Bianca is 9 kilo afgevallen!

6 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in juni 2018, onderaan dit artikel vind je een update van oktober 2021.

Bianca is niet alleen 9 kilo afgevallen, ze heeft haar zelfvertrouwen weer terug en kan zoals ze zelf zegt de hele wereld weer aan. Wil je weten hoe dit heeft gedaan? Lees hier haar verhaal!

Koolhydraatarm eten

Bianca was al bekend met koolhydraatarm eten, maar toch kon ze het niet helemaal integreren in haar leven. Door het jaar heen sloop het er weer in om “gewoon” te eten en had ze te veel gezellige feestjes met hapjes en drankjes en even geen zin om er op te letten. Ze kwam maar liefst 10 kilo aan en daar voelde ze zich niet goed bij.

‘Ik was het zat. Mijn buik zat in de weg en daardoor zaten mijn broeken veel te strak en ik vertikte het om grotere broeken te kopen. Ik merkte dat ik ook minder zelfvertrouwen had, want mijn buik was gewoon te dik en mijn kleding stond daardoor minder mooi. Er zijn mensen die zeggen als ze wat zwaarder zijn: “Nee hoor, ik voel me prima.” Maar voor mij gold dat niet. Ik voelde me verschrikkelijk!’

Even wennen

‘Via een kennis kwam ik op de site van Jasper Alblas terecht. Toen heb ik de Zomer Slank Challenge besteld. Ik moest even aan de smoothies wennen, waar weinig fruit inzat, maar dat had ik snel onder de knie. Ik volgde trouw het programma. Het was heel goed te doen en leuk dat je het met zijn allen doet. De besloten Facebookgroep en de persoonlijke motivatie van Jasper en het advies van de voedingsdeskundigen maakten het gemakkelijker. Ik ben 9 kilo afgevallen. Ik heb weer mijn zelfvertrouwen terug en zit prima in mijn vel. Ik kan de hele wereld weer aan!’

Naast gezonder eten is Bianca ook gaan sporten om weer een betere conditie te krijgen. ‘Ik wil er nog een kilo vanaf en dan heb ik mijn doel bereikt. Wat er eventueel nog meer vanaf gaat, is mooi meegenomen.’

Valkuilen

‘Op feestjes vond- en vind – ik het nog steeds lastig. Een wijntje of een taartje, dat vind ik zo lekker. Mijn mindset, na het afvallen, is: ik mág alles weer eten. Maar wíl ik alles wel weer eten?

Vóór het afvallen was ik gefrustreerd over de dingen die ik allemaal niet mocht. Maar nu denk ik daar heel anders over.  Als ik iets neem dat minder gezond is, doe ik dat bewust en dan geniet ik daar ook echt van zonder schuldgevoel. En ga ik de dag erna gewoon weer gezond verder.’

Tips van Bianca

‘Ga bewust om met ongezonde voeding en geniet er van zonder schuldgevoel. Pak je momenten en aIs het je niet waard is, of je lijf er last van heeft, neem het dan niet. Zorg daarnaast dat je goed voorbereid bent en eten bij je hebt als je onderweg bent, zoals nootjes of een gezond koekje of crackertje. Want als je de deur uitgaat en je eet net te lang niks en je krijgt honger, dan wordt het vast een ongezonde snack met spijt als gevolg. Ik ben trots op mezelf. Ik heb weer meer energie en ik gun dat andere mensen ook!’

Redactie Jasperalblas.nl
Heel knap gedaan Bianca, daar mag je zeker trots op zijn. Mooi om te lezen dat een andere mindset zoveel kan doen. Ga zo door met gezond eten en blijf jezelf alleen het allerbeste gunnen want dat verdien je!

Update 14 oktober 2021

Leuk dat jullie ernaar vragen! Het Jasperen is zeker iets wat ik altijd nog toepas, maar helaas ben ik in de loop van de tijd wel weer wat kilo’s aangekomen. Maar dat heeft alles te maken met emotionele stress. Ik ben echter wel een super positief mens en ik zie altijd de zon schijnen, maar de afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat heftige dingen gebeurd.

Maar ik kook nog steeds elke week Jasper-proof en ik was afgelopen week zelfs met een oude Challenge begonnen! Op deze manier hoop ik weer wat gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik doe het niet per se nu om af te vallen. Verder wandel ik veel en probeer ik op die manier te blijven bewegen. Ik hoop dat ik over een half jaar weer wat ‘bereikt’ hebt, want ik weet nog hoe goed ik me voelde ten tijde van dit succesverhaal. Heel leuk dat jullie even contact opnamen!

Groetjes,
Bianca

 

 

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (6)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Mare Renzema
  op 7 maart 2020 om 08:34 zegt
  Hallo, ik eou graag willen weten wat het verschil is tussen je bodyhapiness afval methode en de 7×7 koolhydraten arm methode…, Hartelijk dank!
  1. Het 7×7 afslank receptenprogramma vormt de basis van een koolhydraatarm eetpatroon. Het is het ideale instapprogramma voor als je net begint met koolhydraatarm eten. Als je het al langer doet, meer inspiratie wilt en ook meer behoefte hebt aan motiverende afslanktechnieken dan is het Bodyhappiness Programma aan te raden.
 2. Super. Goed gedaan . Ik ga het ook moeilijk hebben met de smoothies is echt niet mijn ding. Ma ik ga vandaag starten . Hopelijk gaat het mij ook zo goed lukken . Grtjs
  1. Super dat je aan de slag gaat Karo. Veel succes, het gaat jou zeker ook lukken!
 3. Beste bianca, tof dat het je gelukt is,vandaag is het mijn eerste dag van mijn kickstart programma, hopelijk lukt het bij mij ook zo goed als jij jou en vele anderen
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 7 augustus 2017 om 14:37 zegt
   Veel succes Sylvie, gaat goed komen!
 4. Mare Renzema
  op 7 maart 2020 om 08:34 zegt
  Hallo, ik eou graag willen weten wat het verschil is tussen je bodyhapiness afval methode en de 7×7 koolhydraten arm methode…, Hartelijk dank!
  1. Het 7×7 afslank receptenprogramma vormt de basis van een koolhydraatarm eetpatroon. Het is het ideale instapprogramma voor als je net begint met koolhydraatarm eten. Als je het al langer doet, meer inspiratie wilt en ook meer behoefte hebt aan motiverende afslanktechnieken dan is het Bodyhappiness Programma aan te raden.
 5. Super. Goed gedaan . Ik ga het ook moeilijk hebben met de smoothies is echt niet mijn ding. Ma ik ga vandaag starten . Hopelijk gaat het mij ook zo goed lukken . Grtjs
  1. Super dat je aan de slag gaat Karo. Veel succes, het gaat jou zeker ook lukken!
 6. Beste bianca, tof dat het je gelukt is,vandaag is het mijn eerste dag van mijn kickstart programma, hopelijk lukt het bij mij ook zo goed als jij jou en vele anderen
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 7 augustus 2017 om 14:37 zegt
   Veel succes Sylvie, gaat goed komen!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Zo viel Annette 22 kilo af!

Annette is maar liefst 22 kilo afgevallen door gezond te eten volgens de koolhydraatarme recepten van Jasperalblas.nl. Ook deed zij mee aan verschillende challenges. Hier lees je haar verhaal!...

Top artikel

Wat is het nut van een glutenvrij dieet en hoe kun je glutenvrij eten?

Voor wie is een glutenvrij dieet nou echt noodzakelijk? In dit artikel lees je alles over gluten, glutenvrije producten en een glutenvrij dieet.

Bekijk alle artikelen