Wil viel 30 kilo af!

0 reacties

8794 volgers

Een tijdje geleden kregen wij een geweldig verhaal binnen van Wil. Na jarenlang overgewicht, maagpijn en blessures ging bij haar de knop om.

Ze besloot dat het tijd was om goed voor zichzelf te gaan zorgen en ging aan de slag met onze programma’s.

Hoewel het begin verre van makkelijk was, raakte ze verslaafd aan het lekkere en gezonde eten en viel meer dan dertig kilo af door te eten volgens onze programma’s.

Wil doet regelmatig mee met onze Challenges om in de gezonde routines te blijven. Inmiddels heeft zij er echt haar leefstijl van gemaakt, is zij vrij van maagpijn en heeft ze vrijwel geen pijn meer in haar gewrichten van haar vingers.

Wij delen met veel plezier haar verhaal:

“Mijn naam is Wil, ik ben een vrouw van 67 jaar en 1.59 meter lang. In mei 2017 woog ik 99,3 kg. Ik ben toen begonnen met de Zomer Challenge van Jasper Alblas. Nu, in augustus 2020, weeg ik 69 kg!”

Hoe het allemaal begon..

” Ik ben tot mijn 30ste altijd slank geweest, maat 36/38. Ik speelde volleybal op amateurniveau (iedere week 1 keer trainen & 1 keer wedstrijd), at waar ik trek in had en ik dronk Belgisch bier en whiskey en rookte Zware Van Nelle.

In de loop van de jaren ben ik gestopt met volleybal maar mijn eet- en drinkgewoontes gingen door. Ieder jaar werd ik 3 á 4 kilo zwaarder. Dat telt op! Rond mijn 39ste woog ik 86 kg.

Een collega deed de Weight Watchers en viel daarmee goed af. Ik wilde op mijn 40ste een verjaardagsfeest geven en daar hoorde een slank lichaam bij. In een jaar tijd ben ik toen 30 kg afgevallen. Het was een mooi feest, ik had een mooi lijf en woog 56 kg. En ik had het altijd koud!!

In de jaren erna gebeurde hetzelfde. Ik viel terug in mijn oude eet- en drankpatroon, dus weer ieder jaar een paar kilo erbij. Tot uiteindelijk 99,3 kg! Daarnaast klachten als astma, vrijwel altijd maagpijn en last van maagzuur, en artrose in mijn vingers gepaard met pijn en vervorming.

Ik rook niet meer sinds eind 2002 en drink niet meer sinds begin 2015. Het waren voor mij beide langdurige mentale processen om te komen tot stoppen. Mijn uitgangspunt was: dit zijn dingen waar je zelf invloed op hebt, die je zelf kunt veranderen! Gelukkig heb ik er inmiddels ook geen enkele behoefte meer aan!

Die processen zijn zijdelings begeleid door een natuurarts die mij ook met Paleo kennis heeft laten maken. Ik wist toen direct: dit is goede voeding voor mij. Maar dat heb ik helaas tijdelijk volgehouden, te moeilijk op mijn eigen houtje.

Ook ben ik van beroep veranderd. Na 33 jaar kantoorwerk (financiën) ben ik naast mijn baan op mijn 48ste voetreflexzonetherapeut geworden en sinds mijn 58ste ben ik fulltime zzp-er. Gezondheid prediken maar niet op jezelf toepassen is wel een dingetje!”

Die belediging die ervoor zorgde dat de knop om ging..

” Ik heb zelf nooit mijn overdreven formaat ervaren. Ik had er geen last vast, vergat het. Geregeld gebeurde het dat ik mijzelf onverwacht in de weerspiegeling van een raam zag en dan duurde het even tot ik met een schokje besefte dat ik die te zware vrouw was.

De zwaarte van mijn lijf gaf blessures, vooral in de knieën en enkels. Eén zwakke enkel (oude volleybalblessure) en het uit evenwicht zijn door de zwaarte zorgde voor geregeld neerstorten op straat, werkelijk over iedere minuscule ongelijkheid. Bij de laatste val scheurde Ik voor de 2e keer mijn achillespees (oude blessure badminton).

De fysiotherapeut die mij begeleidde bij het herstel vroeg mij naar aanleiding van mijn zware lijf : “Waarom wil je er zo uitzien?” Ik was zwaar beledigd, er zo uit willen zien @!@!, er zo uit willen zien !#@×! Was hij gek geworden? Toch legde het een zaadje.”

De knop ging om

” Daarbij kwam dat ik altijd maagpijn had, na iedere hap voeding en zelfs na iedere slok water. Op een zeker moment heb ik besloten om goed voor mijzelf te gaan zorgen. Net als toen ik stopte met roken en later met alcohol drinken.

Paleo zou het worden! Poosje gedaan en toen kwam ik in 2015 het programma van Jasper Alblas tegen. Sindsdien ben ik hier aan verslaafd. Je moet toch ergens aan verslaafd zijn 🙂

Ondanks dat ik erg van koken hou was het in de beginperiode een enorme uitdaging. De boodschappen doen (waar vind ik alles👀), het koken op een manier die ik niet kende, dus steeds 10x het recept lezen. Maar wat een heerlijk eten en wat een geweldige recepten. Mijn vrouw (niet zo’n goede eter, komt moeilijk aan) vindt het eten ook heerlijk. Nog een pluspunt.”

Challenges van Jasperalblas.nl

” Ik heb inmiddels veel van de boeken en challenges. Het zijn er genoeg maar ik ben altijd weer nieuwsgierig naar nieuwe recepten. Met een nieuwe challenge meedoen helpt mij ook om in de routine te blijven. Anders zakt het soms weg.

Zo langzamerhand kook en eet ik bijna altijd op de Jasper-manier. Het is eigen geworden. Daarom denk ik ook dat het deze keer kan lukken om op gewicht te blijven. Met als enorm voordeel: geen maagpijn meer en vrijwel geen pijn meer in de gewrichten van mijn vingers💕.”

Uitdagingen: ijs en appeltaart!

” Uitdagingen zal ik altijd blijven houden: ik hou nog steeds van een ijsje bij de ijssalon, van op een terras koffie met appeltaart eten en van een patatje, uiteraard mét. Zolang ik het beperk tot zo nu en dan gaat dat lukken!

Na 1,5 jaar was ik van 99,3 afgevallen naar ca. 72 kg. Het duurde echter een eeuwigheid om onder de 70 kg uit te komen. Is onder de 70 kg wegen belangrijk? Nee, eigenlijk niet maar voor mij wel. Weer een mijlpaal bereikt. Ik ben er blij mee.”

Aldus Wil!”

Ontzettend knap gedaan Wil. Je ziet er stralend uit. Wees trots op jezelf, ga zo door en geniet ervan!!

Wil jij net als Wil op een gezonde manier gewicht verliezen en mee doen met een Challenge? Op 31 augustus beginnen we met de September Challenge. Schrijf je hier in!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Koolhydraatarm dieet: achtergrond, productenlijst, recepten en tips

Ontdek alles dat je moet weten over het koolhydraatarme dieet en ga direct aan de slag met de productenlijst, recepten en 14 tips...

Top artikel

Sojayoghurt: alles wat je moet weten

Sojayoghurt is volgens veel mensen een goed alternatief voor gewone yoghurt. We zien ook steeds meer verschillende soorten sojayoghurt in de winkels komen. Maar waarom is deze plantaardige optie nou zo populair?...

Bekijk alle artikelen