Als Petra het kan, kan jij het ook!

2 reacties

8794 volgers

Petra is een vrouw van 55 jaar oud. Zij is vanwege haar familiegeschiedenis en gezondheidsredenen begonnen met koolhydraat arm eten via de Jasper Alblas methode.

Haar doel was om haar cholesterol te verlagen en bloeddruk medicatie te stoppen. Dit is haar gelukt.

Ze hoopt hiermee dat ze een inspiratiebron is voor andere mensen die gezondheidsklachten hebben en daarvoor medicijnen gebruiken. Wil jij weten hoe Petra dit fantastische resultaat heeft bereikt? Lees hier haar verhaal!

Mijn oom en tante werden niet ouder dan 50

Bij Petra in de familie komt een te hoog cholesterol voor.

“Mijn oom en tante zijn allemaal niet ouder dan 50 jaar geworden. Daar komt bij dat mijn oudste zus van 52 jaar oud, plotseling overleed in 2010. In 2016 kreeg mijn andere zus een stent in haar aorta. Het bleek toen dat ze voor 90% was dicht geslipt.”

“20 Jaar geleden heb ik cholesterol verlagende medicijnen gekregen, maar daar kon ik niet tegen. Mijn huisarts vond dat ik met deze medicijnen moest stoppen en om de 3 maanden bloed moest laten prikken. Dit ging goed, tot dat mijn leven in een druk vaarwater terecht kwam. Het prikken sloeg ik steeds vaker over en op een gegeven moment ging ik helemaal niet meer.”

In verband met deze familiegeschiedenis, raadde de cardioloog van petra’s zus haar aan om naar de huisarts te gaan.

Als ik zo doorging, zou ik niet oud worden

“In mei vorig jaar ging ik toch maar weer naar de huisarts. Mijn arts was ondertussen een natuurgeneeskundige/ayurveda arts geworden. Hierdoor heeft hij een hele andere kijk gekregen op de behandeling van een te hoog cholesterol.

Mijn bloed werd opnieuw geprikt, waaruit bleek dat mijn cholesterol weer te hoog was. Daarnaast was ik 20 kilo te zwaar. Als ik zo door ging zou ik niet oud worden. Dit vanwege mijn familiegeschiedenis, waarbij velen op een vroege leeftijd aan een te hoog cholesterol zijn overleden.”

Toen Petra dit hoorde, schrok ze hiervan. De arts vertelde haar dat wanneer ze zou stoppen met het eten van suikers en koolhydraten, haar cholesterol om laag zou gaan en ze van haar bloeddruk verlagende medicijnen af zou komen.

“Na het gesprek met de arts, melde ik mij bij de assistent. Zij wist een internetsite die mij op weg kon helpen. Zo ben ik bij de koolhydraat arme methode van Jasper Alblas terecht gekomen.”

De harde aanpak van mijn huisarts schudde mij wakker

Het vervelendst aan haar overgewicht vond Petra dat ze steeds minder bewegingsvrijheid had en dat ze een steeds grotere kledingmaat moest kopen.

“Ik zag in de spiegel een opgeblazen kikker. Daar baalde ik steeds meer van, maar ik kon mijzelf er niet toe zetten om af te vallen. Ik had al zoveel diëten gevolgd, maar ik hield het nooit vol omdat ik de hele dag honger had. De harde aanpak van mijn huisarts schudde mij wakker.

Ik ging leven volgens de 7×7 boeken en maakte gebruik van de boodschappenlijst. Ondertussen heb ik alle boeken van Jasper in huis. Daarnaast google ik zelf naar paleo recepten. Deze pas ik aan met de producten volgens de boodschappenlijst. Hierdoor ben ik zelf erg creatief geworden.”

Valkuil

Natuurlijk had Petra af en toe nog wel eens een moeilijk moment. Vooral wanneer Petra op visite of uiteten ging, liet ze zich door de verkeerde voeding verleiden. De dagen daarna had ze moeite om de draad weer op te pakken. Hierdoor zag ze haar gewicht weer toe nemen.

“Waar ik regelmatig tegenaan loop, zijn mensen die niet begrijpen waarom je een compleet ander voedingspatroon hebt gekozen. Ze zien het als een tijdelijke periode en niet als een andere leefstijl die beter bij mij past.

Ik probeer deze mensen uit te leggen dat het voor mij geen dieet is. Hierdoor ontstaat soms een discussie, omdat ze mijn nieuwe voedingspatroon overdreven vinden. Mijn valkuil is de invloed die deze mensen op mij hebben. Door hun mening ga ik soms toch weer de verkeerde voeding eten.”

Nog 2 kilo te gaan!

“Op dit moment ben ik in totaal 19,1 kilo afgevallen. Omdat 69 kilo mijn gezonde BMI gewicht is, had ik mijn doel gesteld op het wegen van 69 kilo. Ik zit nu nog maar 2 kilo van mijn doel af. Mijn doel is nog niet bereikt, maar ik ben al tevreden met het resultaat.

Zelf wil ik er geen strijd van maken. Het verliezen van de laatste kilo’s gaat erg langzaam. Af en toe ben ik weer wat zwaarder dan op andere dagen, maar dat komt denk ik door het vasthouden van vocht in mijn lichaam. Ik houd me namelijk gewoon aan de producten die op de boodschappenlijst staan.

Buiten dat Petra veel is afgevallen, is haar gemiddelde cholesterol waarde gedaald sinds zij koolhydraatarm eet en is ze van haar bloeddruk verlagende medicijnen af. “ik voel mij nu een stuk energieker” Aldus Petra.

Tips van Petra

“Luister goed naar je lichaam en laat je vooral niet beïnvloeden door andere mensen. Stel een doel op voor jezelf. Wanneer je dan een dipje hebt omdat je niet genoeg afvalt, kun je terug kijken naar het doel dat je voor ogen hebt. Afvallen heeft tijd nodig, dus laat niet meteen de moed zakken als het even tegen zit. Dit heeft mij erg geholpen.”
Daarnaast geeft Petra aan dat het goed is om steun te zoeken bij je partner of familie.

“Ik heb alle begrip van mijn echtgenoot gekregen en hij doet samen met mij mee. Hij hoeft niet perse af te vallen en eet voldoende. Hierdoor is ook hij een stuk energieker geworden en wil niks anders meer.”

Petra haar doel was om haar cholesterol te verlagen en haar medicijnen tegen een te hoge bloeddruk te stoppen. Beide is haar gelukt en dat wil ze graag zo houden.

Redactie Jasperalblas.nl

Wij vinden dat je een fantastisch resultaat hebt behaald Petra. Wat fijn ook om te horen dat je echtgenoot alle begrip heeft en lekker samen met jouw meedoet. Ga zo door!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Succesverhalen

Deel dit bericht

Reacties (2)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Micheline brummer
  op 23 juli 2018 om 07:27 zegt
  Hallo ben 49 jaar zit al 20 jaar in een elektrische rolstoel heb moeite met mijn gewicht er moeten zeker 2 kleermaten vanaf ik kan mij nergens wegen! Van het Voedingscentrum mag ik maar 1000kcal tot 1300 kcal eten hoe reken ik nou uit hoeveel koolhydraten ik mag eten hoop dat u mij kunt helpen Vriendelijk groet Micheline Brummer
  1. Marleen
   op 23 juli 2018 om 11:24 zegt
   Hallo Micheline, In dit artikel lees je daar alles over: https://www.jasperalblas.nl/hoeveel-koolhydraten-per-dag/ Aan te raden is om maximaal 1 maaltijd met langzame koolhydraten te eten per dag. Heb je meer vragen? Mail dan gerust naar info@jasperalblas.nl
 2. Micheline brummer
  op 23 juli 2018 om 07:27 zegt
  Hallo ben 49 jaar zit al 20 jaar in een elektrische rolstoel heb moeite met mijn gewicht er moeten zeker 2 kleermaten vanaf ik kan mij nergens wegen! Van het Voedingscentrum mag ik maar 1000kcal tot 1300 kcal eten hoe reken ik nou uit hoeveel koolhydraten ik mag eten hoop dat u mij kunt helpen Vriendelijk groet Micheline Brummer
  1. Marleen
   op 23 juli 2018 om 11:24 zegt
   Hallo Micheline, In dit artikel lees je daar alles over: https://www.jasperalblas.nl/hoeveel-koolhydraten-per-dag/ Aan te raden is om maximaal 1 maaltijd met langzame koolhydraten te eten per dag. Heb je meer vragen? Mail dan gerust naar info@jasperalblas.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Ramona het kan, kan jij het ook!

Een aantal maanden geleden maakten wij kennis met Ramona tijdens een JasperAlblas-evenement. Zij was toen al goed bezig met gezond eten en afslanken. Inmiddels is Ramona 13 kilo afgevallen en...

Top artikel

Koolhydraatarme recepten

Op deze pagina vind je overheerlijke koolhydraatarme recepten die je helpen aan een slanker en gezonder lichaam. Ervaar het zelf! De recepten passen ideaal in een koolhydraatarm dieet of een...

Bekijk alle artikelen