Nicky: weer gezonder en sterker

0 reacties

8794 volgers

Na nare tijden in de familiesfeer met ondertussen ook nog een pandemie erbij woog Nicky zonder het al te goed te beseffen opeens 118,9 kilo. Ze vond troost in eten. ‘Ik ben altijd wel een emo-eter geweest maar nooit zo erg als de afgelopen 3 jaar. ‘

‘De spreekwoordelijke klik om te werken aan mijn gezondheid kwam tijdens een uitje in Brugge, vorige zomer. We beklommen het Belfort op een snikhete dag – met mondmasker op.’

‘Het zweet droop van me af, mijn hartslag was razendsnel, ik had moeite met ademen en anderen keken me aan alsof ik een hartaanval kon krijgen. Ik voelde mij zo ellendig, zo lelijk, dom, schuldig, nutteloos en zo alleen. Maar wat ik vooral voelde was, fysiek en mentaal: ‘Zo kan ik niet verder, dit wordt mijn dood en ik wil zo graag leven!”

Nog een kindje

‘Langzaam maar zeker ben ik aan de slag gegaan met minder en mager eten. Het voelde en deed goed. En het deed opnieuw verlangen naar nog een kindje.’

‘Omdat ik 41 én endometriosepatiënt ben, kregen we de raad om ‘onmiddellijk’ te rade te gaan bij een vruchtbaarheidsarts. Daar kregen we te horen dat men ons – wettelijk gezien – niet verder kon helpen wanneer mijn BMI boven de 35 bleef.’

‘Toen kreeg ik de echte motivatie om er 200% voor te gaan. Ik kende Jasperalblas.nl al van het 7 x 7 Afslank Programma. Dat e-book heb ik toen ooit aangeschaft. Eind januari 2022 ging ik opnieuw op zoek naar Jasperalblas.nl. Ik zag dat de programma’s waren uitgebreid. Toen heb ik het Bodyhappines Afslank Programma aangeschaft, en ook het Smoothie Afslank Plan. Ondertussen heb ik nog aan de Zomer Slank Challenge 2022 meegedaan. En ook het Gezonde 20 Minuten Recepten-boek ligt klaar om gebruikt te worden!’

Groen licht!

Nicky maakte flinke veranderingen door: ‘augustus 2021 woog ik 118,9 kilo bij een BMI van net geen 40. Op dit moment weeg ik 100,5 kilo met een BMI van 33,8.’

‘Ik ben 18,4 kilo en maar liefst 140 centimeters kwijt. Heel blij mee. En we hebben groen licht gekregen in de vruchtbaarheidskliniek. We zitten in de onderzoeksfase en we weten gauw welk traject we zullen mogen volgen!’

Verbinding tussen hoofd en buik

‘De grootste verandering is toch wel dat ik voel hoeveel gezonder ik ben geworden. Mijn nachtrust is verbeterd, mijn huid ziet er gezonder uit, ik zweet niet meer al bij de minste beweging, mijn knieën doen niet meer zoveel pijn bij het traplopen en mijn migraineaanvallen zijn sterk afgenomen.’

‘Ik begin mezelf terug te herkennen. De relatie met mijn spiegelbeeld is op dit moment oké. Maar ik voel ook weer meer verbinding tussen hoofd en buik. Ik heb meer energie, meer durf en meer zelfvertrouwen. Ik ben er weer voor mijn gezin. Nog niet 100%, maar ik ben op de goede weg.’

Streven naar mentaal en fysiek gezond zijn

‘Het was zeker geen walk in the park; ik heb moeilijke momenten gehad. Maar ik hield me altijd de deadline van de vruchtbaarheidskliniek voor: BMI onder de 35 tegen 14 juni.’

‘Een grote valkuil voor mij is als maaltijden niet gepland zijn en dus ook de nodige boodschappen – het gezonde eten – niet in huis zijn. Dan pak ik iets snels wat vaak ongezonder is, om toch maar gegeten te hebben.’

‘Ik ben afgestapt naar het streven tot perfectie. Het brengt niks op, integendeel. Ik ben wèl helemaal mee in het streven naar gezond zijn, mentaal en fysiek. Ik heb nog altijd geen gezond gewicht. Er is nog veel werk aan de winkel. Maar ik weet nu dat ik het kàn. Ik weet nu dat het màg met vallen en opstaan. Dat maakt je sterker. Ik voel me ook sterker. Ik zet dapper door, vooral voor mezelf. Waar een wil is, is een weg. En als ik die weg vind, dan vindt iedereen die!’

Nicky’s tips:

Ik heb zelf veel aan de Jasperalblas.nl-groepjes op Facebook. Je weet dat je niet alleen bent. Iedereen is zo lief en behulpzaam.

Rusten vind ik ook heel belangrijk. Boek, Netflix, in de tuin, een warm bad… Waar je ook maar van geniet. En op tijd je bed in.

Voldoende water drinken en veel vaker de fiets nemen of de benenwagen is een win-win combo!

De belangrijkste tip die ik mee wil geven: DURF! Durf hulp te vragen, durf op de rem te staan, durf egoïstisch te zijn, durf te dromen!


Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Anke: twee kledingmaten minder dankzij de Challenge

Zo lang als ze zich kan herinneren, is Anke (38) al bezig met afvallen. Soms lukte dat ook, maar daarna kwam ze weer aan en was ze vaak zwaarder dan toen ze...

Top artikel

Het voedingssupplement dat ik iedereen zou aanraden

Als lezer van Jasperalblas.nl weet je waarschijnlijk inmiddels al, dat we altijd op zoek zijn naar de volgende doorbraak in jouw gezondheid. Dat is hoe we ons succes bepalen: hoeveel mensen...

Bekijk alle artikelen