Als Marjan het kan, kan jij het ook!

1 reacties

8794 volgers

Marjan is 13 kilo afgevallen. Van 96 kilo ging zij naar 83 kilo. Ook is zij gestopt met roken en dit is voor haar nog maar een tussenstation.

En dat ziet er zo uit:

Stoppen met roken of afvallen?

In februari (foto links) woog Marjan nog 96 kilo.

“Ik werd steeds zwaarder en zat daardoor niet zo lekker in mijn vel. Ik vond het echt niet meer fijn om mezelf in de spiegel te zien.

Tegelijkertijd wilde mijn man en ik ook stoppen met roken, maar ik was bang om nog zwaarder te worden en dat zou betekenen dat ik dan mogelijk over de 100 kilo ging wegen. Ook mijn man was geschrokken toen hij op de weegschaal ging staan. Hij was namelijk wel al over de 100 kilo.

Dit was in het begin van 2016 en beide realiseerden we ons dat we iets moesten doen. Of we zouden stoppen met roken of niet.”

JasperAlblas op tv

Marjan zag de reclame van www.jasperalblas.nl op Discovery Channel en vroeg haar man direct om het 7×7 receptenboek te bestellen. Haar man had er eigenlijk geen zin in, omdat hij veel dingen niet lust. Maar ze was ervan overtuigd dat er iets moest gebeuren.

“Ik heb veel boeken ingekeken maar dat waren boeken met heel veel tekst en weinig recepten.
Wij zijn echt mensen waarbij het beste is, zo van: dit ga je eten, dit heb je nodig en zo maak je het.”

Door het weekschema waarin precies staat wat je moet eten lukt het ze om samen aan de slag te gaan. Wat later bestelden ze ook het 7×7 receptenboek album 1 voor meer variatie en het Smoothie Afslank Plan.

De overtredingsdag

Natuurlijk ging het afvallen niet altijd vlekkeloos. Het is immers een proces.

“De eerste drie weken hebben wij strikt volgens de boeken geleefd. We vielen direct af en ons harde werk werd dus beloond. Maar we misten ook wel een aantal voedingsmiddelen. We beseften dat we af en toe wel eens wilde zondigen omdat we het anders niet vol zouden houden. We hebben toen 1 keer in de week een overtredings dag ingelast.

Alleen dan wel met een middenweg zeg maar. Een voorbeeld: Wanneer we naar de cafetaria gingen haalden we altijd een grote patat met alles erop en zeker drie snacks. Per persoon! Nu is dat een patat met 1 snack. Dus toch lekker genieten maar met mate J.”

De eerste paar weken ging er 2 tot 3 kilo af en dat werd wel minder vanaf het moment dat ze de overtredings dag inlasten. Het werd een half tot 1 kilo per week, maar het ging eraf. Voor Marjan en haar man werkte het prima op deze manier.

Gezonde voeding doet meer dan alleen afvallen

“ We zijn veel bewuster geworden van wat we nu eigenlijk eten. We zijn echt beter naar het etiket gaan kijken.

Buiten de overtredingsdag eten we niets meer met toevoegingen. Het mooie is dat mijn man veel meer blijkt te lusten dan hij eigenlijk dacht! Omdat we nu meer groente- en fruitafval hebben zijn we ook nog eens alles beter gaan scheiden. Dus we zijn milieubewuster geworden.”

Zo zie je maar weer dat gezonder eten op meerdere zaken een positieve invloed kan hebben. En niet alleen werden Marjan en haar man milieubewuster…

Gestopt met roken

Ook roken paste niet meer in het gezonde plaatje.

“We hadden de afspraak om in 2017 te stoppen met roken, maar omdat we zo met onze gezondheid bezig waren kwamen we toch wel op het idee om eerder te stoppen.”

Inmiddels zijn ze ruim twee maanden gestopt. Zonder iets, geen pilletjes, spraytjes of pleisters. Qua gewicht zijn ze een beetje bijgekomen.

“Met de feestdagen hebben we even nergens opgelet en ben ik er drie kilo bij en mijn man helaas bijna 6 kilo. We balen daar best wel een beetje van maar die kilo’s gaan er wel weer af.”

Marjan en haar man zijn inmiddels weer hard aan de slag om verder af te slanken via de Nieuwjaars Challenge. Ze gaan ervoor om die kilo’s er weer vanaf te krijgen. Er zijn er alweer twee vanaf, dus nog 1 en Marjan zit weer op hetzelfde gewicht als toen ze stopte met roken: 83 kilo. En er staat meer op de planning voor 2017. Marjan haar doel is om tussen de 70 en 75 kilo te wegen.

Tips van Marjan

Marjan heeft nog een goede tip voor iedereen die af wilt vallen:

“Ik ben ervan overtuigd, dat als je echt iets wilt, het ook kan. Maar het is het makkelijkst om het niet alleen te doen. Ik heb het geluk dat ik het samen met mijn man kan doen. Mijn advies zou daarom zijn: vind iemand om het samen mee te doen. Het is leuker en een stuk gemakkelijker.

Ook helpt de Facebook-pagina van Jasper heel goed. Maar als je er thuis alleen voor staat zou het misschien een tip zijn om 1 keer in de week met een groepje fysiek ergens af te spreken om je ervaringen te delen.”

Aldus Marjan.

 

Redactie JasperAlblas.nl: “Gefeliciteerd met dit geweldige resultaat Marjan, stoppen met roken en afvallen tegelijk is niet zomaar iets, dat getuigd van een ijzersterkte discipline en doorzettingsvermogen. Ga zo door, dan komen jij en je man vanzelf op jullie streefgewicht uit. Veel succes verder en we horen het graag als jullie doelen bereikt zijn!”

 

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. ben een collega van Marjan, en heb de verandering zien gebeuren…top gedaan Marjan. Ze heeft mij verteld hoe ze met het dieet bezig is geweest en ik heb er stiekem toch een beetje meegedaan door meer groente en fruit te gaan eten en meer water te gaan drinken. ook ik ben 5 nodige kilo’s kwijt. verder ben ik gaan sporten en hoop zo mijn laatste 4 kwijt te raken.
  2. ben een collega van Marjan, en heb de verandering zien gebeuren…top gedaan Marjan. Ze heeft mij verteld hoe ze met het dieet bezig is geweest en ik heb er stiekem toch een beetje meegedaan door meer groente en fruit te gaan eten en meer water te gaan drinken. ook ik ben 5 nodige kilo’s kwijt. verder ben ik gaan sporten en hoop zo mijn laatste 4 kwijt te raken.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Jeroen Stevens is ook begonnen (en heeft al succes!)

Afgelopen week kregen we de onderstaande post op Facebook. Leuk om te zien dat zanger Jeroen Stevens ook is begonnen met gezonder eten. Ook schreef hij het volgende op onze Facebook pagina.

Top artikel

Wat is het nut van een glutenvrij dieet en hoe kun je glutenvrij eten?

Voor wie is een glutenvrij dieet nou echt noodzakelijk? In dit artikel lees je alles over gluten, glutenvrije producten en een glutenvrij dieet.

Bekijk alle artikelen