Magdalena: meer energie en ruim 4 kilo kwijt!

0 reacties

8794 volgers

Haar energieniveau motiveerde Magdalena om anders te gaan eten. ‘Ik voelde me moe en had geen energie. Daarom wilde ik mijn voeding veranderen, om te kijken of ik daar dan meer energie van kreeg.’

‘Ik wilde meer “mijzelf” worden en eten wat ik goed vind voor mijn lijf. Daarnaast ga ik in het nieuwe jaar naar Kroatië waar mijn biologische familie woont. Hiervoor wilde ik ook graag wat afvallen.’

Vooral anders

Haar moeder wees Magdalena op Jasperalblas.nl om gezonder te gaan eten en vooral ook anders te gaan eten dan zij en haar vriend gewend waren.

‘Zij leende mij een paar van haar boeken, waaronder het boek van het 7×7 Afslank Programma. Dat programma heb ik een paar weken gevolgd. Daarna gebruikte ik een tijdje het Gezonde 20 Minuten Recepten boek. Maar daar viel ik niet van af. Mijn moeder stelde voor om samen de September Challenge te doen om mij te helpen met gezond eten en afvallen.’

Makkelijker dingen weerstaan

Dat werkte: Magdalena woog 54,4 kilo en nu 50,2 kilo. Ze is ruim 4 kilo afgevallen! ‘Maar het belangrijkste is dat ik meer energie het. En dat het veel minder verleidelijk is geworden om zoetigheid te kopen!’

‘Ik ben echt rustiger en bewuster gaan eten. Ik keek bijvoorbeeld wel eens naar iemand die een koekje at om te voelen wat dat met mij deed; wat mijn hersenen deden. Op mijn werk testte mijn baas mij ook wel eens, hij bood mij dan een koekje aan. Ik kan nu makkelijker dingen weerstaan en ik wil niet meer langs de schappen met de producten waar veel suiker in zit. Snoep en chips laat ik liggen. Op mijn werk kan ik mij goed aan het eetpatroon houden. Door mijn werk krijg ik al voldoende beweging, dus ik ben niet nog meer gaan bewegen.’

Valkuilen

‘Ik vind het moeilijk om goed te blijven eten wanneer mijn vriend wel allerlei ongezonde dingen wil eten. Hij deed namelijk niet met mij mee maar ging patat, frikandel en hamburgers bestellen voor zichzelf. Dat was heel moeilijk voor mij. Wat ik dan deed: netjes mijn eten opeten en daarna naar boven lopen om niet meer de geur te ruiken van het andere eten. Dit heb ik heel vaak zo gedaan. En als ik bij andere mensen ben is het ook wel eens lastig om niet te veel te eten of toch iets ongezonds aan te nemen. Maar soms mag dat ook wel natuurlijk.’

Magdalena’s tips:

– Hou vol! En houd je vooral heel erg aan het weekprogramma. Anders ga je gauw de mist in met de recepten.

– De Challenge op de app is heel fijn om te doen. En als je Challenges herhaalt voor jezelf, wen je sneller aan de nieuwe manier van eten.

– Vraag andere mensen die je kent (of niet kent) om ook mee te doen.

– Facebook werkt ook goed; dat je reacties krijgt van andere mensen op jouw bericht. Zo steun je elkaar!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Maja viel maar liefst 40 kilo af!

Maja is maar liefst 40 kilo afgevallen zonder jojo effect door middel van koolhydraatarm eten. Ze ervaart hierdoor vele gezondheidsvoordelen en voelt zich beter dan ooit. Lees het hier...

Top artikel

Koolhydraatarme recepten

Op deze pagina vind je overheerlijke koolhydraatarme recepten die je helpen aan een slanker en gezonder lichaam. Ervaar het zelf! De recepten passen ideaal in een koolhydraatarm dieet of voedingspatroon. Klik...

Gezond eten

Is kefir echt gezond?

Bekijk alle artikelen