Dit artikel is voor mensen die snel af willen vallen. Snel afvallen zonder jojo-effect: elke kilo die eraf gaat, die blijft eraf.

In dit artikel staat precies beschreven hoe je je vetverbranding in je lichaam stimuleert. Door deze makkelijke, gezonde en efficiënte methodes toe te passen val je snel af.

Als je toepast wat er in dit artikel staat dan zul je:

 • Tot 3 kilo per week afvallen, elke week weer opnieuw.
 • Elke kilo die je verliest er niet meer bij krijgen (geen jojo-effect).
 • Nooit meer honger hoeven lijden.
 • Precies weten wat je wel en niet kunt eten.

Als je toepast wat in dit artikel beschreven wordt dan zul je plezierig, gezond, gemakkelijk en snel afvallen.

Eten en bewegen om af te vallen

Voeding en beweging zijn twee natuurlijke factoren die je gewicht bepalen. Door voldoende te bewegen en gezond te eten zul je snel afvallen.

Voeding

Ons moderne voedingspatroon bevat veel koolhydraten, zoals: granen en suikers. Uit deze koolhydraten haal je energie om te overleven. Volgens wetenschappers is jouw lichaam echter ‘gemaakt’ om energie te halen uit gezonde vetten en groenten en dus niet uit koolhdyraten.

In de miljoenen jaren van evolutie eet de mens pas de laatste paar honderd jaar veel koolhydraten. Al die honderdduizenden jaren daarvoor aten we voornamelijk gezonde vetten en groenten. Je lichaam is nog niet aangepast aan de moderne voeding met vele koolhydraten, zoals granen en suikers.

In The New York Times wordt een studie van Dr. Ludwig en zijn team beschreven waarin aangetoond wordt dat de hoeveelheid koolhydraten in je voeding voornamelijk je gewicht bepaalt en niet de hoeveelheid beschikbare energie. Je lichaam is nog steeds gewend om de energie die het nodig heeft te halen uit gezonde vetten en groenten.

In dezelfde studie toont Dr. Ludwig aan dat gezonde, vette voeding veel meer beschikbare energie oplevert dan koolhydraten opleveren. Met andere woorden, (gezonde) vette voeding levert beschikbare energie. Snel afvallen is het gevolg van het verbranden van deze beschikbare energie.

Hoe meer koolhydraten (zoals granen en suiker) je eet, hoe ‘dikker’ je bent. En hoe meer gezonde vetten je eet, hoe meer energie je hebt. De gezonde vetten leveren, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen problemen op met je hart en vaatstelsel. Volgens een wetenschappelijke analyse, uitgevoerd door de Amerikaanse Hart Associatie, krijgen mensen die veel vette vis of andere gezonde vetten eten minder snel een hartaanval.

Beweging

Ons moderne beweegpatroon bestaat voornamelijk uit lange periodes stilzitten (achter de computer bijvoorbeeld) en voor de ‘gezonde’ mensen drie keer per week minimaal een half uur sporten.

In de miljoenen jaren van evolutie beweegt de mens pas de laatste tientallen jaren zo weinig. Al die honderdduizenden jaren daarvoor waren we eigenlijk continu in beweging en hadden we korte periodes van extreem intensieve inspanning.

Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen, niet om lange periodes stil te zitten. In een studie aan de University of Leicester is aangetoond dat de kans op overgewicht verminderd kan worden door simpelweg meer te bewegen en minder stil te zitten.

Het menselijk lichaam is echter niet gemaakt om lang intensieve inspanning te leveren (zoals meer dan een half uur hardlopen). Een studie gedaan aan de Universiteit van Amsterdam geeft aan dat 37% tot 56% van de lange-afstandhardlopers jaarlijks blessures heeft.

Daarnaast zorgen lange periodes van intense inspanning ervoor dat het stresshormoon cortisol wordt aangemaakt. Cortisol heeft allerlei negatieve effecten op je gezondheid en op gewichtsverlies.

Ik zal je alvast verklappen: snel afvallen doe je niet door meer hard te lopen.

Korte en extreem intensieve inspanning daarentegen zorgt ervoor dat je veel energie verbrandt zonder dat je je lichaam te lang overbelast. In zijn boek Body By Science schrijft Doug McGuff (M.D.) dat twaalf minuten extreem intensief trainen per week meer gewichtsverlies oplevert dan drie keer per week een uur lang hardlopen.

Ons lichaam is gemaakt om vrijwel continu in beweging te zijn met af en toe een kort moment van extreem intensieve inspanning. Dit zorgt voor de juiste biochemie in je lichaam zodat je snel lichaamsvet verbrandt en zo snel zal afvallen.

Het stappenplan om snel af te vallen

De misvatting over voeding en beweging die hierboven beschreven is, is de reden dat er zo enorm veel gevallen van overgewicht zijn. Hieronder wordt beschreven hoe je kunt eten en bewegen zodat je gezond, makkelijk en snel afvalt.

Er zijn drie stappen die ervoor zullen zorgen dat je snel afvalt.

 • Stap 1: Geen suiker en koolhydraten meer eten.
 • Stap 2: Meer gezonde vetten en groenten eten.
 • Stap 3: Meer bewegen.

Hieronder worden de drie stappen verder toegelicht.

Stap 1: Geen suiker en koolhydraten meer

Ons eetpatroon is de laatste tientallen jaren sterk veranderd. Tegenwoordig eten we veel geproduceerd voedsel. Geproduceerd voedsel bevat over het algemeen veel koolhydraten. Deze koolhydraten worden in je lichaam omgezet in suikers. Een witte boterham bijvoorbeeld is binnen afzienbare tijd in je lichaam omgezet in suiker. Voorbeelden van koolhydraten zijn: pasta, rijst, aardappels, pizza en brood.

Koolhydraten bevatten energie. Maar de energie uit koolhydraten wordt heel makkelijk opgeslagen als lichaamsvet.

De oplossing voor de voedingsfactor is om weer net zo te eten zoals we duizenden jaren geleden aten: veel gezonde vetten, veel gezonde groenten en veel minder koolhydraten.

Stap 2: Meer gezonde vetten en groenten

Het menselijk lichaam is gemaakt om gezonde vetten en groenten om te zetten in de energie die we nodig hebben om te kunnen leven. Door het aantal gezonde vetten en groenten in je voeding te verhogen, verlies je sneller gewicht – zonder een vervelend hongergevoel te hebben.

We weten allemaal dat groenten belangrijke voedingsstoffen bevatten om onszelf in leven te houden. Helaas is het aantal voedingsstoffen in groenten de laatste tientallen jaren sterk afgenomen door intensivering van de land- en tuinbouw. Te veel groente verbouwen per vierkante meter levert een daling in de voedingswaarde van de groente op. Sommige groenten worden helemaal niet meer op de koude grond verbouwd maar op steenwol. Om toch aan voldoende belangrijke voedingsstoffen te komen, is het belangrijk dat je ongeveer 400 gram groente (bij voorkeur biologisch) per dag eet.

Probeer op een dag zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten te eten. De kleur van de groente geeft aan wat voor voedingsstoffen erin zitten. Hoe meer verschillende kleuren groente je eet, des te meer verschillende voedingsstoffen je binnenkrijgt. Met name donkergroene groenten bevatten veel goede voedingsstoffen.

Vetten hebben bij veel mensen nog steeds een negatieve naam. Vetten worden vaak geassocieerd met hart- en vaatziekten en overgewicht. Het klopt dat er bepaalde vetten zijn die overgewicht en hart- en vaatziekten bevorderen. Deze vetten noem ik de ongezonde vetten. Ongezonde vetten zijn voornamelijk geproduceerde vetten (onder andere de zogenoemde ‘transvetten’). Daarentegen voorkomen gezonde vetten juist hart- en vaatziekten en overgewicht. Deze gezonde vetten komen allemaal oorspronkelijk uit de natuur (zowel natuurlijke als dierlijke vetten).

Voorbeelden van gezonde vetten zijn:

 • koudwatervis, zoals: haring, makreel, sardientjes en wilde zalm
 • grasgevoerd vlees
 • scharreleieren (rijk aan Omega-3)
 • walnoten / walnootolie
 • extra vergine olijfolie
 • kokosnootolie
 • lijnzaad / lijnzaadolie
 • zonnebloempitten
 • pompoenpitten
 • sesamzaad / sesamzaadolie
 • avocado

Probeer zo veel mogelijk van deze gezonde vetten toe te voegen aan je dagelijkse voeding. En probeer ook zo veel mogelijk groente per dag te eten. Voor de beste hoeveelheden moet je luisteren naar je lichaam. Als je een hongergevoel ervaart, moet je het aantal gezonde vetten en groenten verhogen. Als je juist een vol gevoel hebt, kun je je inname wat minderen.

Stap 3: Meer bewegen

We brengen onze tijd 50% tot 70% zittend door. Dit heeft een negatieve invloed op ons gewicht en op onze gezondheid. Een toename van dertig minuten rustige beweging per dag en af en toe korte en extreem intensieve inspanning maakt een enorm verschil in je vetverbranding en dus je gewicht.

Veel bewegen met een lage intensiteit kan onder andere door meer te lopen of te fietsen in je dagelijkse routine. Fiets bijvoorbeeld naar je werk of parkeer je auto een paar straten verderop, zodat je elke ochtend en avond een kwartiertje naar je auto loopt.

Je kunt je noodzakelijke beweging ook in je dagelijkse routine inbouwen door bijvoorbeeld altijd een half uurtje te gaan lopen na het avondeten, te fietsen naar het werk of door in de ochtend rustig een half uurtje te zwemmen. Probeer elke dag minimaal een half uur te bewegen met een lage intensiteit.

Zorg dat je niet te lang achter elkaar stil zit. Probeer op je werk elk half uur even wat te doen, bijvoorbeeld: ga wat drinken halen, neem niet de lift maar pak de trap, loop naar de printer of ga naar het toilet. Als de situatie het toelaat, kun je ook wat rek- en strekoefeningen doen tijdens je werk.

Als je echt snel wilt afvallen is het belangrijk om ‘Korte en Extreem Intensieve training’ (KEI-training) te doen. KEI-training vereist wel extra inspanning. KEI-training is niet noodzakelijk om snel af te vallen, maar ik raad het wel aan.

KEI-training zorgt voor een nog snellere verbranding van je lichaamsvet. Niet alleen tijdens het intensief sporten, maar ook erna wordt er vet verbrand. Hieronder zijn mijn twee favoriete KEI-trainingen beschreven.

1. Voer de onderstaande oefeningen allemaal één keer en achter elkaar uit. Houd de oefeningen zo lang vol als je kunt.

 • Push-ups (maximum aantal herhalingen)
 • Pull-ups (maximum aantal herhalingen)
 • Zagen: plaats één knie en één hand op een bankje (of je bed) zodat je lichaam parallel staat met de vloer. Houd een gewicht in je gestrekte vrije hand en trek dit gewicht langzaam naar je borst toe. Laat daarna het gewicht weer rustig zakken (maximum aantal herhalingen)
 • Muurzitten: plaats je voeten ongeveer 30 centimeter van de muur en ga tegen de muur zitten zodat je rug tegen de muur is en je knieën een hoek van 90 graden maken. Stel zo nodig de positie van je voeten bij (houd dit vol zo lang als je kunt).

2. Zes keer 30 seconden voluit sprinten. Houd ongeveer 90 tot 120 seconden rust tussen de sprintsessies.

Belangrijk bij beide oefeningen is dat je echt tot het uiterste gaat. Alleen dan zul je de voordelen van de KEI-training ervaren. Probeer natuurlijk wel blessures te voorkomen. Door tijdens deze training het uiterste te geven, wordt je lichaam voldoende ‘geprikkeld’ om snel gewicht te verliezen.

Het beste is om elke training één keer per week uit te voeren. Dus in totaal sport je dan twee keer per week, één keer sprinten en één keer krachttraining. Bij voorkeur in de openlucht omdat dit goed is voor je lichaam (veel zuurstof en goede afkoeling).

De KEI-training is net zo goed toepasbaar voor vrouwen als voor mannen. Je hoeft als vrouw niet bang te zijn dat je een gespierd lichaam krijgt van deze korte krachttraining. Je lichaam zal hooguit wat strakker gevormd zijn. Het is voor een vrouw vrijwel onmogelijk om erg gespierd te worden zonder het nemen van mannelijke hormonen. Mannen daarentegen zullen wel degelijk zichtbare spiermassa kweken.

Nogmaals, KEI-training is niet noodzakelijk om snel af te vallen, maar ik raad het wel aan omdat het je algehele gezondheid ten goede komt. Voor sommige mensen is twee keer de trap op en neer lopen ook al een hele inspanning. In dat geval raad ik aan daarmee te beginnen.

Nu snel afvallen

Om vandaag nog te beginnen met afvallen is het belangrijk dat je:

 • Geen suiker en geen koolhydraten meer eet.
 • Zoveel mogelijk gezonde vetten en groenten eet.
 • Een keer per week zes keer 30 seconden sprint.
 • Een tot twee keer per week een korte en extreem intensieve training doet.

Speciaal voor mensen die snel en efficiënt willen afvallen heb ik het Smoothie Afslank Plan ontwikkeld. Door dit plan te volgen laat jij je vetverbranding op volle toeren draaien.

De smoothies bevatten alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om je overtollig vet voorgoed te verbranden, ze zijn verrassend lekker en makkelijk te maken. Gegarandeerd!

Meer informatie over het Smoothie Afslank Plan vind je hier. Heel veel succes!

Bekijk (120) reacties

Verberg reacties

 • Nicole
  02/03/2018 om 9:00 pm

  Wat nemen jullie voor ontbijt?. Groetjes

  • Jasper Alblas
   06/03/2018 om 10:18 am

   Hallo Nicole,

   Voorbeelden van gezonde ontbijtjes zijn: Een gevulde omelet, een groene smoothie, banaanpannenkoekjes, chiapudding, groente sap, Griekse yoghurt met noten, zaden, pitten, fruit, boekweitcrackers met gekookte eitjes en avocado etc.

 • Casus
  17/06/2017 om 6:24 am

  Met deze methode van 134 kg naar 92 kg toe en dit alles binnen een jaar tijd. Heb nu ongelofelijk veel overtollig vel hangen op mijn gehele lichaam. Had je hier ook aan gedacht?
  Of zal plastische chirurgie alleen toereikend zijn? Spreek dit uit persoonlijke ervaring, val nooit te snel teveel af. Meer als 1 kg per week zal je huid niet weerstaan tenzij je nog jong bent.

  • Anita Mulderij
   06/07/2017 om 8:21 am

   Hoi Frank, wat een geweldig resultaat, dat heb je enorm goed en snel gedaan. Vervelend van het overtollige vel. Voor je gezondheid is echter elke dag dat je gezond hebt gegeten en slanker bent geworden een verbetering geweest, dus wees vooral heel trots op jezelf. Het beste wat je nu kunt doen is gaan trainen, het liefst met een personal trainer of bij een sportschool waar ze je van goed advies kunnen voorzien. Ook helpt het om elke dag koud af te douchen, je huid dagelijks te masseren en in te smeren. Neem de tijd om je lichaam meer in shape te krijgen, met sport is nog heel veel mogelijk dus ga ervoor. Groet Anita

 • yasmin
  07/04/2017 om 12:08 am

  Beste ik drink smorgens een smoothie met avocado banaan of soms met mango samen met soya of amandel melk kan dit of
  zou ik deze moeten laten want of fruit en soyamelk zijn toegelaten vindt ik nirt onmiddellijk iets over terug.
  Groetjes yasmin

  • Jasper Alblas
   07/04/2017 om 10:15 am

   Avocado en banaan is een goede combi. Je kunt daar best een beetje ongezoete amandelmelk aan toevoegen. Gebruik liever geen soja producten. Hier lees je waarom. Lees altijd goed het etiket wanneer je plantaardige melk gebruikt. Vaak zijn er ongezonde toevoegingen aan gedaan. Kies voor een amandelmelk die enkel uit amandelen en eventueel zeezout en water bestaat.

 • Celine
  23/12/2016 om 10:29 pm

  Hoi Jasper!

  Als eerst wil ik kwijt dat ik het echt super blij ben met mijn nieuwe levensstijl. Wat een super leuke manier van eten is dit! Ik weet hoe ik moet eten en voel me een stuk fitter. Ik ben 19 jaar en woog 4 maanden geleden nog 72 kilo. Ik weeg na het volgen van deze manier van eten 64 kilo en ben al erg blij met dit resultaat.
  Wel heb ik nog wat vraagjes.

  Nu ik 64 kilo weeg loop ik helemaal vast. Ik val al bijna 1 maand niks meer af. Ik kan zeggen dat ik deze 4 maanden echt 100% op de Jasper Alblas manier heb geleefd. Ik eet precies als jou boodschappenlijst, slaap goed, probeer stress te elimineren en beweeg voldoende. Ik eet ongeveer 400 gram groente per dag en eet niks na het avondeten. Ik gebruik ook regelmatig vetverbrandboosters. Zo vervang ik 1x per dag een maaltijd door een smoothie en drink ik detox drankjes. Wel heb ik moeite met portiegroottes. Ik heb nog steeds behoorlijk veel honger.
  Als ik dan ook maar 1x iets eet na het avondeten, of als ik merk dat ik iets te veel gegeten heb weeg ik de dagen daarna alweer 65 kilo. Zou het helpen als ik nog kleinere porties eet? Of weet jij een manier om toch nog verder af te vallen?

  Ook haal ik inspiratie uit de Paleo boeken en probeer deze aan te passen naar de Jasper Alblas manier. De methodes om af te vallen lijken erg op elkaar dus dit leek me niet slecht.

  Ik heb helaas een zittende baan. Ik haal mijn beweging uit het dagelijks naar mijn baan toe fietsen en lopen, in de avond ben ik bezig met paardrijden en verzorgen en daarnaast doe ik 3x per week aan krachttraining door aan groepslessen mee te doen. Is 3x per week te veel? Ik zou graag zichtbare buikspieren en een strak lichaam willen hebben. Hoe kan ik daar het beste voor zorgen?

  Alvast heel erg bedankt!

  • Jasper Alblas
   06/01/2017 om 12:30 pm

   Hallo Celine, wat een mooi resultaat in gewicht maar vooral ook in bewustzijn. Het klinkt alsof je echt je leefwijze hebt omgegooid en met plezier. Als je via deze methode eet zal je naar je natuurlijke gewicht toe gaan en daar blijven “hangen”. Kan het zo zijn dat die 64-65 kilo dat voor jou is? Het is niet de bedoeling dat je veel honger hebt, zeker niet wanneer je zoveel sport als jij doet. Als het sporten je makkelijk afgaat is het prima om het 3x per week te doen naast het paardrijden. Zorg er wel voor dat je lichaam ook voldoende rust krijgt. Ga zo door en blijf onderzoeken en experimenteren als je nog verder af wilt vallen. Tips die nog kunnen helpen zijn: gebruik maximaal 1 stuks fruit per dag, vervang dagelijks 1 maaltijd per dag door een groene smoothie en let op portiegroottes wat betreft noten, zaden en pitten en andere voedingsmiddelen die veel vetten bevatten. Neem de tijd, ga stap voor stap en accepteer je lichaam ook als het even stil staat. Wees er trots op! Het is geen machine dus geef het de tijd om te veranderen. Veel succes. Groet Jasper

 • Denn
  26/04/2014 om 7:06 am

  Hallo Jasper,

  Ik ben hier nieuw en moet alles nog lezen. Maar heb een hele dringende vraag. Mag ik geen koffie bij dit dieet?

  Ben vandaag begonnen en wil snel 4 tot zes kilos afvallen. Drink niet veel koffie maar wel elke dag een beker.
  Graag een reactie en dank voor de boodschappenlijst.
  Denn

  • shane
   19/05/2014 om 6:10 pm

   Ik zou koffie maar weghalen de caffeine is namelijk slecht voor je hart ookal is het maar 1 kopje. Neem inplaats daarvan een kop thee daar zit dat ook in maar minder. Ook kan je alleen warm water drinken is ook lekker.

  • Jasper Alblas
   21/05/2014 om 5:35 pm

   Wetenschappers zijn zeer verdeelt in hun mening over koffie.

   1 kop koffie heeft geen negatief effect op snel afvallen maar voor je gezondheid kun je het voor de zekerheid maar beter zo min mogelijk drinken.

 • Sali
  24/04/2014 om 8:39 am

  Vandaag dag drie van het dieet. Ik had gedacht dat ik koolhydraten zou missen maar dat valt me reuze mee. Vooral omdat er genoeg andere dingen zijn waar ik genoeg van mag eten. Ik ben Marokkaanse van origine en kan dus ook lekker onze eigen kruiden gebruiken. Ik merk ook nu al dat ik meer energie heb, na drie dagen al. Vandaag voor het ontbijt een omelet gemaakt met een soort plat brood gemaakt van quinoameel, pompoenpitten en gebroken lijnzaad. Toen het op mijn bord lag vond ik het erg weinig maar ik kon maar de helft op omdat ik al vol zat. ’s Avonds heb ik altijd trek ik iets te knabbelen. Maandagavond heb ik daarom een handje walnoten, amandelen, pompoenpitten en cashewnoten licht geroosterd in een koekenpannetje. Hartstikke lekker en toch nog mijn knabbeltje voor de televisie.
  Ik heb verschillende diëten geprobeerd, Sonja Bakker, weight care, calorieën tellen en dukan. Het werkt allemaal wel maar met een gezin niet altijd makkelijk te combineren. Dan stond ik in de avond twee verschillende maaltijden klaar te maken. Niet ideaal en dus ook niet vol te houden. Dukan werkte ook erg goed, vooral omdat hij ook tips geeft om na het streefgewicht bereikt te hebben dat vast te houden. Maar ook hierbij moest ik teveel opletten op wat ik in welke fase wel en niet mocht. De haverzemelen pannenkoekjes maak ik nog wel, die zijn goed te doen. In dit dieet maak ik in de avond gewoon een maaltijd voor mijn gezin maar laat ik voor mezelf de koolhydraten weg. Ik ben heel benieuwd naar wat de Weegschaal maandag zegt.

 • Tina
  19/04/2014 om 7:35 pm

  Ik was ook eerst sceptisch, maar door het gewoon uit te proberen ben ik verkocht! Ben eerst begonnen mn voedingstijl om te gooien, ben nu een Paleo-freak, eet enorm gezond, smoothies kan je mij voor wakker maken en verzot op tarwegras. Daarnaast super uitleg via mail van Jasper hebben mij enorm geholpen om de juiste keuze te maken voor bewegen, zo doe ik nu 2x per week 30 min aan Milon! En in 2 weken tijd veel strakker, fitter en sterker! EN??? Mn huid straalt!!!! Ik ga gewoon door, wat motiveerd je nog meer op deze manier! Superrbedankt Jasper. Ik was al vergeten dat er nog hoop voor mij was … Inmiddels ook 8 kilo minder!

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 6:56 pm

   Graag gedaan Tina! Fijn dat het zo goed bevalt. In het begin snel afvallen is fijn, het is ook belangrijk dat je het op de lange termijn volhoud. Ga zo door!

 • Sali
  18/04/2014 om 4:17 pm

  Ik ben heel benieuwd, na twee zwangerschappen, een stressvol leven en nu herstellend van sarcoidose wil ik snel 20 kilo kwijt. Het klinkt als een onmogelijke opgave, maar voor mijn gezondheid wil ik er wel alles aan doen om af te vallen. Weer fitter zijn en een energieke moeder voor mijn meiden. Maandag beginnen met afvallen, hopelijk kan ik dan over twee maanden zeggen dat ik geslaagd ben

  • admin
   18/04/2014 om 4:42 pm

   Hallo Sali,

   Goed dat je er wat aan gaat doen! Als je de producten van de boodschappenlijst en de recepten uit mijn receptenboek eet zul je snel afvallen. Houd ons op de hoogte.

   Veel succes!

  • Tina
   19/04/2014 om 7:40 pm

   Hoi Sali,

   Ik heb ook 2 zwangerschappen achter de rug en heb Fibromyalgie. 2 jaar erg moe, futloos, ziek, zwak , misselijk, down gewoon levenloos, nu barst ik van de energie, desondanks de diagnose. Weg met de medicijnen, suiker, brood en koolhydraten, hallo groene smoothies, groente en fruit! Geef jezelf wel even de tijd om op te bouwen, maar geloof me, het gaat ook jou zeker lukken! Succes! You will be a proud mom! Groetjes Tina

 • Ivana
  17/04/2014 om 2:09 pm

  Hoi ik heb ff een vraag,
  momenteel zit ik thuis ben net afgestudeerd en ik wil snel afvallen.
  Ik sport nu wel 4 a 6 dagen in de week voornamelijk groepslessen oa bodypump, freestylepump, shbam ongeveer 2u per dag.
  en heb een voedingsschema van deskundige voor gewichtsverlies maar daar staat wel brood op volkoren.
  Maar omdat ik voor de rest geen beweging heb naast mijn sport is het dan wel mogelijk om af te vallen? En als ik brood enzo schrap val ik dan niet om na het sporten?. Daarbij eet ik geen vlees en vis.

  • admin
   18/04/2014 om 4:45 pm

   Hallo Ivana,

   ja je kunt zeker afvallen. Om snel resultaat te zien raad ik je wel aan om minder te sporten, iets meer ‘gewoon’ te bewegen en geen (of in ieder geval niet te veel) brood te eten.

   Als je tijdens het sporten weinig energie hebt kun je 1,5 uur van te voren een portie gezonde koolhydraten eten zoals glutenvrije havermout, quinoa of zoete aardappels.

   Succes!

 • J. Moes
  12/04/2014 om 7:56 am

  Erg goed

 • Myrthe
  10/04/2014 om 2:11 pm

  Hoi Jasper

  Ik ben 1m60 groot en weeg momenteel 62kg. Ik zou graag snel afvallen en weer teruggaan naar mijn gewicht van vorig jaar (52kg). Het probleem is dat ik het erg druk heb met school waardoor ik enkel in het weekend kan gaan sporten. Heb jij nog wat effectieve work-outtips voor mij? Groetjes.

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:28 pm

   Hallo Myrthe,

   ook als je snel wilt afvallen is voeding belangrijker dan sporten. Zorg ervoor dat je enkel producten eet van mijn boodschappenlijst. Je zal dan snel vet gaan verbranden en terug zakken richting je oude gewicht.

   Succes!

 • Roy Kliebisch
  06/04/2014 om 9:00 pm

  hee, kijk ik kan niet afblijven van de chips en chocola… hoe kan ik toch snel afvallen. ik krijg nu al een aardig buikje.. wat kan ik doen/voorkomen dat ik TE dik wordt?

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:30 pm

   Haal de chips en chocolade niet meer in huis. Wees creatief om de producten niet meer in de buurt te hebben. Snel afvallen is niet altijd even makkelijk, maar je zal wel snel resultaat zien als je de chips en chocolade links laat liggen.

   Veel succes!

 • denise
  06/04/2014 om 8:04 pm

  dit is echt zo ziek! mensen hier vallen in 3 weken 10 kilo af!! kom op dat wil je toch niet?? dat is echt heeeeel erg ziek…

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:31 pm

   10 kilo in 3 weken afvallen is inderdaad wel erg veel. De ene persoon zal sneller afvallen dan de ander. Maar zolang je gezond blijft eten en voldoende beweegt kan je nooit TE snel afvallen.

 • Britt
  01/04/2014 om 8:29 am

  Hallo,

  Ik zou graag willen weten wat ik dan tijdens snel afvallen als vervanger voor de koolhydraten kan eten? Alleen groente en een stukje vlees is toch wat weinig lijkt mij?

  Alvast bedankt!

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:32 am

   Hallo Britt,

   In mijn receptenboek vind je de exacte recepten, maar er is natuurlijk veel meer dat je kan eten en nog steeds snel kan afvallen. Bijv. Noten, zaden, pitten, ei, vis, kip, quinoa, havermout, zoete aardappels, fruit, kruiden, specerijen, etc, etc.

   Veel succes!

 • Tamara
  31/03/2014 om 11:13 am

  Hi jasper,

  Ik train normaal gesproken 3 x per week eerst krachttraining en afsluiten met 20 min intensieve cardio. Ik eet at gewoon gevarieerd schijf van 5 en alleen koek snoep ships in het weekend. Ik prop me niet vol maar gewoon een handje of 2 koekjes. Dit ging perfect ik viel snel af en kwam weer op mijn oude gewicht. Daarna kreeg ik stress at minder en daarna meer. Train nu wisselvallig, in een klein jaartje gelijk 10 kilo aangekomen. Ik doe er alles aan maar niets helpt. Ik ben 1.56 dus erg klein, alles gaat dus gelijk naar mijn benen. Ik weet niet meer wat ik moet doen soms lijkt het wel mijn leeftijd.(zegd mijn moeder) Ik ben 23. Ik kom altijd snel aan en val snel af. Nu blijf ik dus echt hangen en dit wil ik niet. Misschien heb je wat korte tips voor mij!?

  Gr Tamara

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:27 am

   Hallo Tamara,

   Probeer de komende maand eens alleen producten te eten van mijn boodschappenlijst. Dus ook in de weekenden geen koek, snoep en chips. Als je dit doet mag je de 20 min cardio overslaan als je dat wilt. Je zal nog steeds snel gewicht verliezen.

   Succes!

 • Heidi
  23/03/2014 om 7:26 am

  Oh ja, en jij zal wellicht zeggen : haal dat ongezonde spul dan gewoon niet in huis als je snel wilt afvallen! Maar met 2 kinderen en een man die dit wel willen eten en niet snel willen afvallen is het er gewoon altijd.
  Graag je tips voor wat precies te eten na de kei training voor snel afvallen en waar ik ook echt goed VOL van raak!

  Bij voorbaat dank

  • Anna
   20/05/2014 om 10:05 am

   Als je echt snel wilt afvallen, kun je de koekjes en chips gemakkelijk laten staan.. Kwestie van doorzettingsvermogen.

 • Heidi
  23/03/2014 om 7:22 am

  Hallo Jasper

  Voor snel afvallen train ik 2x per week kort en intensief en krijg hiernaast een dagelijks klein portie aan beweging.
  Na de KEI training krijg ik echter zo gruwelijk veel honger dat ik eerst heel braaf wat fruit en yoghurt pak maar daarna enorm voor de bijl ga met bijv veel brood maar vaker nog met veel koek en snoep!!! Ik word daar zo gek van maar kan dat niet stoppen. Wat moet ik doen?

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:21 am

   Hallo Heidi,

   Kei training is goed als je snel wilt afvallen. Eet 1,5 uur voor de training een portie gezonde koolhydraten (quinoa, glutenvrije havermout of zoete aardappels) en na je training een groente shake met een banaan en hoge kwaliteit wei-eiwitpoeder. Je zal zo geen honger gevoel meer hebben en toch snel afvallen. Eet verder die dag geen fruit, maar wel genoeg eiwitten en veel groenten en gezonde vetten.

   Succes!

  • Thérèse Schep
   03/04/2014 om 3:12 pm

   Ik ben geen jasper maar ik kan wel uit persoonlijke ervaring spreken -ik wilde ook snel afvallen- dat wanneer ik nog steeds niet vol zit na het eten van fruit of groente, dat ik dan of wat water of thee drink om zonder calorieën tot me te nemen toch vol te raken, of ik poets vlug mn tanden waardoor mn eetlust meteen verdwijnt. Ook eet ik eerder als ik me verveel dus ik probeer me zo veel mogelijk bezig te houden met dingen zodat ik niet zo veel aan eten denk. + wanneer ik een honger gevoel heb, en ik heb geen water of iets anders in de buurt, maar wel snoep. Dan is het heeeel verleidelijk om dat snoep te eten, maar wat je dan ook kunt doen is je voorstellen dat je rammelende maag al je vet als het ware vet zuigt en dan denk je wel een tweede keer voordat je snel dat snoep pakt 😛

 • Ronnie
  20/03/2014 om 5:57 am

  Dit snel afvallen werkt. Ben zelf dus niet nav de tips op deze site gestopt met het eten van suiker en koolhydraten en ben zonder te sporten nu al 10 kg kwijt in 3 weken. Discipline is key dwz het laten staan vd dikmakers en deze te vervangen door vis en groente zou een way of life moeten worden om af te vallen. Af en toe mag je jezelf natuurlijk best belonen en een keertje iets lekkers nemen maar overdrijf het dan vooral niet. Belangrijk: mate, discipline, change of life, bewegen, geen suiker en koolhydraten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *