Suzanne: 2 x succesvol en meer dan 24 kilo kwijt!

0 reacties

8794 volgers

Suzanne was vaak heel moe en zat eigenlijk helemaal niet lekker in haar vel. Dat motiveerde haar om aan de slag te gaan met haar gewicht. Dat lukte goed, maar Suzanne heeft ook tegenslag gekend:

‘In de periode van 8 oktober 2019 tot maart 2020 was ik al 18 kilo afgevallen. Ik voelde me echt super en had veel energie, maar in de begintijd van corona speelden er persoonlijke omstandigheden waardoor ik minder gefocust was op afvallen. Hierdoor kwam er in de loop van de maanden langzaam weer 12 kilo bij. Ik hoop dat ik met het delen van mijn verhaal anderen kan helpen.’

Toen ze haar gewicht in september 2021 weer zat was, ging ze er opnieuw voor. Knop om en gaan!

Afvallen zonder sportschool

‘Mijn voornemen was en is afvallen zonder naar de sportschool te gaan. Want als ik stop met sporten, komen de kilo’s er weer aan. En sowieso is sporten niet echt iets wat ik leuk vind. Ik beweeg wel: ik loop regelmatig naar mijn werk. Dat is 2 x 45 minuten lopen. Daar krijg ik wel veel energie van.’

‘Ooit was ik jasperalblas.nl al tegengekomen op internet. Ik heb toen het 7×7 Afslank Programma digitaal gekocht. Volgens mij heb ik inmiddels alle programma’s in huis.’

‘Het Bodyhappiness Afslank Programma en Gezonde 20 Minuten Recepten zijn mijn favoriet en mijn grootste steun. Ik doe ook aan intermittend fasting: ik eet tussen 12:00 en 18:00 en drink heel veel water.’

Niet vervallen in oude gewoontes

‘Een valkuil van mij: als ik mijn doel bereikt heb, denk ik: ‘O, nu mag ik wel een pizza ofzo voor een keertje’. Maar dan verval (of verviel) ik zo snel weer in mijn oude gewoontes; dat is echt zonde. Soms was het wel moeilijk om vol te houden.’

‘Tegenwoordig eet ik af en toe wel patat of pizza, maar eerlijk gezegd smaakt me dat niet echt meer. Ik val dus ook niet meer zo makkelijk terug, gelukkig.’

Bij Jasperalblas.nl zijn we blij en trots dat Suzanne veel gewicht is verloren, maar dat heeft ze natuurlijk voor het grootste deel zelf gedaan. Zij koos er – tot 2 keer toe – voor om te beginnen én om door te zetten en vol te houden. Iets om trots op te zijn!

‘Toen ik in oktober 2019 opnieuw begon, woog ik 88,7 kilo en nu weeg ik 64,4. Pas toen ik het opschreef, realiseerde ik me dat 24,3 kilo is. Echt veel! Ik voel me veel beter, ben veel vrolijker en heb ook weer superveel energie.’

Suzanne’s tips:

Kleine stapjes en realistische doelen zorgen ervoor dat bereikt wat je wilt.

Nog een goede tip: maak een planning per week voor de recepten. Dat werkt heel handig!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Hettie het kan, kan jij het ook!

In 2016 viel Hettie maar liefst 18 kilo af met het 7x7 Afslank Programma. Vijf jaar later zochten wij Hettie opnieuw op. En het gaat nog steeds goed!...

Top artikel

Sojayoghurt: alles wat je moet weten

Sojayoghurt is volgens veel mensen een goed alternatief voor gewone yoghurt. We zien ook steeds meer verschillende soorten sojayoghurt in de winkels komen. Maar waarom is deze plantaardige optie nou zo populair?...

Gezond eten

Is kefir echt gezond?

Bekijk alle artikelen