders’. Superhandig dus.”

Nooit meer futloos

“Sinds de eerste week ben ik nooit meer futloos geweest, zelfs niet een beetje moe. Ik heb zin in iedere dag! Ik ben nu altijd extreem vroeg wakker en geniet van de uren die ik nu ‘extra’ heb.”

Binnen een maand waren alle eerdergenoemde bijkomende klachten van Terry helemaal verdwenen. “Mijn gewicht daalde iedere week weer. Hier is mijn rug erg blij mee en ik loop nu zelfs dagelijks een flink eind om zo vaak mogelijk op de 10.000 stappen te komen.

Ik ben weer slank, en wat ik nu weeg heb ik al zo een 15 jaar niet meer gewogen. Mijn BMI is van 30,8 naar 24,5 gezakt.”

Mijn valkuil en tip

“Wanneer ik buitenshuis iets aangeboden krijg en ik twijfel over het product, dan neem ik het niet. Het is namelijk mijn lichaam waar ik het voor doe en daarvoor heb ik mijn levenswijze drastisch veranderd. En dat blijft zo de rest van mijn leven!”

Redactie JasperAlblas.nl: Wat fijn om te lezen dat je door middel van koolhydraatarm eten 17 kilo bent afgevallen en daarnaast van al je lichamelijke klachten af bent gekomen. Wij zijn trots op je en wensen je heel veel plezier en succes verder met deze gezonde leefstijl.

 

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Mirre het kan, kan jij het ook!

Ik werd laatst verrast door een mooi bericht van Mirre. Zij is 56 jaar, 165cm lang, heeft heupdysplasie en een traag werkende schildklier maar viel ondanks dat toch 10 kilo af. Zij...

Top artikel

Zo viel Wichert 17 kilo af

Met het Smoothie Afslank Plan viel Wichert maar liefst 17 kilo af! Na twee jaar zochten we hem opnieuw op.

Bekijk alle artikelen