Als Sabine en Paul het kunnen, kun jij het ook!

0 reacties

8794 volgers

Een paar weken geleden kregen we via Facebook een enthousiast bericht van Sabine. Zij vertelde dat ze samen met haar man meedeed met natuurlijk en koolhydraatarm eten. Ze had ontdekt dat haar migraine wegbleef met deze eetmethode. We namen contact met haar op om haar verhaal te horen en met jullie te kunnen delen.

“Omdat Paul diabetes heeft, waren we al een tijdje op zoek naar een gezonde manier van eten om wat af te vallen en zijn diabetes onder controle te krijgen. We probeerden vooral vetarme diëten. Dat ging vaak een tijdje goed, maar we haakten altijd langzaam weer een beetje af.”

Toen Sabine online op zoek ging naar gezonde tussendoortjes kwam ze uit bij het Smoothie Afslank Plan op www.jasperalblas.nl. Ze schreef zich in op de website en ontving mailtjes met tips, waardoor ze geïnteresseerd raakte in koolhydraatarme en natuurlijke voeding. Ze besloot samen met Paul te beginnen met het kickstart programma uit het Smoothie Afslank Plan in combinatie met het 7×7 Afslank Programma.

“Deze manier van eten is heerlijk, we genieten er enorm van en het is gemakkelijk vol te houden. We houden 95 procent koolhydraatarm eten aan en voor 5 procent niet. We nemen af en toe eens een zijstapje, zoals een koekje of soms een frietje.”

Het afvallen verliep bij beiden voorspoedig. Ze vielen prachtig af, maar het mooiste was dat het gezonde eten voor Sabine een volkomen onverwacht effect had: haar migraine bleef weg!

“Voorheen had ik er wekelijks last van en slikte dan één à twee tabletten en nu al drie maanden niets meer en daar ben ik zo blij mee! Zowel de migraine als de medicijnen kostte mij heel veel energie en die heb ik nu lekker over voor mezelf. Ik heb jullie een berichtje gestuurd omdat dit misschien iets is waar andere mensen die kampen met migraine iets mee kunnen. Nooit aan gedacht, maar onverwacht gekregen. Sinds de zomervakantie heb ik geen medicijnen meer geslikt, er staan nog twee volle doosjes in de kast!”

Sabine is inmiddels acht kilo afgevallen. Ze is 57 jaar en heeft nu weer hetzelfde gewicht als toen zij 30 was. Ze is 1.73m, weegt 64 kilo en voelt zich ontzettend lekker. Maar niet alleen Sabine is van de medicijnen af, ook haar man Paul is 7 kilo afgevallen en kreeg goed nieuws over zijn gezondheid.

“Vorige week zijn Pauls bloedwaarden gemeten in verband met zijn diabetes type 2. Het eerste dat de praktijkbegeleider zei was: “Wat heb jij gedaan?” Alle waarden waren vooruit gegaan en niet zo’n klein beetje. De  nuchter gemeten glucosewaarde is zelfs bijna gehalveerd. Zijn cholesterol is goed en hij heeft minder eiwitten in zijn urine. Echt fantastisch. We zijn er zo ontzettend blij mee! Dit is precies waarvoor we het deden en doen. Paul mag al wat minder medicijnen gaan gebruiken. Kijken of er de volgende keer weer wat vanaf kan. Geweldig! Hartelijk dank voor je inspiratie en ideeën”Aldus Sabine!”

Om privacy redenen zijn in dit verhaal fictieve namen gebruikt.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Overgewicht en obesitas: hoe ontstaat het, en wat kun je er zelf aan doen

In dit artikel lees je alles over het ontstaan en behandelen van overgewicht en obesitas.

Top artikel

Als Hettie het kan, kan jij het ook!

In 2016 viel Hettie maar liefst 18 kilo af met het 7x7 Afslank Programma. Vijf jaar later zochten wij Hettie opnieuw op. En het gaat nog steeds goed!...

Bekijk alle artikelen