Anja: 3 kledingmaten eraf!

0 reacties

8794 volgers

Na het zien van de foute-kersttruien-foto’s van haar werk vond Anja het tijd om aan de slag te gaan met haar gewicht. Ook al was het bijna kerst, ze ging ervoor. En met resultaat!

Het was een ongemerkte optelsom. 6 jaar was Anja daarvoor gestopt met roken en daardoor ook wat kilo’s aangekomen. ‘En omdat ik een langzaam werkende schildklier heb zijn er daardoor ook wat kilootjes blijven plakken. Leeftijd speelt echt een rol als je 50 bent en dan gaat het afvallen niet meer zo snel.’

Heerlijke recepten

Via internet kwam ze uit bij Jasperalblas.nl. ‘Ik had er al wel van gehoord, maar me er nog nooit echt in verdiept. Toen ik zag dat de Nieuwjaars Challenge in januari zou starten, heb ik mezelf direct aangemeld en meegedaan.’

‘Daarna heb ik het 7×7 Afslank Programma en het Gezonde 20 Minuten Recepten-boek gekocht. Hiermee heb ik na afloop van de Nieuwjaars Challenge zelf weekmenu’s samengesteld om verder te kunnen gaan met het ‘jasperen’. Toen de Zomer Slank Challenge kwam heb ik me ook daarvoor aangemeld. Zo verzamelde ik een heleboel heerlijke recepten!’

10.000 stappen per dag

‘Naast dat ik anders ben gaan eten, wandel ik ook zoveel mogelijk. Minimaal 10.000 stappen per dag. En ik besteed meer tijd aan het bereiden van het eten.’

‘Dat was het in het begin wel even wennen: dat je zo lang in de keuken moest staan in vergelijking met daarvoor. Maar ook dat went en het is nu de normaalste zaak van de wereld om langer met het eten bezig te zijn.’

Een ‘normale’ kledingmaat

‘Ik woog toen ik begon 94 kilo. Ook al was het bijna kerst; ik ben meteen begonnen met afvallen. Toen de Nieuwjaars Challenge begon woog ik 92.4 kilo. 6 maanden later ben ik in totaal 16 kilo afgevallen. Het scheelt 3 kledingmaten!’

‘Het voelt zo heerlijk om een “normale” kledingmaat te kunnen passen in de winkel. Dat geeft een boost om door te gaan. Je voelt je veel lekkerder in je vel als je weet dat je zoveel afgevallen bent. En omdat ik ruim voldoende en lekker eet, heb ik het afgelopen half jaar eigenlijk ook geen zware momenten gehad.’

‘Ik ben er echt blij mee. Ik voel me fitter, heb meer energie, mijn huid voelt gladder, ik heb bijna geen last meer van mijn spieren en gewrichten en mijn lijf is dus een heel stuk slanker geworden.’

Blijven opletten

‘Ik ben 5 maanden bloedfanatiek geweest met ‘jasperen’. Maar nu de meeste kilo’s er af zijn denk ik wel wat vaker: ‘Och, ik kan dit nu wel eten…’. En dat klopt ook; een keertje moet dat kunnen. Het is dan wel belangrijk dat je je de dag erna weer herpakt.’

‘Ik ga voorlopig nog even door met afvallen, want wil graag nog 7 kilo kwijt. Dan ben ik in totaal zo’n 23 kilo afgevallen. Via de mail volg ik nu ook de Buikvet Workshop, én ik heb me aangemeld voor het Weg met Buikvet Programma. Ik hoop veel te leren en mijn buikvet nog verder weg te krijgen!’

Anja’s tip:

Probeer een challenge uit ! Je zult merken dat je heerlijk gezond eet en het makkelijk vol te houden is. Jasperalblas.nl is geen dieet… het is anders eten. Hou vol en probeer alles uit. Je zult versteld staan van de smaakcombinaties!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Koolhydraatarm dieet: achtergrond, productenlijst, recepten en tips

Ontdek alles dat je moet weten over het koolhydraatarme dieet en ga direct aan de slag met de productenlijst, recepten en 14 tips...

Top artikel

Jeroen Stevens is ook begonnen (en heeft al succes!)

Afgelopen week kregen we de onderstaande post op Facebook. Leuk om te zien dat zanger Jeroen Stevens ook is begonnen met gezonder eten. Ook schreef hij het volgende op onze Facebook pagina.

Bekijk alle artikelen