Lisette viel meer dan 25 kilo af!

1 reacties

8794 volgers

Dit is het verhaal van Lisette. Door anders te gaan eten is zij meer dan 25 kilo afgevallen. Ze voelt zich nu erg fit en gezond en haar BMI is van 36,4 naar 27,3 gegaan. Een geweldige prestatie!

Wij delen graag met jullie hoe Lisette dit voor elkaar heeft gekregen.

De beslissing

‘In augustus 2019 was ik met mijn man en twee dochters (nu 17 en 19 jaar) op rondreis door Portugal. We bezochten onder andere Porto en Lissabon. Die steden zijn allebei heuvelachtig. Ik merkte dat ik mijn gezin niet goed meer bij kon houden qua tempo en dat mijn lijf me in de weg zat. Op dat moment nam ik de beslissing om af te gaan vallen’.

‘Dezelfde avond heb ik in ons vakantieverblijf online gezocht op ‘afvallen en vegetarisch eten’. Zo kwam ik op de site van Jasper Alblas terecht. Daar zag ik het boek Het Vegetarisch Afslank Plan en dat heb ik gelijk besteld.’

‘Ik besloot om de maandag na mijn vakantie aan dit plan te beginnen. Bij thuiskomst lag het boek op de deurmat en heb ik de eerste hoofdstukken gelezen. Het zag er voor mij erg ingewikkeld uit en ik zag allerlei ingrediënten, groenten en voedingsmiddelen, die ik nooit gebruikte. Er ging een wereld voor me open. Toen ik aan de slag ging om alles in huis te halen, schrok ik alleen wel een beetje van alle boodschappen die ik moest doen en de tijd die dat kostte.’

De start van mijn Jasper Avontuur’

‘Op maandag 12 augustus 2019 begon mijn ‘Jasper-avontuur’ dan echt. De eerste dagen vond ik het maar een gedoe. Drie keer per dag een maaltijd maken, kostte tijd en denkwerk vooraf. Gelukkig kookte mijn man voor de rest van het gezin.’

‘In plaats van brood met beleg nam ik naar mijn werk lekkere salades mee. Ik bleek tussendoor helemaal geen honger te hebben. Na vier weken was ik bijna zes kilo afgevallen. Boodschappen doen werd wekelijks makkelijker. Ook leerde ik om zelf maaltijden samen te stellen volgens de richtlijnen van het Het Vegetarisch Afslank Plan.

‘In februari 2020, dus na een half jaar, was ik al 20 kilo afgevallen! Daarna stagneerde het, terwijl ik wel op dezelfde gezonde manier bleef eten. Een jaar lang bleef ik gelijk in gewicht en waar ik normaal de moed zou opgeven, hield ik nu het gezond eten gewoon vol.’

Tips

‘Begin februari 2021 heb ik Anita Mulderij gemaild en gevraagd om tips om toch nog verder af te vallen. Zij heeft mij een aantal heel goede tips gegeven en sindsdien val ik weer af. Ik vind het ontzettend fijn dat zij altijd direct reageert als ik mail en ook echt meedenkt.’

‘Dankzij haar maar ook dankzij mijn eigen ervaringen heb ik best wel wat tips voor andere afvallers die ik heel graag wil delen:

 • Begin gewoon en volg vier weken een programma. Daarna kan je beslissen of de eetwijze bij je past.
 • Doe het voor jezelf! Maak het jezelf niet te moeilijk. Moet je heel veel groentes snijden en heb je weinig tijd, koop dan voorgesneden groentes. Zorg dat je altijd zo’n zak in je koelkast hebt liggen. Hiermee maak je binnen een kwartier een gezonde maaltijd.
 • Maak je eigen keuzes: laat je geen gebak of zoiets opdringen. Zelf heb ik in de 20 maanden dat ik volgens deze methode eet misschien vijf keer een gebakje op. Ik neem het echt alleen als ik het er vreselijk lekker uit vind zien en er echt zin in heb.
 • Kies met lunches buiten de deur voor een lekkere salade of soep. Geniet van je gezelschap; dat is veel belangrijker dan de maaltijd.
 • Laat je bij het volgen van een Challenge niet gek maken door de kilo’s die andere mensen afvallen. Misschien hebben zij nog nooit gelijnd, doen ze het nu te extreem of hebben ze een snellere verbranding. Vaak zie ik in de Facebookgroepen dat mensen die heel snel veel kilo’s afvallen op een bepaald moment toch minder gemotiveerd raken als ze vervolgens minder afvallen. Volg je eigen pad!
 • Maak dubbele porties en vries een portie in.
 • Gebruik restjes van je avondeten als vulling in je salade.
 • Eet je op een dag toch niet helemaal goed, pak het dan zo snel mogelijk weer op.
 • Probeer elke dag minimaal een half uur te bewegen. Hoe meer je afvalt, hoe makkelijker dat gaat. Zoek een sport of activiteit die je echt leuk vindt.
 • Geniet van de complimenten die je krijgt!
 • Wees erg trots op jezelf. Dat ben ik ook!’

Het resultaat

‘Ik weeg in totaal 25,2 kilo minder dan bij de start van mijn avontuur. Mijn BMI is van 36,4 naar 27,3 gegaan. Ik wil nog een paar kilo afvallen; dan heb ik een gezond BMI. Ik doe de Zomer Slank Challenge en probeer hiermee de laatste overtollige kilo’s kwijt te raken. Maar ik voel me nu al erg fit en gezond!’

Op een gezonde manier vegetarisch

‘De grootste verandering die ik heb doorgemaakt is dat ik bewust eet. Deze manier van eten voelt voor mij niet als een dieet waarmee je stopt zodra je op je streefgewicht bent. Het is echt mijn levensstijl geworden.’

‘Sinds een paar jaar eet ik volledig vegetarisch (geen vlees/vis). Mede dankzij Jasperalblas heb ik geleerd hoe ik op een gezonde manier vegetarisch kan eten. Daar schortte het voorheen namelijk nog wel eens aan. Ik koos voor kant en klare vleesvervangers en at te veel noten en peulvruchten.’

‘Ik zou het heel erg leuk vinden als er ooit een geheel vegetarische Challenge komt met tips voor niet-vegetariërs!’

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Wat een mooi verhaal. Gefeliciteerd met het resultaat. En die vega challenge….een super idee. Hoop dat die er komt.
 2. Wat een mooi verhaal. Gefeliciteerd met het resultaat. En die vega challenge….een super idee. Hoop dat die er komt.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Weg met de zomerkilo’s

Het einde van de zomer is alweer in zicht. De meeste mensen zijn met vakantie geweest en langzaam begint er weer ritme in onze levens te komen. Voor veel mensen is het...

koolhydraatarm-brood

Top artikel

Koolhydraatarm brood: een aanrader?

Brood past niet binnen een koolhydraatarm dieet. In koolhydraatarm brood zitten minder koolhydraten, maar is koolhydraatarm brood gezond en oké wanneer je wilt afvallen?...

Bekijk alle artikelen