Zonder gedoe snel afvallen zonder dat de kilo’s er binnen de kortste keren weer aanzitten? Je hebt de juiste pagina gevonden!

In dit artikel ontdek je de basis stappen van snel afvallen, ik geef je 7 effectieve tips en je krijgt twee weekschema’s om snel 5 kilo of 10 kilo af te vallen.

Ook leer je wat je kunt doen om het jojo-effect te voorkomen en zo de verloren kilo’s er echt af te houden.

Laat hieronder weten hoeveel kilo je snel wilt afvallen, dan gaan we direct aan de slag.

Als je eerst een uitgebreidere uitleg wilt hebben en de algemene snel afvallen tips wilt lezen, lees dan gewoon verder vanaf dit punt.

 

Inhoud van dit artikel:

Snel afvallen: de basis stappen

We beginnen even kort met de basis stappen van snel afvallen. Door de basis stappen te kennen, zal je begrijpen waarom de stappen verderop in het artikel zo goed werken.

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat de snelheid waarmee je afvalt voor 70% te maken heeft met je voeding en voor 30% met sport, beweging en een paar andere factoren.

We richten ons in dit artikel daarom voornamelijk op wat je eet en drinkt. Dit zal namelijk de grootste impact hebben, zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen.

In het kort komt het erop neer dat we je vetverbranding in de basis gaan activeren met een koolhydraatarm dieet en dan vandaaruit je vetverbranding versnellen met de juiste recepten en (optionele) krachtoefeningen.

Ik heb dit uitgeschreven in de 3 basis stappen, hier zijn ze.

Stap 1: geen suiker en granen

Door geen suiker en granen meer te eten (en drinken) zorg je ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet te erg gaat schommelen.

Dit is goed voor het afslank proces omdat een sterk schommelende bloedsuikerspiegel de vetverbranding juist blokkeert.

Dit betekent geen koek, snoep, chocolade, taart. Maar ook geen brood, pasta, rijst, aardappels en noedels.

Dat klinkt misschien als een streng dieet, maar dat valt erg mee. Er blijven nog meer dan genoeg heerlijke dingen over die je kunt blijven eten tijdens het afvallen.

Het betekent ook absoluut niet dat je nooit meer een koekje of een broodje kunt eten, maar als je snel wilt afvallen is het absoluut beter om deze producten tijdens het afvallen te laten staan.

Stap 2: eet groenten, vetten en eiwitten

Om van dit nieuwe voedingspatroon een succes te maken, is het belangrijk dat je voldoende energie en voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Zo zal je niet alleen snel afvallen, maar ook meer energie ervaren en over het algemeen fitter en gezonder zijn.

Tijdens het afslank proces (en daarna, als je niet wilt terug jojo-en) haal je je energie voor een heel groot deel uit gezonde vetten, en voor een kleiner deel ook uit eiwitten.

Gezonde vetten vind je onder andere in: natuurlijke oliën (zoals olijfolie en kokosolie), vette vis, avocado, noten, zaden en pitten.

Goede eiwitten vind je onder andere in: vlees, vis, kip, eieren, zuivere eiwitpoeder, yoghurt, noten, zaden en pitten.

Als je deze producten combineert met voldoende verschillende groenten, zal je zien dat je bruist van de energie en haast geen hongergevoel ervaart.

Als je precies wilt weten wat je beter wel en beter niet kunt eten als je gaat afvallen, kan je hier Jaspers boodschappenlijst downloaden.

Op deze lijst staan namelijk alle producten die je mag eten als je wilt afvallen. En dat zijn er een hoop!

Klik hier om de lijst te downloaden

Stap 3: bouw spiermassa op

Als je de twee stappen hierboven goed uitvoert (en in de weekschema’s verderop in dit artikel leer je precies hoe je dat effectief doet), dan is de laatste stap om spiermassa op te bouwen.

Zoals ik in het begin al zei bereik je al zo’n 70% van het succes met stap 1 en 2. Maar als je ook stap 3 toepast pak je nog 30% extra en het afslank proces gaat nóg sneller.

Spiermassa zorgt er namelijk op 4 manieren voor dat je sneller lichaamsvet verbrandt.

 1. Allereerst kost het natuurlijk energie om de oefeningen uit te voeren. Deze energie wordt voor een deel verbrand vanuit je eten, maar ook voor een deel uit je lichaamsvet.
 2. Ten tweede kost het je lichaam energie op je spieren na een training te herstellen. Dus niet alleen tijdens het sporten, maar ook erna verbrand je energie en dus lichaamsvet.
 3. Ten derde kost het je lichaam energie om je spieren op de lange termijn te onderhouden. Dus zodra je spiermassa hebt opgebouwd, verbrand je dagelijks meer energie om die extra spiermassa te onderhouden.
 4. En ten slotte zorgt krachttraining ervoor dat je hormonen makkelijker in balans komen. Een goede hormoonbalans bevordert de vetverbranding.

Genoeg reden dus om ook het opbouwen van spiermassa toe te voegen aan deze 3 basis stappen.

Goed, nu we de basis onder de knie hebben gaan we kijken naar een aantal tips die ervoor gaan zorgen dat je nog sneller afvalt.

Snel afvallen tips

De tips die je hieronder vindt, zijn enkele van de meest effectieve tips die mijn collega’s en ik gebruiken in onze coaching-gesprekken.

Keer op keer zien we dat het opvolgen van deze tips ervoor zorgt dat snel afvallen mogelijk is – ook bij de mensen die normaal niet makkelijk afvallen.

Tip 1: sla ontbijt over (of maak eiwitrijk)

Door het ontbijt (af en toe) over te slaan doe je een paar dingen die de vetverbranding erg ten goede komen.

Allereerst zorgt het overslaan van het ontbijt ervoor dat je gedurende de dag minder calorieën binnenkrijgt.

Door af en toe van 3 maaltijden per dag terug te gaan naar 2 maaltijden per dag is het onvermijdelijk dat je minder calorieën binnenkrijgt.

Ten tweede zorgt het overslaan van het ontbijt ervoor dat je spijsvertering langer ‘rust’ heeft, omdat je langer niets eet.

Het is inmiddels ook wetenschappelijk bewezen dat dit een aantal positieve gevolgen voor je gezondheid heeft. Eén daarvan is sneller gewichtsverlies.

Ten derde leer je dat een hongergevoel niet altijd betekent dat je direct naar eten moet grijpen.

Begrijp me niet verkeerd, je hoeft geen honger te lijden. Maar laten we zeggen dat er een verschil is tussen honger en trek.

Als je echt honger hebt moet je eten, maar als je trek voelt kan het geen kwaad als je niet direct wat eet maar het eten juist nog even uitstelt.

Als je het erg vervelend vindt om het ontbijt over te slaan, zorg er dan in ieder geval voor dat je een eiwitrijk ontbijt eet zoals yoghurt, ei of een smoothie met eiwitpoeder.

Het ontbijt regelmatig overslaan is de eerste tip om snel afvallen mogelijk te maken.

Tip 2: eet vroeg avondeten (en niets meer erna)

Door vroeg je avondeten te eten en daarna niets meer te eten, geef je je lichaam de kans om zich goed voor te bereiden op de nachtrust.

Daardoor zal je niet alleen beter slapen. Ook je hormoonhuishouding zal ook beter in balans zijn, en dat zorgt voor sneller gewichtsverlies.

En daarnaast is het natuurlijk ook zo dat het overslaan van de avondsnacks ervoor zorgt dat je minder calorieën binnenkrijgt én dat je spijsvertering langer ‘rust’ heeft.

Zoals je bij tip 1 hebt gelezen zorgen beide voor een gezonde snelle vetverbranding.

Daarnaast wijst onderzoek aan het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) uit dat calorieën die in de avond geconsumeerd worden, makkelijker worden opgeslagen als lichaamsvet.

Vroeg avondeten en daarna niets meer eten is de tweede tip als je snel wilt afvallen.

Tip 3: eet verschillende kleuren groenten

Zoals ik in de drie basis stappen al aangaf, is het belangrijk dat je voldoende energie en de juiste vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Door gevarieerd te eten, is het voor je lichaam makkelijker om alle nodige voedingsstoffen op te nemen of zelf aan te maken. En dit helpt je snel afvallen.

Experimenteer eens met groenten die je normaal niet eet, of eet eens een week vegetarisch of bijvoorbeeld een vissoort die je nog nooit geprobeerd hebt.

Door regelmatig verschillende kleuren groenten te eten, help je je lichaam om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wat is bijvoorbeeld een noot-soort die je al heel lang (of nog nooit) hebt gegeten? Of welke gezonde olie heb je nog nooit gebruikt?

Gevarieerd eten is de derde tip om snel af te vallen.

Tip 4: drink veel water

Je hebt vast wel eens gehoord dat je lichaam voor een heel groot deel uit water bestaat, maar liefst 70%.

Water is betrokken bij heel veel processen in je lichaam. Het is dus van groot belang dat er voldoende water in je lichaam aanwezig is om deze processen goed te laten verlopen.

Veel van deze belangrijke processen zijn ook betrokken bij je vetverbranding. Dus hoe beter die processen werken, hoe sneller je afvalt.

Het is verstandig om iedere dag tussen de 2,5 en 3,5 liter schoon kraanwater te drinken.

Zet dagelijks een fles water op je bureau op je werk, drink direct na het opstaan twee glazen water en maak er een gewoonte van om gedurende de dag regelmatig een glas water te drinken.

Voldoende water drinken is de vierde tip om snel afvallen mogelijk te maken.

Tip 5: drink smoothies

Water is niet de enige drank die je vetverbranding versnelt. Ook gezonde groente smoothies geven je vetverbranding een enorme boost.

Een smoothie is niets anders dan een gepureerde maaltijd. De smoothie bestaat meestal uit groenten, noten, zaden, eiwitpoeder en een stukje fruit.

Je kan ook smaakmakers zoals cacaopoeder, kurkuma, gember of andere gezonde specerijen toevoegen.

Het is erg belangrijk dat je niet teveel fruit toevoegt, omdat fruitsuikers het afslank proces kunnen vertragen.

Verderop in dit artikel vind je 5 heerlijke smoothie recepten die je helpen om snel af te vallen.

Ik raad je aan om een goede blender te gebruiken om smoothies mee te maken. Hoe beter de blender hoe lekkerder de smoothie smaakt.

De meeste blenders van rond de honderd euro zijn sterk genoeg om alle ingrediënten tot een mooie egale massa te mixen.

Regelmatig een gezonde smoothie drinken is de vijfde tip om snel af te vallen.

Tip 6: eet 36 uur niets

Deze zesde tip klinkt misschien wat extreem, maar het is één van de gezondste dingen die je af en toe kunt doen.

Door 36 uur niets te eten, geef je je lichaam de gelegenheid om tot rust te komen, omdat het geen eten hoeft te verteren.

Hierdoor komt er een hoop energie vrij, en die energie kan je lichaam gebruiken om zichzelf van binnen goed schoon te maken.

Dit wordt ook wel ontgiften of detoxen genoemd.

Als je 36 uur niets eet houd dit in dat je na het avondeten begint met de vast, en je deze de hele volgende dag volhoudt. Pas de dag daarna, bij het ontbijt, eet je weer.

Er zullen tijdens deze 36 uur ongetwijfeld momenten zijn dat je een sterke drang naar eten voelt.

Je bent gewend om regelmatig te eten, en je lichaam is natuurlijk zo ‘geprogrammeerd’ dat het voldoende eten op een dag binnen wil krijgen.

Dus om het niet eten 36 uur vol te houden, zal je wat wilskracht en doorzettingsvermogen moeten tonen. Maar als je het eenmaal gedaan hebt, zal je het met me eens zijn dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was.

Als je gedurende de dag voldoende water drinkt en je verder gezond bent, is er niets gevaarlijks of ongezonds aan.

Ik snap dat deze tip nogal extreem over kan komen, en als je er tegenop ziet, is het ook echt geen vereiste. Maar ik wil de tip wel geven, want het is een hele effectieve om gezond en snel af te vallen.

36 uur niets eten is de zesde tip om snel afvallen mogelijk te maken.

Tip 7: eet rustig

Dit is misschien wel de makkelijkste tip van allemaal, maar onderschat deze niet.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die rustig eten en bewust met hun aandacht bij hun eten zijn, minder calorieën binnenkrijgen dan mensen die snel eten.

Je kunt zelf makkelijk rustiger eten door vaker en langzamer op je eten te kauwen. Probeer minimaal 30 keer op een hap eten te kauwen voordat je deze doorslikt.

Alleen al door het aantal keer kauwen te tellen zal je zien dat je langzamer en rustiger gaat eten.

Hierdoor zal je dus niet alleen minder calorieën binnenkrijgen, maar zal je lichaam ook in staat zijn om meer voedingsstoffen uit het eten te halen.

Dit heeft bovendien positieve gevolgen voor je gezondheid en daarmee ook voor je vetverbranding.

Rustig eten is de zevende tip om snel af te vallen.

Zoals ik hierboven al schreef heeft afvallen voor 70% te maken met wat (en hoe) je eet.

Om je te helpen de juiste producten te eten heb ik Jaspers boodschappenlijst gemaakt.

Op deze lijst staan alle producten die je mag eten als je wilt afvallen.

Klik hier om de lijst gratis te downloaden

Snel afvallen weekschema’s

Nu we de 3 basis stappen weten en je de 7 tips geleerd hebt, is het tijd om te gaan kijken hoe snel afvallen er in de praktijk uitziet.

Hieronder vind je de weekschema’s die je kunt volgen als je 5, 10, 15 of zelfs 20 kilo of meer wilt afvallen.

Lees de weekschema’s en de bijbehorende tips goed door, zodat je precies weet hoe ook jij snel kan afvallen.

Hoeveel kilo wil jij afvallen?

 

Snel 5 kilo afvallen

Oké, je wilt dus snel 5 kilo afvallen. Hoe snel het precies gaat, is moeilijk te zeggen. Ieder lichaam is namelijk anders. Maar je zal na de eerste week in ieder geval resulaten zien en een heel stuk op weg zijn.

Hieronder vind je een weekschema waarin precies staat uitgelegd wat je moet eten als je je vetverbranding optimaal wilt laten draaien.

Met dit weekschema zal je niet alleen snel afvallen, maar je zal ook meer energie ervaren en het zal je gezondheid ten goede komen.

Ook vind je mijn advies over het trainingsschema dat je tijdens de eerste week kunt volgen.

Het trainingsschema is optioneel, maar zal je wel helpen sneller af te vallen.

Klik hier om het complete trainingsschema te bekijken.

Ik benadruk nogmaals dat dit weekschema bedoeld is om snel af te vallen, als je graag wat meer de tijd neemt kun je met de tips en recepten uit de onderstaande twee artikelen aan de slag.

Afvallen buik – in dit artikel ontdek je hoe je efficiënt buikvet verbrandt.

Koolhydraatarm dieet – in dit artikel ontdek je hoe je afvalt met een koolhydraatarm dieet.

Goed, hier is het eerste weekschema om snel 5 kilo af te vallen:

Maandag

 • Ontbijt: geen
 • Lunch: smoothie 1
 • Diner: vlees met wokgroenten
 • Snack: ei

Dinsdag

 • Ontbijt: yoghurt met noten
 • Lunch: smoothie 2
 • Diner: vis met wokgroenten
 • Snack: wortelen

Woensdag

 • Ontbijt: geen
 • Lunch: omelet met groenten
 • Diner: zoete aardappelfrietjes
 • Snack: handje noten

Donderdag

 • Ontbijt: 2 eieren
 • Lunch: smoothie 3
 • Diner: Caeser salade
 • Snack: wortelen

Vrijdag

 • Ontbijt: geen
 • Lunch: smoothie 4
 • Diner: kip met wokgroenten
 • Snack: handje noten

Zaterdag

 • Ontbijt: omelet
 • Lunch: salade naar keuze
 • Diner: vlees met wokgroenten
 • Snack: wortelen

Zondag

 • Ontbijt: omelet
 • Lunch: salade naar keuze
 • Diner: Pastinaakstamppot
 • Snack: schaaltje yoghurt

Workout

 • Ma: benen & billen
 • Wo: borst & schouders
 • Vr: rug & buik

Klik hier voor het overzicht

 

Volg dit weekschema niet langer dan één week. Ben je na één week nog niet 5 kilo afgevallen? Lees dan hier hoe je verdergaat na de eerste week.

Zorg er ook voor dat je deze 7 tips toepast zodat snel afvallen makkelijk zal gaan.

Snel 10 kilo afvallen

Dan nu een weekschema voor de mensen die snel 10 kilo willen afvallen.

Hoe snel het precies gaat zijn is moeilijk te zeggen, maar je zal na de eerste week in ieder geval al een heel stuk op weg zijn.

Hieronder vind je een weekschema waarin precies staat uitgelegd wat je moet eten als je je vetverbranding optimaal wilt laten draaien.

Zoals je ziet hou je op woensdag een vast-dag. Je eet die dag dus geen vaste voeding. Wel mag je op die dag zoveel water en thee drinken als je wilt.

Met dit weekschema zal je niet alleen snel afvallen, maar je zal ook meer energie ervaren en het zal je gezondheid ten goede komen.

Ook vind je mijn advies over het trainingsschema dat je tijdens de eerste week kunt volgen.

Het trainingsschema is optioneel, maar zal je wel helpen sneller af te vallen.

Klik hier om het complete trainingsschema te bekijken.

Ik benadruk nogmaals dat dit weekschema bedoeld is om snel af te vallen, als je graag wat meer de tijd neemt kun je met de tips en recepten uit de onderstaande twee artikelen aan de slag.

Afvallen buik – in dit artikel ontdek je hoe je efficiënt buikvet verbrandt.

Koolhydraatarm dieet – in dit artikel ontdek je hoe je afvalt met een koolhydraatarm dieet.

Goed, hier is het eerste weekschema om snel 10 kilo af te vallen:

Maandag

 • Ontbijt: geen
 • Lunch: smoothie 1
 • Diner: vis met wokgroenten
 • Snack: ei

Dinsdag

 • Ontbijt: yoghurt met noten
 • Lunch: smoothie 2
 • Diner: vlees met wokgroenten
 • Snack: wortelen

Woensdag

 • Ontbijt: geen
 • Lunch: geen
 • Diner: geen
 • Snack: geen

Donderdag

 • Ontbijt: 2 eieren
 • Lunch: smoothie 3
 • Diner: Caeser salade
 • Snack: geen

Vrijdag

 • Ontbijt: geen
 • Lunch: smoothie 4
 • Diner: kip met wokgroenten
 • Snack: handje noten

Zaterdag

 • Ontbijt: omelet
 • Lunch: salade naar keuze
 • Diner: vlees met wokgroenten
 • Snack: wortelen

Zondag

 • Ontbijt: omelet
 • Lunch: smoothie 5
 • Diner: vis met wokgroenten
 • Snack: geen

Workout

 • Ma: benen & billen
 • Wo: borst & schouders
 • Vr: rug & buik

Klik hier voor het overzicht

 

Volg dit weekschema niet langer dan één week. Je zal na de eerste week nog niet je streefgewicht hebben bereikt, maar je hebt wel een goede kickstart gemaakt.

Lees daarom hier hoe je verder gaat na de eerste week, zodat je door blijft afvallen.

Zorg er in ieder geval voor dat je deze 7 tips toepast zodat snel afvallen makkelijk zal gaan.

15 kilo afvallen

Als je ongeveer 15 kilo overgewicht hebt, dan is dit een indicatie dat je je lichaam de afgelopen maanden enigszins verwaarloost hebt.

Dit is waarschijnlijk helemaal niet je eigen schuld. Ik vermoed dat het onbewust is gegaan. Je was er niet mee bezig, of je wist gewoon niet beter.

Maar het is goed om op dit moment eerlijk te zijn tegen jezelf en te erkennen dat je lichaam nu echt wat extra aandacht nodig heeft. Voordat het echt de verkeerde kant op gaat.

Vijftien kilo overtollig lichaamsvet wegwerken is niet iets wat je in één, twee of zelfs drie weken doet. Het gebeurt wel eens, maar het is niet gebruikelijk.

Ik raad je aan om deze klus te klaren met een goed afslank programma, dat je de begeleiding geeft die je nodig hebt.

Je hoeft niet 200 of 300 euro aan persoonlijke coaching te spenderen; een goed afslank programma van onder de honderd euro kan al genoeg zijn.

Dat is waarom we in het Bodyhappiness afslank programma mensen precies vertellen wat je wanneer kan eten. Duidelijke weekschema’s en helder uitgeschreven recepten zijn precies de begeleiding die je nodig hebt.

Als je daar nog niet aan toe bent, of graag op eigen houtje het afslank proces aan wilt gaan, dan kan je het beste het volgende doen.

Volg eerst het 10 kilo weekschema uit dit artikel en daarna het 5 kilo weekschema uit dit artikel. Lees vervolgens in dit hoofdstuk hoe je daarna verder gaat.

Zorg er in ieder geval voor dat je de 7 snel afvallen tips toepast zodat je de vetverbranding niet blokkeert.

20 kilo of meer afvallen

Als je 20 kilo of meer overgewicht hebt, dan is dit een indicatie dat je je lichaam de afgelopen jaren enigszins verwaarloost hebt.

Dit is waarschijnlijk helemaal niet je eigen schuld. Ik vermoed dat het onbewust is gegaan. Je was er niet mee bezig, of je wist gewoon niet beter.

Maar het is goed om op dit moment eerlijk te zijn tegen jezelf en te erkennen dat je lichaam nu echt extra aandacht nodig heeft. Voordat het een onomkeerbaar proces wordt.

Twintig kilo of meer overtollig lichaamsvet wegwerken is niet iets wat je in één, twee of zelfs drie weken doet. Je hebt hier echt de tijd voor nodig, al is het alleen maar om niet de rest van je leven met overtollig vel rond te lopen.

Ik raad je aan om deze klus te klaren met een goed afslank programma, dat je de begeleiding geeft die je nodig hebt.

Je hoeft niet 400 of 500 euro aan persoonlijke coaching te spenderen; een goed afslank programma van onder de honderd euro kan al genoeg zijn.

Dat is waarom we in het Bodyhappiness afslank programma mensen precies vertellen wat je wanneer kan eten. Duidelijke weekschema’s en helder uitgeschreven recepten zijn precies de begeleiding die je nodig hebt.

Als je daar nog niet aan toe bent, of graag op eigen houtje het afslank proces aan wilt gaan, dan kan je het beste het volgende doen.

Volg eerst het 10 kilo weekschema uit dit artikel en daarna het 5 kilo weekschema uit dit artikel. Lees vervolgens in dit hoofdstuk hoe je daarna verder gaat.

Zorg er in ieder geval voor dat je de 7 snel afvallen tips toepast zodat je de vetverbranding niet blokkeert.

Snel afvallen smoothie recepten

Zoals je in de 3 basis stappen al hebt kunnen lezen zijn de juiste smoothie recepten de ideale manier om je vetverbranding te versnellen.

Hieronder vind je de vijf smoothie recepten die ik voor de snel afvallen weekschema’s in dit artikel gebruikt heb.

Pin de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden zodat je deze altijd bij de hand hebt en hem niet kwijtraakt.

Zorg er altijd voor dat je een goede blender gebruikt. Een goede blender pureert de ingrediënten beter. Hierdoor wordt de smoothie veel lekkerder.

Hoe ga je verder na de eerste week?

Het is goed mogelijk om in de eerste week snel 2 tot 5 kilo af te vallen. Maar wat doe je in de weken erna als je nog verder wilt afvallen?

Een belangrijk punt, want dit is waar veel mensen de fout ingaan, misschien herken je het zelf ook.

Je valt af, maar je krijgt het niet voor elkaar om er een gewoonte van te maken en voor je het weet zitten de verloren kilo’s er weer aan.

Gelukkig kan je dat eenvoudig voorkomen. Hieronder lees je hoe dat werkt.

Je hebt je vetverbranding een kickstart gegeven door één van de weekmenu’s uit dit artikel te volgen. Maar de stap die nu komt is minstens net zo belangrijk.

Hier zijn de richtlijnen voor de maaltijden van de volgende week:

 1. Zorg dat alles wat je eet koolhydraatarm is. Op mijn boodschappenlijst staat precies aangegeven welke producten je allemaal mag eten.
 2. Sla om de dag het ontbijt over. In het weekend kan je wel allebei de dagen het ontbijt eten.
 3. Kies één dag in de week waarop je helemaal niets eet. Dit is je vast-dag in de week. Doe dit elke week totdat je op je streefgewicht bent aangekomen.
 4. Drink elke dag minimaal één van de smoothies die je hierboven in de afbeelding vindt.

Van de vier punten is de belangrijkste dat je koolhydraatarm eet, een koolhydraatarm dieet is dé manier om je vetverbranding op gang te houden.

Een koolhydraatarm dieet werkt zo goed omdat je daarmee het hormoon insuline in balans houdt en dat is één van de belangrijkste dingen om te doen als je wilt afvallen.

Er zijn inmiddels honderden wetenschappelijke studies die aantonen dat een koolhydraatarm dieet je goed helpt afvallen.

Daarom zijn de weekschema’s en de recepten uit het Bodyhappiness afslank programma ook volledig koolhydraatarm.

Vergeet diëten, kies een gezond voedingspatroon

Je ontbijt een paar keer per week overslaan, een dag vasten en koolhydraatarm eten. Het klinkt misschien als een dieet, maar dat is het zeker niet.

Ja, om snel af te vallen kan je trucs, zoals je ontbijt overslaan en vasten, toepassen.

Maar waar het vooral om gaat bij Jasperalblas.nl is dat je jezelf een gezond voedingspatroon aanleert (zoals je bijvoorbeeld met het Bodyhappiness afslank programma doet), in plaats van zo nu en dan een dieet te volgen.

Want de kans is ook groot dat jij ook iemand bent waarbij diëten gewoon niet werken. Wat je ook probeert om snel af te vallen, je komt altijd weer flink aan na het dieet. Het bekende jojo-effect.

In de video hieronder leg ik je uit waarom een dieet niet werkt. En wat je kunt doen om van je volgende afslankpoging een succes te maken.

Meer informatie over de boodschappenlijst vind je hier en over het Bodyhappiness afslank programma vind je hier.

Voor het gemak heb ik de video hieronder puntsgewijs samengevat.

 • Een dieet impliceert dat de nieuwe manier van eten tijdelijk is.
 • Als je daarna weer ‘gewoon’ gaat eten, kom je net zo hard weer aan.
 • Het is beter om een gezond voedingspatroon te vinden dat zo lekker en makkelijk is dat het leuk is om het te blijven doen.
 • Dat doe je door makkelijke en lekkere koolhydraatarme recepten te gebruiken die je vetverbranding activeren.
 • Daarom gebruiken we enkel heerlijke en makkelijk te bereiden recepten in het Bodyhappiness afslank programma.

Overstappen van een dieet naar een gezond voedingspatroon zal je ook helpen om het jojo-effect te voorkomen. Daar nu meer over.

Voorkom terug jojo-en

Goed, je hebt de stappen uit dit artikel gevolgd en het is je gelukt. Je bent de 5, 10, 15 of 20 kilo of meer afgevallen, maar wat nu?

Het laatste dat je wilt is dat je de verloren kilo’s, waar je zo je best voor hebt gedaan, er binnen de kortste keren weer aan zitten.

Maar ik kan me ook voorstellen dat je denkt: “Ja, maar ik wil niet me hele leven lijnen, ik wil af en toe ook genieten van mijn eten”.

Allereerst wil ik zeggen dat je ook écht van gezond eten kan genieten. Dat is iets wat we je in onze afslank programma’s leren doen.

Door de juiste recepten op de juiste momenten te maken, zal je zien dat koolhydraatarm eten lekker, makkelijk en leuk is.

Wil je ontdekken hoe lekker gezond eten is? Klik dan hier.

En natuurlijk moet af en toe een koekje, een snoepje of een glaasje alcohol ook wel kunnen. Liever niet, maar we zijn ook gewoon mensen.

Hier zijn de stappen die je kan nemen om, als je eenmaal op je streefgewicht bent, over te stappen op een wat losser eetpatroon:

 1. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je af en toe wil blijven eten. Bijvoorbeeld dropje, chocolade, brood, koekje, etc.
 2. Eet altijd zo gezond en koolhydraatarm als je kunt, maar laat jezelf af en toe één van de dingen van de lijst eten.
 3. Houd je gewicht goed in de gaten. Als je je gewicht omhoog ziet lopen trek de touwtjes dan weer even een paar dagen of weken strak aan totdat je weer op je streefgewicht bent.

Het zijn drie simpele stappen die iedereen kan uitvoeren. Maar als je ze opvolgt ga je zien dat je niet meer terug zal jojo-en naar een te hoog gewicht.

Als jij moeite hebt om te bepalen hoeveel ‘ongezonde’ dingen je jezelf toe mag staan, dan raad ik je aan om de stoplicht methode te gebruiken.

Hoe de stoplichtmethode precies werkt leg ik uit in de video hieronder.

Meer informatie over de boodschappenlijst vind je hier en over het Bodyhappiness afslank programma vind je hier.

Ga niet ‘door het lint’

Zoals ik al zei wil ik graag voorkomen dat je weer terugvalt naar je oude gewicht. Dat is eenvoudig te doen met de tips hierboven.

Maar ik weet ook dat verleidingen op de loer liggen. Daarom wil ik je graag waarschuwen voor een gevaarlijke valkuil.

Dit is een valkuil waar mensen intrappen als ze één keer iets te groot de fout in gaan.

Stel je voor je bent op een verjaardag en je hebt jezelf voorgenomen één glas alcohol en een stukje taart te nemen.

Eenmaal op de verjaardag drink je 4 glazen alcohol en heb je naar een stukje taart ook een hoop andere ongezonde lekkernijen op.

Het is verleidelijk om nu te denken “het maakt toch niets meer uit” en de rest van de week ongezonder te eten dan je normaal zou doen.

Die “rest van de week” loopt over in “de rest van de maand” en voor je het weet ben je 5 kilo zwaarder en zakt de moed je in de schoenen.

Het hek is van de dam en voor je er erg in hebt zit je weer op je oude gewicht.

Wat begon met een kleine misstap op een verjaardag is een serieus probleem geworden voor je gezondheid.

Onthoud altijd: 4 glazen alcohol drinken is nog altijd beter dan 6 glazen alcohol drinken. Eén stukje taart is nog altijd beter dan 2 stukken taart.

Praat jezelf geen schuldgevoel aan als je een keer de fout in gaat. We zijn allemaal mensen en mensen maken nu eenmaal fouten.

Als je één dag bij de lunch helemaal de mist in gaat, zorg er dan voor dat je het diner wel gewoon goed eet.

Zo val je niet terug in oude patronen en zal je op je streefgewicht blijven en niet terug jojo-en.

Ook als je door een emotionele gebeurtenis in je leven ineens 5 kilo bent aangekomen, pak dan zo snel je kan de moed weer op en ga aan de slag.

Vijf kilo aankomen is nog altijd beter dan tien kilo aankomen. Als je weer even de schouders eronder zet ben je het zo weer kwijt.

Maar probeer dit natuurlijk te voorkomen.

Blijf genieten, houd je gewicht in de gaten en grijp in zodra het uit de hand loopt. Zo zal je nooit terug jojo-en.

Aan de slag

Sla dit artikel op bij je favorieten, of pin het op één van je Pinterest borden zodat je het altijd makkelijk bij de hand hebt.

Ga het liefst vandaag nog boodschappen doen om morgen te beginnen met één van de weekschema’s uit dit artikel.

Of voor de mensen die serieus zijn, klik hier en ga aan de slag met het Bodyhappiness afslank programma. Het is onze populairste en meest effectieve methode.

Waar je ook voor kiest, wacht er niet te lang mee. Van uitstel komt afstel en het is zonde als je de motivatie die je nu hebt niet gebruikt om echt serieus aan de slag te gaan.

Laat het mijn team en ik gerust weten als je vragen hebt. Je kan ons altijd mailen op info@jasperalblas.nl.

Wij zijn er om jou te helpen aan een slanker en gezonder lichaam, en dankzij de mensen zoals jij, die echt aan de slag gaan en resultaten halen doen we dat met veel plezier!

 

 

193 reacties

Alle reacties tonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *