Als Joke het kan, kan jij het ook!

2 reacties

8794 volgers

We kregen afgelopen week een geweldig bericht binnen vanuit Australië, waar Joke heel succesvol is afgevallen.

Joke is door middel van gezond eten op haar ideale gewicht gekomen. Ze begon met een BMI van 30.9 met een gewicht van 98 kg en heeft nu een BMI 23.4 met een gewicht van 74kg. Ze is zeker gemotiveerd om door te gaan met gezond eten. Lees hier hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen.

Actief beroep

Joke had altijd een actief beroep waar zij meestal de hele dag in de weer was met het sjouwen en pakken van tegels. Maar naarmate haar beroep steeds meer administratief werd, was er minder dagelijkse beweging.

“Begin 2016 ben ik gestopt met mijn werk in de tegels en werd ik steeds minder actief en zwaarder. Ik ging op vakantie naar Nederland. Daar zag ik hoe mijn zus en haar partner prachtig op gewicht waren en hoe goed ze zich voelde. Toen heb ik dus voor het eerst geleerd hoe slecht snelle koolhydraten zijn en hoe deze voedingsstof zorgt voor overgewicht.”

Joke voelde zich lomp en veel te zwaar. Ze kon eigenlijk helemaal niet goed meer uit de voeten. Haar buik was gigantisch. Wat haar zus en haar partner hadden bereikt wilde zij ook.

Lekker eten

“Ik hield altijd al van lekker eten, vooral aardappels en lekkere Hollandse kost. Dat aten we ook iedere dag. Ik dronk veel cola, magere melk en koffie met melk en suiker. Van lieverlee werd ik steeds zwaarder. Ik ging van 76 kg naar 80 kg, 85 kg, 90 kg etc.”

“Ik ben eerst gestopt met cola drinken. Toen ik aan de koolhydraatarme methode begon ben ik ook gestopt met melk drinken. Nu drink ik alleen nog maar koffie en water. Alcohol heb ik nooit gedronken.”

Ook is Joke nu bijna 3 jaar gestopt met roken. Vanaf haar 12e heeft zij gerookt en ze was 54 jaar toen ze stopte.

Zichtbaar gewichtsverlies

Het duurde even voordat Joke er klaar voor was. Toen ze in oktober terug kwam uit Nederland begon ze direct met gezonder eten.

“Eerst heb ik letterlijk het 7×7 Afslank Receptenboek van Jasper gevolgd. Ik begon te wennen aan de alternatieven voor aardappels, rijst en brood. De ingrediënten bevielen me goed en uiteindelijk begon ik langzaam maar zeker af te vallen. Soms 1 a 2 kg per week en soms duurde het 2 weken voordat het gewicht weer verder daalde.

Gezond eten

“Het was ondertussen heel gewoon geworden om goed na te denken over gezond eten. Ik bleef doorgaan met het eten van nieuwe gezondere ingrediënten. Ik heb ook een nutri bullet gekocht en maak bijna dagelijks smoothies.”

Joke eet veel eieren, zoete aardappels, pompoen, wortels en courgette. Ze is steeds creatiever geworden in het bereiden van maaltijden. Salades, rauwkost, noten en zaden zijn haar dagelijkse keuze.

“Mijn man is absoluut niet te zwaar, hij is altijd prima op gewicht. Hij eet lekker met me mee en het grappige is dat hij niets afvalt. Ik ben nu sinds maart op mijn ideale gewicht.”

Valkuilen

“Ik kan niet zeggen dat ik ergens tegen aan liep tijdens deze nieuwe leefstijl. Soms mis ik wel koekjes. Maar alternatieven zoals pure chocolade van 83% cacao en steeds meer zichtbaar gewichtsverlies gaven mij voldoende motivatie om door te gaan.”

Oud vertrouwd lijf

“Wat het mij heeft gebracht? Ik ben natuurlijk heel blij met mijn nieuwe (oude) voorkomen. Ik krijg veel complimenten over hoe ik eruit zie en voel me ontzettend gezond. Heerlijk om weer in mijn oud vertrouwde lijf van 15 jaar geleden te zijn beland.”

Tips

“Een goede tip van Jasper die ik toepas is: Vermijd alles wat uit een pakje komt. Ik gebruikte al weinig uit pakjes, maar nu vermijd ik het helemaal.”

“De beste tip die ik kan geven is dat je moet focussen op het eindresultaat. Het bereiken van je doel (je ideale gewicht) is zo’n heerlijk gevoel. Je kan weer in de spiegel kijken met een lach op je gezicht…Ik herkende mijn eigen reflectie niet meer.”

Joke vindt het leuk om mee te doen en zodoende anderen te motiveren om ook deze gezonde levenswijze te adopteren.

Redactie JasperAlblas.nl: “Hele mooie resultaten heb je behaald Joke. Wij zijn super trots op je. Geweldig om te horen dat je zo geniet van deze gezonde levensstijl en dat je helemaal vanuit Australië met onze methode bezig bent gegaan. Ga zo door!”

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (2)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Hai Jasper, sinds de dag voor kerst weet ik dat mijn bloedsuiker te hoog is. Ik had wel klachten. Sindsdien probeer ik koolhydraat arm te eten en geen suiker. Doel is geen diabetes krijgen, klachten verminderen en ook afvallen. Ik was in 2 maanden opeens 5 kilo gegroeid, van 72 naar 77. ik ben 1.72 Zo dik bij mijn buik. Schijnt van wisselende bl spiegel te kunnen komen? Ik ben nu 3 kilo afgevallen dat is fijn maar het gaat langzaam. Ik zie op jouw lijst dingen die ik wel vaak eet zoals champignons, pastinaak, knolselderij..waarom is dat niet goed? Ik vind het moeilijk om fruitsoorten te kiezen, houd erg van appels en peren maar dat mag eigenlijk niet meer. Ik kom van de boerderij en het zit in mijn systeem om wat groeit om me heen te eten. Moeilijk om afte leren dat dat niet goed is.
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 6 juni 2019 om 15:23 zegt
   Goed dat je aan de slag bent met koolhydraatarm eten Marja. Champignons zijn schimmels, het is belangrijk om daar niet te veel van binnen te krijgen. Pastinaak en knolselderij zijn gezond maar bevatten behoorlijk wat langzame koolhydraten daarom is het goed om ze beperkt te gebruiken. Groenten die je onbeperkt kunt eten zijn bijvoorbeeld groene bladgroenten zoals sla, spinazie, paksoi, andijvie, boerenkool maar ook broccoli, courgette, paprika en rode biet.
 2. Hai Jasper, sinds de dag voor kerst weet ik dat mijn bloedsuiker te hoog is. Ik had wel klachten. Sindsdien probeer ik koolhydraat arm te eten en geen suiker. Doel is geen diabetes krijgen, klachten verminderen en ook afvallen. Ik was in 2 maanden opeens 5 kilo gegroeid, van 72 naar 77. ik ben 1.72 Zo dik bij mijn buik. Schijnt van wisselende bl spiegel te kunnen komen? Ik ben nu 3 kilo afgevallen dat is fijn maar het gaat langzaam. Ik zie op jouw lijst dingen die ik wel vaak eet zoals champignons, pastinaak, knolselderij..waarom is dat niet goed? Ik vind het moeilijk om fruitsoorten te kiezen, houd erg van appels en peren maar dat mag eigenlijk niet meer. Ik kom van de boerderij en het zit in mijn systeem om wat groeit om me heen te eten. Moeilijk om afte leren dat dat niet goed is.
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 6 juni 2019 om 15:23 zegt
   Goed dat je aan de slag bent met koolhydraatarm eten Marja. Champignons zijn schimmels, het is belangrijk om daar niet te veel van binnen te krijgen. Pastinaak en knolselderij zijn gezond maar bevatten behoorlijk wat langzame koolhydraten daarom is het goed om ze beperkt te gebruiken. Groenten die je onbeperkt kunt eten zijn bijvoorbeeld groene bladgroenten zoals sla, spinazie, paksoi, andijvie, boerenkool maar ook broccoli, courgette, paprika en rode biet.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Is kurkuma echt gezond?

Ontdek welke 8 voordelen kurkuma (curcumine) levert voor je gezondheid, hoe je het in de keuken toepast (inclusief 3 recepten) en of supplementen zinvol zijn.

Top artikel

Is kokosolie echt gezond?

Wat is kokosolie, hoe kun je het gebruiken, waar moet je op letten bij de aanschaf van goede kokosolie en hoe wordt er vandaag de dag gedacht over de gezondheid van kokosolie?...

Bekijk alle artikelen