Maja viel maar liefst 40 kilo af!

0 reacties

8794 volgers

Een paar weken geleden kregen we een heel enthousiast bericht binnen op Facebook van Maja. Zij is één van de vele mensen die de strijd met haar kilo’s is aangegaan en heeft overwonnen. Ze is maar liefst 40 kilo afgevallen en ervaart vele gezondheidsvoordelen. Lees hier haar verhaal.

‘Ik schrok enorm’

Maja woog 130 kilo toen ze besloot om gezond bezig te gaan met eten. Haar eerste doel was om van 130 kilo naar 100 kilo te gaan. Het is haar uiteindelijk gelukt om 40 kilo af te vallen. Haar streven is om nog 10 kilo kwijt te raken en de 80 kilo te behalen.

‘Mijn motivatie om af te vallen is ontstaan door een val. Ik was gevallen en kon niet zelfstandig opstaan. Dit kwam door een slecht functionerend linkerbeen en mijn overgewicht. Ik hield mijzelf heel lang voor de gek, door gewoon niet meer op de weegschaal te staan.

Ik dacht dat ik rond de 100 kilo woog. Na mijn val ben ik op de weegschaal gaan staan. 132 kilo! Ik schrok enorm toen ik deze cijfers op de weegschaal zag staan. Dit wilde ik écht niet.’

Maja heeft hierdoor wel de oorzaak ontdekt waarom ze steeds slechter ging lopen, snel moe was en niet zelfstandig meer kon opstaan.

Shakes

‘Ik begon het afvallen met maaltijdvervangende shakes. Hierdoor verloor ik in een korte periode veel kilo’s. Ik realiseerde me wel dat dit op lange termijn niet vol te houden was. Na 6 weken was ik helemaal klaar met al die shakes.’

Maja ging via internet op zoek naar een methode om verder af te vallen. Ze wilde met een methode aan de slag gaan die langdurig is vol te houden.

‘Ik had geen zin om voedingswaarden te tellen en was echt op zoek naar iets wat in mijn leven paste. Via Google ben ik op Jasperalblas.nl terechtgekomen. Dit sprak mij erg aan.”

Een succes

‘Het 7×7 Afslank Programma was het eerste boek dat ik kocht. Dit was meteen een succes. De recepten zijn erg lekker, makkelijk te maken en gevarieerd. Het recept van de appeltaart uit dit boek is mijn favoriet!

Het afvallen heeft me zoveel meer opgeleverd dan alleen gewichtsverlies. Ik heb steeds minder mijn kruk nodig om te lopen, ik heb zoveel meer energie en ik kan zelf weer mijn honden uitlaten. Hier begin ik mijn ochtend dan ook mee.’

Maja gaat sinds een aantal weken weer naar de sportschool. Hier doet ze oefeningen om haar spieren sterker te maken.

‘Doordat mijn spieren sterker worden en mijn conditie is verbeterd, kan ik rondleidingen geven in ons waddenbelevingscentrum zonder rustpauzes te nemen en te gaan zitten. Daarnaast kan ik mijn eigen eten weer koken. Dat kon ik niet meer omdat ik niet zo lang in de keuken kon staan.’

Tips

‘Mijn grootste valkuil is te veel eten. Ook met een koolhydraatarm eetpatroon kun je teveel eten. Vooral de toegestane tussendoortjes zijn gevaarlijk. Ik beperkt me nu tot drie koolhydraatarme maaltijden per dag en één tussendoortje.’

Het leukste vindt Maja om groenten te eten die ze nog nooit eerder heeft gegeten. Of om deze groenten op een hele andere manier te bereiden.

‘De tip die ik wil meegeven is: ga ervoor en draai die knop om. Na een tijdje wil je niks anders meer! Wat voor mij ook heel belangrijk is, is dat ik geen ongezonde verleidingen in huis haal. Dan gaat het mis. Dus geen producten met suikers, granen, aardappelen, chips, snoep, alcohol en kant-en-klare producten. Ook al staat er op de verpakking dat het gezond is en er minder suikers inzitten. Kook alles zelf. Weet wat je eet.’

Wij vinden dat je een geweldig resultaat hebt behaald. Niet alleen ben je afgevallen maar ook je gezondheid is enorm verbeterd. Ga vooral zo door en geniet van alle voordelen en de heerlijke recepten!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Orthomoleculair & PNEI therapeut

Top artikel

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie, wat is het en wat kan het voor jou betekenen? In dit artikel lees je er alles over.

Top artikel

Marlies viel bijna 15 kilo af!

Marlies deelde een verhaal met ons dat anderen vast wel herkennen. Na best wel wat kilo’s aangekomen te zijn tijdens de lockdown is zij vastberaden aan de slag gegaan en inmiddels bijna...

Bekijk alle artikelen