Posted by on Aug 3, 2016 in Afvallen, Uitgelicht | 112 comments

Gezond en snel afvallen: het complete verhaal

Gezond en snel afvallen: het complete verhaal

Dit artikel is voor mensen die snel af willen vallen. Snel afvallen zonder jojo-effect: elke kilo die eraf gaat, die blijft eraf.

In dit artikel staat precies beschreven hoe je je vetverbranding in je lichaam stimuleert. Door deze makkelijke, gezonde en efficiënte methodes toe te passen val je snel af.

Als je toepast wat er in dit artikel staat dan zul je:

 • Tot 3 kilo per week afvallen, elke week weer opnieuw.
 • Elke kilo die je verliest er niet meer bij krijgen (geen jojo-effect).
 • Nooit meer honger hoeven lijden.
 • Precies weten wat je wel en niet kunt eten.

Als je toepast wat in dit artikel beschreven wordt dan zul je plezierig, gezond, gemakkelijk en snel afvallen.

Wil jij mijn beste Afslank Tips direct in je mailbox?

Vul je e-mailadres hierboven in en klik op "Doe nu gratis mee".


Eten en bewegen om af te vallen

Voeding en beweging zijn twee natuurlijke factoren die je gewicht bepalen. Door voldoende te bewegen en gezond te eten zul je snel afvallen.

Voeding

Ons moderne voedingspatroon bevat veel koolhydraten, zoals: granen en suikers. Uit deze koolhydraten haal je energie om te overleven. Volgens wetenschappers is jouw lichaam echter ‘gemaakt’ om energie te halen uit gezonde vetten en groenten en dus niet uit koolhdyraten.

In de miljoenen jaren van evolutie eet de mens pas de laatste paar honderd jaar veel koolhydraten. Al die honderdduizenden jaren daarvoor aten we voornamelijk gezonde vetten en groenten. Je lichaam is nog niet aangepast aan de moderne voeding met vele koolhydraten, zoals granen en suikers.

In The New York Times wordt een studie van Dr. Ludwig en zijn team beschreven waarin aangetoond wordt dat de hoeveelheid koolhydraten in je voeding voornamelijk je gewicht bepaalt en niet de hoeveelheid beschikbare energie. Je lichaam is nog steeds gewend om de energie die het nodig heeft te halen uit gezonde vetten en groenten.

In dezelfde studie toont Dr. Ludwig aan dat gezonde, vette voeding veel meer beschikbare energie oplevert dan koolhydraten opleveren. Met andere woorden, (gezonde) vette voeding levert beschikbare energie. Snel afvallen is het gevolg van het verbranden van deze beschikbare energie.

Hoe meer koolhydraten (zoals granen en suiker) je eet, hoe ‘dikker’ je bent. En hoe meer gezonde vetten je eet, hoe meer energie je hebt. De gezonde vetten leveren, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen problemen op met je hart en vaatstelsel. Volgens een wetenschappelijke analyse, uitgevoerd door de Amerikaanse Hart Associatie, krijgen mensen die veel vette vis of andere gezonde vetten eten minder snel een hartaanval.

Beweging

Ons moderne beweegpatroon bestaat voornamelijk uit lange periodes stilzitten (achter de computer bijvoorbeeld) en voor de ‘gezonde’ mensen drie keer per week minimaal een half uur sporten.

In de miljoenen jaren van evolutie beweegt de mens pas de laatste tientallen jaren zo weinig. Al die honderdduizenden jaren daarvoor waren we eigenlijk continu in beweging en hadden we korte periodes van extreem intensieve inspanning.

Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen, niet om lange periodes stil te zitten. In een studie aan de University of Leicester is aangetoond dat de kans op overgewicht verminderd kan worden door simpelweg meer te bewegen en minder stil te zitten.

Het menselijk lichaam is echter niet gemaakt om lang intensieve inspanning te leveren (zoals meer dan een half uur hardlopen). Een studie gedaan aan de Universiteit van Amsterdam geeft aan dat 37% tot 56% van de lange-afstandhardlopers jaarlijks blessures heeft.

Daarnaast zorgen lange periodes van intense inspanning ervoor dat het stresshormoon cortisol wordt aangemaakt. Cortisol heeft allerlei negatieve effecten op je gezondheid en op gewichtsverlies.

Ik zal je alvast verklappen: snel afvallen doe je niet door meer hard te lopen.

Korte en extreem intensieve inspanning daarentegen zorgt ervoor dat je veel energie verbrandt zonder dat je je lichaam te lang overbelast. In zijn boek Body By Science schrijft Doug McGuff (M.D.) dat twaalf minuten extreem intensief trainen per week meer gewichtsverlies oplevert dan drie keer per week een uur lang hardlopen.

Ons lichaam is gemaakt om vrijwel continu in beweging te zijn met af en toe een kort moment van extreem intensieve inspanning. Dit zorgt voor de juiste biochemie in je lichaam zodat je snel lichaamsvet verbrandt en zo snel zal afvallen.

Het stappenplan om snel af te vallen

De misvatting over voeding en beweging die hierboven beschreven is, is de reden dat er zo enorm veel gevallen van overgewicht zijn. Hieronder wordt beschreven hoe je kunt eten en bewegen zodat je gezond, makkelijk en snel afvalt.

Er zijn drie stappen die ervoor zullen zorgen dat je snel afvalt.

 • Stap 1: Geen suiker en koolhydraten meer eten.
 • Stap 2: Meer gezonde vetten en groenten eten.
 • Stap 3: Meer bewegen.

Hieronder worden de drie stappen verder toegelicht.

Stap 1: Geen suiker en koolhydraten meer

Ons eetpatroon is de laatste tientallen jaren sterk veranderd. Tegenwoordig eten we veel geproduceerd voedsel. Geproduceerd voedsel bevat over het algemeen veel koolhydraten. Deze koolhydraten worden in je lichaam omgezet in suikers. Een witte boterham bijvoorbeeld is binnen afzienbare tijd in je lichaam omgezet in suiker. Voorbeelden van koolhydraten zijn: pasta, rijst, aardappels, pizza en brood.

Koolhydraten bevatten energie. Maar de energie uit koolhydraten wordt heel makkelijk opgeslagen als lichaamsvet.

De oplossing voor de voedingsfactor is om weer net zo te eten zoals we duizenden jaren geleden aten: veel gezonde vetten, veel gezonde groenten en veel minder koolhydraten.

Stap 2: Meer gezonde vetten en groenten

Het menselijk lichaam is gemaakt om gezonde vetten en groenten om te zetten in de energie die we nodig hebben om te kunnen leven. Door het aantal gezonde vetten en groenten in je voeding te verhogen, verlies je sneller gewicht – zonder een vervelend hongergevoel te hebben.

We weten allemaal dat groenten belangrijke voedingsstoffen bevatten om onszelf in leven te houden. Helaas is het aantal voedingsstoffen in groenten de laatste tientallen jaren sterk afgenomen door intensivering van de land- en tuinbouw. Te veel groente verbouwen per vierkante meter levert een daling in de voedingswaarde van de groente op. Sommige groenten worden helemaal niet meer op de koude grond verbouwd maar op steenwol. Om toch aan voldoende belangrijke voedingsstoffen te komen, is het belangrijk dat je ongeveer 400 gram groente (bij voorkeur biologisch) per dag eet.

Probeer op een dag zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten te eten. De kleur van de groente geeft aan wat voor voedingsstoffen erin zitten. Hoe meer verschillende kleuren groente je eet, des te meer verschillende voedingsstoffen je binnenkrijgt. Met name donkergroene groenten bevatten veel goede voedingsstoffen.

Vetten hebben bij veel mensen nog steeds een negatieve naam. Vetten worden vaak geassocieerd met hart- en vaatziekten en overgewicht. Het klopt dat er bepaalde vetten zijn die overgewicht en hart- en vaatziekten bevorderen. Deze vetten noem ik de ongezonde vetten. Ongezonde vetten zijn voornamelijk geproduceerde vetten (onder andere de zogenoemde ‘transvetten’). Daarentegen voorkomen gezonde vetten juist hart- en vaatziekten en overgewicht. Deze gezonde vetten komen allemaal oorspronkelijk uit de natuur (zowel natuurlijke als dierlijke vetten).

Voorbeelden van gezonde vetten zijn:

 • koudwatervis, zoals: haring, makreel, sardientjes en wilde zalm
 • grasgevoerd vlees
 • scharreleieren (rijk aan Omega-3)
 • walnoten / walnootolie
 • extra vergine olijfolie
 • kokosnootolie
 • lijnzaad / lijnzaadolie
 • zonnebloempitten
 • pompoenpitten
 • sesamzaad / sesamzaadolie
 • avocado

Probeer zo veel mogelijk van deze gezonde vetten toe te voegen aan je dagelijkse voeding. En probeer ook zo veel mogelijk groente per dag te eten. Voor de beste hoeveelheden moet je luisteren naar je lichaam. Als je een hongergevoel ervaart, moet je het aantal gezonde vetten en groenten verhogen. Als je juist een vol gevoel hebt, kun je je inname wat minderen.

Stap 3: Meer bewegen

We brengen onze tijd 50% tot 70% zittend door. Dit heeft een negatieve invloed op ons gewicht en op onze gezondheid. Een toename van dertig minuten rustige beweging per dag en af en toe korte en extreem intensieve inspanning maakt een enorm verschil in je vetverbranding en dus je gewicht.

Veel bewegen met een lage intensiteit kan onder andere door meer te lopen of te fietsen in je dagelijkse routine. Fiets bijvoorbeeld naar je werk of parkeer je auto een paar straten verderop, zodat je elke ochtend en avond een kwartiertje naar je auto loopt.

Je kunt je noodzakelijke beweging ook in je dagelijkse routine inbouwen door bijvoorbeeld altijd een half uurtje te gaan lopen na het avondeten, te fietsen naar het werk of door in de ochtend rustig een half uurtje te zwemmen. Probeer elke dag minimaal een half uur te bewegen met een lage intensiteit.

Zorg dat je niet te lang achter elkaar stil zit. Probeer op je werk elk half uur even wat te doen, bijvoorbeeld: ga wat drinken halen, neem niet de lift maar pak de trap, loop naar de printer of ga naar het toilet. Als de situatie het toelaat, kun je ook wat rek- en strekoefeningen doen tijdens je werk.

Als je echt snel wilt afvallen is het belangrijk om ‘Korte en Extreem Intensieve training’ (KEI-training) te doen. KEI-training vereist wel extra inspanning. KEI-training is niet noodzakelijk om snel af te vallen, maar ik raad het wel aan.

KEI-training zorgt voor een nog snellere verbranding van je lichaamsvet. Niet alleen tijdens het intensief sporten, maar ook erna wordt er vet verbrand. Hieronder zijn mijn twee favoriete KEI-trainingen beschreven.

1. Voer de onderstaande oefeningen allemaal één keer en achter elkaar uit. Houd de oefeningen zo lang vol als je kunt.

 • Push-ups (maximum aantal herhalingen)
 • Pull-ups (maximum aantal herhalingen)
 • Zagen: plaats één knie en één hand op een bankje (of je bed) zodat je lichaam parallel staat met de vloer. Houd een gewicht in je gestrekte vrije hand en trek dit gewicht langzaam naar je borst toe. Laat daarna het gewicht weer rustig zakken (maximum aantal herhalingen)
 • Muurzitten: plaats je voeten ongeveer 30 centimeter van de muur en ga tegen de muur zitten zodat je rug tegen de muur is en je knieën een hoek van 90 graden maken. Stel zo nodig de positie van je voeten bij (houd dit vol zo lang als je kunt).

2. Zes keer 30 seconden voluit sprinten. Houd ongeveer 90 tot 120 seconden rust tussen de sprintsessies.

Belangrijk bij beide oefeningen is dat je echt tot het uiterste gaat. Alleen dan zul je de voordelen van de KEI-training ervaren. Probeer natuurlijk wel blessures te voorkomen. Door tijdens deze training het uiterste te geven, wordt je lichaam voldoende ‘geprikkeld’ om snel gewicht te verliezen.

Het beste is om elke training één keer per week uit te voeren. Dus in totaal sport je dan twee keer per week, één keer sprinten en één keer krachttraining. Bij voorkeur in de openlucht omdat dit goed is voor je lichaam (veel zuurstof en goede afkoeling).

De KEI-training is net zo goed toepasbaar voor vrouwen als voor mannen. Je hoeft als vrouw niet bang te zijn dat je een gespierd lichaam krijgt van deze korte krachttraining. Je lichaam zal hooguit wat strakker gevormd zijn. Het is voor een vrouw vrijwel onmogelijk om erg gespierd te worden zonder het nemen van mannelijke hormonen. Mannen daarentegen zullen wel degelijk zichtbare spiermassa kweken.

Nogmaals, KEI-training is niet noodzakelijk om snel af te vallen, maar ik raad het wel aan omdat het je algehele gezondheid ten goede komt. Voor sommige mensen is twee keer de trap op en neer lopen ook al een hele inspanning. In dat geval raad ik aan daarmee te beginnen.

Nu snel afvallen

Om vandaag nog te beginnen met afvallen is het belangrijk dat je:

 • Geen suiker en geen koolhydraten meer eet.
 • Zoveel mogelijk gezonde vetten en groenten eet.
 • Een keer per week zes keer 30 seconden sprint.
 • Een tot twee keer per week een korte en extreem intensieve training doet.

Speciaal voor mensen die snel en efficiënt willen afvallen heb ik het Smoothie Afslank Plan ontwikkeld. Door dit plan te volgen laat jij je vetverbranding op volle toeren draaien.

De smoothies bevatten alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om je overtollig vet voorgoed te verbranden, ze zijn verrassend lekker en makkelijk te maken. Gegarandeerd!

Meer informatie over het Smoothie Afslank Plan vind je hier. Heel veel succes!

“Verlies tot wel 2 kilo per week!” Het Smoothie Afslank Plan

3 duidelijke programma’s om al je hardnekkige lichaamsvet te verliezen - en eraf te houden!

Lees meer
 • €47

 • Heb je in dit artikel gevonden wat je zocht?
 • Ja   Nee

Reageer op het forum

Wij hebben besloten om reacties op dit artikel te verplaatsen naar het forum.


 1. Hallo Jasper,

  Ik ben hier nieuw en moet alles nog lezen. Maar heb een hele dringende vraag. Mag ik geen koffie bij dit dieet?

  Ben vandaag begonnen en wil snel 4 tot zes kilos afvallen. Drink niet veel koffie maar wel elke dag een beker.
  Graag een reactie en dank voor de boodschappenlijst.
  Denn

  • Ik zou koffie maar weghalen de caffeine is namelijk slecht voor je hart ookal is het maar 1 kopje. Neem inplaats daarvan een kop thee daar zit dat ook in maar minder. Ook kan je alleen warm water drinken is ook lekker.

  • Wetenschappers zijn zeer verdeelt in hun mening over koffie.

   1 kop koffie heeft geen negatief effect op snel afvallen maar voor je gezondheid kun je het voor de zekerheid maar beter zo min mogelijk drinken.

 2. Vandaag dag drie van het dieet. Ik had gedacht dat ik koolhydraten zou missen maar dat valt me reuze mee. Vooral omdat er genoeg andere dingen zijn waar ik genoeg van mag eten. Ik ben Marokkaanse van origine en kan dus ook lekker onze eigen kruiden gebruiken. Ik merk ook nu al dat ik meer energie heb, na drie dagen al. Vandaag voor het ontbijt een omelet gemaakt met een soort plat brood gemaakt van quinoameel, pompoenpitten en gebroken lijnzaad. Toen het op mijn bord lag vond ik het erg weinig maar ik kon maar de helft op omdat ik al vol zat. ’s Avonds heb ik altijd trek ik iets te knabbelen. Maandagavond heb ik daarom een handje walnoten, amandelen, pompoenpitten en cashewnoten licht geroosterd in een koekenpannetje. Hartstikke lekker en toch nog mijn knabbeltje voor de televisie.
  Ik heb verschillende diëten geprobeerd, Sonja Bakker, weight care, calorieën tellen en dukan. Het werkt allemaal wel maar met een gezin niet altijd makkelijk te combineren. Dan stond ik in de avond twee verschillende maaltijden klaar te maken. Niet ideaal en dus ook niet vol te houden. Dukan werkte ook erg goed, vooral omdat hij ook tips geeft om na het streefgewicht bereikt te hebben dat vast te houden. Maar ook hierbij moest ik teveel opletten op wat ik in welke fase wel en niet mocht. De haverzemelen pannenkoekjes maak ik nog wel, die zijn goed te doen. In dit dieet maak ik in de avond gewoon een maaltijd voor mijn gezin maar laat ik voor mezelf de koolhydraten weg. Ik ben heel benieuwd naar wat de Weegschaal maandag zegt.

  • Fijn om te horen dat het snel afvallen zo goed gaat Sali, ga zo door!

 3. Ik was ook eerst sceptisch, maar door het gewoon uit te proberen ben ik verkocht! Ben eerst begonnen mn voedingstijl om te gooien, ben nu een Paleo-freak, eet enorm gezond, smoothies kan je mij voor wakker maken en verzot op tarwegras. Daarnaast super uitleg via mail van Jasper hebben mij enorm geholpen om de juiste keuze te maken voor bewegen, zo doe ik nu 2x per week 30 min aan Milon! En in 2 weken tijd veel strakker, fitter en sterker! EN??? Mn huid straalt!!!! Ik ga gewoon door, wat motiveerd je nog meer op deze manier! Superrbedankt Jasper. Ik was al vergeten dat er nog hoop voor mij was … Inmiddels ook 8 kilo minder!

  • Graag gedaan Tina! Fijn dat het zo goed bevalt. In het begin snel afvallen is fijn, het is ook belangrijk dat je het op de lange termijn volhoud. Ga zo door!

 4. Ik ben heel benieuwd, na twee zwangerschappen, een stressvol leven en nu herstellend van sarcoidose wil ik snel 20 kilo kwijt. Het klinkt als een onmogelijke opgave, maar voor mijn gezondheid wil ik er wel alles aan doen om af te vallen. Weer fitter zijn en een energieke moeder voor mijn meiden. Maandag beginnen met afvallen, hopelijk kan ik dan over twee maanden zeggen dat ik geslaagd ben

  • Hallo Sali,

   Goed dat je er wat aan gaat doen! Als je de producten van de boodschappenlijst en de recepten uit mijn receptenboek eet zul je snel afvallen. Houd ons op de hoogte.

   Veel succes!

  • Hoi Sali,

   Ik heb ook 2 zwangerschappen achter de rug en heb Fibromyalgie. 2 jaar erg moe, futloos, ziek, zwak , misselijk, down gewoon levenloos, nu barst ik van de energie, desondanks de diagnose. Weg met de medicijnen, suiker, brood en koolhydraten, hallo groene smoothies, groente en fruit! Geef jezelf wel even de tijd om op te bouwen, maar geloof me, het gaat ook jou zeker lukken! Succes! You will be a proud mom! Groetjes Tina

 5. Hoi ik heb ff een vraag,
  momenteel zit ik thuis ben net afgestudeerd en ik wil snel afvallen.
  Ik sport nu wel 4 a 6 dagen in de week voornamelijk groepslessen oa bodypump, freestylepump, shbam ongeveer 2u per dag.
  en heb een voedingsschema van deskundige voor gewichtsverlies maar daar staat wel brood op volkoren.
  Maar omdat ik voor de rest geen beweging heb naast mijn sport is het dan wel mogelijk om af te vallen? En als ik brood enzo schrap val ik dan niet om na het sporten?. Daarbij eet ik geen vlees en vis.

  • Hallo Ivana,

   ja je kunt zeker afvallen. Om snel resultaat te zien raad ik je wel aan om minder te sporten, iets meer ‘gewoon’ te bewegen en geen (of in ieder geval niet te veel) brood te eten.

   Als je tijdens het sporten weinig energie hebt kun je 1,5 uur van te voren een portie gezonde koolhydraten eten zoals glutenvrije havermout, quinoa of zoete aardappels.

   Succes!

 6. Erg goed

  • Bedankt!

 7. Hoi Jasper

  Ik ben 1m60 groot en weeg momenteel 62kg. Ik zou graag snel afvallen en weer teruggaan naar mijn gewicht van vorig jaar (52kg). Het probleem is dat ik het erg druk heb met school waardoor ik enkel in het weekend kan gaan sporten. Heb jij nog wat effectieve work-outtips voor mij? Groetjes.

  • Hallo Myrthe,

   ook als je snel wilt afvallen is voeding belangrijker dan sporten. Zorg ervoor dat je enkel producten eet van mijn boodschappenlijst. Je zal dan snel vet gaan verbranden en terug zakken richting je oude gewicht.

   Succes!

 8. hee, kijk ik kan niet afblijven van de chips en chocola… hoe kan ik toch snel afvallen. ik krijg nu al een aardig buikje.. wat kan ik doen/voorkomen dat ik TE dik wordt?

  • Haal de chips en chocolade niet meer in huis. Wees creatief om de producten niet meer in de buurt te hebben. Snel afvallen is niet altijd even makkelijk, maar je zal wel snel resultaat zien als je de chips en chocolade links laat liggen.

   Veel succes!

 9. dit is echt zo ziek! mensen hier vallen in 3 weken 10 kilo af!! kom op dat wil je toch niet?? dat is echt heeeeel erg ziek…

  • 10 kilo in 3 weken afvallen is inderdaad wel erg veel. De ene persoon zal sneller afvallen dan de ander. Maar zolang je gezond blijft eten en voldoende beweegt kan je nooit TE snel afvallen.

 10. Hallo,

  Ik zou graag willen weten wat ik dan tijdens snel afvallen als vervanger voor de koolhydraten kan eten? Alleen groente en een stukje vlees is toch wat weinig lijkt mij?

  Alvast bedankt!

  • Hallo Britt,

   In mijn receptenboek vind je de exacte recepten, maar er is natuurlijk veel meer dat je kan eten en nog steeds snel kan afvallen. Bijv. Noten, zaden, pitten, ei, vis, kip, quinoa, havermout, zoete aardappels, fruit, kruiden, specerijen, etc, etc.

   Veel succes!

 11. Hi jasper,

  Ik train normaal gesproken 3 x per week eerst krachttraining en afsluiten met 20 min intensieve cardio. Ik eet at gewoon gevarieerd schijf van 5 en alleen koek snoep ships in het weekend. Ik prop me niet vol maar gewoon een handje of 2 koekjes. Dit ging perfect ik viel snel af en kwam weer op mijn oude gewicht. Daarna kreeg ik stress at minder en daarna meer. Train nu wisselvallig, in een klein jaartje gelijk 10 kilo aangekomen. Ik doe er alles aan maar niets helpt. Ik ben 1.56 dus erg klein, alles gaat dus gelijk naar mijn benen. Ik weet niet meer wat ik moet doen soms lijkt het wel mijn leeftijd.(zegd mijn moeder) Ik ben 23. Ik kom altijd snel aan en val snel af. Nu blijf ik dus echt hangen en dit wil ik niet. Misschien heb je wat korte tips voor mij!?

  Gr Tamara

  • Hallo Tamara,

   Probeer de komende maand eens alleen producten te eten van mijn boodschappenlijst. Dus ook in de weekenden geen koek, snoep en chips. Als je dit doet mag je de 20 min cardio overslaan als je dat wilt. Je zal nog steeds snel gewicht verliezen.

   Succes!

 12. Oh ja, en jij zal wellicht zeggen : haal dat ongezonde spul dan gewoon niet in huis als je snel wilt afvallen! Maar met 2 kinderen en een man die dit wel willen eten en niet snel willen afvallen is het er gewoon altijd.
  Graag je tips voor wat precies te eten na de kei training voor snel afvallen en waar ik ook echt goed VOL van raak!

  Bij voorbaat dank

  • Als je echt snel wilt afvallen, kun je de koekjes en chips gemakkelijk laten staan.. Kwestie van doorzettingsvermogen.

 13. Hallo Jasper

  Voor snel afvallen train ik 2x per week kort en intensief en krijg hiernaast een dagelijks klein portie aan beweging.
  Na de KEI training krijg ik echter zo gruwelijk veel honger dat ik eerst heel braaf wat fruit en yoghurt pak maar daarna enorm voor de bijl ga met bijv veel brood maar vaker nog met veel koek en snoep!!! Ik word daar zo gek van maar kan dat niet stoppen. Wat moet ik doen?

  • Hallo Heidi,

   Kei training is goed als je snel wilt afvallen. Eet 1,5 uur voor de training een portie gezonde koolhydraten (quinoa, glutenvrije havermout of zoete aardappels) en na je training een groente shake met een banaan en hoge kwaliteit wei-eiwitpoeder. Je zal zo geen honger gevoel meer hebben en toch snel afvallen. Eet verder die dag geen fruit, maar wel genoeg eiwitten en veel groenten en gezonde vetten.

   Succes!

  • Ik ben geen jasper maar ik kan wel uit persoonlijke ervaring spreken -ik wilde ook snel afvallen- dat wanneer ik nog steeds niet vol zit na het eten van fruit of groente, dat ik dan of wat water of thee drink om zonder calorieën tot me te nemen toch vol te raken, of ik poets vlug mn tanden waardoor mn eetlust meteen verdwijnt. Ook eet ik eerder als ik me verveel dus ik probeer me zo veel mogelijk bezig te houden met dingen zodat ik niet zo veel aan eten denk. + wanneer ik een honger gevoel heb, en ik heb geen water of iets anders in de buurt, maar wel snoep. Dan is het heeeel verleidelijk om dat snoep te eten, maar wat je dan ook kunt doen is je voorstellen dat je rammelende maag al je vet als het ware vet zuigt en dan denk je wel een tweede keer voordat je snel dat snoep pakt 😛

 14. Dit snel afvallen werkt. Ben zelf dus niet nav de tips op deze site gestopt met het eten van suiker en koolhydraten en ben zonder te sporten nu al 10 kg kwijt in 3 weken. Discipline is key dwz het laten staan vd dikmakers en deze te vervangen door vis en groente zou een way of life moeten worden om af te vallen. Af en toe mag je jezelf natuurlijk best belonen en een keertje iets lekkers nemen maar overdrijf het dan vooral niet. Belangrijk: mate, discipline, change of life, bewegen, geen suiker en koolhydraten.

  • Dat is nog eens snel afvallen, ga zo door!

 15. Ik heb een vraag voor eiwitten zijn deze dikmakend Als je daarvan teveel eet? Kan je dan nog snel afvallen? Of zijn alleen eiwitten van vlees en eieren dikmakend.

  Ik heb uw boek gekocht en ben nu eindelijk mijn bolle gezicht kwijt alleen heb ik heupen en een buikje. Daar wil ik echt van af en heb tevens ook een beetje borsten heel beschamend voor een man dus hahah

  Ik wil echt snel van me heupen buikje en borsten af alstublieft

  • Als je niet te veel eiwitten eet zal je hier zeker niet snel dik van worden. Als je niet intensief sport kun je prima af met 1-1,5 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht.

   Leuk om te horen dat het zo goed gaat. Ga zo door. Snel afvallen is echt niet moeilijk maar je hebt wel wat discipline nodig.

 16. Hey,

  Superinteressant artikel.
  Ik heb echter een rare vraag. Ik doe al sinds jongs af aan aan atletiek (sprint), ski en zat ook steeds in een sportrichting op school. Dit zorgt er voor wat ik zeer gespierde benen heb, snel afvallen is aan mij dus niet besteed. Ik zou graag iets minder gepierde benen = smallere benen hebben maar nog steeds gepierd. Mijn hamstrings zijn zeer hard gespierd en zou graag deze wegwerken. Oplossing?

  Zou me echt goed helpen. Thanks

  • Hallo Grance,

   de tips in dit artikel zijn om snel af te vallen. Als jij je benen en kuiten niet meer traint zullen de spieren vanzelf afnemen in omvang. Als je weinig koolhydraten (net als bij snel afvallen) en niet te veel eiwitten eet dan zal dit sneller gaan (zelfs als je wel sport), maar dit is niet altijd even gezond en zal zorgen voor een sterk hongergevoel.

   Veel succes!

 17. Goeie avond,
  Wat zegt u van zuurdesem spelt brood? Als ik dat 1 keer in de week eet kan ik dan snel afvallen? En spelt brood of croissant?
  Want mis brood zo erg!

  Groetjes

  • Hallo Jante,

   als je echt snel wilt afvallen kan je beter ook geen spelt granen eten, hier zitten namelijk ook gewoon gluten in. Het is mogelijk om af te vallen met een paar sneetjes speltbrood in de week, maar liever niet. Een croissant kan je echt beter helemaal niet doen.

   Veel succes!

 18. Hoi jasper

  ik wil zo snel mogelijk 8 kilo afvallen maar ik wil ook een strakkere buik heeft u nog tips

  mvg

  dominique

  • Hallo Dominique,

   Je kan snel afvallen door koolhydraatarm te eten en aan krachttraining te doen. Zo krijg je ook een strakke buik.

   Veel succes!

 19. Beste Jasper, ik heb je boek gekocht en ben nu een week bezig en het gaat erg goed! Ik vraag me alleen af wat er gebeurd als ik op mijn streefgewicht zit en ik ga weer deels brood/rijst toevoegen aan mijn eten. Kom ik dan weer net zo hard aan? En mijn moeder is nu ook enthousiast geworden en wil dit dieet gaan volgen voornamelijk om meer energie te krijgen, snel afvallen is mooi meegenomen maar niet haar hoofdreden. Zij is 78, is dit dieet ook goed voor ouderen en is de kans groot dat zij hier meer energie van krijgt?

  • Hallo Polleke,

   snel afvallen is niet het enige voordeel van dit eetpatroon, je krijgt er inderdaad ook meer energie door. Als je weer (veel) brood en rijst gaat eten zal ik ook weer aankomen. Een beetje kan je wel hebben, maar niet te veel.

   Ook voor je moeder is het een goed idee dit eetpatroon vol te houden. Ze zal snel afvallen tot haar ideale gewicht, en het energie niveau zal zeker omhoog gaan.

   Veel succes!

 20. hi, om snel af te vallen sport ik 4 keer in de week een ongeveer een uur tot 1,5 uur waarvan meetal 30-45 minuten cardio en daarna kracht training… ik eet gezond?: groente smoothies met gojibesse, chiazaad enz, nauwelijks brood meer, wel yoghurt met havervlokken, fruit, groentes, kip vlees, zalm, makreel, haring ,nauwelijks meer suiker en soms een stammpotje… ik val totaal niet af…. hoe komt dit? eet ik teveel of misschien juist te weinig?

  • Hallo Nicky,

   afhankelijk van je leeftijd en de hoeveelheid overgewicht die je hebt kunnen die paar sneetjes brood en havervlokken wat snel afvallen betreft roet in het eten gooien. Onthoud ook dat gojibessen veel suiker bevatten.

   Probeer voor de komende twee weken eens helemaal geen brood en suiker-bevattend gedroogd fruit meer te eten. Probeer ook je calorie-inname iets te verlagen.

   Sla de 30-45 minuten cardio in de sportschool deze twee weken even over, maar ga wel door met de krachttraining (en daarna niet meteen te veel koolhydraten eten). Laat me weten hoeveel je bent afgevallen.

   Veel succes!

 21. Hallo Jasper
  ik wil puur afvallen aan mijn billen, bovenbenen en het liefst zo snel mogelijk.
  ik heb allerlei oefeningen geprobeerd maar dat helpt niet heb jij nog advies?.
  Alvast Bedankt

  • Hallo Romy,

   als je wilt afvallen dan is voeding belangrijker dan sporten. Door te sporten kun je het proces wel versnellen. Eet de voeding van mijn boodschappenlijst en uit mijn receptenboek en al je overtollig lichaamsvet (rond je billen en bovenbenen) zal vanzelf verdwijnen.

   Veel succes!

 22. Eet nu 5 dagen kolydraar vrij bruinbrood van de warme bakker, alleeen vlees en vis en flink wat groente. Ben nu 3 kilo afgevallen. Ben 166 lang en woog 66 kilo nu 63 kilo. heb altijd zo’n 55 kilo gewogen. Door verkeerd eten kwamen de kilo’s er snel aan en gestopt met roken sinds november. Gaat goed nu. Hoop dat het blijvend is. Groetjes

  • Goed om te horen Marianne, ga zo door. Als je gezond blijft eten zullen de kilo’s eraf blijven gaan en er ook af blijven.

   Veel succes!

 23. Dag. Ik ben 49 en het laatste jaar 10 kilo aangekomen na ee hartritmestoornis met burnout. Het gaat nu heel goed loop 2 tot 3x id week rustig hard of stevig wandelen met fysio. Ik eet helemaal geen koolhydr. Wel havermout met water. Noten.cranberries.eieren..kokosvet.salades enzv. Maar snel afvallen ho maar!! Heeft dit met de overgang te maken? Wordt er moedeloos van. Ben 168 en 80 kg. Ik sta op het punt maaltijdverv. Te nemen masr voel me zo goed op deze voeding!

  • Hallo Lynda,

   het belangrijkste is dat jij je goed voelt. Afvallen of misschien zelfs snel afvallen is het gevolg van een gezond lichaam. Het zou eventueel met de overgang te maken kunnen hebben. Maar als je doorgaat dan zal je vanzelf vet gaan verbranden.

   Let wel goed op dat je echt koolhydraatarm eet, op mijn boodschappenlijst vind je de exacte producten die je wel en niet mag eten.

   Veel succes!

 24. Ik eet nu meer als een half jaar koolhydraat arm
  en val niet af. Heeft de overgang en het feit dat ik alleen ’s nachts werk hier invloed op?
  Ook beweeg ik weinig ivm arthrose enkels.
  Heb je een advies.

  • Hallo Chris,

   let goed op dat je echt koolhydraatarm eet. Als je volgens mijn boodschappenlijst eet weet je zeker dat je goed zit.

   Omdat je zo weinig beweegt moet je goed letten op je calorie inname. Eet nooit meer dan je verbrandt, dan zal niet (snel) afvallen.

   Veel succes!

 25. Hoi Jasper
  een vraagje over je boodschappenlijst mag je ook spinazie knoflook uien tomaten ? En sla en hoe zit het met drinken wat mag je wel drinken en bakken mag dat in olie of boter.
  grsarah

  • Hallo Sarah,

   ja die producten mag je allemaal eten als je snel wilt afvallen. Bak in kokosnootolie en drink voornamelijk water en thee.

   Veel succes!

 26. Hoi Jasper

  Ik ben 22 jaar oud en wil snel afvallen, ik ben niet echt dik, mijn armen en benen zijn gewoon dun ik heb alleen nogal wat buikvet, doordat ik doordeweeks amper vrije tijd heb probeer ik elke zondag een half uur tot uur te gaan sporten (met name cardio zoals fietsen en crosstrainer). Ik probeer ook op mijn voedsel te letten zoals bv sapjes ipv cola, een stuk fruit ipv een snack en bruinbrood ipv witbrood, maar het probleem is dat ik niet afval, wat doe ik verkeerd? Ik heb ook al afvalproducten geprobeerd zoals natuurlijke afslank pillen of natuurlijke afslank drankjes, ik werd alleen smaller in mijn gezicht maar mijn buikje bleef maar, heeft u misschien een tip?

  Mvg Rodney

  • Hallo Rodney,

   sapjes en fruit bevatten veel suiker. Eet dat ook niet teveel. Op mijn boodschappenlijst staan de exacte producten die je snel helpen afvallen.

   In mijn opinie is een gezond voedingspatroon (zoals beschreven op deze website) de enige methode om blijvend en natuurlijk af te vallen.

 27. Hallo.
  Ik ben nu 2 weekjes bezig met afvallen en het gaat redelijk goed.
  Door de weeks sport ik iedere dag 30/40 minuten. En eet ik veelfruit en drink veel water. Maar als ik in het weekend wat extras pak zoals wat chips of een ander ongezonde snack, zit er zo weer 1 kilo aan. Hoe kan ik toch een lekkernij pakken wat toch lekker is maar waar je niet van aankomt? En wat kan je als vervanging pakken voor een aardappel of rijst?
  alvast bedankt.

  • Hallo Nathalie,

   zeker in het begin is het belangrijk dat je (ook in de weekenden) niet ongezond eet. Dit vereist een beetje doorzettingsvermogen, maar het resultaat is het dubbel-en-dwars waard.

   Eet de producten van mijn boodschappenlijst en je zult snel afvallen. Let op, je kan beter maximaal 1 stuk fruit per dag eten als je gewicht wilt verliezen. Groente kan je wel zo veel eten als je wilt. In mijn receptenboek vind je een aantal goede snacks.

   Quinoa en zoete aardappels zijn een goede vervanging voor aardappels en rijst.

 28. Hey jasper wat kan ik dan als ontbijt en lunch eten? Of naar school meenemen?

  • Een groente shake of boerenomelet is een goed ontbijt.
   Naar school kun je het beste een afsluitbaar doosje meenemen met daar in een lekkere salade.

 29. Hoi Jasper,

  Ik eet al lange tijd koolhydraatarm maar ik mis van tijd tot tijd de pasta heel erg.
  Kan ik hiervoor speltpasta nemen?

  Katja

  • Hallo Katja,

   het is niet heel erg om eens in de twee weken bijvoorbeeld een beetje pasta te eten. Het zal wel de snelheid waarmee je afvalt verminderen.

   Het lijkt me beter om een aantal recepten te leren die erg op een pasta lijken. Bijvoorbeeld: gekookte quinoa, kleine stukjes gebraden kipfilet, avocado, gewokte paprika, gewokte courgette, gewokte spinazie, gefruite ui, twee eetlepels kwark, extra vergine olijfolie, peper, zout en evt. wat tuinkruiden.

   Eet smakelijk!

 30. Hoi Jasper, erg inzichtelijk artikel. Ik lees echter niks over eiwitten. Ik val momenteel in een rap tempo af op een dieet van eieren, groenten (minimaal 2 ons, waarvan altijd een stuk spaanse peper), magere kwark en 1 grapefruit. Het heup en buikvet lijkt minder snel te verdwijnen dan de rest, ligt dit aan de eieren?

  • Zie dat de eieren wel in het lijstje staan sorry, maar je geeft er niet echt je mening over, hiernaar ben ik erg benieuwd

   • Hallo Nick,

    let op dat je wel een dieet volgt dat je kunt volhouden, anders is de kans op een jojo-effect erg groot. Goede scharrel eieren zijn erg gezond, bevatten veel voedingsstoffen en belemmeren het afvallen zeker niet. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn goede scharrel eieren ook niet slecht voor je cholesterol niveau. Meer informatie daarover kun je vinden in mijn artikel over cholesterol.

    Waar je het snelst afvalt verschilt van persoon tot persoon. Als je een goed voedingspatroon volgt (zoals de producten op de boodschappenlijst) dan zul je uiteindelijk al je overtollig vet verbranden.

 31. Hallo. Dit zijn hele handige tips. Ik ben een persoon die 5-6 dagen per week sport en dan toch net even dat kleine beetje vet weg wil hebben. Want zeg nou zelf, dat is toch veel mooier? Ik ben het in alles met je eens, maar sorry ik kan het niet laten: vrijwel onmogelijk voor vrouwen om gespierd te worden zonder het nemen van mannelijke hormonen? Ik ben ook een vrouw en ik ben best gespierd. Zo ken ik wel meer vrouwen. Dit is niet onmogelijk, als je maar hard genoeg traint en een sport doet waarbij je echt kracht ontwikkelt, dan gaat dat makkelijk. Sorry dat wilde ik eventjes kwijt. Verder nogmaals bedankt!!

  • Hallo Maaike,

   bedankt voor je compliment. Het is inderdaad niet altijd waar dat je mannelijke hormonen moet nemen (maar afhankelijk van je aanleg is het voor veel vrouwen wel nodig). Maar je moet er wel erg hard voor werken, althans 5 tot 6 dagen in de week lijkt me aardig hard =). Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen is: je zult als vrouw niet snel gespierd worden als je dat niet wilt, ook al doe je af en toe aan krachttraining.

 32. Hallo,
  Ik word hier erg enthousiast van! Ik had een vraag klopt het dat als je yoghurt met muesli eet, of kwark dat dat ook goed voor je is ipv brood?

  • Hallo Joyce,

   Kwark is in mijn opinie beter dan yoghurt en zeker beter dan brood. In plaats van muesli kun je beter eigen granola maken of gronola die gemaakt is van natuurlijke producten kopen.

   Veel succes!

 33. Hoi
  Ik ben 16 jr ik weeg 94 kg en ben 1,78
  Ik wil snel maar ook gezond afvallen zonder een jojo effect

  Welke tips heeft u?
  Mijn ouders kopen allerlei vetrijkeproducten maar ik kan er niet van afblijven
  Bedankt

  • Hallo Jaap,

   je kunt dan het beste geen koolhydraten eten zoals brood, aardappels, rijst, pasta en suiker.
   Gezond vet zoals vis, vlees, extra vergine olijfolie, kokosnootolie, noten, etc. zijn geen probleem.

 34. Goedemiddag, ik heb net het boek ontvangen.
  Maar toch een vraag kan het kwaad om en aantal weken alleen shakes te eten??

  • Hallo Anna,

   nee hoor, dat kan je doen. Let wel op dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt via de shakes. En als je weer begint met vast voedsel eten, bouw het dan rustig op om zo darmkrampen te voorkomen.

 35. Hoi,

  Mag dit alles ook tijdens zwangerschap?

  Groetjes

  • Gezonder gaan eten kan gewoon veilig tijdens de zwangerschap. Overleg wel altijd even met je dokter voordat je je eetpatroon radicaal gaat omgooien (zeker in de zwangerschap).

   Intensief sporten zou ik even mee wachten. Bewegen met lage intensiteit kun je in het begin van de zwangerschap gewoon doen (zolang dit nog comfortabel kan). Ook hier is het verstandig even met je dokter te overleggen voordat je veranderingen in je beweegpatroon aanbrengt.

 36. Hoi , ik ben Roberta.
  Ik had een vraagje namelijk : hoeveel kilo kan je afvallen in 1 week tijd ?
  Grtz. 🙂

  • Dit verschilt erg van persoon tot persoon. Ik heb een aantal cliënten gehad die zo snel mogelijk wilde afvallen. Gemiddeld verloren ze zo’n 2-3 kilo lichaamsvet per week. Dit vergt wel de nodige discipline.

   Snel afvallen kan wenselijk zijn, maar als ik jou was zou ik de focus leggen op duurzaam of blijvend afvallen. Maar veranderingen in je eet- en beweegpatroon die blijvend zijn. Uiteindelijk zul je dan ook al je overtollige lichaamsvet verbranden.

 37. Hoi jasper

  Heb je mischien een tip hoemik mijn dijen dunner krijg
  Ik rij paard en k fiets er ook naar toe en dan rij ik ook lke dag en fiets ik terug kan het daar aan liggen dat mijn dijen niet dunner worden.

  • Hallo Karin,

   voeding is hier de belangrijkste factor. Op mijn boodschappenlijst vind je de producten die je helpen afvallen.

   Veel succes!

 38. Hoi Hoi,

  Hoe kan ik goedkoop en gezond eten?

  Gezond eten is duur dus ben ik verplicht ongezond te eten of heb jij een goed alternatief?

  Gr Valerie

  • Hallo Valerie,

   er zit een kern van waarheid in wat je zegt. Maar je kunt ook prima gezond en goedkoop eten. Doe je boodschappen bijvoorbeeld bij een budgetsupermarkt of desnoods eet je diepvries producten. Zolang het maar natuurlijk voedsel is (dus groente, vlees, vis, noten, fruit, zaden, ei, etc.).

   Je gezondheid is het belangrijkste wat je hebt. Misschien is het een idee om een wat groter budget per maand toe te kennen aan eten en wat andere uitgaven te schrappen. Over tijd zul je het vrijwel zeker ‘terug verdienen’ omdat je bespaart op ziektekosten en veel productiever te werk kunt gaan.

   In mijn receptenboek vind je nog meer tips om gezond eten makkelijk, lekker en goedkoop te maken.

 39. Hoi Jasper,

  Ik neem elke s’morgens chiazaad met magere kwark,
  ben ook bezig om zo snel mogelijk af te vallen vooral buikvet heeft het dan een nadeel bv voor mijn buik ?alvast bedank

  • Chiazaad met magere kwark is oké. Misschien is het een idee om dit ontbijt af te wisselen met een boerenomelet of een groente shake in de ochtend.

 40. Hallo jasper
  Ik heb de boodschappenlijst ontvangen maar heb je ook een eetschema om snel af te vallen? Ik bedoel wat dagelijks wel of niet moet eten enz ?? Zou je zo een lijst naar mijn sturen voor een weekje .. Mvg

 41. Hallo Jasper,

  Kun je mij vertellen hoe ik erachter kan komen of een dier alleen gras heeft gegeten?
  Biologisch gehouden dieren krijgen weliswaar onbespoten eten en geen antibiotica maar verder is het toch niet echt na te gaan of ze alleen gras eten?
  Een koe kan bv in de wintermaanden niet het land op omdat het te koud is, maar ze eten dan in ieder geval wel hooi (gedroogd gras dus) en misschien nog een soort graan.
  Hopelijk heb je hier antwoord op want ik vind een stukje biologisch vlees wel lekker.

  Fijn trouwens hoe alles zo duidelijk en logisch wordt uitgelegd. Morgen de goede boodschappen halen en aan de slag.

  Groeten,
  Ingrid

  • Hallo Ingrid,

   bedankt voor je compliment. Het blijft altijd lastig om zeker te weten of een dier echt alleen maar gras heeft gegeten. Ik heb over het algemeen goede ervaringen met vlees van biologische slagers. Je kunt op internet ook een aantal instanties vinden die gras gevoerd vlees thuis bezorgen.

 42. Ik heb eigenlijk de hoop al verloren dat het mij ooit nog eens gaat lukken om af te vallen.
  Ik ben 1,73 en weeg 80 kilo ik oog niet echt dik maar wel stevig. dat ik dit nu schrijf is al iets wat ik eigenlijk niet eens durf. Ik heb geen enkele controle over mijn eten. Niet dat ik alles eet wat los en vast zit, helemaal niet maar ik vind eten het leukste en lekerste wat er is en kan geen NEE zeggen. Ik zou willen dat ik het kon. En ik sta elke morgen weer op met het idee “Vandaag gaat het lukken!” ik kijk in de spiegel en zeg “je kan het” maar iets in mij is niet sterk genoeg!
  Ben jij dan mijn oplossing?

  • Hallo Marjolein, waarom wil je afvallen? Schrijf eens 3 redenen op waarom je gezonder wilt gaan eten. Maak ze zo concreet mogelijk. Bekijk deze 3 redenen dagelijks en als je de drang voelt ongezond te eten. Dit zal je erg helpen de verleidingen te weerstaan en ‘nee’ te zeggen tegen ongezond eten.

   Het probleem wat je hierboven beschrijft noem ik een wilskracht-uitdaging. Train je wilskracht en je zult beter in staat zijn dergelijke verleidingen te weerstaan.

   Ik ben de afgelopen maanden bezig om een boek te schrijven over het mentale aspect van gewichtsverlies. Hou de website goed in de gaten want als ik het zo lees bevat dit boek namelijk de uitkomst voor jou probleem. Ik doe me uiterste best het boek dit jaar nog uit te brengen.

 43. Hallo,

  Ik ben 1,74 ong en weeg nu 72. Ik wil snel afvallen, ik ga 4,5 keer per week naar de sportschool om spiermassa te kweken. Hebt u hier tips voor. Ik wil graag binnen 6 maanden afvallen en meer spieren krijgen. Hebt u hier goede tips voor. Ik weet niet hoe ik dit zou kunnen bereiken?

  Alvast bedankt ervoor.

 44. Hallo, ik moet in 2weken ongeveer 5 á 10kg afvallen.. is dit mogelijk? ik heb een paar tips gekregen om aan een havermout dieet te doen (smorgens en savonds alleen havermout eten, alleen water drinken en tussen de dag door fruit eten). Is dit een goede oplossing?

  • Hallo Burcu,

   waarom in 2 weken? Het is erg onnatuurlijk om in 2 weken zo veel af te vallen. De kans is groot dat het gewicht er daarna weer heel snel aankomt. Het is beter om je voedingspatroon aan te passen en in een maand tijd dat gewicht te verliezen, dan weet je zeker dat het er ook de rest van je leven afblijft (zolang je gezond blijft eten).

   In het geval je zoveel wilt afvallen voor bijvoorbeeld een ‘weight-in’ van een bokswedstrijd dan zou je dat kunnen doen door snel veel vocht te verliezen. Dit is echter niet gezond en zou ik ook niet aanraden, maar als je toch besluit dit te doen kan je elders op internet vast wel wat informatie hierover vinden.

 45. hallo, ik weeg 95 kilo en ben 179m ik fitness 5 dagen in de week en 3 keer in de week doe ik 5 km joggen. ik heb probleem met mijn onderbuik om af te vallen.. kunt u mij aanraden wat ik het beste kan eten met zo een schema. met vriendelijke groet

  • Hoi Zeki,

   Waarom sport je zo veel? Je legt zo ontzettend veel (onnodige) stress op je lichaam. Als sporten echt je passie en je leven is kan het wel, maar dat komt wel met een prijs. Hoe onlogisch het ook klinkt, het zou heel goed kunnen dat de onderbuik juist komt omdat je zoveel sport (je eet meer koolhydraten omdat je meer energie nodig hebt en de stress speelt natuurlijk ook een rol).

   Als je echt zo veel zou willen blijven sporten zou ik je aanraden 1.5 uur voor je training een portie koolhydraten te eten zoals quinoa, havermout of rijst. En na de training een goede groenteshake, stuk gras gevoerd vlees, scharrel ei of een stuk vis (i.c.m. groente).

 46. Hallo Jasper,

  Ik neem aan dat je zelf kan bepalen uit jou boodschappenlijstje wat je met wat combineert voor een maaltijd? En is het waar dat je light producten beter kan mijden? Moet ik 20+ kaas nemen ipv 48+ bijv?

  Alvast bedankt !

  Groet,

  Edina

  • Hallo Edina,

   ja dat klopt, mijn receptenboek kan je hierbij helpen. Light producten zijn bijna nooit (veel) beter voor je gezondheid en kunnen de snelheid van je gewichtsverlies ook erg naar beneden schroeven. Ik zou je persoonlijk aanraden helemaal te stoppen met zuivel, het blijkt dat mensen zuivelproducten niet goed kunnen verteren (we misschien de enzymen daarvoor). Daarom verstoord het een aantal processen in je lichaam.

   Succes!

 47. Een vraag:

  Ik ben nu sinds 2 weken aan het sporten dit deed ik nooit .. 1 x per week intensief zwemmen en 3 x perweek hardlopen(start 2 run)
  Nu wil ik snel afvallen en geen koolhydraten meer eten maar wat zo ik dan als ontbijt en lunch moeten eten? Lunch vooral lastig want dit moet iets zijn tijdens het autorijden.. Dus vaak een boterham wat zou ik hiervan in de plaatst moeten doen??
  Ik probeer ook zo een 3a 4 x in de week oefeningen te doen die hierboven staan en nog wat meer… Nu en ik pas 1 kilo afgevallen maar vooral door de koolhydraten doordat ik niet weet wat ik wel moet eten … Kunt u mij helpen ??

  • Hallo Celin,

   Als ontbijt kun je een (boeren)omelet eten of een groente shake of sap maken. De exacte recepten hiervoor vind je in mijn receptenboek.

   Zelf zou ik als lunch dan een groente shake drinken in de auto. Het is eigenlijk beter om je echt te concentreren op je voedsel als je aan het eten bent, dan neem je veel meer voedingsstoffen op.

   Als je veel sport is het niet erg om af en toe wat extra koolhydraten te eten in de vorm van quinoa en zoete aardappels. Want anders heeft je lichaam niet genoeg energie om dat allemaal te blijven doen.

  • Als ontbijt raad ik aan om havermout te nemen. Doe hier een banaan en kaneel bij en je hebt een heerlijk gezond ontbijt.

   Als je het lastig vindt om al je koolhydraten uit je dieet te schrappen, verplaatst deze dan naar je lunch toe en eet ’s avonds voornamelijk groente en kip of vette vis.

 48. Hallo Jasper, ik probeer nu al een tijdje af te vallen maar het gaat mij niet snel genoeg. Goede tip om geen brood mee te eten, dat deed ik nog wel. Ik moet nog 12 kilo kwijt hoelang duurt dat? Ik vind snel afvallen het fijnst, want anders duurt het zo lang.

  • Hoi Nick,

   de tips in dit artikel zullen je helpen sneller af te vallen. Probeer gewoon consistent gezond te eten dan ben je de 12 kilo kwijt voor je het weet. Focus niet te veel op het resultaat maar probeer gewoon gezond te eten (en te leven).

   Succes!

 49. hallo jasper, ik lees dat je hardlopen niet goed vindt, waarom niet? ik vindt hardlopen altijd lekker om te doen zeker na meteen na werk. ik ben net begonnen met je boodschappenlijst voor snel afvallen (staan best veel lekkere dingen op trouwens). moet ik nu stoppen met hardlopen?

  • Hallo Merel,

   nee je hoeft zeker niet te stoppen met hardlopen. Ik zeg alleen dat je niet hoeft hard te lopen als je (snel) wilt afvallen. Het mag natuurlijk wel als je het leuk vindt. Kijk alleen uit voor blessures als gevolg van slijtage, ons lichaam is niet gemaakt om voor lange periodes herhaaldelijk dezelfde beweging te maken.

 50. Hallo Jasper,

  je dieet ziet er lekker uit. Het sporten zal wel erg zwaar zijn, maar ik moet 12 kilo kwijt dus ik ga het zeker goed proberen. Ik hoef niet echt snel af te vallen, maar wil niet gaan jojo-en. Ik ben als eens 7 kilo afgevallen, maar dat ben ik ook allemaal weer aangekomen. Heb je hier nog tips voor? Ik moet voornamelijk op mn heupen en billen afvallen, moet ik daar nog speciaal voor sporten ofzo. Alvast bedankt!!

  • Dank je wel Kate. Het sporten is inderdaad intensief, maar dat geeft juist een lekker voldaan gevoel.

   Als je niet wilt gaat jojo’en is het belangrijk dat je een gezond voedingspatroon kiest dat je zonder al te veel moeite makkelijk kunt volhouden. De consistentie zorgt er voor de je snel geleidelijk afvalt. Zie mijn boodschappenlijst voor de gezonde producten.

   Succes!

 51. Waarom geen Tonijn? En mag volkorenpasta wel?

  • Hoi Victor,

   tonijn bevat een hoog gehalte zware metalen zoals kwik en lood. Consumptie van deze stoffen heeft een negatief effect op je gezondheid en helpen je daarom niet snel afvallen.

   Volkoren pasta bevat net als witte pasta veel graan en raad ik daarom aan te vermijden. Het is waar dat volkoren pasta minder snel omgezet wordt in suiker dan witte pasta.

 52. Hallo Jasper. Bedankt voor dit goede artikel. Eigenlijk wist ik wel dat suiker het probleem was, maar ik heb het eigenlijk nooit helemaal uit me eten weggelaten. Je heb me ervan overtuigt dat ik geen suiker meer moet eten. Snel afvallen is voor mij een tijden een obsessie geweest. Uit alle macht probeerde ik snel af te vallen, ik werd daar heel gefrustreerd van. Nu ga ik het op deze manier proberen. Het klinkt heel logisch en simpel.

  Ik had nog wel één vraag. Is het echt nodig om naar de sportschool te gaan om snel af te vallen? Als het moet zou i k het wel kunnen, maar liever niet. Kost ook zo veel tijd weet je. Nogmaals bedankt.

  • Hoi Tes,

   graag gedaan! Ja veel mensen proberen snel af te vallen door een crash dieet te volgen bijvoorbeeld. Dit is vaak zeer ongezond en het gewichtsverlies is niet blijvend.

   Eet de producten van de lijst en je zult gemakkelijk en snel afvallen. Het is dan niet nodig om naar de sportschool te gaan. KEI training is wel erg gezond en maakt het gewichtsverlies nog sneller/makkelijker.

   Succes!

 53. Hallo Jasper. Ik wil overmorgen beginnen met de shakes. Zou ik zonder nadelige gevolgen (bijv. te kort aan bepaalde voedingsstoffen) een maand lang 3 van jouw shakes per dag kunnen drinken? Of is dat teveel\te weinig ?

  • Hoi Diego,

   als je zorgt dat er voldoende groente, eiwitten en gezonde vetten in zitten moet dit theoretisch mogelijk zijn. Dus veel groente, eiwitpoeder, noten, zaden, pitten en lijnzaadolie.

   Echter ik zou je niet aanraden enkel shakes te drinken. Je valt niet alleen snel af als je alleen maar shakes drinkt. Je kunt ook snel afvallen als je ‘gewoon eten’ eet en complementair daaraan shakes maakt.

   Een combinatie van eten en shakes verminderd de kans dat je een tekort aan een bepaalde voedingsstof krijgt en het is ook veel lekkerder. Na een week alleen maar shakes drinken komen deze echt je neus uit (in mijn ervaring althans). Maar als je ze combineert blijft het ontzettend lekker. Neem hier eens een kijkje als je op zoek bent naar gezonde recepten die je snel helpen afvallen.

   Succes Diego!

 54. Wat een goed artikel! Ik zou daar nog nietaan willen toevoegen: drink voldoende water. Een glas water bij het opstaan om je organen en je lichaamsfuncties op te starten; je lichaam werkt op hydro-electriciteit (bron: Water als medicijn – dr. Batmanghelidj) Neem vervolgens gedurende de dag steeds een half uur voor je maaltijd 1 glas water en anderhalf tot 2 uur na het eten een glas water. Voor het douchen of sauna gebruik is een glas water ook raadzaam zodat de bloeddruk niet te hoog oploopt. Bij sport is het drinken van water van belan
  g voor een goede afvoer van de afvalstoffen die vrijkomen.

  • Excuses voor de spelfouten van het bovenstaande. Ik had de reactie uit enthousiasme snel vanaf mijn telefoon verstuurd zonder de spellingsfouten op te merken. Ik ben trouwens nu een tijdje met de KEI training bezig, om snel af te vallen, en dat bevalt goed. Het is een logisch en prettig verhaal om dagelijks met een rustige intensiteit een half uur te bewegen in combinatie met de juiste voeding. En het werkt goed, snel afvallen is zeker het resultaat. Ook het zoeken naar alternatieven voor zuivel in de keuken is een verrassende ontdekkingstocht. Gemalen cashewnoten met wat water zijn een perfecte basis voor sauzen bijvoorbeeld. Nooit geweten dat het met een speciale blender zo gemakkelijk te vermalen is.

   • Hoi Sjaak,

    snel afvallen is inderdaad een kwestie van gezond eten en voldoende bewegen.

    Een blender is ook mijn favoriete keukenmachine, je kunt er van alles mee maken.

    Succes!

Reacties Gesloten: Reageer op het forum