Carine: ‘Je mag juist heel veel!’

1 reacties

8794 volgers

Tijdens de coronalockdown had Carine er moeite mee dat ze mensen niet meer kon aanraken. ‘Dat miste ik en dat ging ik weg-eten. Ik ben echt een emotie-eter. Ik nam veel tussendoortjes en kwam daardoor dus veel aan.’

Daarnaast maakte de ziekte van Hashimoto (een ziekte van de schildklier die resulteert in een steeds tragere stofwisseling) afvallen er voor haar ook niet makkelijker op. Via haar vriendin Ilja leerde ze Jasperalblas.nl kennen.

‘En met ‘Jasper’ lukt het wel! Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik had al eerder pogingen gedaan om af te vallen; bij veel diëten moet je alles mager eten en mag je heel weinig eten. Bij Jasper is dat totaal anders!’

‘Toen ik jullie ontdekte ben ik gelijk begonnen met het Bodyhapiness Afslank Programma. Daarmee viel ik in 10 weken zo’n 5 kilo af! Daarna heb ik twee keer de Zomer Slank Challenge gedaan. De recepten zijn heerlijk, je mag heel veel eten, je voelt je verzadigd en hebt geen behoefte meer aan tussendoortjes.’

‘Wat voor mij ook heel praktisch is: de week-boodschappenkaarten en de hoeveelheden voor 1 persoon. Op zondag haal ik alles in huis en omdat het allemaal zo heerlijk is, heb ik elke dag zin om ontbijt, lunch en avondeten te maken.”

En met resultaat: Carine woog ongeveer 82/83 kilo en viel in totaal zo’n 10 kilo af!

Je mag heel veel

‘Het grootste verschil met andere afslankmethodes en -programma’s is – vind ik – dat je hierbij niet zo’n gevoel hebt van ‘ik mag niks’. Je mag juist heel veel! Het is echt een way of life. Dat spreekt me enorm aan. Deze manier van eten kan ik de rest van m’n leven volhouden. En het is supergezond eten.’

‘Daarnaast heb ik geen moment last gehad van mijn stoelgang, wat voorheen bij andere programma’s wel eens gebeurde. Het effect van de recepten is erg goed. Je valt gewoon af. Dat komt volgens mij door Jaspers natuurgeneeskundige kennis en door de combinaties of samenstelling van zijn recepten.’

Valkuilen

‘Over het algemeen ging het dus echt heel goed. Maar dit zijn valkuilen van mij die anderen misschien ook herkennen:

 • Te weinig drinken. Ik werk op kantoor in een drukke baan, en ik vergeet heel makkelijk om te drinken, terwijl dat wel heel belangrijk is.
 • Te weinig bewegen. Omdat ik het overdag zo druk heb, heb ik soms ‘s avonds de puf niet meer om te bewegen en wil ik ook andere leuke dingen doen met familie of vrienden.
 • Te hard werken, daar heel moe van zijn en dan krijg ik zin in zoet. Om dat energiegebrek te compenseren. Opletten dus!
 • Te lang serie kijken = laat naar bed. Ritme is dus belangrijk!’

‘Over het geheel genomen ben ik heel erg tevreden met de methode van Jasperalblas.nl en zeker ook met het resultaat. Dit blijft mijn nieuwe manier van eten, heerlijk!’

Carine’s tips:

Ik maak elke maand Jasperalblas.nl appeltaart en bananenbrood. Dat vries ik in. Als ik echt zin heb in koek, pak ik dat!

Op een stukje appeltaart doe ik voor mezelf 2 schepjes Griekse yoghurt in plaats van slagroom, dat is heerlijk! Voor bezoek doe ik slagroom, maar wel dezelfde taart.

Kook ook Jasperalblas.nl voor je gasten! De mijne vinden het heerlijk. Mijn kinderen kwamen laatst eten en zaten helemaal vol. Ze hoefden zelfs geen toetje meer. Zo knap hoe de recepten in elkaar zitten!

Ga ook gewoon door op vakantie. Het kan!

Ook zonder sporten kom je er. Bewegen is wel belangrijk! Je kunt wandelen, een halte eerder uitstappen, vaker de trap nemen in plaats van de lift.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Sandy Dewez
  op 6 februari 2023 om 02:16 zegt
  Superfijn je verhaal te horen! Heel herkenbaar is vooral de drukte op het werk, weinig drinken, weinig energie over. Dan schiet ook het sporten erbij in en ga je ongezonde keuzes gaat maken zoals idd zoetigheid. Fijn te horen dat JA zo geholpen heeft! Ga me gelijk weer aanmelden voor de 2e ronde van de challenge! Dank je voor je motiverend verhaal!
 2. Sandy Dewez
  op 6 februari 2023 om 02:16 zegt
  Superfijn je verhaal te horen! Heel herkenbaar is vooral de drukte op het werk, weinig drinken, weinig energie over. Dan schiet ook het sporten erbij in en ga je ongezonde keuzes gaat maken zoals idd zoetigheid. Fijn te horen dat JA zo geholpen heeft! Ga me gelijk weer aanmelden voor de 2e ronde van de challenge! Dank je voor je motiverend verhaal!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Suzanne: 2 x succesvol en meer dan 24 kilo kwijt!

Suzanne was vaak heel moe en zat eigenlijk helemaal niet lekker in haar vel. Dat motiveerde haar om aan de slag te gaan met haar gewicht. Dat lukte goed, maar Suzanne heeft...

Top artikel

Wat is het nut van een glutenvrij dieet en hoe kun je glutenvrij eten?

Voor wie is een glutenvrij dieet nou echt noodzakelijk? In dit artikel lees je alles over gluten, glutenvrije producten en een glutenvrij dieet.

Bekijk alle artikelen