Els viel 23 kilo af!

1 reacties

8794 volgers

We kregen een tijdje geleden dit geweldige verhaal binnen van Els.

Ze zat lange tijd niet goed in haar vel, had vage klachten en was enorm moe en daar was ze klaar mee. Op 1 januari begon zij met de Nieuwjaars Challenge van Jasperalblas.nl en daarmee is haar hele leven veranderd!

Inmiddels heeft zij van koolhydraatarm eten haar leefstijl gemaakt, is zij 23 kilo lichter en af van altijd maar diëten, straalt haar huid, heeft ze een vollere bos haar en ze voelt zich geweldig!

Wij delen hieronder haar verhaal:

De nieuwjaars Challenge en ontgiften

“1 januari 2020: een nieuwe start. Dat had ik mezelf voorgenomen. Ik had allerlei kwalen zoals snel moe, zweten, me niet goed in mijn vel voelen, een vale huid etc.

Samen met mijn man ben ik begonnen aan de Nieuwjaars challenge. Ik geef eerlijk toe dat de eerste dagen de moeilijkste waren… afkicken van de suiker, de (teveel aan) koolhydraten enz.”

Het werd steeds leuker en het afvallen ging geweldig

“ Maar toen de hoofdpijn verdween en we aan de gerechtjes gewend begonnen te geraken, voelde ik me elke dag beter en beter.

Dit gaf ook de weegschaal aan, het ging hard en dit was natuurlijk ook een motivatie om ermee door te gaan.

De weken daarna gingen als maar beter en beter, met af en toe wel wat heimwee naar witte pasta of een bechamelsaus maar ik heb me steeds aan de richtlijnen gehouden.

Waarom zou ik terug gaan zondigen wanneer ik me zo goed voelde? Mijn huid voelt zachter aan, mijn haar oogt gezonder, ik heb geen buikpijn meer en ik val af en krijg een mooier lichaam!”

De knop in mijn hoofd is omgegaan

“Dit is tot op vandaag nog steeds mijn drijfveer… er is iets veranderd in mijn hoofd, ik denk anders over voeding, ik denk erover na, wat doet het met mij? Wat doet het met mijn lichaam?

Ik heb een verleden van jaren diëten, noem een dieet op en ik heb het gevolgd. Dit was niet wat ik nodig had. Ik had geen dieet nodig. Ik had een gezond voedingspatroon nodig, een verandering van eetgewoontes.”

Ik wil niet meer anders

“Ik ben zo blij dat ik heb doorgebeten, ik wil nooit, maar dan ook nooit meer terug naar dat zware leven vol foute voedingsmiddelen, vol suikers en geraffineerde producten.

Wat ben ik blij dat Jasper Alblas zijn naam had zien passeren op mijn FB, gewoon door iemand die zei dat ze zich zo goed voelde met mijn levenswijze…

Voor het eerst in mijn leven is het mij gelukt om gezond te leven, om na te denken over het eten dat ik in mijn mond steek… Ja, ik word gelukkiger met de dag en ik ben hier heel dankbaar voor.”

Geef je lichaam wat het nodig heeft

“Ik geloof dat dit echt het beste is voor het lichaam, als je ziet dat de mens toch niet zo snel geëvolueerd is als onze maatschappij. We moeten ons lichaam geven wat het nodig heeft maar meer ook niet. Dat is mijn mening.”

Aldus Els!

Dank voor het delen van je mooie verhaal Els. Mooi om te zien hoe je jezelf deze leefstijl eigen hebt gemaakt. Knap gedaan, ga zo door en geniet ervan!

Wil jij net als Els je leefstijl veranderen en op een gezonde manier afvallen? Schrijf je dan in voor de September Challenge waarmee we op 31 augustus beginnen:

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Welkom in het rijtje van succesverhalen! Wat een prachtig verhaal en zo waar wat je schrijft. Ik sluit me daar ook volledig bij aan. Een slanke groet, Anja Jaspers
  2. Welkom in het rijtje van succesverhalen! Wat een prachtig verhaal en zo waar wat je schrijft. Ik sluit me daar ook volledig bij aan. Een slanke groet, Anja Jaspers

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Afvallen zonder dieet

Als je af wilt vallen, kan dat op verschillende manieren. Wat je ook doet, er zijn enkele principes die altijd opgaan bij gewichtsverlies. In dit artikel geven we je wetenschappelijk onderbouwde afvaltips,...

Top artikel

Heb jij diabetes type 2? Ontdek wat de symptomen zijn en of jij risico loopt

In dit artikel lees je wat de symptomen van Diabetes type 2 zijn en hoe je kunt herkennen of jij in het voorstadium zit of het mogelijk al hebt.

Bekijk alle artikelen