Zo viel Toos 20 kilo af!

0 reacties

8794 volgers

Begin januari 2017 had Toos een afspraak bij de praktijk begeleidster van de huisarts voor een gesprek en een bloedmeting. Dit verliep minder rooskleurig dan zijn had verwacht.

“De begeleidster verzocht mij om op de weegschaal te gaan staan. Daar was ik al bang voor, toch was ik al die tijd onverstandig door blijven eten. Ik schrok enorm van wat daar zichtbaar werd. Mijn gewicht was 95 kilo bij een lengte van 1.65 en een leeftijd van 77 jaar.”

Ook haar bloeddruk was al langer niet goed. Zij slikte daar een bloeddruk tablet voor, maar voelde zich daar helemaal niet goed bij. Om daar vanaf te komen moest ze afvallen, benadrukte de begeleidster.

Google

“Die week googlede ik op afslanken en kwam ik uit bij de programma’s van Jasper. De boodschappenlijst heb ik direct geprint op mijn nieuwe printer en daar was ik heel blij mee. Dat gaf houvast. Iedere week op maandagmorgen kreeg ik een mail van Jasper met nieuwe tips en daar keek ik altijd weer naar uit.”

Toos heeft haar voedingspatroon aangepast en eet nu heerlijk koolhydraatarm met als gevolg dat zij geleidelijk af ging vallen.

“Ik voel me heerlijk, heb veel meer smaak en eet bewuster.”

Maar liefst 20 kilo is er in het afgelopen jaar afgegaan en zij weegt nu 75 kilo.

“Ik wil het graag zo houden, dus blijf bewust eten. Ik heb veel vriendinnen kennis laten maken met eten volgens de Jasperalblas methode en ze vertelt hoe gemakkelijk het is om lekker en gezond te eten!”

Tip van Toos

“Neem de buitenste rijen in de supermarkt als je boodschappen doet. Loop voor de grap eens langs al die schappen vol met ongezonde bewerkte voedingsmiddelen. Je zal trots op jezelf zijn als je die in de schappen laat staan!”

Redactie Jasperalblas.nl: Wij zijn trots op je Toos. Dat heb je enorm goed gedaan. Gefeliciteerd. Ga zo door met gezond eten!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Succesverhalen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Saskia viel 15 kilo af!

Een paar weken geleden hoorden wij dit mooie verhaal van Saskia. Vanwege een aangeboren hartafwijking is een gezond gewicht voor haar extra belangrijk. Ze wilde zich heel graag goed en gezond voelen...

Top artikel

Alternatief voor amandelmeel

Wij krijgen wel eens vragen van lezers die op zoek zijn naar een alternatief voor amandelmeel, omdat ze bijvoorbeeld graag willen variëren of allergisch zijn voor noten. In dit artikel zetten we...

Bekijk alle artikelen